Fortsätt till huvudinnehåll

Tänk till?

Som vegan ser jag utnyttjandet av djuren som det värsta förtrycket mänskligheten utövar och rekommenderar alla att bojkotta djurindustrierna genom att bli veganer.
(Källa.)

Eller köpa etiskt uppfött, naturligare, dyrare, godare och nyttigare naturkött?
Att peka med plånboken är ett kraftfullare argument för köttuppfödarna än alla bojkotter tillsammans...

"Life is pain!" (*)

Livet består av lidande och död, det är bara sådana som överdoserat på Walt Disneys talande kossor, möss och grisar som tror annat.

Död är otrevligt

Det är inget trevligt med slakt - oavsett slaktare... Det typiska är att man applicerar en mänsklig föreställnings- och känslovärld på djurens beteende och känslor, man har s a s disneyfierat djuren. Vi har naturromantiken liggande latent i oss. Naturen är vild och består av smärta, lidande, ångest och död. Det finns inga vilda djur som stannar upp och njuter av utsikten eller av blommornas doft.

Veggo?

 • Dels är det svårt att äta en fullvärdig kost utan animaliskt innehåll, framför allt för kvinnor och barn. Det är och förblir inget annat än ren barnmisshandel att vägra barn kött och animaliska produkter!
 • Filmen är knappast representativ för hur det normalt går till på slakterier mm, överdrifter är effektivt, men knappast hederligt
 • Köttbranschen pressar marginaler - marginaler som blir än mindre när någon går över till vegetariskt mathållning, denna förlorade kund innebär ett ännu större incitament för köttindustrin att pressa marginalerna - man har ju tappat inkomster, d v s det leder till ännu sämre djurhållning...

Men vad skall vi göra då?

- Jag kämpar redan hårt för att få till en etisk och human djuruppfödning: "peka med plånboken" som jag hela tiden sagt. Köp naturkött, eller lokalt uppfödd.
- Och kom ihåg en sak - vi har ingen som helst anledning att behandla djuren illa. Dels blir det sämre kött och dels så är det vare sig etiskt eller humant producerat. Vi har alltså inget att vinna någonstans. - - Således om igen - "peka med plånboken" - det är det enda industrin förstår.
- Kan det verkligen hjälpa?
- Inkomsterna som borde styras genom konsumentmakten är det absolut viktigaste vapnet i kampen om bra, etiskt kött. Och det vapnet har dessvärre veganerna/vegetarianerna för evigt valt bort... :o(
- Grejen är dessutom att köper man dyrt så får man ofta mer för pengarna - mycket mer.
- Ta t ex parmaskinka - visst är det dyrt, men det innehåller oerhört lite vatten till skillnad från billiga sorter. Jämför priset för antal gram protein per krona... Gör sedan samma sak med riktigt hängt kött vs vaccummörat o s v.
-Vem sade att vi konsumenter inte var idioter?


Inlägget delvis från 'Överdos av Disney?', 'Det är Disneys fel!' och 'Djurplågeri och konsumentmakt'.

Mer om...

LCDiet
SLVHumor
PolitikOm bloggen


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
(*) "Life is pain, princess. . . anyone who says differently is selling something" - Westley i filmen 'The Princess Bride'.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer

 1. Jag hade inte kunnat formulera det bättre själv. Bravo!

  SvaraRadera
 2. Tack så mycket för de vänliga orden! :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Mycket bra skrivet. Själv älskar jag och har en mycket djup respekt för djur, trots det håller jag för tillfället på att intressera mig för jakt, och det är mycket intressant att läsa om just etik och moral kring dessa aktiviteter, resonemang kring detta med motståndet mot jakt, samt hur det i verkligheten förhåller sig i naturen (så som du skriver). En verklighet som nog tragiskt många människor inte på något sätt kan relatera till längre.

  Någon har hävdat att den enda anledningen till att det finns vegetarianer och framförallt veganer är att vi lever i det överflödssamhälle som vi gör. Värt att tänka på, för många gånger känner jag att vår egen överlevnadsförmåga/instinkt som människor sätts ur spel i vårt nuvarande samhälle (ser det varje dag här i Stockholm där folk kastar sig mot dörrarna på tunnelbanetågen med livet som insats).

  Jag funderar ofta kring vad som skulle hända vid en RIKTIG ekonomisk kris eller katastrof mitt i vårt samhälle. Svaret är nog i alla fall inte ytterligare en myndighet :)

  SvaraRadera
 4. Precis, Peter. Jag har också skrivit i något tidigt inlägg om att vegetarianer gör ett lyxval som man inte kan göra annorstädes eller historiskt. Att utmåla de andra som vildar av detta överflödsval är småsint och korttänkt.


  //Zac, som inte klarar sig utan en vattenklosett. ;o)

  SvaraRadera
 5. Det sägs att fler o fler tuggar i sig större mängder kött i förhållande till tidigare årtionden så vad gör det då om vissa väljer att låta bli? Om fler blir vegetarianer och fler av de som fortfarande äter kött väljer "bra kött" så lär de värsta köttindustrierna dö ut. Har sett åtskilliga obekväma miner när man tagit upp köttindustrin till diskussion under kaffestunden på jobbet och blivit ombedd att byta ämne. Folk vill inte veta av det som de får kass samvete av.
  Problemet är knappast vegetarianernas val utan de mänskor som totalt skiter i vart köttet kommer ifrån och medgörligt inbillar sig något i stil med att kotletter växer i sin färdiga form i naturen. Så länge DE håller på kommer det aldrig bli någon ändring. /E

  SvaraRadera
 6. Ja vad gör det om vissa låter bli? Du skriver "lyxval" Zac du skulle se t.ex. min mat :) Däremot så skrivs det härinne som om alla måste äta kött för att överleva en dag till. Vi är olika och behöver olika föda.

  mvh
  Lisbeth

  SvaraRadera
 7. Jag hade inte kunnat formulera det bättre själv. Bravo!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv