Fortsätt till huvudinnehåll

Överdos av Disney?

Efter mitt tidigare inlägg så fördjupar jag lite ytterligare här...

Etiska spörsmål

"Life is pain!" (*)

Livet består av lidande och död, det är bara sådana som överdoserat på Walt Disneys talande kossor, möss och grisar som tror annat. 

Djurförsöken

Vad sägs om djurförsök?

Utan dessa så hade exempelvis diabetiker levt korta, oerhört plågsamma liv. Det är inte lätt att sitta och moralisera om "lidande och död" när man har svårt sjuka människor framför sig...

Så låt oss alla djurförsöksmotståndare i kör säga till diabetikerna att "de borde ha dött långt tidigare!".

Andra liv är mindre värda?

Protesteras det när områden dikas ut, när bonden plöjer och skördar? Eller när man besprutar våtmarker mot mygg i Dalarna? Eller när man skjuter av älgstammen? Fisk, ägg, mjölk eller allt annat än helt obesprutade varor?

Dödsångest inför slakten?

Jag har sett djurtransporter till nya lokaler och det är så vitt jag kunde se samma stressade djur som när de körs till slakt. Således är det alltså frakten i sig som stressar djuren, och som sedan genom veganska skygglappar/glasögon på blir till "dödsångest" inför slakten. 

Död är otrevligt

Det är inget trevligt med slakt - oavsett slaktare... Det typiska är att man applicerar en mänsklig föreställnings- och känslovärld på djurens beteende och känslor, man har s a s disneyfierat djuren. F ö så har vi nog en del att lära av några av Reglerna kring Halal-slakt

Stordrift är inte helt bra...

Det jag själv retar mig på är att utvecklingen går åt större och större storbruk, att djuren måste transporteras längre och längre. Detta är en källa till stress och det är precis som jag skrivit i mitt tidigare inlägg, inte bra för djuren och inte heller bra för köttet. Själv försöker jag att köpa gårdsslaktade djur. Djur som dör i en bekant och ostressad miljö. Värdigt och med en bra (överlägsen!) köttkvalité.

Köttätarna orsakar svälten!

Visa mig gärna hur livsmedelsframställningen självt gett upphov till svält, eller är det kanske snarare en sned fördelning av produkterna?

Är verkligen problemet för lite mat producerad här på jorden idag?

Det är lika tröttsamt som att höra att vi skall hushålla med vattnet här då det är vattenbrist på andra sidan jorden... Och att ett nötkreatur drar si och så mycket vatten emedan sojaodlingar bara drar bråkdelen.

Och?

Miljön och veganrörelsen

Vattenbrist...

Det påminner lite om att vi måste hushålla med vattnet och så motiverar man det med rödbrunbrända jordar, öken och svältande människor i Afrika. En sparad vattendroppe här innebär inte en vunnen där...

Matbristen är, och verkar tyvärr förbli, ett resultat av fatttigdom och orättvisor.

Snyggt grepp!

Men antikött-rörelsen har fått till ett bra grepp med miljöperspektivet, men som vi ser i denna tråd så är det en mycket enögd och endimensionell vinkel på det. Antikött-rörelsen är helt enkelt inte intresserade av att hitta lösningar - antikött-rörelsen vill helt enkelt ha slut på köttkonsumtionen, punkt!

Humuslagren

En de mest effektiva kolsänkorna som finns är humuslagret här på jorden. Betande djur ökar den, plogen förstör den. Månne kan man spekulera i om inte plogen har förstört mer av den biologiska mångfalden än någonting annat vi människor har gjort här på planeten...

Smakförstärkare?

För att "förstärka" sitt budskap så gör man en ohelig röra med miljö, djurskydd, svält, ekologi, orättvisor, regnskogsavverkning, djurtester, hälsa, cancer, solidarism, klimat och nu t om skatter...

Nyttig vegetarisk livsstil?

Hälsan och alla beståndsdelar

Uppfattning om ett hälsosamt leverne bidrar sannolikt också till bättre hälsa. D v s lever du hälsosamt enligt nuvarande trossats så äter du inget kött, dricker inte alkohol, röker inte, motionerar och äter en massa fibrer, frukt och grönt.

Paket snarare än enskild beståndsdel

Ingen - INGEN! - vet vad de olika beståndsdelarna av ett sådant leverne egentligen bidrar med. Därför är det bara dumt att generalisera och prata om "kött förkortar snarare än förlänger livet". Man hittar sannolikt få människor som äter kött, inte dricker alkohol, inte röker, motionerar och äter en massa fibrer, frukt och grönt...

Skulle Churchill joggat??

Det är oerhört svårt att påverka hälsan med mat och motion;
Winston Churchill - han blev väl drygt 90 år. Trots att han aldrig sågs (vaken) utan cigarr i munnen och drog en helpava om dagen...
Jim Fixx, joggingoraklet, som startade hela joggingvågen - dog 52 år gammal i joggingspåret av en massiv hjärtattack...

Om igen - knappast en enskild beståndsdel...

Anlednigen till att joggare lever längre och bättre har att göra med – precis som med vegetarianerna – att det är hälsomedvetna människor som inte röker och dricker särskilt mycket. Alltså har inte en aspekt – ex jogging/vegetariaism – inte någon direkt inverkan i andras liv.

Bli 100+ gammal?

När man gjort sammanfattningar över vilka faktorer som knyter samman människor som blivit över 100år gamla, så är det tre faktorer som står ut; de var lågt blodsocker, hög insulinkänslighet och låga halter av triglycerider.

Näringsbrister...

Komplett!

Vi är gjorda för att äta en fullödig blandkost - det är vegetarianer och veganer som väljer bort viktiga delar i kosten - ingen annan!

(Extremistiska) veganer jag diskuterat med annorstädes är uppseendeväckande dåligt insatta i vår fysiologi, vilket är ganska otäckt med tanke på att man mer eller mindre måste lusläsa tabeller för att klara näringsintaget. 

Järnbrist

Och ändå så är järnbrist den enda näringsbrist som finns kvar hos oss i västvärlden...
Järnbrist är absolut inget att skoja om - det kan ge vitaminbrist, försämrad fysisk prestationsförmåga, försämrat immunförsvar och inte minst - försämrad inlärningsförmåga.

Vansinne för kvinnor och barn!

Dels är det svårt att äta en fullvärdig kost utan animaliskt innehåll, framför allt för kvinnor och barn. Det är och förblir inget annat än ren barnmisshandel att vägra barn kött och animaliska produkter!

Mer om...

LC Diet
SLV Humor
Politik Om bloggen


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
(*) "Life is pain, princess. . . anyone who says differently is selling something"
- Westley i filmen 'The Princess Bride'.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , AB

Kommentarer

 1. Kan inte annat än att hålla med Zac. Men så har vi ju ungefär samma värderingar också. Dock är jag ingen LC-ätare. Kött vs grönsaker är som Volvo vs Saab, det är idividuellt vad man gillar. Själv skulle jag aldrig ta i en Saab ens mad radiostyrd tång :-)

  Om jag tillåts reflektera lite betraktar jag veganismen som en produkt av vårt dekadenta överflödssamhälle - förr hade man liksom inte möjlighet att fundera och gräma sig över sånt. Man hade fullt upp med att överleva och få mat för dagen. Mer eller mindre. Idag har vi det så bra, i alla fall i vår del av världen, att vi minsann kan engagera oss i att rädda världen genom att TYCKA en j-vla massa när vi sitter bekvämt tillbakalutade i TV.soffan med laptopen i knät. Vi kan kosta på oss att engagera oss i om man minsann inte är snyggare med en massa metallskrot i ansikter och andra kroppsdelar, om det inte bättre att vara gothare än skejtare och en massa annat som ur ett större perspektiv inte betyder ett skit.
  /Mats F

  SvaraRadera
 2. Med tanke på att man kan kalla anorexi för en välfärdssjukdom så kanske är det samma med veggon? Välfärdsveggon?

  Disneyöverdoserande veganer och välfärdsveggon... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Hm vilket raljerande över människor med andra värderingar och kostvanor. Projicering? överdoserade köttälskare med dåligt samvete? ;):)

  SvaraRadera
 4. Nja, en sammanställning av en typisk argumentering. Men jag har dåligt samvete, givetvis. Min lilla röst klingar tomt i den stora världen, därför driver jag också ett blygsamt opinionsarbete här. :o)

  Hahaa, när jag skrev detta så sökte jag faktiskt efter just ordet projicera! Men det bidde applicera istället; "Det typiska är att man applicerar en mänsklig föreställnings- och känslovärld på djurens beteende och känslor, man har s a s disneyfierat djuren."


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Nja respekterar, inte disneyfierar djuren ;)Ska inte projicera och raljera nu :) jo förresten applicerar ha, ha. Vi är lika kålsupare du och jag :) Din lilla röst klingar inte tomt! Det är när rösterna klingar ut som vi allra mest är som robotar....

  SvaraRadera
 6. "Är verkligen problemet för lite mat producerd här på jorden idag"?

  Kan EN del vara att vi kastar väldigt mycket mat. Vi handlar "tre till samma pris som två" osv. Utan eftertanke om behöver jag tre? Får jag ändå kasta den tredje på grund av att det blir för gammalt.

  Om man tänker så när det gäller kött, blir jag riktigt bedrövad. Djuren har kommit långt i sin medvetenhetsutveckling. Trådar här inne bland annat har tagit upp att högt utvecklade djur har känslor de kanske t.om. börjar tänka....

  Ska vi kasta bort dem då? I vår iver att hamstra på allt materiellt?

  SvaraRadera
 7. Hm vilket raljerande över människor med andra värderingar och kostvanor. Projicering? överdoserade köttälskare med dåligt samvete? ;):)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n