Fortsätt till huvudinnehåll

Ack så blind...

Jag blev inkvoterad på Expressen. Könskvoterad. Och det känns bara bra, tack.
En kvinnlig medarbetare lämnade ledarsidan. Den politiske redaktören var feminist. Inte en skenhelig salongsfeminist utan på riktigt. Han ville ha lika många kvinnor som män. Så han valde mig, undersköterska, i stället för att fiska upp en grabb ur den aldrig sinande grabbfloden av framåt, självsäkra ungliberaler.

(Källa.)

Är det talande att man är glad och stolt över att man sitter där man sitter för att någon annan har blivit diskriminerad?

Vilken f*tta!

Nu är det för all del mycket möjligt att skribenten själv var den bäst lämpade för jobbet, men oavsett så har denne uppenbarligen enbart sitt kön att tacka för jobbet; i första hand anställde de uppenbarligen en f*tta, och i andra hand en skribent. Själv skulle jag tycka det var hemskt, men sådan är jag...

Liten klarsynthet...

Könsdiskriminering är djupt allvarligt. Det är livsförstörande, antiliberalt, odemokratiskt.
Så sant, så sant. Men den tillfälliga klarsyntheten är helt bortkastad, för de som diskriminerades så är det livsförstörande, antiliberalt och odemokratiskt, men för de som blivit "positivt särbehandlade" så känns det tydligen bara bra... Jag antar att det handlade om att det var män som fick se en livsförstörande, antiliberal och odemokratisk feministisk politik praktiserad...

Logik

Är hälften sökanden och det bara blir ett kön representerat är det diskriminering? Nej, det är det inte - det kan det vara, men det är absolut inte det per automatik...
Men för feminister är det alltid diskriminering, i alla fall så länge det är till kvinnors nackdel.

Feministisk porr igen...

Jo, jag kan inte släppa de däringa dumheterna; "feministisk porr är ungefär som vegetariska hamburgare, det vill säga i grunden en kontradiktion som man försöker kringgå på konstgjord väg." (Källa.)
Dels har jag nämnt dem i 'Feministisk porr o humanism' och 'Mansoffer?', men jag bara måste citera Anna Ekelunds inlägg idag:
Jo, jag tänkte dela med mig av min syn på feministisk porr. Jag tycker så här att... att... zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...

Mer om...

Feministernas kvoteringshysteri...
Feministernas fortsatta lögner mm
Diskriminera - fast bara kvinnor...


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
Bra bloggar: Daddys, Antifeministiskt initiativ, Artikel 19, Genusnytt med Pär Ström, Medborgarperspektiv, Pelle Billings blogg, Pelle Billings blogg på svenska, Tanja Bergkvists blogg, Any day now (Anna Ekelunds blogg)

Kommentarer

  1. Konstigt att det inte fungerar lika bra i livet som i idrotten att välga dom BÄSTA.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Vadå Liberal-fallos??

Jag fattar inte ståhejet?  Och som vimpel: 

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Är det något i vattnet?

Vad sjutton händer?? Verkligheten har blivit som någon typ av dålig LSD-tripp. Vi har en regering som lovar "de största miljösatsningarna någonsin" - och de skall i huvudsak levereras efter valet (då förhoppningsvis både MP o KD försvunnit, SD minskat och Fi imploderat). Vi har en flyktingmottagning som slagit dubbelknut på sig själv för att upprätthålla illusioner - jag menar "boende för vuxna ensamkommande barn"? På riktigt? Socialdemokraterna som "aldrig någonsin, någon gång, någonstans" skulle göra sig beroende av SD vansinniga när SD inte stödjer regeringens förlag om offentlig upphandling. En f d socialdemokratisk ledare och statsministerkandidat rensas ut av SAP i vad som tydligt ser ut som lite historierevisionism. Utan att någon bryr sig. Och jag börjar tycka synd om Juholt! (Kanske beroende på att även han börjar prata sanningar när slutet på S-karriären närmar sig). Det är regelrätt krig i många ytterområden med bakhåll mot räddnings