Fortsätt till huvudinnehåll

Mer osäkerhet med pedofillag

Ska du köra barnen i den lokala fotbollsklubben till träningsläger? Eller kanske föreläsa om ditt handikapp i skolorna? Då måste du, i Storbritannien, först registrera dig – annars väntar böter på 60 000 kronor.
Nästa månad träder den så kallade VBS-lagen i kraft (Vettings and Barring Scheme). Alla som har med barn eller ”utsatta vuxna” att göra måste registrera sig hos en särskild myndighet.

(Källa.)

Engelsmännen håller tätpositionen vad gäller ogenomtänkta övervakningslagar. Den brittiska "pedofillagen" kommer inte rädda ett enda liv, den skapar bara ännu en ingång till osäkerhet och orättssäkerhet - precis som alla andra övervakningsdatabaser...

Mer om...//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, ipred-lagen, , ,

Kommentarer

 1. Som farsa till 3 så måste jag reagera. Om jag kör ungarna och deras kompisar till skola eller fotbollsträning så vill jag banne mig inte registrera mig. Oavsett ändamålet så är det här ytterligare ett steg mot statens totala kontroll över medborgarna. Hoppas vid gud (allah) att inte detta inspirerar våra politiker här hemma.  // Kim

  SvaraRadera
 2. Men tänk på BARNEN!!

  SvaraRadera
 3. På vilket sätt? Artikeln pekar tydligt på att det knappast räddar några barn?


  //Zac

  SvaraRadera
 4. Med den nya BVI-lagen som tillkommit i UK känns det lite som de försöker slå ut myror med asteroider och ger blanka f-n i om de skadar oskyldiga på vägen.

  SvaraRadera
 5. Låter som vändkänslig politik? ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 6. Stefan Bengtsson13 september 2009 20:13

  Hur funkar sverige ? under ytan verkar det vara dåligt.

  http://www.youtube.com/watch?v=LVu9RTjXRAM

  SvaraRadera
 7. Mer osäkerhet ja.
  Många lagar skapar osäkerhet och minskar de laglydigas integritet. De icke laglydiga frångår ändå lagarna. Det ligger i deras natur att vilja bryta mot gemensamma regler.

  De är alltså de icke lagldiga som styr de laglydiga? En oskriven lag?

  SvaraRadera
 8. Vid en hastig blick verkar det rätt vettigt. Man får en slags verifikation på att den som har med ens barn/anhöriga att göra är en okej person. Men... sedan fortsätter man att fundera lite. Lisbeth slog nog huvudet på spiken med sin kommentar :-)

  SvaraRadera
 9. Håller helt med. Men i sammanhanget så får det inte förglömmas att politikerna är ytterst ansvariga - men att de många gånger bara följer en okunnig och, faktiskt ganska korkad, folkopinion...


  //Zac

  SvaraRadera
 10. Heller så följer de inte folkopinionen. Om folket fått säga sitt i en folkomröstning ang FRA t.ex....Men jag vill nog ändå vända på det hela och påstå att folket många gånger följer politikerna och ser dessa som högsta aktoritet (samma fenomen som vid all annan TRO.) Vi följer dem som röstboskap. Så som du säger politikerna i sin tur följer folkopinionen, för att det ska fiskas röster. Oftast när det är valår kan man märka detta fenomen :) Ganska korkat system! Ganska korkat att vi vill behålla det? Eller?

  SvaraRadera
 11. Konkret exempel: extrapengar till pensionärerna ett år innan valet. En följd av folkopinionen?
  Inget borgerligt fenomen, men det är de som har makten just nu. Samma sak sker vilka som än har makten. Det VET vi, vi kan rota fram hur många konkreta exempel som helst ur verkligheten OM vi vill. Men det vill vi oftast inte. Vi identifierar oss med ett parti, blundar då ofta för de negativa saker som givetvis finns inom varje politiskt parti.

  Ja om vi går på sådant så är vi ju som Zac säger "ganska korkade" och en lika "korkad" regering vilken den än månne vara följer folkopinionen, speciellt när det är valår. Då fångar man upp de mest kritiska. Politikerna är ju ytterst ansvariga precis som Zac skriver. Är de också okunniga då? Frågan inställer sig iallafall för mig.

  Isåfall, varför ens rösta på någon av dem. Hittar vi på saker? vi identifierar oss med nya partier istället? De ska rädda oss? Systemet som det är nu förutsätter oärlighet eller svikna ideal, hur skulle de annars hålla sig kvar vid makten? De politiker som har något sånär sunda åsikter blir inte långvariga i politiken, såvida de inte ändrar sig och dras med. De ytterst ansvariga är bara människor de med.

  Om man tänker sig detta "fenomen" när det gäller lagar... ja då blir det riktigt ruggigt!... Ja och då förstår vi att lagar är högst mänskliga. Vi får de lagar vi är värda.

  Påstår inte att det är så här. Om det inte är så här hur är det då? Någon?

  SvaraRadera
 12. Med den nya BVI-lagen som tillkommit i UK känns det lite som de försöker slå ut myror med asteroider och ger blanka f-n i om de skadar oskyldiga på vägen.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv