Fortsätt till huvudinnehåll

Mer osäkerhet med pedofillag

Ska du köra barnen i den lokala fotbollsklubben till träningsläger? Eller kanske föreläsa om ditt handikapp i skolorna? Då måste du, i Storbritannien, först registrera dig – annars väntar böter på 60 000 kronor.
Nästa månad träder den så kallade VBS-lagen i kraft (Vettings and Barring Scheme). Alla som har med barn eller ”utsatta vuxna” att göra måste registrera sig hos en särskild myndighet.

(Källa.)

Engelsmännen håller tätpositionen vad gäller ogenomtänkta övervakningslagar. Den brittiska "pedofillagen" kommer inte rädda ett enda liv, den skapar bara ännu en ingång till osäkerhet och orättssäkerhet - precis som alla andra övervakningsdatabaser...

Mer om...//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, ipred-lagen, , ,

Kommentarer

 1. Som farsa till 3 så måste jag reagera. Om jag kör ungarna och deras kompisar till skola eller fotbollsträning så vill jag banne mig inte registrera mig. Oavsett ändamålet så är det här ytterligare ett steg mot statens totala kontroll över medborgarna. Hoppas vid gud (allah) att inte detta inspirerar våra politiker här hemma.  // Kim

  SvaraRadera
 2. Men tänk på BARNEN!!

  SvaraRadera
 3. På vilket sätt? Artikeln pekar tydligt på att det knappast räddar några barn?


  //Zac

  SvaraRadera
 4. Med den nya BVI-lagen som tillkommit i UK känns det lite som de försöker slå ut myror med asteroider och ger blanka f-n i om de skadar oskyldiga på vägen.

  SvaraRadera
 5. Låter som vändkänslig politik? ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 6. Hur funkar sverige ? under ytan verkar det vara dåligt.

  http://www.youtube.com/watch?v=LVu9RTjXRAM

  SvaraRadera
 7. Mer osäkerhet ja.
  Många lagar skapar osäkerhet och minskar de laglydigas integritet. De icke laglydiga frångår ändå lagarna. Det ligger i deras natur att vilja bryta mot gemensamma regler.

  De är alltså de icke lagldiga som styr de laglydiga? En oskriven lag?

  SvaraRadera
 8. Vid en hastig blick verkar det rätt vettigt. Man får en slags verifikation på att den som har med ens barn/anhöriga att göra är en okej person. Men... sedan fortsätter man att fundera lite. Lisbeth slog nog huvudet på spiken med sin kommentar :-)

  SvaraRadera
 9. Håller helt med. Men i sammanhanget så får det inte förglömmas att politikerna är ytterst ansvariga - men att de många gånger bara följer en okunnig och, faktiskt ganska korkad, folkopinion...


  //Zac

  SvaraRadera
 10. Heller så följer de inte folkopinionen. Om folket fått säga sitt i en folkomröstning ang FRA t.ex....Men jag vill nog ändå vända på det hela och påstå att folket många gånger följer politikerna och ser dessa som högsta aktoritet (samma fenomen som vid all annan TRO.) Vi följer dem som röstboskap. Så som du säger politikerna i sin tur följer folkopinionen, för att det ska fiskas röster. Oftast när det är valår kan man märka detta fenomen :) Ganska korkat system! Ganska korkat att vi vill behålla det? Eller?

  SvaraRadera
 11. Konkret exempel: extrapengar till pensionärerna ett år innan valet. En följd av folkopinionen?
  Inget borgerligt fenomen, men det är de som har makten just nu. Samma sak sker vilka som än har makten. Det VET vi, vi kan rota fram hur många konkreta exempel som helst ur verkligheten OM vi vill. Men det vill vi oftast inte. Vi identifierar oss med ett parti, blundar då ofta för de negativa saker som givetvis finns inom varje politiskt parti.

  Ja om vi går på sådant så är vi ju som Zac säger "ganska korkade" och en lika "korkad" regering vilken den än månne vara följer folkopinionen, speciellt när det är valår. Då fångar man upp de mest kritiska. Politikerna är ju ytterst ansvariga precis som Zac skriver. Är de också okunniga då? Frågan inställer sig iallafall för mig.

  Isåfall, varför ens rösta på någon av dem. Hittar vi på saker? vi identifierar oss med nya partier istället? De ska rädda oss? Systemet som det är nu förutsätter oärlighet eller svikna ideal, hur skulle de annars hålla sig kvar vid makten? De politiker som har något sånär sunda åsikter blir inte långvariga i politiken, såvida de inte ändrar sig och dras med. De ytterst ansvariga är bara människor de med.

  Om man tänker sig detta "fenomen" när det gäller lagar... ja då blir det riktigt ruggigt!... Ja och då förstår vi att lagar är högst mänskliga. Vi får de lagar vi är värda.

  Påstår inte att det är så här. Om det inte är så här hur är det då? Någon?

  SvaraRadera
 12. Med den nya BVI-lagen som tillkommit i UK känns det lite som de försöker slå ut myror med asteroider och ger blanka f-n i om de skadar oskyldiga på vägen.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Är det något i vattnet?

Vad sjutton händer?? Verkligheten har blivit som någon typ av dålig LSD-tripp. Vi har en regering som lovar "de största miljösatsningarna någonsin" - och de skall i huvudsak levereras efter valet (då förhoppningsvis både MP o KD försvunnit, SD minskat och Fi imploderat). Vi har en flyktingmottagning som slagit dubbelknut på sig själv för att upprätthålla illusioner - jag menar "boende för vuxna ensamkommande barn"? På riktigt? Socialdemokraterna som "aldrig någonsin, någon gång, någonstans" skulle göra sig beroende av SD vansinniga när SD inte stödjer regeringens förlag om offentlig upphandling. En f d socialdemokratisk ledare och statsministerkandidat rensas ut av SAP i vad som tydligt ser ut som lite historierevisionism. Utan att någon bryr sig. Och jag börjar tycka synd om Juholt! (Kanske beroende på att även han börjar prata sanningar när slutet på S-karriären närmar sig). Det är regelrätt krig i många ytterområden med bakhåll mot räddnings

Och ändamålsglidningen är ett faktum...

Vad skönt att lagarna mot terrorism och grov brottslighet nu äntligen börjat användas! Vad tryggt vi medborgare har fått det. Och vad fel Piratpartiet och många andra fick! Tryggt!