31 dec. 2008

60 år!

Grattis Doktor Annika Dahlqvist, allas vår lchf-doktor/drottning - 60 år idag!
Ja må du leva! :o)


//Zac
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Finns det något att diskutera med feminister, egentligen?

Jag tror tyvärr inte det finns något att diskutera - tokfeministerna tillhör en falang som ljuger, överdriver och fantiserar.
Jag vill nog se något mer nyktert på en så viktig fråga som diskrimineringen av människor. Som jag ser det så tjänar ingen på lögner och vinklad statistik.

Dåligt underlag

I lilla trygga Sverige finns idag mycket liten kvinnodiskriminering. Jag har gång på gång pekat på detta faktum, men det går helt enkelt inte in. Iofs är det kanske förståerligt då man ofta ägnat en stor del av sitt liv till att hitta alla synbara (och osynliga!) tecken på en osynlig, manipulerande, konspirerande maktstruktur. Det är kejsarens nya kläder gång på gång.

Offentliga sektorn

Jag ser, och kämpar emot löneproblemen inom t ex offentliga sektorn, där det för all del råkar arbeta mycket kvinnor. Men skulle det handla om något äkta patriarkisk sammansvärjning så skulle givetvis männen i samma yrken ha betydligt högre löner... Så påståendet att samhället ger en hel lönesektor sämre löner för att hålla kvinnorna på mattan faller som ett korthus.
Lustigt nog så värderar tydligen den privata sektorn i så fall kvinnors arbete högre - något som måste svida i skinnet rejält på alla knallröda rödstrumpor inom tokfeminismen! ;o)

Blundar för diskriminering!

Jag ser dock äkta diskriminering i arbetslivet där t ex människor med utländsk härkomst diskrimineras å det grövsta, jag ser att män pekas ut i lagtexter som tvingas leva under andra regler, jag ser en tydlig åldersdiskriminering inom arbetslivet som jag vill kämpa mot o s v.

Osynliga konspirations strukturer

Vad har (radikal)feminismen att komma med? Osynliga strukturer som bara ses av de initierade? Hitte-på-statistik från genusinstutitioner - statistik som f ö gör att de flesta något bildade ligger rullande på golvet skrattandes? Galningar inom FI som inte klarar av att hantera sitt manshat?

Trots allt...

Så är jag rejält glad över att feminster kommer ut ur sina kammare då och då för att möta verkligheten. Att enbart sitta med sina jämlikar(sic!) och förstärka sina åsikter i en kontrollerad miljö är vare sig gott för den personliga utvecklingen eller för åsikterna ifråga.
Det svider, som med all avprogrammering, när man tar steget ut ur sektens vakande och kontrollerande hand. Många söker sig dock snart tillbaka till de trygga marker utan besvärande åsikter som den yttre världen ofta har.

Tredje världen

Inom de utvecklingsländer som drivs av gamla, medeltida åsikter och kulturer, har man givetvis ett reellt problem med patriarkiska strukturer och rent kvinnoförtryck. Där har världssamfundet ett jättejobb att göra - och jag försöker dra mitt strå till stacken med små saker som jag gör.

Krig och förstörelse

Paradoxalt nog så är det 2:a världskriget som gjort mer för kvinnosaken än alla moderna feminister tillsammans! När männen drog ut i krig så fick kvinnorna arbeta i deras ställe. Något som fungerade överraskande bra för många på den tiden. När kriget var slut så gick inte kvinnorna tillbaka till hemmet och spisen utan hade - vilket inte är negativt någonstans - fått smak på den frihet som en egen inkomst gett. Det är den stora brytpunkten i västerlandet.

Fritt val

När man funderar kring dessa frågor inser man att det i mångt och mycket handlar om liberala grundvärderingar, det handlar om att man skall få ses som individ och inte kränka de rättigheter man har.
Ur detta perspektiv så ser jag mycket, mycket få diskrimineringar av kvinnor i vårt avlånga land. Oavsett kön får man välja utbildning och söka de jobb man vill ha, inte heller så kränks man av vår lagbok - såvida man inte är karl, men det skiter ju feministerna i, men det gör inte jag då jag vill se äkta jämlikhet på alla områden. Därför kallar jag också tokfeminister för enögda.

Vind i seglen

Feminismen har haft vind i seglen, mycket beroende på att tokfeminister kommit upp sig till ledande positioner i samhället och pådyvlat dymheter i åratal. Men det ifrågasätts nu allt mer och jag tror det är dags att kasta dessa tokfeminister överbord och lyfta blicken från inbillade och imaginära kvinnodiskrimineringar och sätta om kursen till mer jämställda och jämlika trakter.


//Zac, med ett svar till en kommentar som växte ut till ett eget inlägg...
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

30 dec. 2008

Tyckande genusvetare...

Man ska inte hindra pojkarna från att leka Stålmannen, men viktigt är att skapa möjligheter där både pojkar och flickor kan leka tillsammans och att en stereotyp rollfördelning utmanas.
(Källa.)

Problemet som ingen genusvetare någonsin kommer att kunna få in i huvudet är att genusvetarna själva sätter en normalnorm - att barnens könsidentitet är en social konstruktion - och sedan att alla avvikelser från den normen är just avvikelser.
Ingen normal människa missar att observera hur snett ett sådant förfaringssätt slår, men genusvetarna och tokfeministerna fortsätter att framhävda...
Och det är också därför som genusvetenskap aldrig någonsin kan bli vetenskap.


//Zac
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Dumheter om bevisbörda

Nu ondgör sig professorn i straffrätt, Madeleine Leijonhuvfud, över att det råder rättssäkerhet i vissa sexualbrott. Hon har iofs luftat dylika åsikter innan, men som vanligt så är hon mer än lovligt enögd.

Problem

Magnus Tycker - har en del riktigt bra åsikter:
 1. Hon verkar utgå från att alla kvinnor som anmäler eller kan tänka sig anmäla är utsatta för brott. Jag har väldigt svårt att tro att så är fallet. Hon verkar utgå från att alla som blir utpekade automatiskt är skyldiga. Jag är väldigt skeptisk till att ge ett frikort för halva befolkningen att döma den andra halvan efter tycke och smak.
 2. Kvinnans sexualvanor kan mycket väl vara relevant, framförallt om de har haft en eller har en relation. Framförallt om de har haft en sexuell relation. Att då inte få ställa frågor kring detta tycker åtminstone jag är att åsidosätta den anklagades rätt helt.
 3. Madeleine verkar även tycka att det är irrelevant om kvinnan beslagits med lögner tidigare, jag hävdar att så inte är fallet. Tittar man i domen hon hänvisar till tycker jag absolut att han bör ha fått kalla karaktärsvittnen och i de fall där lite annan bevisning finns kan de vara intressanta. Ska man bortse från allt som eventuellt kan tala mot kvinnan?
 4. Hon avslutar artikeln med att 9/10 kvinnor som anmäler nobbas redan av polis/åklagare. Nu tänker jag spekulera helt fritt, men låt mig gissa att en del är överfallsvåldtäkter där gärningsmannen är okänd och man inte har några spaningsuppslag, då går det inte att göra så mycket. Andra fall där det inte finns någon teknisk bevisning. Det går inte att styrka att något har hänt. Att döma enbart på hennes utsaga känns inte så rättssäkert.

Enkät!

Jag publicerade ett annat liknande inlägg innan; 'Offren för våldtäkter' där Peter Eriksson var ute i grumliga vatten och simmade. Jag klipper järnet därifrån:

Offren för våldtäkter

För en liten tid sedan så skrev jag om hur man vill luckra upp rättssäkerheten i och kring sexualbrotten. "Man" i detta fall var den något populistiska Peter Eriksson...

Mitt inlägg

Miljöpartiet presenterar idag ett förslag om att skärpa våldtäktslagen. Lagtexten ändras så att ofrivilligt sex betecknas som sexuellt utnyttjande. Det är hög tid att lägga ansvaret där det bör ligga: på förövarna, inte på deras offer, skriver språkröret Peter Eriksson.
(Källa.) Tja, vad skall man säga? Att vi kastar rättssäkerheten och rättsprinciperna överbord för att våldtäkt är ett avskyvärt brott? Som dessutom är svårbevisat? Herregud, väx upp och var inte så förbannat populistiska Miljöpartiet! I praktiken vad Eriksson säger är att bevisbördan bör ligga på de misstänkta och inte på åklagarsidan... Tja, varför inte egentligen - varför skulle vi inte överge en rättspraxis som gällt i ett par tusen år? Och frukta ej, regeringen kollar över detta... Riktigt intressant blir det när man parar ansträngningarna för att öka bevisbördan för anklagade(!) med att nästan 70% av AB:s läsare håller med om att frånskilda kvinnor är bittra... HUA! Men det är en förkrossande majoritet på AB som i mycket luftiga ordalag uttrycker avsky inför brottet i sig, men frågan hur man skipar rättvisa tycks lysa med sin frånvaro... Mer i AB och än mer... Och en debattartikel om detsamma.

Enkät

Jag har nu satt ihop ett litet enkät/frågeformulär, delvis initierat av tankegångar efter en kommentar till sagda inlägg ovan. Var snäll och fyll i det noggrannt, jag har gjort den så enkel som möjligt. Precis som min förra enkät (håller fortfarande på, så har nig inte gjort den innan...) så:
I ett försök att bringa lite mer klarhet i detta så har jag mödosamt plitat ihop ett litet formulär - hoppas verkligen att det fungerar nu! :o) Givetvis är det helt anonymt och jag kommer som sagt att redovisa datan när jag fått lite mer kött på benen.

Jag kommer presentera resultaten när tillräckligt mycket data kommit in. Tack så mycket för att du hjälper mig att förstå mekanismerna bakom detta. //Zac PS. Läs också 'Falska Våldtäkter'
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Oops, sorry...

Månadens sorgligaste historia (hittills!) är nog den om killen som blev felaktigt utpekad som pappa till ett barn, vars mamma han aldrig ens träffat.

The tragic historia...

Allt började när opappan fick en rekommenderat brev med krav på underhåll. Då han aldrig ens träffat mamman än mindre inpregnerat (bra ord va?) henne så struntade han sedan i saken. Plötsligt kom krav på inbetalningar vilket han struntade i vilket gjorde att han fick delar av lönen indragen genom ett domstolsbeslut. Nu förstod han att det var dags att agera så han gick till ett socialkontor och försökte reda ut denna härva.

Oops!

I det ögonblicket så gick allt från problem till större problem, man råkade skriva över hans namn till posten med pappans namn och helvetet bröt ut rejält! Åren som följer så slängs han fyra gånger i fängelse, i sammanlagt två år. Myndigheterna vägrar hela tiden att utföra ett DNA-test som hade klargjort misstaget direkt.

Upplösning - utan utlösning!

Till slut så får en lokaltidning tag på historien och på en timma så hittar de rätt pappa. Han har betalt underhåll hela tiden tills det att barnet flyttade till honom, för fyra år sedan...
Mamman ifråga visade sig ha suttit och tagit emot dubbla inbetalningar hela tiden och även efter det. Hon lämnade ett brev till myndigheterna där hon påpekade misstaget för några år sedan, efter det har hon struntat i saken - och levt loppan på pengarna kan man anta...

Stämning!

Givetvis så stämmer han nu myndigheterna på ett betydande belopp, historien har kostat honom hans äktenskap, hans jobb och mer eller mindre fyra år av hans liv...
Domaren säger dock:

– Om Walter Sharpe hade ansträngt sig mer för att lösa problemen från början skulle situationen inte ha eskalerat - han borde sagt ifrån. Det faktum att han har satts i fängelse är ytterst tråkigt och olyckligt.

Solkart!

Tja, klart att det är hans egna fel... Och ja, jag är ironisk...//Zac, som i och med detta tänker på alla pappor därute...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

29 dec. 2008

Osexiga Hollywoodstjärnor

Har inte en aning om LC förbättrar sexlusten, att man känner sig mer attraktiv och tillfreds med sin kropp när man gått ner i vikt är nog ställt utom all tvivel.

Ännu en trend...

Däremot har några sorgliga och osexiga Hollywood-skepnader som AB pratar om - Sarah Jessica Parker, Sharon Stone och Teri Hatcher, hakat på en trend om att inte välja bort naturligt fett.
Givetvis är det i grunden en bra och vettig tanke, men jag antar att det kombineras med diverse inte fullt så nyttiga preparat...

Bra punkter

I artikeln så är det en hel del bra råd kombinerat med hokus pokus:
 • Undvik fettfria produkter
 • Börja dagen med en omelett
 • Avgifta kroppen regelbundet med morötter och rödbetor(?)
 • Ät lax minst 3ggr/vecka
 • Skippa sockerstinna drinkar till nyår
 • Blanda inte alkoholhaltiga drycker
 • Drick mycket vatten
 • Knapra på vitkål(?) för att bota bakfylla


//Zac
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Feministisk röra...

Jag noterar att AB, som vanligt får man väl säga, drar åt det (dum)feministiska hållet. Man radar upp enögda jämställdhetsfrågor och kräver sedan mer eller mindre att den röd-gröna röran skall ställa upp man(sic!)grant på detta...

Inte feminist?? Stoppa pressarna!

Man gör också ett stort nummer av att "Jämställdhetsminister Nyamko Sabuni berättar gärna varför hon INTE är feminist" vilket är lite väl pinsamt vinklat:
Jämställdhetsminister Nyamko Sabuni (fp) kämpar för ett jämställt samhälle. "Ett samhälle där kvinnor och män har samma rättigheter och möjligheter. Ett samhälle där män och kvinnor delar på ansvar och makt."
Men hon kallar sig inte feminist.
- Det är väl en läggningsfråga. Jag har väldigt svårt för epitet. Jag tycker att det räcker med att jag är liberal.
Många tycker att ställningstagandet är "konstigt", berättar Nyamko Sabuni.
- Det är politiskt korrekt att säga att man är feminist. Men det är ett begrepp som en stor del av befolkningen inte kan relatera till. Det är bättre att handla, och tala klartext om det man vill.
(Källa, min formattering)

Och visst räcker det med att vara liberal...

Individens rättigheter

Liberalismen menar att varje människa har samma rättigheter, oberoende av exempelvis kön, sexuell läggning och etnicitet.

(Källa.)

Till skilnad från feminismen så inser antagligen fröken/fru(?) Sabuni att rollen som jämställdhetsminister handlar om mer än bara kvinnofrågor - och kanske, kanske har hon förstått hur tokfeministerna förgiftar och förstör jämställdhetsarbete.

Hushållsnära tjänster - ett ansvar för kvinnorna?

Har lite svårt att förstå resonemanget kring att skatterabatten på de hushållsnära tjänster skulle vara kvinnors ansvar?
Samtidigt inför alliansregeringen vårdnadsbidrag och skatterabatt på hushållsnära tjänster. Kvinnor ska stanna hemma vid spisen, eller anlita andra kvinnor att städa. Mäns ansvar för hushållsarbetet är tydligen ointressant.
(Källa.)

Såvitt jag vet så nämner man inte kön överhuvudtaget i vare sig vårdnadsbidraget eller kring de hushållsnära tjänsterna?

Hitte-på-journalisten

Och vad hitte-på-journalisten Liza Marklund säger i feministfrågor har väl numera devalverats ner till noll?
”Vi har en regering som inte bedriver någon jämställdhetspolitik överhuvudtaget. Vi har en jämställdhetsminister som sätter en ära i att vara både okunnig och overksam”, skrev Liza Marklund i Expressen i höstas.


En gång lögnare - och när man byggt hela sin karriär på en lögn?

Kvotera mera...

Jag har upprepade gånger sagt att jag (till skillnad från feministerna) skiter i könet på en person som kandiderar till en post. Dugligheten är viktigare än vad man har/inte har mellan benen.

Könsdiskriminering!

Nu kommer tydligen t ex Folkpartiet att låta könsdiskrimineringen ljuda i o m provvalsresultatet inför EU-valet. De dugligaste kandidaterna har inte rätt kön och skall därför diskrimineras. Fruktansvärt! Och det ger mig som väljare en sämre grupp att göra mitt urval i. Moderaterna och Kristdemokraterna gör samma sak.

Ett svart hål

Hur faan tänker de?
Det är lättare för Socialdemokraterna eftersom den aldrig har öppnat upp för interndemokrati överhuvudtaget vad gäller sina interna förfaranden... Men Mona Sahlin är partiledare idag enbart för att hon är kvinna - hade hon fötts med testiklar så hade inte hennes kvalitéer som politker räckt till, så enkelt är det.
Hur länge skall könsorättvisorna fortsätta?

Från gårdagens postning:

När senast diskvalificerade man en kvinna som kandiderade till makten helt öppet enkom för att hon var en kvinna? Har det ens hänt i modern tid??
AB är ganska öppna med det i sin ledare idag:
..även om vi var många som diskvalificerade honom [Per Nuder, min amn] till partiledarjobbet på grund av hans maktarrogans och kön..
(Källa.)

Äckligt!

Och vilket avslut!

Från AB:s ledare igen:

Ska de rödgröna låta feminismen ligga och damma i partiprogrammen?

Japp, låt skiten glömmas bort och dö, så kan vi sedan gå vidare med ett jämställdshetsarbete värt namnet!

Eller vågar de blåsa på med feministisk politik i en finanskris som drabbar kvinnor – fast den könsblinda samhällsdebatten bara ser männen?

Och feminismen ser bara..?
Är det inte bara sååååå paradoxalt och lite pinsamt att ledaren ens nämner ordet 'könsblinda'? ;o)


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Varför inte igår?

Bilister ska tvingas att sänka farten till 30 kilometer i timmen när de passerar en hållplats med en skolbuss. En majoritet i riksdagens trafik-­ utskott vill att regeringen lägger fram ett sådant förslag.
(Källa.)

Varför väntan?

Varför har inte ett sådant förslag lagts, säg 30 år tidigare? Eller 60 år tidigare som i USA, där man t o m måste stanna helt, d v s inte köra om alls!
Eftersom tydligen det dör tre barn per år i skolbussrelaterade olyckor så hade vi antagligen räddat hundratals barn vid det här laget?

*förstår inte politik alls ibland*

Blåst på statistiken...

Vad jag förstår så prioriterar polisen trafikbrott eftersom de ger vacker statistik - det blir ett nästan 100%-igt effektivt polisarbete. Att det sedan hjälper upp resterande statistik, som ju är ganska låg, t o m unik i västvärlden(?) är inte heller fel. Att man läst om hur polisen prioriterar blåsningar framför rattfyllerister är ju hårresande och dessvärre sant.

Fortkörning ja...

Kör du i 50km/h och ett barn springer ut och du hinner stanna, så kommer du i exakt samma situation - om du istället kör 60km/h vid tillfället smacka in i barnet i 34km/h!

Något att onekligen tänka på. Hur skulle man kunna leva med sig själv om man visst detta och det värsta händer?

Bussarna

Samma sak om du kör i 30km/h förbi en buss, om ett barn stiger ut i vägen framför bussen precis i samma ögonblick som du kommer vid bakändan hinner du normalt att stanna. Håller du 50km/h i bakändan på bussen så hinner du inte flytta foten till bromspedalen utan kommer köra över barnet i 50km/h.

Jag vill inte ens tänka på 70km/h... Dödligheten vid de farterna är mycket, mycket hög.

Jag är laglydig!

Så vad gäller mig själv så är problemet med fortkörning oerhört självrättande - jag är medveten om problemet så jag kör helt enkelt generellt inte för fort längre. Problemet är i hög grad att medtrafikanterna skiter i hastighetsgränserna, oavsett om det är vid skola eller på 70-väg. Jag ligger ofta först i köerna på vägen hem från jobbet, enbart för att jag håller fartgränsen.

Mina barn

Vid mina barns skola tror jag faktiskt inte ens att trafikanterna saktar ner överhuvudtaget vid skolan, d v s att det stora flertalet dånar förbi i 65-70km/h. Att det sannolikt skall behövas ett människoliv innan man sätter upp kameror el dyl är ju onekligen både hemskt och skittrist.//Zac
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

28 dec. 2008

Lögn, förbannad lögn och lobbyister??

Läser en sorglustig artikel av Karin Bojs i DN:
Lögndetektorer är rena lögnen och fungerar inte alls, visar en sammanställning av två svenska forskare. Men den vetenskapliga tidskriften drog in deras artikel, efter påtryckningar från en tillverkare av lögndetektorer.

Det är vetenskapligt mod och hederlighet det... ;o)


//Zac
Läs även andra bloggares åsikter om ,

Bästa/sämsta filmerna 2008 (27st!)

Nu är det kanske dags med en liten lista över bästa/sämsta filmerna 2008? Oavsett så är det nog årets i särklass jobbigaste inlägg för mig - och jag är faktiskt mäkta imponerad själv av resultatet! ;o)

Bästa och sämsta filmerna 2008

Såvitt jag kan få fram så är detta de 13 sämsta och 13 bästa filmerna i mitt tycke från 2008. De 13 sämsta är sådana som jag gett 1:or under året och vad som värre är - de 13 bästa har samtliga bara fått 4:or!

Jag börjar detta mastodontinlägg med de dåliga:

Sämsta filmerna 2008

- Underkända, näe, inget att hänga i granen - undvikes som pesten!

Ingen inbördes ordning, bara i bokstavsordning... ;o)

Angel

Tyvärr så har tydligen Colin Nutley tappat greppet, filmerna blir dessvärre bara sämre och sämre. Jag har också skrivit en recension på denna:

"Men det är något i drivet och i dialogen som gör flera scener rent av skrattretande. Jag kom på mig själv att skratta högt åt scener som jag förstod skulle vara "tunga" och dramatiska. Mittenpartiet är på tok för långsamt och rent av riktigt långtråkigt."
Är den verkligen sååå dålig?
Se den (inte) själv...

Bangkok Dangerous

Hjärndöd action med Nicolas Cage, som dessvärre bara blir sämre med åren. Han har väl för all del aldrig någonsin varit någon bra skådespelare, men hade tidigare förmågan att välja intressanta/underhållande filmer.
Den talangen är onekligen helt borta idag... :o(
En fråga som man måste ställa sig efter följt Nicolas Cage nu i drygt 20 år - varför väljer han konsekvent lustigare och lustigare frisyrer i filmerna?? 

Doomsday

Vad skall jag säga? Det som sagts kring Nicolas Cage ovan gäller femdubbelt för Malcolm McDowell - med undantaget att han faktiskt ursprungligen var en grymt bra skådis. Han var t ex med i mästerverken 'A Clockwork Orange' och 'If' från 60/70-tal. Här är han med i en smörja som antagligen är alldeles för både för intelligent och ironisk för min smak. Det är någon slags misch-masch på Mad Max och zombie-filmer, men utan allt det positiva ur de filmerna.
När riddarna gjorde entré så höll jag reflexmässigt på att stänga av skiten...
*varför gjorde jag inte det...*

Irene Huss - Den krossade tanghästen

Kriminalinspektör Irene Huss utreder ett förmodat självmord.
Maken till dåligt skådespeleri ser man sällan till, men här har vi två (se också nedan) representanter i en och samma filmserie.
Jag skäms, de elakheter jag skrev om teatraliskt och stelt skådespeleri i recensionen av 'Angel' gäller flerdubbelt här, men här paras det dessutom av amatörmässighet så det sjunger om det!
Svensk film när den är som sämst!

Irene Huss - Nattrond

Se ovan...
Denna är om möjligt ännu sämre än den ovan.
Möjligtvis kan man spåra ett visst underhållningsvärde om man är ett gäng som tittar på denna med en påse chips och en platta öl och verkligen inser att man kommer att få se en an årets sämsta filmer...
Undvik som pesten!

Jack and Jill vs. the World

Freddie Prinze Jr tillhör sin generations sämsta skådisar. I denna film så har han en välordnad tillvaro men så kommer det in en oordnad kvinna och magi uppstår... Eller nej, det är så ofarlig, eller snarare obefintlig, kemi att det är som att blanda vatten med vatten iförd full skyddsutrustning - ungefär lika smakrikt lär det bli också.
En romantisk komedi - helt utan såväl komedi såsom romantik... Blekt är bara förnamnet...

Jumper

Ånej! Redan i filmen efter i min lista så får Freddie Prinze Jr konkurrens!

"Hayden Christiansen måste onekligen tillhöra sin generations absolut sämsta och värsta skådisar. Jag hoppas verkligen att omgivningen nu slutar att ge honom roller, han är verkligen oerhört talanglös. Tyvärr så är han redan ett namn vilket gör att han lär bli inblandad i fler filmprojekt och skjuta även de i sank."

 - Taget ifrån min recension av (skit-)filmen

Max Payne

What?? Ytterligare en skitskådis? Jag tror jag börjar se ett mönster här... ;o)
Mark Wahlberg har iofs varit med i en handfull riktigt bra filmer, men det är oftast ingenting som man kan belasta honom för...
Här är han med i en datorspelsfilmatisering som är så långtråkig och trist att jag nästan somnar ett flertal gånger under filmens gång!
Undvik - vik hädan!

Meet the spartans

En remake av en film som redan den är på kalkonstadiet - kan det ens bli roligt?
Näe, knappast - och det blir den inte heller...
Jag tror detta är ett av de få tillfällen då jag inte dragit på munnen en endaste gång under hela filmen. Ofta när det är riktigt platta och dåliga komedier så brukar man kunna skratta eftersom man kanske trots allt kan uppskatta försöket till skämt, eller så är det så genomuselt genomfört att det sprider viss munterhet omkring sig - i denna film är skämten så dåliga att de inte kan hänföras till något av de två facken.

Månne den sämsta komedin genom tiderna?
Inte otroligt alls faktiskt...

Miraklet Henry Poole

Vämjelig, och riktigt kvävande vämjelig ju längre filmen går. Usch.
Handlar om en man som vill leva i isolering, men som tvingas konfrontera sig efter det att en fläck uppstått på hans husvägg.
Låter det ointressant?
Det är inget emot att behöva se skiten...
Semikristen skit, en struntfilm där man som vanligt förväxlar bra skådespeleri med fånstirrande.

Superhero Movie

Här är ytterligare en parodi som är kalkonklass på. Oerhört dålig med skämt som man kunde förutse en kvart tidigare.
Dock så småskrattade jag, eller snarare skockade vid ett par tillfällen, vilket gör att detta i alla fall bara är nominerad som en av årets sämsta filmer och inte årtiondets eller dylikt - se ovan om 'Meet the spartans'...

The Happening

Eller 'The hoppening' som man skulle vilja döpa om den till...
En av två filmer på denna skammens lista 2008 med Mark Wahlberg i huvudrollen. Denna film börjar riktigt lovande med en förvirrande story och obehagskänslor i överflöd, sedan fortsätter tyvärr filmen... Den blir töntigare och tråkigare för varje minut som går och även om filmen bara är 91 minuter lång så är det ett under att regissören och manusförfattaren M Night Shyamalan lyckats dra ut hela struntmanuset såpass...

JAG VILL HA TILLBAKA DE SISTA 75 MINUTERNA AV MITT LIV!

The Love Guru

Jag tror jag sett allt som Mike Myers gjort innan och det är bara att beklaga att han nu inträtt i den exklusiva skaran superroliga skådisar som helt enkelt inte är roliga längre... Listan blir allt längre och längre.
Jag vet inte om det handlar om att man tröttnat på humorn i sig, eller att ansiktet och gesterna är slitna, oavsett så är denna film helt enkelt en plåga att ta sig igenom.
Pubertal och daterad humor som inte är rolig - om den nu ens någonsin varit rolig överhuvudtaget?

Bästa filmerna 2008

++++ Utmärkta, riktigt bra filmer, bör ses

Äntligen är de dåliga filmerna överstökade och vi går till listan med de bra filmerna. Inte heller här råder inbördes ordning, bara bokstavsordning.

Tyvärr så lyser en femstjärnig film med sin frånvaro detta år, men jag kan i alla fall redovisa 13+1st filmer som är utmärkta och som jag kan rekommendera utan att tveka:

Dumpad

En riktig överraskning, en film som jag inte förväntade mig något av alls - men som jag skrattade oerhört åt.
Mycket naken illustration av hur det är att bli dumpad och inte komma över det. Och när jag skriver naken så menar jag verkligen naken och naket!
I kategorin gråtande män så skulle nog Jason Segel i huvudrollen vinna överlägset.
Naket som sagt...
*kan inte komma över all nakenhet*

Eagle Eye

En oerhört överdriven men nästan oavbrutet spännande film.
Från första början till de sista, sentimentala bildrutorna så är det högklassig och brutalt överdriven action hela vägen.
Rolig!
Denna är väl ganska klart den film av dessa tretton på denna sida som är närmast en trea - det är kanske mest handsvetten som pushar denna över gränsen till en fyra faktiskt... ;o)
Men spännande och sevärd är den i alla fall.

Felon

Fängelsefilmer? Varför gillar man fängelsefilmer? Är det någon djupt liggande latent homosexuell läggning, eller är det att intensiteten ökar i och med de klara gränserna - att de höga murarna med beväpnade vakter verkar polariserande, fast med djuplodande ensamhet och våld?
Oavsett så är detta en av de mer spännande fängelsefilmer jag sett på många år! Stephen Dorff i huvudrollen har inte haft någon direkt spikrak karriär sedan genomslaget i rollen som den glömda beatlen i 'Backbeat', 1994. I denna film så spelar han en hårt dömd kille vars fängelsevistelse går från dåligt till värre. När man inte tror att det kan bli djävligare så tar händelserna en ny väg och visst - visst kan bli ännu värre... Och med detta så blir det bara mer och mer spännande. Fruktansvärt spännande - kanske den bästa spänningen i konkurrens med 'Taken' längre ner i listan.
En ytterligare sak är att Val Kilmer gör en slags comeback i denna film. Jag har av någon outgrundlig anledning alltid varit lite svag för honom - han har också varit med i drösvis med bra film under årens lopp, men också verkat tacka ja till vilken skit som helst under de sista 10 åren... I denna film så gör han en riktigt solid roll som verkligen visar vilken duglig skådis han är. Tyvärr så har han rykte om sig att vara oerhört svår att samarbeta med, så frågan är om hans talang kompenserar det?

Gran Turino

Det är med ganska mycket sorg i hjärtat som man säger adjö till en av de riktigt stora inom filmindustrin - Clint Eastwood gör här sin sista roll som skådespelare - och han får ett mycket värdigt slut i denna film där han spelar en rasistisk och bitter krigsveteran lite vilse i vår nya värld.
Eastwood har vuxit ut till en av de mer potenta regissörerna de senaste åren, han har kommit med gedigna och intressanta verk gång på gång.
Hoppas verkligen att vi får ytterligare några filmer till innan han lägger karriären på hyllan för gott! Spännande - och du, stretcha tårkanalerna litet...

Hellboy - the golden army

Jag har ytterligare en svag sida för en del serietidningsaction med glimten i ögat. Hellboy är just en sådan serietidningsaction. Guillermo del Toro, regissören, är väl efter sina senaste filmer en av de regissörer jag förväntar mig mest av. Fantasifull, med tekniska kunskaper och känsla för det dramatiska.
Filmen Hellboy utnyttjar givetvis inte dessa talanger , men det är i alla fall en riktigt underhållande och skön film. Figurerna i och kring historien är bland de skönaste som skådats, en riktig fest för ögat!
Kul, men också darrande nära en (stark) trea.

In Bruges

Här har vi ytterligare en film som jag satte mig och tittade på helt utan några förväntningar. Visst såg jag vilka goda skådespelare som var med, men omslaget ser ut som vilken dussinmässig b-film som helst...
Fel!
Detta var en riktig godbit, full med allt som gör en film bra och inramad av en väldigt egen, mycket svart humor. Spännande så man fick ont i magen var den också. Rekommenderas, men det går nog inte att slötitta på denna...

Indiana Jones och kristalldödskallens rike

Hej och hå! Jag citerar mig själv från min recension av filmen ifråga:

"Historien är som följer; Indiana fightas med onda ryssar (en alltid superb Cate Blanchett) i jakten på en kristalldödskalle. På vägen får han följe med en ung hetsporre som letar efter sin kidnappade mamma. Indy får mycket omtumlade nyheter under färden.

Riktigt rolig från och till, man inser snabbt hur mycket man saknar denna typ av hjälte av kött och blod. Det är inget onödigt blodigt våld, bara underhållningsvåld och en stor portion humor och glimten i ögat. Man har helt enkelt riktigt kul i biosalongen! Ett mycket kärt återseende blir man bjuden på också, men det avslöjar jag inte något mer om..."

Mamma Mia!

Jag har ju konstaterat tidigare att jag inte är den superhårde machokillen jag trodde, men denna film är helt enkelt löjligt bra... *skäms*
Varje gång man hör Abba och verkligen lyssnar på musiken så inser man hur genial den faktiskt är. Enkla melodier med arrangemang som höjer upp dem till skyarna. Här parat med en ganska simpel men behjärtansvärd historia och med skådespelare som uppenbarligen trivts pinsamt bra - och allt utspelas dessutom i rena konditori-färgexlosioner i den grekiska övärlden...
Hur sjutton kan det bli annat än kitchigt smaklig spis av denna anrättning?

Morgan Pålsson - Världsreporter

Det tillhör verkligen inte vanligheterna att jag skrattar så jag kiknar, och speciellt inte till en svensk film, men några scener i denna är så hysteriskt roliga att jag nästan trillade ur soffan.
Jag tillhör de som visst tycker att 'Hipp Hipp' var en förbannat rolig serie, men att Morgan Pålsson mest kändes jobbig och irriterande - han är så svår att tycka om att man helt enkelt inte gör det... Men av någon outgrundlig anledning så är han i denna film så utblommad i sin dumdryghet och tragisk att det faktiskt smyger sig in någon typ av moderskänslor - även om jag tror att mödrar(hoppas jag!) inte gapskrattar åt sina barn så pass frekvent?

 - Göm dig!

Jag tror faktiskt att jag dööör av skratt!

Taken

Detta är helt klart - även om den konkurrerade med ''Felon' här ovan - vinnaren i kategorin "handsvettsutvecklingshandduksbetyg" där den är den enda som får en stabil FEMMA!
Jag citerar min egen recension av filmen:

"Vilken actionrökare detta är. Det är en enorm handsvettsutveckling hela filmen igenom. Luc Basson är en av manusförfattarna, men lite av hans ande vilar över hela filmen, speciellt actionscenerna.
Efter halva filmen trodde jag inte att jag kunde ha något adrenalin kvar i kroppen, men ack så fel jag hade - filmen fortsätter att öka och mina stackars binjurar bara fortsätter att pytsa ut adrenalin."

Vantage Point

Här dyker det upp ytterligare en skådis som ligger lite på läsidan, men som har mycket potential - och som jag är svag för: Dennis Quaid.
Jag vet inte riktigt varifrån denna plötsligt dök upp, men den lämnade ett mycket gott avtryck efter sig.
Mycket, mycket välgjord och spännande.
Filmen visar om och om igen samma sekvens, åtta gånger faktiskt. Historien kretsar kring en Secret Service-agent - Dennis Quaid - men varje gång sekvensen tas om så kastas historien om. Det är för all del rejält konstruerat, men så pass fascinerande att filmen aldrig tappar fokus.
Spännande och nästan för välgjord!

Wall-E

Är det en medveten hyllning till stumfilmen under de första 15-20 minuterna av denna film, då det inte yppas ett endaste ord? Man fastnar redan efter några sekunder och inser efteråt att det är bara det renaste av genierna som kan göra en plåtburk så pass levande att det håller en hel film igenom. Och det gör det verkligen, att det mest mänskliga som visats på bioduken 2008 är en robot måste vara ett nederlag för hela mänskligheten! ;o)
Att sedan den innehåller ett par av de vackraste scenerna också är bara en bonus. Fruktansvärt bra och Pixar visar omigen att det är de som leder den animerade ligan med hästlängder!

Worlds apart

Jag plockar fram lite ur min tidigare recension:

"Välspelad, mycket bra manus och lagom dogmakänsla. Huvudrollen känns verkligen som en ung flicka av kött och blod, som slits mellan sin inlärda ideologi och kroppens förvirrande signaler. Det finns mer som ligger under ytan i familjen. Pojken som spelas av Johan Philip Asbæk är förresten oerhört lik en lite tjockare Ewan McGregor, precis lika charmig och samma glimt i ögonen... "

Och så en kortfilmsbonus! :o)

Wallace and Gromit in 'A Matter of Loaf and Death'

Det spelar liksom ingen roll hur mycket processorkraft man pytsar in i en produktion, är det inte hjärta och lera (i alla fall när det är fråga om Wallace och Gromit) så blir det helt enkelt inte någon bra film! ;o)
Detta är ett gränsfall, givetvis skall inte en 30 minuter lång film vara med i denna lista, men jag skiter faktiskt i det.
Filmerna om det strävsamma paret Wallace och Gromit är rent av geniala. När man betänker att en animatör kan göra fyra sekunder film per arbetsdag så inser man hur genomtänkt och känsligt allt måste vara, men samtidigt så belönas man med film där det blir en närvarokänsla och värme utöver det mesta.
Nick Park, regissören och "pappa" till denna lersymfoni är faktiskt en av mina högst betygsatta regissörer, femma på min lista. Hans filmer ligger idag på en solid 4:a i snittbetyg! Inte dåligt alls, framför allt inte när jag nog har sett allt han gjort - som inte är kort-kortfilmer, till skillnad från de som ligger över honom i mina betyg.

Andras listor

AB
DN
M3
HD

Bra filmer

Trots allt så har jag nu efter denna inventering av filmåret 2008 insett att det var en hel del bra film som kom under året, låt oss hoppas på ett nytt gott filmår 2009!


//Zac
PS. Givetvis hade filmer som 'There will be blood', 'No country for old men' och inte minst 'Fjärilen i glaskupan' platsat, men de har utgivningsår 2007... Fjärilen i glaskupan är en film som följt mig efter jag såg den första gången - en riktigt mäktig (och ångestgivande) filmupplevelse!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Könsdiskriminering inom S och lite åsikter

När senast diskvalificerade man en kvinna som kandiderade till makten helt öppet enkom för att hon var en kvinna? Har det ens hänt i modern tid??
AB är ganska öppna med det i sin ledare idag:
..även om vi var många som diskvalificerade honom [Per Nuder, min amn] till partiledarjobbet på grund av hans maktarrogans och kön..
(Källa.)

Äckligt!

Könsdiskriminering, nej tack!

Jag håller dock helt och fullt med om att Nuder verkar vara en oerhört maktarrogant och direkt obehaglig som tänkt partiledare - långt, långt ifrån den person som S behövde - och f ö behöver... Men könsdiskriminering - åt vilket håll det än är - är inte förenligt med humanistiska och demokratiska grundvärden. Därför är jag f ö antifeminist...

Ny rutt mot framtiden

S har en unik chans till förnyelse och förtroendeskapande i krisens spår. För det behövs partiets vassaste hjärnor och bredaste kunskaper. Det handlar om att visa ledarskap.

(Samma källa som citatet ovan)

Ledaren i AB verkar rent av desperat om att få upp s på spåret mot förnyelse och förändring. Jag undrar om Sahlin överhuvudtaget har några visioner, eller ens illusioner om vad en framtid skulle kunna ge. Jag tror inte det är vettigt att sitta nöjd baserat på sina opinionssiffror, som dessutom bara fortsätter att minska, även om vi skönjer en liten uppgång i den senaste.

Potantialen försvann vart?

Jag känner personligen noll förtroende för en sådan ledare och tror tvärtom mot andra att det faktiskt i väldigt mångt och mycket är väldigt personberoende idag; en ledare för ett gammalsossigt parti, som den första kvinnan på posten på nästan 120år hade ju givetvis en enorm potential och rent av förväntan på sig att att det skulle ske kursomläggningar. Men icke sa Nicke...

Passivt stöd av SD... :o(

En definitiv gräns måste dras vid att aktivt samarbeta med sverigedemokraterna. Som Tommy Möller [Statsvetare, min amn]påpekar skulle Reinfeldt kunna säga att han aldrig kommer att förhandla med sd, men att det är upp till dem hur de röstar.
(Källa.)

Jag vill nog påstå att Fredrik Reinfeldt och M redan har strategin färdig. Man tänker inte förhandla med SD,  kommer de in och hamnar i vågmästarroll så skall man försöka utnyttja detta så långt man kan för att i det längsta behålla makten. Jag har spekulerat åt det hållet innan, och jag är numera tyvärr ganska övertygad om att M slår in på denna, (inte så) lite obehagliga och beklagliga väg...


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

27 dec. 2008

Bocken luktar bränt...

Kanske är du den som ingen tänder på?

Sökes - jobb som julbock i Gävle
Lustigt att man inte har detta som ett jippo nyårsdagen varje år? Snacka loser om någon skulle tända på den innan? Att inte Gävle kommun hittar på något sådant istället? Då skulle det bli en kraftig folklig opinion mot idioterna som tänder på. Tandlöst, eller tändlöst snarare... ;o)
Wikipedia om 'Julbocken i Gävle'

Nu brann bocken igen

AB: Gävlebocken brann i morse
DN: Gävlebocken brann upp
SvD: Gävlebocken brann upp
Expressen: Gävlebocken brann upp i år igen

Djävulen!

För övrigt är det inte så lite konstigt att ursprungligen en avbild av djävulen har blivit till en av våra mer potenta julsymboler? - Observera det medvetna skämtet! ;o)

What?!

Julbocken var alltså från början en djävulsavbild som den utklädda St Nicholaus hade med sig när han kom till klosterskolorna för att ge gåvor till de snälla barnen. De inte fullt så snälla barnen fick helt enkelt faan av bocken/djävulen. Jag antar att det också var ett försök att demonisera bocken, geten som symbol av den fascinationen som äldre religioner alltid haft - geten är ju potent som satan rent av! ;o)
Betänk att den manligaste av alla asar - Tor - hade getterna Tanngnjost och Tanngrisner som dragdjur till sin vagn. Och Heidrun - också get - stod på taket på Valhalla och mjölkade t o m mjöd åt kämparna och åts upp varje natt, men stod frisk och kry dagen efter och mjölkade mjöd igen. Recykling när den är som finast! ;o) 

Blev kvar

Men traditionen levde kvar och förvandlades här uppe i norden till om med så myckat att under en ganska lång tid - nästan längre än vårt (numera) traditionella firande - så var det t o m julbocken som delade ut julklapparna! Men sedan kom den nyreformerade jultomten med stormsteg och tog över rollen som gåvohandhavare under senare delen av 1800-talet.

Tankar under granen

Något att tänka på när han står vakt under granen och håller koll på våra julklappar.
Kanske känner han ett sting av sentimentalitet, eller kanske t o m lättnad att slippa vara den skamfyllda kommersens berusade slutpunkt?


//Zac
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

26 dec. 2008

Kalle Anka tappar tittare!

På tio år har Kalle Anka och hans vänner i SVT tappat nästan en miljon tittare. Största svikarna är barn och ungdomar.
(Källa, mer o ännu mer)

Är det så konstigt?
Vi äldre tittar fortfarande gärna av rent nostalgiska skäl, barnen är helt ointresserade eftersom de har tillgång till tecknad film i stort sett dygnet om numera. Annat var det förr - när jag var (riktigt) liten så var det faktiskt inte många minuter tecknad film per år på tv alls - en hel timme med Kalle Anka och hans vänner var ur detta perspektiv heligt helt enkelt.


//Zac
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

25 dec. 2008

Jättegråsugga!

Tänk och hitta denna 1,7kg tunga filur bakom kylskåpet när man julstädade:

What is it?!

Det är en Bathynomus Giganteus - en jättegråsugga; aktuell då man fiskade upp några stycken och nu skall placera dem i akvarier för allmänheten.
Hua!

Läs mer

Wikipedia, sv - kass
Wikipedia, eng - superbt
Mer bilder och information


//Zac
PS. Var lugn - den håller normalt enbart till på 1800m djup i Atlanten

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

24 dec. 2008

LC-året som gått

Bosse på Toxiska Epistlar har sammanställt en jättebra översikt över vad som hänt på kostområdet (och sin utmärkta blogg) under 2008:

9 januari

2000-Talets Vetenskap lägger ut docent Ralf Sundbergs avslöjande artikel om den bristande vetenskaplighet som ligger till grund för kostråden för diabetiker på sin hemsida. Artikeln distribuerades i samband med Läkarstämman i Stockholm en månad tidigare.

16 januari

Socialstyrelsen beslutar att lågkolhyrat/högfettskost enligt dr Annika Dahlqvists modell är förenlig med vetenskap och beprövad erfarenhet.

20 januari

Annika Dahlqvist uppvaktas med blommor och blad hemma i Njurunda. Alla stämmer dock inte in i hyllningskören. Bland många av hennes läkarkolleger är det sura miner.

13 februari

Socialstyrelsen i Malmö avvisar en anmälan mot diabetesöverläkare Jörgen Vesti Nielsen och kollegor. Man hänvisar till Socialstyrelsens beslut i Dahlqvist-ärendet från den 16 januari. Anmälan var inlämnad av Dietisternas Riksförbunds ordförande Elisabeth Rothenberg och kritiserade Blekingesjukhusets diabetesteam för dess rekommendationer av lågkolhyrdratkost till sina diabetespatienter.

30 mars

Socialstyrelsen nytillträdde generaldirektör Lars-Erik Holm sparkar resolut två experter ur myndighetens kostgrupp. Nils-Georg Asp, vd för Swedish Nutrition Foundation och prof Bengt Vessby får lämna sina uppdrag på grund av sina kopplingar till livsmedelsindustriella intressen.

3 april

I en enkät i Aftonbladet ställs frågan vilket typ av fett som barn mår bäst av. 89 procent svarar att barn mår bäst och fet mjölk och smör. 11 procent svarar att barn mår bäst av lättmjölk och margarin. Drygt 41 000 personer deltog i enkäten som visade att kunskapen om den naturliga fetternas hälsobringande effekter börjar sprida sig i folkdjupet.

13 maj

Ralf Sundberg, Johan Hedbrant mfl avslöjar i en artikel i Läkartidningen det bristande vetenskapliga underlaget för dagens näringsrekommendationer.

20 maj

Korruptionen inom kostforskningen avslöjas! Det sker i en artikel i Svenska Dagbladet av vilken det framgår att den internationella lobbyorganisationen International Life Science Institute (ILSI) sitter vid ratten när kostråd till sjuka och friska tas fram. Flera svenska forskare är med i detta korrupta spel.

22 maj

Jörgen Vesti-Nielsen och medarbetare publicerar 44-månadersdata från Karlshamnsstudien i Nutrition and Metabolism. Det är världens längsta studie som följt diabetespatienter som ätit lågkolhydratkost. I kontrollgruppen hade tre av fem avlidit (60 procent), medan ingen hade avlidit i lågkolhydratgruppen.

10 juni

Claude Marcus, Stephan Rössner mfl publicerar en programmatisk artikel i Läkartidningen i syfte att en gång för alla bevisa det mättade fettets farlighet. Artikeln hänvisar till inte mindre än 62 studier som sägs bevisa detta.

Samma dag slaktar Andreas "Kostdoktorn" Eenfeldt artikeln på sin blogg! Andreas nagelfar de 62 referenserna och finner att de flesta inte alls visar det Marcus, Rössner mfl påstår. Några veckor senare debuterar Eenfeldt i Läkartidningen med en artikel där han på punkt efter punkt visar att Marcus/Rössners artikel inte håller måttet vetenskapligt. Eenfeldts artikel blir en av Läkartidningens mest lästa artiklar 2008! 

17 september

Annika Dahlqvist och Jörgen Vesti Nielsen tar emot Leo-Huss Walinpriset i Göteborg. Priset delas ut till personer som i handling vågat gå emot etablissemanget och i samband med detta visat prov på mod, integritet och självständigt tänkande.

23 september

Andreas Eenfeldt träder fram i helfigur i en stort uppslagen intervju i 2000-Talets Vetenskap. Hans hemsida - Kostdoktorn.se - har seglat upp som den mest besökta hälsobloggen vid sidan av Dr Annika Dahlqvists blogg.

3 oktober

Finanskrisen plågar hela Västvärlden. Det brittiska komikerparet Bird och Fortune ger en lika humoristisk som genial förklaring till krisens orsaker och dess lösning.

10 november

Kalla Fakta sänder ett granskande reportage om ovetenskapen bakom de fettsnåla och kolhydratrika kostråden. Programmet ger upphov till en rad artiklar från bl a Claude Marcus och Stephan Rössner. De båda professorerna beskyller journalisterna för att bedriva osaklig och vinklad journalistik.

19 december

Livsmedelsverket ger sin in i kostdebatten och hänvisar till "tusentals studier" som sägs bevisa att myndigheten har rätt och kritikerna fel. Generaldirektören Inger Andersson och hennes adept Ulf Bohman kan dock inte nämna en enda studie till stöd för sin ståndpunkt.


//Zac
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

God Jul!

GOD JUL
önskar
Zac

PS. Julgranskulorna kommer ursprungligen ifrån s k "häxklot" som skulle skrämma bort häxor och annat otyg! Men ni är välkomna tillbaka i alla fall! :o)

Läs även andra bloggares åsikter om

Vinterkräksjuka 2008

Vid denna juletid på jorden så kom det sig att många blev jättesjuka och gjorde ifrån sig i stereo(*)

(*)D v s man sitter på toa och skiter tarmarna ur sig samtidigt som man har en hink i knät som man kaskadspyr i... HUA!


Jag formulerar om ett gammalt inlägg 'Vinterkräksjukan';

Akut mag/tarminflammation = Vinterkräksjuka

Vinterkräksjuka, eller norwalkinfektion orsakas av calicivirus vilka ger upphov till en akut mag/tarminflammation. När man sedan tömmer systemet totalt så åker dessvärre den naturliga bakteriefloran i tarmarna med. Det rör sig i runda tal om ett kilo bakterier som bara försvinner. Efter en sådan "akutfasta" så gäller det att vara mycket varsam med de bakterier som finns kvar och som skall bygga upp bakteriefloran till normala nivåer igen.

Tips - otestat sådant

Ett tips som jag gudskelov inte behövt testa sedan jag fick det (har inte fått kräksjuka alltså) är att dricka sockerdricka och äta potatischips och banan. Sockerdrickan är mer pH-mässigt riktig jämfört med ex avslagen cola och dessutom har kolsyran kvar. Kolsyran gör att magmunnen öppnar sig snabbare och vätskan rinner ut i tarmen där den måste gå den långa vägen för att komma ut, d v s chansen för att man hinner ta upp energi och vätska är betydligt större än om den hade varit kvar i magsäcken, där man sannolikt ganska snabbt hade spytt upp den. Sedan för att stoppa diarréerna så äter man potatischips som med sitt fett- och fiberinnehåll håller tätt s a s... ;o)

Smittovägar

För övrigt så undrar jag om inte frukt & grönt och lösgodis normalt är de vanligaste smittovägarna...

Tvätta noga är det enda råd man kan ge, lösgodiset är av naturliga skäl lite svårare - köp färdigförpackat godis när kräksjukan florerar som mest.


Extra kul är det att de anställda vid Frukt&Grönt numera alltid har plasthandskar på sig när de plockar bland varorna, men att kunder går och hostar och klämmer på samma varor spelar tydligen mindre roll för kunderna... :o) 

Mer om otäckheterna...

SvD:
Platsbrist på sjukhusen i jul
Vinterkräksjuka på sjukhus i Stockholm
Vinterkräksjukan sätter rekord
AB:
Därför slafar du dåligt i jul
Vinterkräksjuka på Uddevalla sjukhus
Kräksjukan kan drabba en miljon
DN:
Vinterkräksjukan sätter rekord
Kräksjukan har brutit ut
SMI kartlägger influensasäsongen via internet


//Zac
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

23 dec. 2008

Bigotta idioter från forntiden...

All förändras i denna allt snabbare värld, så det känns ändå skönt att en del saker tydligen aldrig förändras;

Påvens bigotta dumheter...

Det är lika viktigt att rädda mänskligheten från homosexualitet som att rädda regnskogen.
(Källa, läs mer, mer, mer och ännu mer)

Men det finns kanske hopp?

66 av FN:s medlemsländer har skrivit under en deklaration där de kräver att homosexualitet avkriminaliseras.
(Källa.)

Gör vi oss av med påven så blir situationen säkert bättre... Avsätt och avskaffa idiotfaan!


//Zac
PS. Jag vet att bilden är lite felaktig ur flera aspekter, men den illustrerar ändå bra blogginlägget... ;o)

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Humanistiskt manifest a la Zac

Lite förklaringar och fördjupande resonemang till detta, mitt humanistiska manifest...

Observera att jag kommer att putsa på denna över tid, skulle det bli frågan om mer omfattande förändringar i argumenteringar mm så skall jag försöka låta ändringarna tydliggöras m h a överstrykningar, kommentarer mm.

1 Kön

Sluta med att dela upp mänskligheten i kön - vi är mycket mer än så. Att fullständigt fånstirra sig trött på kön är inte något som är särledes givande. Tokfeministerna får sannolikt samma resultat om de börjar dela in mänskligheten i tjockisar-smala, vackra-fula, frisyrvänliga-flintskalliga o s v.
Är det verkligen svårt att släppa hörnflaggan och komma in till oss indivder i stället?

2 Ingen diskriminering

Ett jämlikhetsarbete får inte innebära diskriminering, ett jämlikhetsarbete kan helt enkelt inte innebära diskriminering - då är det inte ett jämlikshetsarbete längre utan bara en ny form av diskriminering.

3 Humanistiska och biologiska grundvärden

Staten skall inte bedriva ideologisk skolning, bara kring humanistiska och biologiska grundvärden - fast förankrade i vetenskapen. Denna hör givetvis ihop med punkt 5, om genusforskning. En mycket, mycket tveksam akademisk yttring som snarast hör hemma med det övernaturliga och hokus-pokus och annan pseudovetenskap.

4 Individer

Frihet att välja själva som individer. Låt våra prestationer utgöra basen när vi skall bedömas, och inte vad vi har/inte har mellan benen. Här spelar en liberal hållning in - låt oss själva ta de beslut som direkt påverkar vårt liv.

5 Genusforskning

Lägg omedelbart ner genusforskningen - flytta in frågeställningar till mer balanserade samhällsliga instutitioner där humanistiska och vetenskapliga värden hyllas. Inte självförvållad forskning där man enbart är ute efter att bevisa den egna tesen - det har mycket, mycket lite med vetenskap att göra.

6 JÄMLIKHET

Samma rättigheter och skyldigheter för alla individer. Ingen skall särbehandlas.

Vadan detta manifest?

Mot feminism

Feminister ogillar jag för att de står emot äkta jämställdhet, de fokuserar enbart på kön och förordar det ojämställda verktyget kvortering.
Enkelt, jag är för jämställdhet - feminister är för kvinnors jämställdhet med män. Och i detta innebär att de struntar i all diskriminering av män, samt i ledande kretsar uppvisar ett kraftig manshat - det ställer jag helt enkelt inte upp på utifrån min humanistiska sida.

Antifeminism?

Jag är således antifeminist därför att feminismen av idag är den enda ideologi, jämte direkt främlingsfientlighet, som aktivt skapar och är för diskriminering. Så det är ingen skillnad på att aktivt vara antifeminist och jämlikhetsarbetande - det är t o m samma sak. Men visst hoppas jag på att det inte skall behövas någon antifeminism i framtiden, d v s att feminismen är ersatt med ett riktigt jämlikhetsarbete - för alla, oavsett kön.
Vägen till jämlikhet går knappast genom att aktivt se till att pendeln svänger över för att kompensera. Därför måste man vara emot feminismen, som idag skapar mer orättvisor än rättvisor, eftersom det sker på bekostnad av mäns rättigheter, läs diskriminering.

Lögner, överdrifter och hjärnspöken

Feminismen av idag ljuger, överdriver och diskriminerar. Det måste till en rörelse som slåss för jämlikhet för alla. Ett modernt jämställdhetsarbete får inte göra att pendeln slår över. Dessutom så har vi inga som helst synliga tecken på kvinnodiskriminering längre - lagar och rösträtt är tillordnade för länge sedan. Varför fokusera så mycket på en lagförändring för 80 år sedan då det uppenbart förekommer lagstadgad könsförtryck idag? Jo, därför att det spelar mindre roll då det är män som förtrycks.

Förtryckande feminism

Idag är det snarast feminismen som skapar orättvisorna. Vi män får skylla oss själva p g a en reell historisk arvssynd...
Feminism är inte, och kommer aldrig handla om äkta jämställdhet eftersom den bara fokuserar på de (oftast inbillade numera) oförträtter som drabbar kvinnan av idag.
Jag är själv emot all ojämställdhet - oavsett kön, ras, musiksmak mm.

Laglig diskriminering

Frågan är om man ställer upp på t ex det faktum att den enda diskriminering som finns i lagboken idag drabbar enkom män och är helt utan intresse ifrån feministiskt håll? Nämn en enda lag som diskriminerar kvinnor? Jag kan räkna upp ett flertal som diskriminerar män som är oerhört lätt att vidimera.
Man hittar ingenting lika tydligt där kvinnor diskrimineras någonstans - och absolut inte från samhällets sida.

Nakna feminister

I stort sett allt (förutom historiska fakta) från feministernas sida kräver att man också ser kejsarens nya kläder. Allt är vinklat till förbannelse och rent av perverterat.
Fram med bevis som inte krävs genusglasögon bara - jag slänger fram två enkla, solklara bevis:
 • Äktenskapsbalken
 • Allmän tjänsteplikt inom totalförsvaret

Mer naket...

Skulle vi plocka fram statistik om hur kvinnor döms lindrigare, hur kvinnor oftare får vårdnad, hur män dör mer i arbetsolyckor, hur oerhört hårdare män är drabbade av våld, hur oerhört oftare och dödligare cancer drabbar män, hur pojkar får sämre betyg i skolan, hur könsstympning är tillåtet för män o s v.
Jag kan fortsätta ett tag till, men dessa saker är enkelt verifierade och svårligen motbevisbara.
Vad har den feministiska rörelsen i jämförelse?
Oerhört tveksamma undersökningar av ex Eva Lundgren (Slagen Dam), mystiska statistiska modeller som gör gällande att det är stora löneglapp när mer neutral forskning inte ser dem alls o s v.

Vem diskrimineras egentligen?

Jag påstår baserat på ovanstående att det faktiskt inte finns någon direkt strukturell diskriminering av kvinnor längre, bara av män, invandrare och äldre idag. Ingen kan säga emot de mansdiskriminerande uppgifterna ovan, emedan femimismen framför mängder med lösa, illa underbyggda, förljugna, överdrivna och ganska usla anklagelser, påfallande ofta utifrån ett marxistiskt synesätt på individen.

Det är dags att lämna feminismen bakom oss och ta ett ärligt och öppet grepp på den befintliga diskrimineringen istället.

Tidigare poster

Jag har för all del skrivit ganska mycket om antifeminism, men ett par står ut lite mer:

Per Ströms 'Manifest för tillnyktrad genusdebatt'

 1. Jämställdhet är viktig
 2. Begreppet har dock kommit att få en felaktig innebörd
 3. Feminism är per definition anti-jämställdhet
 4. Det glöms bort eller förtigs att kvinnor har många fördelar
 5. Det glöms bort eller förtigs att män är i underläge på många sätt
 6. Det finns ingen kollektiv manlig skuld eftersom skuld alltid är individuell
 7. Det finns inga "patriarkala maktstrukturer"
 8. Visst dubbelarbetar kvinnor – men det gör män också
 9. Kvinnor är sällan utsatta för lönediskriminering
 10. Media och forskare vinklar fakta i feministisk riktning
 11. Feminismen tillämpar jämställdhet á la carte (vill plocka russinen ur kakan)
 12. Kvinnor och män har lika värde, ska ha lika rättigheter, men är inte lika
 13. Båda kön har sina respektive specifika svårigheter - äkta jämställdhet kan bara uppnås om dessa tillmäts lika värde
(Mitt inlägg om detta.)


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Frånvaromeddelanden...

Nid wyf yn y swyddfa ar hyn o bryd. Anfonwch unrhyw waith i'w gyfieithu.
Denna text, på walesiska (eller kymriska), står på en trafikskylt i Wales.

Förstår du inte vad som står?

Oroa dig inte - för det gör sannolikt inte de walesiskpratande heller...

What?!

Egentligen skulle man bara ha en skylt med den walesiska översättningen ifrån:
No entry for heavy goods vehicles. Residental site only.

Så kan det gå...

Så man mailade och frågade om en översättning till walesiska - svaret kom tämligen omedelbart och vägskylten tillverkades och sattes upp. Så långt så bra - om det inte vore för att tjänstemannen som fick mailet var borta och hade autosvar på. Således var det texten "I am not in the office at the moment. Send any work to be translated." och inget annat som hamnade på skylten...

:o)


//Zac
Ps. läs mer hos BBC.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

22 dec. 2008

Blodsugare och poliser

Polisen i Seinäjoki, Finland, måste vara riktigt, riktigt bra.
Efter att ha hittat en stulen bil övergiven så tog de hand om en blodstinn mygga inne i kupén.
DNA:t från blodet överrenstämde med en man som redan fanns i polisregistret.
Vilken fantastisk historia, rent av något för CSI! :o)

Läs mer

AB
SvD


//Zac
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...