Fortsätt till huvudinnehåll

Pinsamt åklagaren!

Vad sjutton är det som hände egentligen? Och hur långt kan man gå för att motivera tidigare misstag? Historien om frivillig sex, internationella efterlysningar och skrattretande inkompetens hos åklagarna.

Är min bild fel?

Julian Assange tillbringar några dagar i Sverige. Han är ung, viril och idkar tydligen umgänge med minst ett par svenska flickor. Inte samtidigt utan på två olika orter och vid två olika tillfällen.
Dessa flickor har frivilligt sex, helt utan tvång eller något annat tveksamt med Assange förstår jag. En tycks nästan framstå som en sexuell stalker som inte nöjde sig innan hon nedlagt sitt byte...

Konsultation

Men vissa beteenden som enligt den ena flickan tyder på taskig kvinnosyn betraktas och diskuteras flickorna emellan. Dessa ringer till farbror Blå för att rådfråga om den eventuella brottsligheten i agerandet.

Högt blodtryck hos jouråklagaren

Den mottagande polisen berättar om samtalet med jouråklagare som genast går bärsärkagång. En häktningsorder utfärdas genast för våldtäkt och sexuellt ofredande. Och på den högsta tänkbara misstankegraden.

Fundering

Här kan man stanna och fundera lite om precis vad det är som kommit fram som utgör en sådan övertygande bevisning?

Grovt tjänstefel?

Expressen får nys om historien och kontaktar jouråklagaren som bekräftar att det handlar om Julian Assange. Detta borde stå klart för de flesta att handlandet från jouråklagaren när hon bryter sekretessen på detta sätt helt enkelt gör tjänstefel. Ganska grovt tycker jag också, men det är min åsikt.

Utvärdering av jouråklagarens beslut

Utan att något nytt framkommer i fallet, så belägras åklagarna och twitter, bloggar och övriga internet goes freak över de oerhörda anklagelserna. Den ordinarie åklagaren tittar på samma "bevisning" (antar att det handlar om flickornas samfälliga berättelser) och stryker utan att tveka hela våldtäktsanklagelsen. Av den återstår bara ett darrigt streck på något linjerat block någonstans på åklagarämbetet.

Fundering

Här stannar vi till igen och funderar på anledningen till att någon åklagare anser det vara tung bevisning bakom en våldtäktsanklagelse och ett par timmar så anser en annan åklagare att det inte finns någon som helst belägg för ens en misstanke. Givetvis är skadan redan skedd. Assagne+rape är sannolikt det vanligaste sökordet på Google när det egentligen skulle varit Assagne+innocent.

Och internationell efterlysning...

Sedan kommer plötsligt Marianne Ny på att Assange måste efterlysas då ny han absolut måste höras igen. De paranoida och smågalna teorier som guppat runt på internet sedan historien började börjar allt mer kännas som solid mark. För inte kan inkompetensen och statsfeministisk blindkäppsutredning vara så flagrant? Det måste rent av vara något mer i bakgrunden!

Hur pinsamt kan det bli?

- Inte ens där[i totalitära stater, som han själv har jobberfarenhet från, min amn][Assanges engelska advokat, min amn]. har jag sett en åklagare bete sig så exotiskt, ovanligt och på ett sätt som är så juridiskt irrationellt, säger Mark Stephens

(Källa.)

Feministerna

Sedan har vi blandraserna och wannebees - tokfeminister, pk-råttor, feministmaffia och bara "liberala" do-gooders. De har smitt kråset på andra sidan internetmobben. De har småhöga av sin egen klokhet och rättsrådighet förkastat och äcklats av internetmobbens gärningar. Ett perfekt tillfälle att kleta på flashbackdetektivers slem på alla som inte är PK vad gäller feminismen.

Många förlorare i historien således - och den är tyvärr långt ifrån slut än!

Än mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy

Mer skrivet om Assange


//Zac
Stora delar ur ett tidigare inlägg: 'Sexbrott, inkompetens och feminism!'

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , AB, DN123, SvD12345, Ex1, GP, SvT1

Kommentarer

  1. Kan inte statsfeministen Marianne Ny skickas på en sudieresa till någon kåkstad i Kapstaden?

    SvaraRadera
  2. Julian Assange är nog ingen dumbom som inte kan hålla hormonerna i styr, skulle jag tro. Han är nog väl medveten om att det finns krafter som är ute efter honom, även om han är påverkad av någon form av stimulansmedel. Han passar sig nog för att inte gå mot röd gubbe ens. Det är nog mer en fråga om vilka bankkonton man ska hålla ett öga på...

    SvaraRadera
  3. Det som är pinsamt är snarare hur du, utan att någonsin ha träffat Assange, eller över huvud taget tagit del av vad som framkommit under förundersökningen, så tvärsäkert påstår att han är oskyldig.

    Du drar tvärsäkra slutsatser om beslutsgrunder och överväganden utan att över huvud taget vara insatt i verkligheten, DET är pinsamt.

    SvaraRadera
  4. JA är bara en clown i mängden, oavsett om han gjort något eller ej.

    SvaraRadera
  5. @Le Tigre: Jag tror du inte läst igenom mitt inlägg så ordentligt? Redan i andra stycket ('Har jag fel?') så redogör jag för den bild som jag fått i media och drar sedan slutsatser av den. Pinsamt kan det för all del vara ändå, men jag tror jag har underbyggt mina slutsatser öppet och ordentligt?


    //Zac

    SvaraRadera
  6. Julian Assange är nog ingen dumbom som inte kan hålla hormonerna i styr, skulle jag tro. Han är nog väl medveten om att det finns krafter som är ute efter honom, även om han är påverkad av någon form av stimulansmedel. Han passar sig nog för att inte gå mot röd gubbe ens. Det är nog mer en fråga om vilka bankkonton man ska hålla ett öga på...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England