Fortsätt till huvudinnehåll

Mutade Mona?


Jag skrev för några dagar sedan om '(S)kadeglad sten i glashus?' och snabbt så visade sig Mona Sahlins starka fördömande ordalag sprätte tillbaka skit i ansiktet på henne...
Så här sade Sahlin till TT i förra veckan om Arkelstens bjudresor:
– Hon visade prov på extremt dåligt omdöme som riksdagsledamot, särskilt som hon arbetade med miljöpolitiska frågor.
– Det får inte finnas en misstanke att en riksdagsledamot eller en grupp av ledamöter kan köpas, sade hon också.
TT: Du har aldrig själv bjudits på någon gratisresa?
– Aldrig. Inbjudningar kommer ofta. Men antingen tackar man nej eller så betalar man.

Dubbelfel

Hur dum får man vara? Och att Sahlin av alla människor kritiserar andra för bristande omdöme?? Hur länge kan människan klamra sig kvar?

Undrar om LO gör posters med en likblek Mona upp och ner med texten 'Dubbelfel' rätt över?

En skillnad

Arkelsten åkte mot vett och etikett med på en studieresa med seminarier etc - som var betald av ett oljebolag. Sahlin tar glatt emot 10st tennisbiljetter och går på en ren nöjestripp med sin son. Skillnader? En är lite ovan och naiv, den andra är ifrågasatt och åldersman i riksdagen med en massa affärer bakom sig.
Herregud vilken människa!

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac, som dock tycker det är skillnad på en tennisturnering (GÄSP!) för en partiledare och en bjudresa ifrån ett oljebolag för en miljöpolitisk talesman. Inte att någon är mutor eller olagligt, bara den ena är riktigt olämplig. Gissa vilken...
För övrigt undrar jag också fortfarande hur det gick till när Sahlins dotter fick ett fint jobb i Washington...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , AB123, Ex12, DN1, SvD

Kommentarer

  1. För att det ska vara en muta skall en "påverkanssituation" finnas. En miljöpolitiker som bjuds av Shell är det lätt att se var påverksanssituationen ligger och varför en miljöpolitiker inte ens ska teoretiska påverksanssituationer i tång från ett dyligt företag.

    Men var ligger den tänkta påverksanssituationen för Mona (och Fredrik som nämns i artikeln)? För jag är inte säker på att jag förstår vad som är likheten mellan de två fallen annars.

    SvaraRadera
  2. daydreaming: Mona har tidigare varit väldigt engagerad i idrottsfrågor och har propagerat för att man ska stödja svensk idrott mera, definitivt lika allvarligt/bagatellartat som anklagelserna mot Arkelsten

    SvaraRadera
  3. Lena Melins resonemang att Stockholm Open är ett rent nöjesarrangemang tål att fundera över.

    Politiker bl.a. verkar ha en tendens att ta saker för givet efter en tid. De bjuds på det ena och det andra.

    Vi vill gärna låta oss roas och "förföras" de flesta av oss. Men om vi är roade av nöjen som kostar pengar, så är de flesta av oss begränsade. Högt uppsatta politiker tjänar bra.

    Politiker behöver närma sig folkets vanor? De verkar många gånger leva i en "annan värld". De som ska påverka människors vardag.... Inte konstigt att besluten ofta inte stämmer med verkligheten? "Vi" vill ha jordnära politiker?

    SvaraRadera
  4. Frågan är om du hämtar information om verkligheten i kungliga hallen eller i en tävling för internationella högskolor i sydfrankrike?

    Jag har bloggat...


    //Zac

    SvaraRadera
  5. @daydreaming: Nja, du är lite selektiv med din definition av "muta". Vad säger Wikipedia?
    "En muta är en gåva, en tjänst eller annan fördel till en tjänsteman eller annan person i maktställning, eller någon som kommer att komma i maktställning, eller i vissa fall någon som har varit i sådan ställning, för att makthavaren ska särbehandla givaren, givarens anhöriga eller någon annan, eller som tack för utförda tjänster."

    Då är det upp till dig att leda i bevis att Shell "fått betalt" av Arkelsten?

    Men jag säger det igen, jag tycker att Arkelsten själv skulle ha diskuterat det på sin blogg. En hint av att hon själv skulle varit medveten om problematiken hade helt dragit undan fötterna på kvällspressens blodhundar.


    //Zac

    SvaraRadera
  6. För att det ska vara en muta skall en "påverkanssituation" finnas. En miljöpolitiker som bjuds av Shell är det lätt att se var påverksanssituationen ligger och varför en miljöpolitiker inte ens ska teoretiska påverksanssituationer i tång från ett dyligt företag.

    Men var ligger den tänkta påverksanssituationen för Mona (och Fredrik som nämns i artikeln)? För jag är inte säker på att jag förstår vad som är likheten mellan de två fallen annars.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England