Fortsätt till huvudinnehåll

Sprutorgasm?

Dumheter hamnar alltid förr eller senare i AB... :o)

Från mitt inlägg 'Förlossningsorgasm??':
I amerikanska dokumentären ”Orgasmic Birth” visar flera kvinnor hur det går till när de når orgasmer under sina förlossningar, skriver Daily Mail.
Filmen är tänkt att utbilda kvinnor i att njuta sexuellt av förlossningen istället för att genomlida den. Filmens producent Debra Pascali-Bonaro menar att orgasmen är en av de bäst bevarade hemligheterna kring förlossningen. Och de experter som medverkar i filmen menar att skulle man föda hemma, utan lustgas, och ge sig hän i förlossningsupplevelsen så skulle alla kunna kunna nå klimax.

(Källa.)

Jo, detta var nog det sjukaste (läs dummaste) hittills! En 10-12h lång smärtkavalkad för en trettiosekunders orgasm? För att inte tala om att samla vatten i fötterna, vara konstant pinknödig i 2-3månader, samt spy 3-4ggr per dag de sista sex månaderna av graviditeten (min fru!) - tjolahopp!

"..ge sig hän i förlossningsupplevelsen" - ja herregud!


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Extra roligt är det att jag kategoriserat denna som 'snabbis'... *skrattar uttröttat*

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

 1. Tant räv håller med. Tror nån har fått orgasm om bakfoten här...

  SvaraRadera
 2. Jo, någon förstår inte att vi trots allt har begränsat antal muskler i ansiktet - trots att vi har määääängder jämfört med andra djur, och att det gör att vi också har begränsat antal grimaser.

  Ansiktsuttrycket för smärta har i mångt och mycket samma uttryck som njutning, framför allt för kvinnor inbillar jag mig. Så möjligen att det finns utrymme för humor när det gäller kopplingen förlossning <=> orgasm, men knappast något mer... Fast amerikanerna är duktiga på att hitta affärsområden även där det inte finns några, så...


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Stark smärta kan ju upplevas som njutning så varför inte. "Spikmattan" Shaktimat t.ex. den upplever många som njutningsfull att ligga på. Inte för att det talas om orgasm...:)men ändå.

  Om kvinnor har fått eller får orgasm vid en förlossning så är det väl bara att gratulera. Inte kan man förneka deras upplevelser. Rent löjligt blir det däremot när kvinnor borde föda hemma utan lustgas för att nå orgasm. Bättre vore om kvinnor vågade ge sig hän i sina relationer för att nå orgasm utan skam och skuld. Komplikationer vid hemmaförlossningar väger tyngre än att ev. nå klimax. Vilken sexfixerad värld vi människor skapar ( obs! människan inte djuren) ;)

  Skulle ett djur kunna hitta på något dylikt? Sedan så tror vi att vi står högre än djuren. Vi med alla våra dumma påhitt.

  SvaraRadera
 4. Födde själv barn för inte så länge sedan och upplevde helt klart 'orgasmkänslor'. Tror att jag kunde det eftersom jag övat mycket profylax och mindfullness men också läst på oerhört mycket om det normala förloppet och olika smärtstillande medel/metoder man kan använda sig av. Både medicinska och naturliga.

  Jag lyckades slappna av genom hela förlossningen och verkligen känna efter istället för att försöka fly från alla känslor både fysiska och psykiska. Jag använde bara massage i ländryggen och spolade med dushen på nedre delen av magen några gånger som smärtlindring.

  Förlossningen tog 13 timmar. Under den tid (ungefär 2-3 timmar innan babyn tittade ut) som jag hade orgasmkänslor och framförallt efter detta när man bli sådär pömsig som efter sex så var värkarna inte alls lika påtagliga längre trots att förlossningsarbetet fortsatte att gå frammåt. Överlag upplevde jag förlossningen som ett rus av hormoner och inget att vara rädd för eller som behöver fly ifrån. Jag var väldigt drogad av naturliga smärtstillare som kroppen bildar och på kort som jag sett efteråt ser jag ut som värsta knarkaren. 100% avslappnad och dimmiga ögon :P

  Kanske hade jag tur, kanske var jag mycket väl förberedd (för det var jag) men i vilket fall så skattar jag mig lycklig som fick denna upplevelse när jag födde mitt första barn. Ett flickebarn på strax över 4 kilo.

  Jag hoppas verkligen att fler kvinnor kunde få uppleva sin förlossning som jag gjorde, eller ännu bättre. Och att fler vågar säga att det kan faktiskt vara helt ok att föda barn så kanske förre skulle vara så rädda för att föda. Själv var jag livrädd flertalet gånger under min graviditet och även innan jag blev gravid. Nu när jag ser tillbaka hjälpte rädslan mig att förbereda mig så bra och det är jag tacksam för men paniken och ångesten jag kände vissa nätter före förlossningen kunde jag allt varit utan! Usch!

  SvaraRadera
 5. Vilken historia! Jag har läst ditt inlägg flera gånger och är fortfarande fascinerad! Tack för att du sätter mer kött på benen - och grattis till din flicka! :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 6. Hej! Jag kan berätta att jag upplevde exakt samma sak som Lisbeth. Jag hade dessutom sett filmen innan. Jag förstår inte hur man kan uttala sig om något som man inte har sett eller att man förnekar att andra kan ha en upplevelse bara för att man själv inte har varit med om det. Jag upplevde inte orgasm, men det var en känsla jag inte riktigt kunde beskriva. Jag var avslappnad. Jag kunde känna smärta, men den var inte påträngande och heller inte speciellt stark. Mer dunkel och inte störande. Under utdrevningsskedet kände jag ingen smärta överhuvudtaget.

  SvaraRadera
 7. Alla kvinnor borde lära sig profylax och avslappning och kolla även upp EPI-NO en fantastisk medicinsk träningsprodukt inför förlossningen.

  SvaraRadera
 8. Hur fungerar EPI-NO efter förlossningen? Jag inbillar mig att man blir slapp där nere?

  En förlossning är faktiskt magiskt. Det är en tribut för livet, för naturen, för föräldrarna. Vilken sak att kunna ge liv på det sättet! Det är nästan att jag är avis om jag inte vore så förbannat rädd för smärta... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 9. Jag tycker det luktar lite "smygrasism" kvinnor emellan...alltför vanligt...bäst är den som har minst ont... jag tolkar beskrivningarna så att de kvinnor som inte har förlossningar enligt ovan -- de är bara dåligt pålästa, uselt förberedda, inte lika duktiga etc.

  Jag förminskar inte någon kvinnas beskrivning av sin förlossning, men kom inte och påstå att det enkom handlar om förberedelser. Det är individuellt hur ont det gör, hur lång tid det tar, hur mycket kvinnan spricker.

  SvaraRadera
 10. Du sätter fingret på ett ömt(!) ställe. Vilken illustrerande text egentligen!

  Det är t ex oerhört stigmatiserande för en kvinna att ha tagit bedövning i sällskap med obedövade kvinnor...


  //Zac

  SvaraRadera
 11. Jag hade en helvetiskt lång och smärtsam första förlossning som jag genomled med hjälp av diverse smärtlindringsmetoder. Detta till trots kunde även jag känna kopplingen till en orgasm. Själv fick jag ingen då, men jag är inte förvånad. När du föder ger du dig hän på samma sätt och stimulerar i stort sett samma områden. Lust och smärta är ibland förvånansvärt nära sammankopplade. Även vid mina senare båda förlossningar har jag känt samma känslor.

  SvaraRadera
 12. Gud! Så det kanske ligger någonting i det i alla fall...

  Tja, evolutionärt sett så måste det väl ha varit något som lockade... ;o)

  Häftig historia i alla fall! Tack.


  //Zac

  SvaraRadera
 13. Låter närmast som sexövergrepp på barn! Blir ni kåta av att amma också?

  SvaraRadera
 14. Fast jag förstår inte varför spädbarnet skulle vara utsatt för sexuella övergrepp för att mamman kanske känner njutning?

  Vad gäller amning så tror jag inte att det är vidare ovanligt att man känner upphetsning. I alla fall inte tills ungarna får tänder... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 15. Låter närmast som sexövergrepp på barn! Blir ni kåta av att amma också?

  SvaraRadera
 16. Hej! Jag kan berätta att jag upplevde exakt samma sak som Lisbeth. Jag hade dessutom sett filmen innan. Jag förstår inte hur man kan uttala sig om något som man inte har sett eller att man förnekar att andra kan ha en upplevelse bara för att man själv inte har varit med om det. Jag upplevde inte orgasm, men det var en känsla jag inte riktigt kunde beskriva. Jag var avslappnad. Jag kunde känna smärta, men den var inte påträngande och heller inte speciellt stark. Mer dunkel och inte störande. Under utdrevningsskedet kände jag ingen smärta överhuvudtaget.

  SvaraRadera
 17. Tant räv håller med. Tror nån har fått orgasm om bakfoten här...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n