Fortsätt till huvudinnehåll

Kritik från den lede FI...

I ett litet land som brukar gilla att skryta om allt som vi är störst, bäst och först med är det rätt märkligt hur tyst det är om Feministiskt initiativ (Fi). Det är ju inte bara världens första feministiska parti. Det är också det största, även om det bara har några tusen medlemmar. Piratpartiet (PP) är också först i världen och har nu över 47000 medlemmar vilket kan ha att göra med:

1. Deras enorma mediegenomslag…

2. … som kan ha med deras fräcka uppstickarnamn att göra.

3. Att de personer som dragit igång det är en del av och därmed behärskar den nya datoriserade världen till fullo.

4. En förskjutning i den politiska världen till förmån för nisch- och enfrågepartier.

5. Nyhetens behag.

(Källa.)

Praktikant?

Fråga nummer 6 - är det en världsfrånvänd, okunnig praktikant som skrivit struntet?

På sedvanligt sätt så slår dessa feministskygglappsförsedda människorna till höger och vänster utan att ha ett uns självkännedom...
Låt oss titta närmre på dravlet:

Och?

  1. Har inte FI haft sina 15 minuter i rampljuset? D v s "enormt mediegenomslag"?
  2. Är inte Feministiskt Initiativ ett "fräckt uppstickarnamn"?
  3. Att de personer som dragit igång FI är framträdande kända personligheter och kändisar som redan innan behärskade media till fullo?
  4. Är inte FI är ett "nisch- och enfrågeparti"?
  5. Har inte FI också varit ett "nyhetens behag"?

En annan lista...

Låt oss travestera en annan lista:

Jag ser också ett mönster:
  1. Det ska enbart vara kvinnor i ledningen
  2. Man ska ha tillgång till pengar (Schyman är miljonär och egen företagare, flera andra inom FI är(?)/var förtidspensionerade, samt att en feministisk multi-billionär som ger 1 000 000SEK i bidrag...)
  3. Det ska handla om "kvinnofrågor" (mjuka frågor, med retorik och ramverk från marxismen; klasskamp utbytt mot könskamp parat med manshat)
  4. Man får medias gunst (vilket underlättas av att det är kvinnor, att det finns tydligt förenklade frågeställningar, förfalskad och vinklad statistik och att det kan presenteras som någon slags nyhet).

Kvotera själva!

40% av Piratpartiets styrelse är kvinnor - hur många procent i styrlsen hos det jämställda FI är kvinnor?
Dags för kvotering i styrelsen månne?
Hyckleri!

Schyman, ja...

Jag kan inte säga att jag någonsin sympatiserat med hennes politik, vare sig i Vänsterpartiet eller här i FI. FI, vars politik till stor del är en blåkopia på V:s, fast med alla feministfrågor i versaler och fetstil... Det finns stora likheter mellan radikalfeministernas åsikter och marxismen, vilket gör det lite svårtolkat varför en del borgliga politiker gått över till FI... - att Schyman är där och älskar det är ingen direkt gåta...

Vägg!

Har kommunicerat en del med henne och hon är både trevlig och intelligent, dock är hon som att tala till en vägg så snart det kommer till feministiska frågor - onåbar för logik och åsikter överhuvudtaget. Typiskt de många övertygade feministerna således... ;o)

Skulle komma att saknas...

Jag tycker dock att hon är en rak (absolut inte att förväxla med rakryggad) politiker, med en förmåga att ställa sig ovanför för teknokratiska resonemang och pratar direkt till åhörarna och inte minst att hon faktiskt är obekväm!
Fler sådana i politiken! Det är nästan synd att slösa bort henne i stora EU... ;o)


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , Piratpartiet, privatliv, Politik, kultur, sharing is caring

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England