Fortsätt till huvudinnehåll

Resonemang kring röstandet

Erik Laakso är en av de där "måste-bloggarna" man bör läsa om man är politiskt intresserad. Han har fört ett intressant resonemang i sin senaste bloggpost kring hur han kommit fram till sin röst i EU-valet. Ett par delar är intressantare än andra - han avgränsar sig av naturliga skäl till sossar... ;o)
Jag vill först som sist säga att jag tror det är väldigt viktigt för den demokratiska utvecklingen i vårt land att Piratpartiet kommer in i Europaparlamentet och jag tror de kommer klara det även utan mitt kryss. Hotet från ett framväxande övervakningssamhälle med lagstiftning som står i strid med mänskliga fri- och rättigheter har haft väldigt lätt att få gehör i vårt land men det börjar finnas en stark, växande och tydlig opinion mot detta och till min stora glädje är den opinionen också allt starkare inom mitt eget parti, ett parti som på många sätt bär ett ödesdigert ansvar för den utveckling vi sett hittills.

En sak bara...

Ju fler kryss desto tyngre press på integritetskränkande politiker... Så jag håller inte alls med i resonemanget kring att "Piratpartiet klarar sig även utan mitt kryss"...
 
Rösta på Piratpartiet för friheten att tycka, säga och uttrycka vad man vill

Mary

Mary gör samma öppna, ärliga resonemang - och samma fel (enligt mig).
"Det är en viktig fråga, men..."

Undertecknad

Jag har fört delvis samma logik, men det räcker inte med att välja en företrädare för partier som piskar på sin partiboskap att rösta enligt partilinjen. Dessutom kommer minnena av det tidigare sveket också.

Bullshit i kvadrat

Någon som överhuvudtaget tror på att de egentligen bryr sig om medborgarnas rättigheter? Detta senaste integritetsdebatt är enbart ett kappvändande av en folklig stormvind... Egentligen vill de inte ha någon debatt alls, eftersom det så tydligt framkommer hur falskt det förnyade intresset för integritet är...

Grunden för demokrati

Har man en gång svikit - och framgångsrikt försvarat sitt svek av vår rätt till ett privatliv så är man förbrukad anser jag. Det är så grundläggande att har man inte en protektionistisk syn på medborgarnas rätt till integritet och privatliv så kan man knappast kalla sig för demokrat!


Falskhet skall inte belönas - Piratpartiet i EU-valet, 2009.


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning


Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, övervakning, privatliv, Politik, Boströmssamhället, fildelning, upphovsrätten, kultur, ipred-lagen, ipred, sharing is caring AB123456789, EX123456789, UNT12345 , SvD12345678901234567890, HD123456789, SSV12345, DN1234567 BLOGGAR12345678901234567890123456790
Mina inlägg hittas här

Kommentarer

 1. Tack för inledande kredd. :)

  Med tanke på det långsiktiga arbete jag lagt ned på att påverka ett i grunden människovänligt och demokratisk parti från att sjunka i det träsk man trampat ut i och med tanke på att det faktiskt ser ut som om det lönar sig så tror jag på att fortsätta det påverkansarbetet. Om det sedan trots allt visar sig inte fungera så finns det inget som hindrar att jag omprövar mina ståndpunkter, det är ett sånt där villkor som livet ändå för med sig, omprövning. Konstant. :)

  SvaraRadera
 2. Jag och övriga samhällsmedborgare är tacksamma! ;o)

  Faktum är att jag skulle vilja se lite upprorsvilja och få till ett tvärpolitiskt uppror över hur vansinnig utvecklingen är. Lägg partibindeln åt sidan och gör gemensam sak för att skydda samhällsmedborgarna - ett högre mål finns faktiskt inte i ett demokratiskt fritt samhälle.

  Tack för påhälsningen förresten! :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Det är allmänt menat med "lägg partibindeln åt sidan" - inte specifikt någon alltså. Utan alla som har modet och klarsynen att gå mer i det fiktiva tvärpolitiska upproret. :o)

  Det lät lite aggro utan förklaring...


  //Zac

  SvaraRadera
 4. Jag är ju tillsammans med personer från i stort sett alla politiska partier verksam i nätverket Svart Måndag, där ligger partibindlarna i dörren när vi träffas och gör saker men PP har väl varit lite svåra att få med där av olika orsaker?

  SvaraRadera
 5. Jo, Svart måndag är viktig - men är det något som händer där? Hemsidan ligger väl nere? :O(


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Filmrecension: Jumper

+ Underkänd , näe, detta är inget att hänga i granen - undvikes som pesten! ' Jumper ' zzzzzzzzzzz... *vaknar* Åhh, jag som tänkte skriva en liten recension... En film om en ung pojke som upptäcker att han kan teleportera sig fram och tillbaka i rummet, han är en s k "jumper"; dock så upptäcker han att det finns en organisation som gör allt för att förgöra alla jumpers. Dumunderhållning! Hål som elefanter springer igenom på höjden, dumunderhållning i dess allra, allra sämsta betydelse. Hayden Christiansen måste onekligen tillhöra sin generations absolut sämsta skådisar. Filmen är riktigt tråkig, dock med häftiga effekter och en grundhistoria som borde kunna ge filmen en chans att i alla fall ta sig över den normalt redan låga ribban för dum serietidningsaction, men nej - filmen är en riktig plåga att ta sig igenom... zzzzzzz *somnar igen* *risk för whiplashskador* //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en rikti

co2 per kalori - Kostdoktorn excellererar

Jag använde mig för någon vecka sedan i ett inlägg, ' Vafaan - tjock av frukt?? ' av Kostdoktorns utmärkta genomgång kring sockerinnehåll i olika varor: Nu har kostdoktorn igen krossat lite illusioner , denna gång om hur svår köttuppfödningen är mot miljön: 1 liter/kilo apelsinjuice medför 4,8 kilos utsläpp av koldioxid. Produktionen av 1 kilo oxfilé medför utsläpp av 16,2 kilo. Låter som oxfilén är värst? Men inte så snabbt - en liter apelsinjuice innehåller 450 kalorier. Ett kilo oxfilé ca 2000 kalorier. Omräknat till en mängd som ger 1000 kalorier medför apelsinjuicen 10,7 kilo CO2 medan oxfilén “bara” ger 8,1 kilo! Att äta oxfilé skulle alltså kunna vara miljövänligare än att dricka apelsinjuice! Detta kan bero på att juicen skall transporteras långa sträckor (apelsiner växer knappast i Sverige), och innehåller få kalorier per vikt då den till 90% består av vatten. Skynda dit och läs - alltid läsvärd! Mer om miljön ' Miljökorkade kossor? ' ' Klappjakt p