6 juni 2009

Resonemang kring röstandet

Erik Laakso är en av de där "måste-bloggarna" man bör läsa om man är politiskt intresserad. Han har fört ett intressant resonemang i sin senaste bloggpost kring hur han kommit fram till sin röst i EU-valet. Ett par delar är intressantare än andra - han avgränsar sig av naturliga skäl till sossar... ;o)
Jag vill först som sist säga att jag tror det är väldigt viktigt för den demokratiska utvecklingen i vårt land att Piratpartiet kommer in i Europaparlamentet och jag tror de kommer klara det även utan mitt kryss. Hotet från ett framväxande övervakningssamhälle med lagstiftning som står i strid med mänskliga fri- och rättigheter har haft väldigt lätt att få gehör i vårt land men det börjar finnas en stark, växande och tydlig opinion mot detta och till min stora glädje är den opinionen också allt starkare inom mitt eget parti, ett parti som på många sätt bär ett ödesdigert ansvar för den utveckling vi sett hittills.

En sak bara...

Ju fler kryss desto tyngre press på integritetskränkande politiker... Så jag håller inte alls med i resonemanget kring att "Piratpartiet klarar sig även utan mitt kryss"...
 
Rösta på Piratpartiet för friheten att tycka, säga och uttrycka vad man vill

Mary

Mary gör samma öppna, ärliga resonemang - och samma fel (enligt mig).
"Det är en viktig fråga, men..."

Undertecknad

Jag har fört delvis samma logik, men det räcker inte med att välja en företrädare för partier som piskar på sin partiboskap att rösta enligt partilinjen. Dessutom kommer minnena av det tidigare sveket också.

Bullshit i kvadrat

Någon som överhuvudtaget tror på att de egentligen bryr sig om medborgarnas rättigheter? Detta senaste integritetsdebatt är enbart ett kappvändande av en folklig stormvind... Egentligen vill de inte ha någon debatt alls, eftersom det så tydligt framkommer hur falskt det förnyade intresset för integritet är...

Grunden för demokrati

Har man en gång svikit - och framgångsrikt försvarat sitt svek av vår rätt till ett privatliv så är man förbrukad anser jag. Det är så grundläggande att har man inte en protektionistisk syn på medborgarnas rätt till integritet och privatliv så kan man knappast kalla sig för demokrat!


Falskhet skall inte belönas - Piratpartiet i EU-valet, 2009.


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning


Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, övervakning, privatliv, Politik, Boströmssamhället, fildelning, upphovsrätten, kultur, ipred-lagen, ipred, sharing is caring AB123456789, EX123456789, UNT12345 , SvD12345678901234567890, HD123456789, SSV12345, DN1234567 BLOGGAR12345678901234567890123456790
Mina inlägg hittas här

5 kommentarer:

 1. Tack för inledande kredd. :)

  Med tanke på det långsiktiga arbete jag lagt ned på att påverka ett i grunden människovänligt och demokratisk parti från att sjunka i det träsk man trampat ut i och med tanke på att det faktiskt ser ut som om det lönar sig så tror jag på att fortsätta det påverkansarbetet. Om det sedan trots allt visar sig inte fungera så finns det inget som hindrar att jag omprövar mina ståndpunkter, det är ett sånt där villkor som livet ändå för med sig, omprövning. Konstant. :)

  SvaraRadera
 2. Jag och övriga samhällsmedborgare är tacksamma! ;o)

  Faktum är att jag skulle vilja se lite upprorsvilja och få till ett tvärpolitiskt uppror över hur vansinnig utvecklingen är. Lägg partibindeln åt sidan och gör gemensam sak för att skydda samhällsmedborgarna - ett högre mål finns faktiskt inte i ett demokratiskt fritt samhälle.

  Tack för påhälsningen förresten! :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Det är allmänt menat med "lägg partibindeln åt sidan" - inte specifikt någon alltså. Utan alla som har modet och klarsynen att gå mer i det fiktiva tvärpolitiska upproret. :o)

  Det lät lite aggro utan förklaring...


  //Zac

  SvaraRadera
 4. Jag är ju tillsammans med personer från i stort sett alla politiska partier verksam i nätverket Svart Måndag, där ligger partibindlarna i dörren när vi träffas och gör saker men PP har väl varit lite svåra att få med där av olika orsaker?

  SvaraRadera
 5. Jo, Svart måndag är viktig - men är det något som händer där? Hemsidan ligger väl nere? :O(


  //Zac

  SvaraRadera

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...