Fortsätt till huvudinnehåll

Resonemang kring röstandet

Erik Laakso är en av de där "måste-bloggarna" man bör läsa om man är politiskt intresserad. Han har fört ett intressant resonemang i sin senaste bloggpost kring hur han kommit fram till sin röst i EU-valet. Ett par delar är intressantare än andra - han avgränsar sig av naturliga skäl till sossar... ;o)
Jag vill först som sist säga att jag tror det är väldigt viktigt för den demokratiska utvecklingen i vårt land att Piratpartiet kommer in i Europaparlamentet och jag tror de kommer klara det även utan mitt kryss. Hotet från ett framväxande övervakningssamhälle med lagstiftning som står i strid med mänskliga fri- och rättigheter har haft väldigt lätt att få gehör i vårt land men det börjar finnas en stark, växande och tydlig opinion mot detta och till min stora glädje är den opinionen också allt starkare inom mitt eget parti, ett parti som på många sätt bär ett ödesdigert ansvar för den utveckling vi sett hittills.

En sak bara...

Ju fler kryss desto tyngre press på integritetskränkande politiker... Så jag håller inte alls med i resonemanget kring att "Piratpartiet klarar sig även utan mitt kryss"...
 
Rösta på Piratpartiet för friheten att tycka, säga och uttrycka vad man vill

Mary

Mary gör samma öppna, ärliga resonemang - och samma fel (enligt mig).
"Det är en viktig fråga, men..."

Undertecknad

Jag har fört delvis samma logik, men det räcker inte med att välja en företrädare för partier som piskar på sin partiboskap att rösta enligt partilinjen. Dessutom kommer minnena av det tidigare sveket också.

Bullshit i kvadrat

Någon som överhuvudtaget tror på att de egentligen bryr sig om medborgarnas rättigheter? Detta senaste integritetsdebatt är enbart ett kappvändande av en folklig stormvind... Egentligen vill de inte ha någon debatt alls, eftersom det så tydligt framkommer hur falskt det förnyade intresset för integritet är...

Grunden för demokrati

Har man en gång svikit - och framgångsrikt försvarat sitt svek av vår rätt till ett privatliv så är man förbrukad anser jag. Det är så grundläggande att har man inte en protektionistisk syn på medborgarnas rätt till integritet och privatliv så kan man knappast kalla sig för demokrat!


Falskhet skall inte belönas - Piratpartiet i EU-valet, 2009.


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning


Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, övervakning, privatliv, Politik, Boströmssamhället, fildelning, upphovsrätten, kultur, ipred-lagen, ipred, sharing is caring AB123456789, EX123456789, UNT12345 , SvD12345678901234567890, HD123456789, SSV12345, DN1234567 BLOGGAR12345678901234567890123456790
Mina inlägg hittas här

Kommentarer

  1. Tack för inledande kredd. :)

    Med tanke på det långsiktiga arbete jag lagt ned på att påverka ett i grunden människovänligt och demokratisk parti från att sjunka i det träsk man trampat ut i och med tanke på att det faktiskt ser ut som om det lönar sig så tror jag på att fortsätta det påverkansarbetet. Om det sedan trots allt visar sig inte fungera så finns det inget som hindrar att jag omprövar mina ståndpunkter, det är ett sånt där villkor som livet ändå för med sig, omprövning. Konstant. :)

    SvaraRadera
  2. Jag och övriga samhällsmedborgare är tacksamma! ;o)

    Faktum är att jag skulle vilja se lite upprorsvilja och få till ett tvärpolitiskt uppror över hur vansinnig utvecklingen är. Lägg partibindeln åt sidan och gör gemensam sak för att skydda samhällsmedborgarna - ett högre mål finns faktiskt inte i ett demokratiskt fritt samhälle.

    Tack för påhälsningen förresten! :o)


    //Zac

    SvaraRadera
  3. Det är allmänt menat med "lägg partibindeln åt sidan" - inte specifikt någon alltså. Utan alla som har modet och klarsynen att gå mer i det fiktiva tvärpolitiska upproret. :o)

    Det lät lite aggro utan förklaring...


    //Zac

    SvaraRadera
  4. Jag är ju tillsammans med personer från i stort sett alla politiska partier verksam i nätverket Svart Måndag, där ligger partibindlarna i dörren när vi träffas och gör saker men PP har väl varit lite svåra att få med där av olika orsaker?

    SvaraRadera
  5. Jo, Svart måndag är viktig - men är det något som händer där? Hemsidan ligger väl nere? :O(


    //Zac

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Smidigt med Gmail m fl

Oj vilken enkel och smidig liten länkhjälp jag sprang på för ett tag sedan. Tipset förutsätter för övrigt att man använder gmail . GmailThis! TinyURL Jag har ytterligare en, som också är riktigt bra - tinyURL . När man stöter på länkar som är kilometerlååååånga så har vi en tjänst här som kortar ner dem betydligt. Inte minst är det av nytta i många mailprogram etc som har en förmåga att radbryta mitt i länkarna vilket är riktigt skitirriterande... TinyURL! //Zac EDIT: Har uppdaterat så att länkarna faktiskt fungerar, såg det när jag höll på med ' Vem länkar vem? ' :o)

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man l...

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt.