Fortsätt till huvudinnehåll

En käftsmäll på alliansen och S

7,1% i skrivande stund för PIRATPARTIET när drygt hälften av rösterna är räknade. Det innebär att ungefär var fjortonde människa som petat ner ett valkuvert i valurnan har bortsett ifrån dessa frågor, ett axplock:
 • Skola
 • Vård
 • Pensionsfrågor
 • Omsorg
 • Skattesatser
 • ROT-avdrag
 • Pigdebatt
 • Snus
 • Sprit
 • Trafficking
 • Lissabonfördraget
 • Ett gemensamt EU-försvar
 • Kärnkraften
 • Miljöfrågorna
 • EU's utvidgning
 • Huvida KD:s Ella Bohlin är kreationist eller ej
 • m fl

Alla dessa frågor
hamnar alltså i skuggan av att ge regeringspartierna och Socialdemokraterna en rejäl käftsmäll över det sätt de har spelat bort våra privatliv! Och inte nog med det, jag är ganska säker på att många, många av rösterna på de andra partierna så döljer sig ett starkt engagemang kring integritetsfrågor och övervakningsfrågor. Det är bara traditionen och lite konservativ stelbenthet som gör att många röstar som vanligt i stället för på PP. Utan tradition och vanan så hade de säkert fått bortåt 15-20% tror jag - mellan tummen och pekfingret!

Icke godkänt!

Er politik som gett som resultat ett sällan skådat övervakningssamhälle, där grundläggande medborgliga rättigheter monteras ner, där partimedarbetare skräms till tystnad och tvingas in i partifållan är inte godtagbart för oss längre! Behöver jag ens påpeka vad vi tycker om privatpolisens intågande?

Ungdomarna

Det behövs knappast påpekas hur starka dessa frågor är i den yngre generationen? Det borgar för att dessa frågor hamnar på, och stannar på dagordningen för en överskådlig framtid. Bra!

Nog är nog!

Vi alla har helt enkelt fått nog. Eftersom det tycks svårt att förstå skall jag skriva detta saaakta:

Samma regler som gäller ute i verkliga livet skall också gälla livet på internet, och övrig teknologi. Bara för att det går, så kan man inte kasta demokratiska rättigheter överbord. Det är dags att ta en lång, god titt på upphovsrätten, ge fingret åt glada lobbyister med skottkärror med pengar och handelsavtal bakom ryggen, och sedan börja montera ner den till mer rimliga nivåer. Samma sak med patenträtten: if you don't use it, you lose it. Så enkelt det kan vara? ;o)

7,1% - "En seger för mänskliga rättigheter, demokrati, delad kultur och fri kunskap." (Calandrella)

Sorgkant på firandet...

Det tycks som om SD kommer få ett mandat också. De är för all del kritiska till den integritetskränkande politiken som bedrivits, men deras människosyn är alltför obehaglig för att ens ge sig in på en sådan här glädjens dag... :o(
(Och precis när jag skrivit färdigt detta stycke så tappar de en halv procent och hamnar därmed ånyo utanför!)


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning


Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, övervakning, privatliv, Politik, Boströmssamhället, fildelning, upphovsrätten, kultur, ipred-lagen, ipred, sharing is caring, , , AB12 DN12 SvD12 EX12

Kommentarer

 1. Jag röstade för PP och är mycket glad över resultatet nu. :)
  Natalia

  SvaraRadera
 2. Nu får vi se om Piratpartiet är en fluga eller om de överlever till nästa val när man ska tänka på den egna plånboken.

  SvaraRadera
 3. Grattis PP!
  TROR inte längre att piratpartiet är en fluga. Inte när det finns underlag inom hela Europa. Missnöjet mot politiker breder ut sig. Det är dessa politiker som utgör EU. Hur kan man klaga över dessa politiker och samtidigt tro på fenomenet EU. Det är för mig en gåta.

  Junilistan åkte ut som förväntat. TROR att människor inser mer och mer att ett nejsägarparti körs över. Ett väldigt lågt valdeltagande inom Europa tyder på att det finns fler och fler människor som avstår från att rösta. Ju färre som röstar ju sämre underlag blir det för ett fortsatt EU projekt. TROR att det kommer att ta tid. Men att vi ser början till slutet och att människors missnöje till slut tar överhanden. Vi får hoppas att det inte blir allt för våldsamt. SD:s framfart är bedrövlig. Vi som inte röstar lastas nog av en del för detta. Men det visar skörheten i detta projekt. Om ett antal år vilka medvetenheter kan då styra EU... och vilka styr nu.

  Detta val visar människors missnöje mot överstatlighet och avlyssning. Vi har dragits in i något och nu är det svårt att backa. Tyvärr så gynnas främlingsfientliga partier.

  daydreaming i nästa val får vi hoppas att människor tänker längre än till den egna plånboken! Det är ju sådant som skapar problemen. Vi har sett det bland våra politiker, vi har det själva inom oss då vi röstar fram dem. Vi har sett det efter avslöjanden inom EU. Vi har sett det inom socialdemokratin och inom borgerligheten. Vi har sett att det är människorna som utgör systemet inte tvärtom.

  SvaraRadera
 4. PP tycker jag inte är ett färdigt parti förrän de lagt till alla de andra frågorna som du skrev upp ovan.

  Att sd ökar är riktigt otäckt. fruktansvärt konstig människosyn utifrån vad jag läst och hört.

  Tur att de inte kom in denna gången!

  SvaraRadera
 5. Jag tror att vi kommer få se betydligt fler fåfrågepartier i nästa EU-val. Tror och tror - jag är faanimig helt övertygad om det. Sedan går man mer i en grupp och röstar som gruppen, mot att man får inflytande i sin fråga.

  Att inte rösta innebär också att du undlåter att devalvera andras röster, bl a på SD... Jag tjatade om det innan, men... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 6. Låter fruktansvärt! Massor av fåfrågepartier som inte har något grepp om helheten. Tänk vilka viktiga frågor t.ex. Lissabonfördraget, ett gemensamt EU försvar, EU:s utvidgning mot mer överstatlighet mer övervakning... Tänk att dessa frågor skulle avgöras av människor vars medvetenhet av någon anledning hakat upp sig på en enda eller få frågor.

  Rösta som gruppen...ja röstkort i framtiden och ett äkta intresse för politik borde avgöra rätten att få rösta i "demokratiska" val. Vi ska helst inte köra bil utan körkort. Men att rösta i frågor som vi inte begriper det är helt okej.


  Att inte rösta kan lika gärna göra så att underlaget för EU:s överlevnad minskar (människors stöd) Därmed försvinner också risken för att vi i framtiden får se ett EU styrt av främlingsfientliga.

  SvaraRadera
 7. "Att inte rösta kan lika gärna göra så att underlaget för EU:s överlevnad minskar (människors stöd) Därmed försvinner också risken för att vi i framtiden får se ett EU styrt av främlingsfientliga."

  Snarast tvärtom - låga röstsiffror gynnar enbart extremistpartier. Har inte historien om nazismens demokratiskt skodda väg till makten lärt oss någonting? :o(


  //Zac

  SvaraRadera
 8. Jo vi borde ha lärt oss en hel del om supermakter och om rädda människor som följer strömmen. Supermakten EU där röstar "röstboskapet" som gruppen. Att skylla på de som inte röstar håller inte hela vägen. De kanske t.om. ibland har större krav på vad demokrati innebär.
  Integritetsfrågor och EU, vi får se hur bra det rimmar. Det visar framtiden. Fred och EU vi får även se hur det blir med den saken. Vad vi TROR spelar mindre roll. Vi får istället ta en titt på verkligheten där vi befinner oss. Vad som sedan händer och sker återstår att se.

  Som du säger "Har inte historien om nazismens demokratiskt skodda väg till makten lärt oss någonting. Människor var tämligen aningslösa i början. Nazismen föresten det är bara ett exempel på hur lättlurade vi människor är. Vi följer strömmen och karismatiska ledare.

  Nejdu Zac! enfrågepartier och fåfrågepartier gynnar TROR jag extrempartier mer. De ser ju bara sina älsklingsfrågor, sedan må världen rasa över dem. Hallejuja!

  SvaraRadera
 9. Nja, du blandar ihop "enfråge-partier" med "en-svarspartier"... De är de farliga - antingen de skyller allt på invandrare, överklassen eller judar.


  //Zac

  SvaraRadera
 10. Historien har visat oss att det är människorna som utgör systemet inte tvärtom. Historien har visat vilken utvecklingsnivå vi människor befinner oss på. Historien har visat att SAMTLIGA politiska system är ohållbara. Att bakom de bästa politiska system finns det människor som vill mycket. Men att det blir mest skrivbordsjobb dåligt förankrade i verkligheten, eftersom vi de flesta av oss verkar leva i en annan verklighet än politikerna.
  Historien har visat att det är dags för förändring. I annat fall händer inga större förändringar utöver de vi redan har bevittnat genom evolutionen. TROR inte att EU och dess politiker kommer att stå för någon större positiv förändring tyvärr. Men vi får se. Kan ha helt fel.

  Glad sommar!

  SvaraRadera
 11. Historien har visat oss att det är människorna som utgör systemet inte tvärtom. Historien har visat vilken utvecklingsnivå vi människor befinner oss på. Historien har visat att SAMTLIGA politiska system är ohållbara. Att bakom de bästa politiska system finns det människor som vill mycket. Men att det blir mest skrivbordsjobb dåligt förankrade i verkligheten, eftersom vi de flesta av oss verkar leva i en annan verklighet än politikerna.
  Historien har visat att det är dags för förändring. I annat fall händer inga större förändringar utöver de vi redan har bevittnat genom evolutionen. TROR inte att EU och dess politiker kommer att stå för någon större positiv förändring tyvärr. Men vi får se. Kan ha helt fel.

  Glad sommar!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Är det något i vattnet?

Vad sjutton händer?? Verkligheten har blivit som någon typ av dålig LSD-tripp. Vi har en regering som lovar "de största miljösatsningarna någonsin" - och de skall i huvudsak levereras efter valet (då förhoppningsvis både MP o KD försvunnit, SD minskat och Fi imploderat). Vi har en flyktingmottagning som slagit dubbelknut på sig själv för att upprätthålla illusioner - jag menar "boende för vuxna ensamkommande barn"? På riktigt? Socialdemokraterna som "aldrig någonsin, någon gång, någonstans" skulle göra sig beroende av SD vansinniga när SD inte stödjer regeringens förlag om offentlig upphandling. En f d socialdemokratisk ledare och statsministerkandidat rensas ut av SAP i vad som tydligt ser ut som lite historierevisionism. Utan att någon bryr sig. Och jag börjar tycka synd om Juholt! (Kanske beroende på att även han börjar prata sanningar när slutet på S-karriären närmar sig). Det är regelrätt krig i många ytterområden med bakhåll mot räddnings

Och ändamålsglidningen är ett faktum...

Vad skönt att lagarna mot terrorism och grov brottslighet nu äntligen börjat användas! Vad tryggt vi medborgare har fått det. Och vad fel Piratpartiet och många andra fick! Tryggt!