Fortsätt till huvudinnehåll

Jag vill fortsätta stjäla?

Vad faan vet John Nordling om mig? Han påstår - nej, skitsnackar menar jag:

Motståndare till Ipred-lagen menar bland annat att den ger större befogenheter till privata företag än till polisen. Dessutom menar vissa att det är fel att kalla den olagliga fildelningen för "stöld" och att upphovsrättsinnehavarna trots fildelningen tjänar pengar. Men detta är argument som John Nordling inte har mycket till övers för.

– Det är dåliga argument från folk som vill fortsätta att stjäla. Piratkopieringen handlar om stöld och är i grunden fel. Det är inte tillåtet att piratkopiera kläder heller, även om originalplagget inte försvinner. Men där är det helt uppenbart att det inte är tillåtet och det tar man på största allvar.

Jag är motståndare, ja

Jag håller helt med "motståndare till Iped-lagen";
 • Den ger större befogenheter till privata företag än polisen
 • Det är inte stöld att illegalt fildela
 • Musik-/film/bokbranschen tjänar enorma pengar trots den tänkta förlusten

Och för detta så kallar John Nordling mig en tjuv som vill fortsätta stjäla!?
Mödosam tankeverksamhet bakom skitkastningen... En av oss två hyser respekt och hänsyn till rättssamhället och demokratiska rättighter - och det är inte du... Själv trodde jag att Jan Guillou lyckades träffa den absoluta botten igår, om än underhållande - om det inte vore för att se en litterär och journalistisk gigant upprepade gånger dra ner byxorna på sig själv...

Och på tal om dra ner byxorna...

Man kan råka försäga sig om vad lagen egentligen handlar om...Ta t ex Universals vd Per Sundin som uttrycker åsikter i en chatt som kanske borde stämma till eftertanke:

Trådlöst: Hej jag avänder min grannes trådlösa nätverk. Blir det han som kommer att bli ansvarig för min olagliga fildelning?
Per Sundin: Det stämmer! Att idag inte skydda sitt trådlösa nätverk med tex inloggning är väldigt osmart. Mvh Per

Uppenbart skiter de i om någon är skyldig eller ej, det handlar således enbart om utpressning... Låt polisen sköta polisutredningar om sådant som är straffbart och olagligt.

Gamla och trötta?

Medelåldern på de som skrev under uppropet är 46 år - knappast framtidshoppen inom musikbranschen? Snarast mätta gamlar jyckar som vill leva på gamla meriter. Hot räcker inte långt...

Jag menar inte på någon åldersdiskriminering - själv lyssnar jag nog mest på musiker kring 65år... Det jag menade är att det knappast handlar om de musiker som skall stå för tillväxten inom musiken framledes. Detta är förra generationens musiker som inte förstår sig på utvecklingen och därför omfamnar en oerhört rättsosäker lag som de tror skall hjälpa...

Ohederligt!

Skall vi återgå till artikeln i sig så undrar jag var de har fått "60% minskning av svensk musiksektor"? Månne har de ånyo mätt mot rekordåren när CD:n slog igenom då folk köpte dubbelt och bytte ut sina gamla vinylskivor mot CD-diton? Alla siffror jag sett handlar om ökningar snarare än minskningar? Att fara med ohederlig fakta är knappast något som styrker deras sak. Jag vågar nog mig på att påstå - utan direkt täckning - att musiklivet aldrig någonsin varit så omfattande och omväxlande som nu - trots denna påstådda 60% minskning...

Ökar snarast!

Fildelning ökar uppenbart kulturspridningen, eller hur skall man tolka det?

Förr gav man ut böcker för att göra pr för sig och sedan åka på föreläsningsturnéer.

Perspektiv

Jag citerar två stycken ur UNT som har ett intressant perspektiv på IPRED-lagen:

"Invändningarna mot IPRED är många. Att låta privata företag sköta polisens arbete är vanskligt. Det är omöjligt att avgöra vem i ett hushåll som har fildelat. Trådlösa uppkopplingar med räckvidd över enorma ytor gör problemet oöverblickbart. Erfarenhet från länder med liknande lagar, som Danmark, visar att nöjesbranschen ägnar sig åt massutskick av brev där människor krävs på tiotusentals kronor för att de inte ska bli dragna inför rätta. Ofta är breven utskickade utan att det finns några bevis för att upphovsrätten kränkts över huvud taget."

..

"Liksom den tidigare Renforsutredningen, utgår IPRED från två saker. Först och främst att upphovsrätten ska förbli exakt som den är i dag, skriven för en värld som utvecklingen lämnade bakom sig för tio år sedan. I stället för att anpassa upphovsrätten till den förändrade världen vill man tvinga världen att anpassa sig till upphovsrätten. ... Låt därför debatten handla om hur upphovsrätten ska utformas för att skydda kreatörernas rättigheter givet hur världen ser ut, och lämna frågan om distribution åt marknaden.".

Låt oss cemetera det gamla och stämma det nya...

Ipred-lagen skjuts upp?

Flera siter rapporterar om att lagen nu skjuts upp efter det att man inte kommit överrens inom alliansen. Är det minoriteten av äkta liberaler inom fp och c som nu äntligen förstår vidden av denna lag? Beatrice Ask hållning är dock fortsatt hård...


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

 1. Kan inte annat än hålla med dig. Jag skriver nått uppgivet inlägg då och då om hela den här debatten, men orkar inte riktigt sätta mig in hela vägen, så det är bra att det finns sånna som du, som verkligen tar upp skiten till ytan. Keep fighting.

  SvaraRadera
 2. Tack, jag håller mig uppe på ren ilska faktiskt. Jag skiter i branschen, jag struntar i upphovsrättens inneboende dumhet - men hur f--n kan man släppa ut polisiära, nej, mer omfattande än polisens rättigheter till en intresseorganisation??


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Men Hallå Sverige .........

  Tycker att detta är rent av vansinne ..... Att göra alla till vidriga användare av ett så fint medium som Internet. men det finns folk som är fientliga mot allt och alla .
  Detta med IPRED går att lösa med smidigare alternativ , tex, man får köpa filmen för ca 5-10:- och med tanke på det egna nätet och kostnaden för den egna utrustningen och kvalité så är det i förhållandevis rimligt.
  Men att göra det omöjligt att fildela synligt så blir det ju som på 80-talet FTP Servrar med vpn och krypto . då har man förlorat hela ide`n med internet .
  Då får alla skummisar och pedofiler samt andra mer farliga utövare på internet ett nytt sätt att fildela med kommande program som skall underlätta .
  Med det menar jag att göra allt olagligt så blir det "under-jord" och därmed att hitta riktiga förbrytare mycket svårare.
  Hoppas du fortsätter att ha sunda åsikter..

  Mvh peo

  SvaraRadera
 4. Det är bara så att om 6-12 månader använder alla datorer krypterade anonyma nätverk så att pedofilerna äntligen kan dela på barnbilder utan att riskera upptäckt. Jag antar att det bara är att grattulera dem till en framgångsrik lobbying.

  Trist att lagstiftarna inte ser orsak och verkan.Trist att folks vilja att spara några hundralappar kommer att ge brottslingar total frihet på internet. Men att tro på en annan framtid är naivt.

  SvaraRadera
 5. Började skriva på ett svar, men det blev ett helt inlägg... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 6. Hårdvaruförsäljningen som fildelningen gett explosionsartad tillväxt bör kravmärkas och stå för kostnaden.

  Det är Logiskt.

  Det är rätt.

  Resurser omfördelas och Tillverkare at hårdvara ska inte få sko sig på att fildelare ska kriminaliseras.

  HUR DUMMA KAN FOLK BLI??

  SvaraRadera
 7. Jag förstår inte din logik? Så om det säljs mer kofötter när villainbrotten ökar så skall de beläggas med en extraskatt? Näe, det är som med kasettskatten, jag blir vansinnig när jag tänker på att de skivor jag bränner ut mina backupper på så hamnar en del av det som de kostade i fickorna på t ex Per Gessle... Dumheter.


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Galen flyktingpolitik - och oansvarig

Flyktingpolitiken måste vara hållbar - även på fem, tio års sikt. Är vi inte beredda att vara första destination i alla lägen, kan inte Sveriges flyktingpolicy skilja sig radikalt från andra länders. Och om integrationen inte hinner med migrationen, skapas enklaver. Vilket kan leda till att människor som flyr hit, från förtryck och förföljelse, finner att samma strukturer har vuxit upp här. ( Källa .) Ja, vem ställer inte upp på detta? Bland det värsta jag vet är plakatpolitik där man signalerar godhet och handlingskraft och sedan vänder ryggen till och förnekar problemet. Offrar de man värnar om. Så har flyktingpolitiken fungerat i mångt och mycket. Sverigedemokraternas inflytande på stora delar av den svenska debatten har varit oproportionerlig och bedövande. Debatten har sedan snedvridits av twittervänstern som har styrt in debatten på att debattera SD och ingenting utom SD. Amen! Att debattera något annat har tolkats som en typ av tyst medgivande av SD's existens. G