Fortsätt till huvudinnehåll

Börsen...

Om man köpte Ericsson aktier för 100 000 kronor för cirka 2 år sedan så är de värda kring 4600 Kronor idag. Om man istället köpte Telecom, till exempel Song Networks, för 100 000 kronor så har man idag kvar 791 Kronor. Om man var klok och för 2 år sedan gick på bolaget och köpte starköl för 100 000 kronor, drack ur dem, hade trevligt, och idag går och pantar tomburkarna så får man 6741 Kronor. Är det därför grabbarna på torget kallas A-laget?
//Zac, som tror att detta dessutom är innan Ericssons "vinstchock"... ;o)

Kommentarer

 1. Det var säkert sant någon gång för ett antal år sedan, men köpte man Ericsson i oktober 2005 för 100.000:- så är dom idag värda c:a 65.000:-

  Om man var fetsmart och i stället köpte Volvo för samma summa så har man idag 175.000:- (och har fått utdelning under tiden!)

  SvaraRadera
 2. Hahaa! Jo, borde påpeka att denna "artikel" inte är källgranskad på något sätt... ;o)

  Däremot hänger jag inte med varför en Volvo skulle ha ökat i värde under dessa två år, med 75% också... :o)

  Men kan Ericsson räkna fel på tre miljarder (3.000.000.000) på ett kvartal så tycker jag det är helt ok att Fetsmart har 100.000SEK fel över två år! :P


  //Zac

  SvaraRadera
 3. En Volvo P1800 eller P1800 ES i toppskick kan nog ha haft en gynnsam värdeutveckling senaste åren, fast jag menade egentligen Volvo-aktier... :-)

  SvaraRadera
 4. My bad! Du skrev ju faktiskt inte att man skulla ha köpt en Volvo, utan köpt Volvo[implicit -aktier]...

  Du får väl glädjas åt att jag hade skoj på din bekostnad! ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Ha, ha, Jag tror att jag satsar på A-laget hädanefter ;o)

  SvaraRadera
 6. Det är väl så att de stora pojkarna vill att vi alla skall vara med och handla med aktier och känna oss som om vi var delaktiga i företagsekonomin.
  Pensionsfondsvalet är till för att vi skall känna oss på "rätt" sida.
  Men vi är bara kanonmat, dom som skall förlora för att dom stora skall vinna. I själva verket handlar det om en väg att införa total marknadsekonomi utan att någon protesterar, eller att våld använd, vilket hittills visat sig omöjligt (enligt Naomi Kleins "Chockdoktrinen", som jag håller på att läsa).

  SvaraRadera
 7. Total marknadsekonomi eller total planekonomi, ingetdera är genomförbart eller önskvärt.

  Tacka vet jag svensk småborgerlig "socialmoderatisk" blandekonomi :-)

  SvaraRadera
 8. Det är gråtrist som vanligt, det handlar nästan aldrig om på eller av, det är gränsdragning som gäller...


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England