Fortsätt till huvudinnehåll

Börsen...

Om man köpte Ericsson aktier för 100 000 kronor för cirka 2 år sedan så är de värda kring 4600 Kronor idag. Om man istället köpte Telecom, till exempel Song Networks, för 100 000 kronor så har man idag kvar 791 Kronor. Om man var klok och för 2 år sedan gick på bolaget och köpte starköl för 100 000 kronor, drack ur dem, hade trevligt, och idag går och pantar tomburkarna så får man 6741 Kronor. Är det därför grabbarna på torget kallas A-laget?
//Zac, som tror att detta dessutom är innan Ericssons "vinstchock"... ;o)

Kommentarer

 1. Det var säkert sant någon gång för ett antal år sedan, men köpte man Ericsson i oktober 2005 för 100.000:- så är dom idag värda c:a 65.000:-

  Om man var fetsmart och i stället köpte Volvo för samma summa så har man idag 175.000:- (och har fått utdelning under tiden!)

  SvaraRadera
 2. Hahaa! Jo, borde påpeka att denna "artikel" inte är källgranskad på något sätt... ;o)

  Däremot hänger jag inte med varför en Volvo skulle ha ökat i värde under dessa två år, med 75% också... :o)

  Men kan Ericsson räkna fel på tre miljarder (3.000.000.000) på ett kvartal så tycker jag det är helt ok att Fetsmart har 100.000SEK fel över två år! :P


  //Zac

  SvaraRadera
 3. En Volvo P1800 eller P1800 ES i toppskick kan nog ha haft en gynnsam värdeutveckling senaste åren, fast jag menade egentligen Volvo-aktier... :-)

  SvaraRadera
 4. My bad! Du skrev ju faktiskt inte att man skulla ha köpt en Volvo, utan köpt Volvo[implicit -aktier]...

  Du får väl glädjas åt att jag hade skoj på din bekostnad! ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Ha, ha, Jag tror att jag satsar på A-laget hädanefter ;o)

  SvaraRadera
 6. Det är väl så att de stora pojkarna vill att vi alla skall vara med och handla med aktier och känna oss som om vi var delaktiga i företagsekonomin.
  Pensionsfondsvalet är till för att vi skall känna oss på "rätt" sida.
  Men vi är bara kanonmat, dom som skall förlora för att dom stora skall vinna. I själva verket handlar det om en väg att införa total marknadsekonomi utan att någon protesterar, eller att våld använd, vilket hittills visat sig omöjligt (enligt Naomi Kleins "Chockdoktrinen", som jag håller på att läsa).

  SvaraRadera
 7. Total marknadsekonomi eller total planekonomi, ingetdera är genomförbart eller önskvärt.

  Tacka vet jag svensk småborgerlig "socialmoderatisk" blandekonomi :-)

  SvaraRadera
 8. Det är gråtrist som vanligt, det handlar nästan aldrig om på eller av, det är gränsdragning som gäller...


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv