Fortsätt till huvudinnehåll

Börsen...

Om man köpte Ericsson aktier för 100 000 kronor för cirka 2 år sedan så är de värda kring 4600 Kronor idag. Om man istället köpte Telecom, till exempel Song Networks, för 100 000 kronor så har man idag kvar 791 Kronor. Om man var klok och för 2 år sedan gick på bolaget och köpte starköl för 100 000 kronor, drack ur dem, hade trevligt, och idag går och pantar tomburkarna så får man 6741 Kronor. Är det därför grabbarna på torget kallas A-laget?
//Zac, som tror att detta dessutom är innan Ericssons "vinstchock"... ;o)

Kommentarer

 1. Det var säkert sant någon gång för ett antal år sedan, men köpte man Ericsson i oktober 2005 för 100.000:- så är dom idag värda c:a 65.000:-

  Om man var fetsmart och i stället köpte Volvo för samma summa så har man idag 175.000:- (och har fått utdelning under tiden!)

  SvaraRadera
 2. Hahaa! Jo, borde påpeka att denna "artikel" inte är källgranskad på något sätt... ;o)

  Däremot hänger jag inte med varför en Volvo skulle ha ökat i värde under dessa två år, med 75% också... :o)

  Men kan Ericsson räkna fel på tre miljarder (3.000.000.000) på ett kvartal så tycker jag det är helt ok att Fetsmart har 100.000SEK fel över två år! :P


  //Zac

  SvaraRadera
 3. En Volvo P1800 eller P1800 ES i toppskick kan nog ha haft en gynnsam värdeutveckling senaste åren, fast jag menade egentligen Volvo-aktier... :-)

  SvaraRadera
 4. My bad! Du skrev ju faktiskt inte att man skulla ha köpt en Volvo, utan köpt Volvo[implicit -aktier]...

  Du får väl glädjas åt att jag hade skoj på din bekostnad! ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Ha, ha, Jag tror att jag satsar på A-laget hädanefter ;o)

  SvaraRadera
 6. Det är väl så att de stora pojkarna vill att vi alla skall vara med och handla med aktier och känna oss som om vi var delaktiga i företagsekonomin.
  Pensionsfondsvalet är till för att vi skall känna oss på "rätt" sida.
  Men vi är bara kanonmat, dom som skall förlora för att dom stora skall vinna. I själva verket handlar det om en väg att införa total marknadsekonomi utan att någon protesterar, eller att våld använd, vilket hittills visat sig omöjligt (enligt Naomi Kleins "Chockdoktrinen", som jag håller på att läsa).

  SvaraRadera
 7. Total marknadsekonomi eller total planekonomi, ingetdera är genomförbart eller önskvärt.

  Tacka vet jag svensk småborgerlig "socialmoderatisk" blandekonomi :-)

  SvaraRadera
 8. Det är gråtrist som vanligt, det handlar nästan aldrig om på eller av, det är gränsdragning som gäller...


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Galen flyktingpolitik - och oansvarig

Flyktingpolitiken måste vara hållbar - även på fem, tio års sikt. Är vi inte beredda att vara första destination i alla lägen, kan inte Sveriges flyktingpolicy skilja sig radikalt från andra länders. Och om integrationen inte hinner med migrationen, skapas enklaver. Vilket kan leda till att människor som flyr hit, från förtryck och förföljelse, finner att samma strukturer har vuxit upp här. ( Källa .) Ja, vem ställer inte upp på detta? Bland det värsta jag vet är plakatpolitik där man signalerar godhet och handlingskraft och sedan vänder ryggen till och förnekar problemet. Offrar de man värnar om. Så har flyktingpolitiken fungerat i mångt och mycket. Sverigedemokraternas inflytande på stora delar av den svenska debatten har varit oproportionerlig och bedövande. Debatten har sedan snedvridits av twittervänstern som har styrt in debatten på att debattera SD och ingenting utom SD. Amen! Att debattera något annat har tolkats som en typ av tyst medgivande av SD's existens. G