Fortsätt till huvudinnehåll

Släpp pansartaxen!

Hur lång tid skall det gå innan Reinfeldt inser att han måste kapa förtöjningarna till Ulrica Schenström? Det blir oerhört svårt, speciellt när hon tillhör den absolut innersta kretsen och är en av huvudingenjörerna/-arkitekterna bakom "de nya moderaterna"...
Hennes personliga egenskaper är en del av den moderata förnyelsen, liksom att pr-specialisten och "spinndoktorn" Schenström direkt efter valet blev Sveriges topptjänsteman. Det illustrerar framför allt hur viktiga medierna varit och är för Fredrik Reinfeldt och de "nya moderaterna". Därför är det symptomatiskt att krisen cirklar kring ett krogmöte med en tv-kontakt.
(Källa.)

En S-konspiration?

Som vanligt så görs detta till en partipolitisk sammansvärjning. Det finns gott om Gnällskyttar därute... AB som S:s knähundar gräver febrilt efter geggamojja som skall kladda fast på Reinfeldt. Men även om den politiska färgen på ägarna ofta slår igenom något så är dreven ganska opolitiska. Det syns ganska tydligt då både DN och SvD faktiskt går betydligt hårdare åt vår regeringschef än vad AB gör!

Exempel

Men de senaste dagarna har den socialdemokratiska oppositionen lyft det till att ifrågasätta regeringens förmåga att sköta hela landets säkerhet. Och när statsminister Fredrik Reinfeldt i stället för erkänna att några misstag begåtts snärjde in sig allt djupare i nykterhetsnivån på sin statssekreterare blev det svårare och svårare att framstå som trovärdig.
(Källa.)
Det kräver också en större pedagogisk förmåga än vad Reinfeldt kunde visa upp för att förklara varför det hotar rikets säkerhet att berätta huruvida Ulrica Schenström hade jouransvar just den här enda kvällen, eller om hon inte hade det.
Överhuvudtaget har statsministerns kommunikation den senaste bara gjort saken värre, framför allt sedan han ifrågasatt det legitima i att ställa frågor om ifall statens högsta politiska tjänsteman verkligen var kapabel att fullgöra sina uppgifter.
"Vem har sagt att hon var berusad"? fräste Reinfeldt och fick snabbt TV4-reporterns svar i knät: "Hon var jävligt glad i hatten".
(Källa.)
Mediernas intresse för saken spetsas av att statsrådsberedningen hittills har vägrat svara på frågan om Ulrica Schenström hade jourtjänst eller inte. Enligt den ordning som gäller är det hon, statsministerns högra hand, som har ansvaret för krissamordningen inom regeringskansliet. En extremt ansvarsfull uppgift som statsministern till min stora förvåning häromdagen menade att Schenström skulle ha kunnat sköta från krogen.
[...]
Hemlighetsmakeriet om Schenström hade jour eller inte under krogkvällen har en slående parallell till turerna om Lars Danielssons inpassering i Rosenbad annandag jul 2004. Då som nu nekade regeringen att släppa informationen med hänvisning till rikets säkerhet. Då som nu gömde sig regeringen bakom en krystad tillämpning av sekretessreglerna. Hur det slutade för Göran Persson och Lars Danielsson vet vi.
(Källa.)

Fråga

Hur många dagar dröjer det innan det går upp för alla inblandade att Statssekreterare Ulrica Schenström måste gå? Det handlar ju till syvende och sist om att skapa arbetsro för regeringen! - Vad tror ni? Kommentera!

Kommentar/uppdatering

Puss eller hångel är inte så mycket en fråga om rikets säkerhet, jämfört med promillefrågan... Nu har det dels dementerats ifrån krogägarens(?) håll att hon skulle ha varit däckad på golvet ett par gånger, men å andra sidan så tycks de ha konsumerats vin för 900 spänn. Det motsvarar tydligen två eller tre flaskor vin på det aktuella stället. Är det så att hon var jourhavande så är det definitivt oerhört olämpligt, pussen är mer en fråga mellan makar/sambos el dyl. Även om jag ser det olämpliga i att sitta och festa ihop med de som skall granskas. TV4 hade först en uppseendeväckande inställning till det hela, som med Sefastsson i närt minne definitivt har trätt in i kvälltidningsträsket. TV4 är inget annat än en tvättmedelsförsäljningshynda!


//Zac EDIT: EX:Schenström straffas för att hon är kvinna - där satt den! Väntade bara på att den skulle komma snart... Feministerna är helt besatta av kön, jag blir såååå trött! Birgitta Kurtén-Lindberg skrev i sin bok 'Tokfeministerna':
"Frilansjournalister har berättat att de med ljus och lykta brukat leta efter lite 'kvinnoförtryck' att baka in i sina artiklar. Kvinnoförtryck har sålt."
Läs dessutom kapitel 5. Kvinnor är alltid ”drabbade” – vinkling i media ur Per Ströms utmärkta bok "Den Nya Välfärden" (textfil i pdf-format - Mansförtryck och kvinnovälde). Eller varför inte något av mina alster - 'Den galna feminismen...', 'Är feminster ovanligt obelästa?' och den om Per ströms bok ovan - 'Mansförtryck och kvinnovälde'.

Kommentarer

 1. För det första tycker jag att det är ganska uppenbart att hon faktiskt var ansvarid den aktuella kvällen, annars hade Reinfeldt garanterat varit väldigt noga med att påpeka att så inte var fallet.

  Sedan tycker jag att det är rätt intressant att alla borgerliga tidningar lyckas hitta så mycket mer skit om en borgerlig regering än de lyckades med om sossarna (som jag i och för sig betraktar som ett borgerligt parti också, jämfört med vad de varit i alla fall).

  Faktum är ju att de enda tidningar i landet i dag som inte ägs av ägare med tydligt borgerliga sympatier är Flamman, Arbetaren och Yelah, fast dne sistnämnda finns väl bara på nätet?

  Aftonbladet påstås ju vara en vänstertidning, faktum är att LO äger 50,1% av aktierna medan Schibsted äger 49,9%, men aktierna är inte likvärdiga, den enda del av tidningen som LO kontrollerar är Ledarsidan.

  Även om de flesta journalister i landet privat har vänstersympatier så skriver de i de flesta fall som tidningens ägare vill för att få behålla jobbet, det är ju en väldigt svår arbetsmarknad i den branchen. Detta har lett till uttryck som "presstituerade" i debatten om landets journalism i dag.

  Det finns faktiskt en tidning till som är partipolitiskt oberoende och som inte lätt kan placeras in på höger-vänster-skalan, och det är Miljömagasinet, som sedan några år ägs av ett antal idealister som bara några fall är löst knutna till Miljöpartiet, men som i många fall är väldigt kritiska till mp.

  Det är en väldigt läsvärd tidning, trots att jag faktiskt fått in några artiklar där själv, varav en på ledarsidan. :-)

  Enda negativa jag kan se med den är att det sitter några veganer på redaktionen, som försöker stoppa artiklar som tala positivt om köttätande eller negativt om t.ex. soja och annat, men vet man vilka delar de inte kontrollerar är det inga problem att komma förbi dem. :-)

  SvaraRadera
 2. Skall genast beställa ett gratisnummer! :o)


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n