Fortsätt till huvudinnehåll

Släpp pansartaxen!

Hur lång tid skall det gå innan Reinfeldt inser att han måste kapa förtöjningarna till Ulrica Schenström? Det blir oerhört svårt, speciellt när hon tillhör den absolut innersta kretsen och är en av huvudingenjörerna/-arkitekterna bakom "de nya moderaterna"...
Hennes personliga egenskaper är en del av den moderata förnyelsen, liksom att pr-specialisten och "spinndoktorn" Schenström direkt efter valet blev Sveriges topptjänsteman. Det illustrerar framför allt hur viktiga medierna varit och är för Fredrik Reinfeldt och de "nya moderaterna". Därför är det symptomatiskt att krisen cirklar kring ett krogmöte med en tv-kontakt.
(Källa.)

En S-konspiration?

Som vanligt så görs detta till en partipolitisk sammansvärjning. Det finns gott om Gnällskyttar därute... AB som S:s knähundar gräver febrilt efter geggamojja som skall kladda fast på Reinfeldt. Men även om den politiska färgen på ägarna ofta slår igenom något så är dreven ganska opolitiska. Det syns ganska tydligt då både DN och SvD faktiskt går betydligt hårdare åt vår regeringschef än vad AB gör!

Exempel

Men de senaste dagarna har den socialdemokratiska oppositionen lyft det till att ifrågasätta regeringens förmåga att sköta hela landets säkerhet. Och när statsminister Fredrik Reinfeldt i stället för erkänna att några misstag begåtts snärjde in sig allt djupare i nykterhetsnivån på sin statssekreterare blev det svårare och svårare att framstå som trovärdig.
(Källa.)
Det kräver också en större pedagogisk förmåga än vad Reinfeldt kunde visa upp för att förklara varför det hotar rikets säkerhet att berätta huruvida Ulrica Schenström hade jouransvar just den här enda kvällen, eller om hon inte hade det.
Överhuvudtaget har statsministerns kommunikation den senaste bara gjort saken värre, framför allt sedan han ifrågasatt det legitima i att ställa frågor om ifall statens högsta politiska tjänsteman verkligen var kapabel att fullgöra sina uppgifter.
"Vem har sagt att hon var berusad"? fräste Reinfeldt och fick snabbt TV4-reporterns svar i knät: "Hon var jävligt glad i hatten".
(Källa.)
Mediernas intresse för saken spetsas av att statsrådsberedningen hittills har vägrat svara på frågan om Ulrica Schenström hade jourtjänst eller inte. Enligt den ordning som gäller är det hon, statsministerns högra hand, som har ansvaret för krissamordningen inom regeringskansliet. En extremt ansvarsfull uppgift som statsministern till min stora förvåning häromdagen menade att Schenström skulle ha kunnat sköta från krogen.
[...]
Hemlighetsmakeriet om Schenström hade jour eller inte under krogkvällen har en slående parallell till turerna om Lars Danielssons inpassering i Rosenbad annandag jul 2004. Då som nu nekade regeringen att släppa informationen med hänvisning till rikets säkerhet. Då som nu gömde sig regeringen bakom en krystad tillämpning av sekretessreglerna. Hur det slutade för Göran Persson och Lars Danielsson vet vi.
(Källa.)

Fråga

Hur många dagar dröjer det innan det går upp för alla inblandade att Statssekreterare Ulrica Schenström måste gå? Det handlar ju till syvende och sist om att skapa arbetsro för regeringen! - Vad tror ni? Kommentera!

Kommentar/uppdatering

Puss eller hångel är inte så mycket en fråga om rikets säkerhet, jämfört med promillefrågan... Nu har det dels dementerats ifrån krogägarens(?) håll att hon skulle ha varit däckad på golvet ett par gånger, men å andra sidan så tycks de ha konsumerats vin för 900 spänn. Det motsvarar tydligen två eller tre flaskor vin på det aktuella stället. Är det så att hon var jourhavande så är det definitivt oerhört olämpligt, pussen är mer en fråga mellan makar/sambos el dyl. Även om jag ser det olämpliga i att sitta och festa ihop med de som skall granskas. TV4 hade först en uppseendeväckande inställning till det hela, som med Sefastsson i närt minne definitivt har trätt in i kvälltidningsträsket. TV4 är inget annat än en tvättmedelsförsäljningshynda!


//Zac EDIT: EX:Schenström straffas för att hon är kvinna - där satt den! Väntade bara på att den skulle komma snart... Feministerna är helt besatta av kön, jag blir såååå trött! Birgitta Kurtén-Lindberg skrev i sin bok 'Tokfeministerna':
"Frilansjournalister har berättat att de med ljus och lykta brukat leta efter lite 'kvinnoförtryck' att baka in i sina artiklar. Kvinnoförtryck har sålt."
Läs dessutom kapitel 5. Kvinnor är alltid ”drabbade” – vinkling i media ur Per Ströms utmärkta bok "Den Nya Välfärden" (textfil i pdf-format - Mansförtryck och kvinnovälde). Eller varför inte något av mina alster - 'Den galna feminismen...', 'Är feminster ovanligt obelästa?' och den om Per ströms bok ovan - 'Mansförtryck och kvinnovälde'.

Kommentarer

 1. För det första tycker jag att det är ganska uppenbart att hon faktiskt var ansvarid den aktuella kvällen, annars hade Reinfeldt garanterat varit väldigt noga med att påpeka att så inte var fallet.

  Sedan tycker jag att det är rätt intressant att alla borgerliga tidningar lyckas hitta så mycket mer skit om en borgerlig regering än de lyckades med om sossarna (som jag i och för sig betraktar som ett borgerligt parti också, jämfört med vad de varit i alla fall).

  Faktum är ju att de enda tidningar i landet i dag som inte ägs av ägare med tydligt borgerliga sympatier är Flamman, Arbetaren och Yelah, fast dne sistnämnda finns väl bara på nätet?

  Aftonbladet påstås ju vara en vänstertidning, faktum är att LO äger 50,1% av aktierna medan Schibsted äger 49,9%, men aktierna är inte likvärdiga, den enda del av tidningen som LO kontrollerar är Ledarsidan.

  Även om de flesta journalister i landet privat har vänstersympatier så skriver de i de flesta fall som tidningens ägare vill för att få behålla jobbet, det är ju en väldigt svår arbetsmarknad i den branchen. Detta har lett till uttryck som "presstituerade" i debatten om landets journalism i dag.

  Det finns faktiskt en tidning till som är partipolitiskt oberoende och som inte lätt kan placeras in på höger-vänster-skalan, och det är Miljömagasinet, som sedan några år ägs av ett antal idealister som bara några fall är löst knutna till Miljöpartiet, men som i många fall är väldigt kritiska till mp.

  Det är en väldigt läsvärd tidning, trots att jag faktiskt fått in några artiklar där själv, varav en på ledarsidan. :-)

  Enda negativa jag kan se med den är att det sitter några veganer på redaktionen, som försöker stoppa artiklar som tala positivt om köttätande eller negativt om t.ex. soja och annat, men vet man vilka delar de inte kontrollerar är det inga problem att komma förbi dem. :-)

  SvaraRadera
 2. Skall genast beställa ett gratisnummer! :o)


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv