Fortsätt till huvudinnehåll

Pinvinfeber!

Nu har jag sååååå tröttnat på MS Vista, det är trögt, fungerar ta mig tusan bara sämre och sämre över tid - trots att jag inte installerat på en massa, och är bara fult och styvmoderligt...
Men fegt så håller jag kvar vid detta och slänger in en annan hårddisk som jag tänkt mig köra Ubuntu på.

STRUL!

Men strul, strul, strul har gjort mig såååååå trött allra redan... Jag har efter mycket om och men lyckats få igång Live-CD:n (en massa extra växlar behövdes) - jag kör installationen som en dans och sedan efter omstart så är det tvärstopp... :o(
Grub verkar inte fungera i närheten så som jag vill..
Jag skall förklara min konfig:

Min konfig

P4 3,6GHz
2GB RAM
1st SATA 250GB (hda -win)
1st IDE 120GB (hdc -win)
1st IDE 80GB (hdd - Linux)

Felbeskrivning

Jag får inte igång grub alls, datorn bara tvärstannar med en svart skärm...
Tusan också! Jag tänker inte gå tillbaka till Vista, det blir i värsta fall XP som hamnar på burken istället.
Usch - nu går jag och lägger mig! :o(

Drömmer...

Helst av allt vill jag ha en iMac 24", 2GB, 500GB och med nya Leopard... Men med min lön så har jag inte riktigt de förutsättningarna s a s... :o(


//Zac

Kommentarer

 1. Jag hade också problem med en dator med både IDE och SATA häromdagen, annars brukar bet vara väldigt lite problem med Ubuntu.

  Jag skulle nog försöka att skriva in rätt modul för ditt SATA-chipset i
  /etc/initramfs-tools/modules
  och köra: update-initramfs -u

  Den får då tillgång till diskarna tidigare, fast jagär inte alls säker på att det löser dina problem.

  Problemet jag stötte på löstes med rätt inställningar i datorns tilläggs-BIOS för RAID, de inställningarna gjorde killen kompisen köpt datorn av, så jag är inte säker på vad han gjorde.

  Möjligen kan kommentarerna i den här vara en ledtråd.

  Testa även lite i GRUBS bootmeny, tryck e för att redigera inställningarna, därefter finns ganska bra hjälp.

  Det verkar som om man får gissa lite vilken partition det är som skall vara root-system, tydligen är det inte 100% konsekvent i vilken ordning diskarna hittas i alla BIOS med SATA.

  Sedan är det ju bra att kolla ifall du kör senaste versionen av Ubuntu, jag har för mig att det kom en ny häromdagen?

  Själv har jag väldigt sällan problem med Linux, dels försöker jag ju inte köra något annat på datorn, dels har jag lite äldre dator än din.

  Jag har varit windowsfri sedan 1997. :-)

  Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Fast jag har betat av Mandriva och OpenSuse också... :o(

  Jag kommer dessvärre aldrig så långt att jag kan komma in i grub-inställningarna... Men jag har editerat menu.1st, men då grub inte verkar starta så spelar det mindre roll...

  Jag vägrar ta mig tusan att köra MS mera, men det är sååååååå frustrerande då Boot-CD:n fungerar bra... installationen går bra, men det är tvärnit när man försöker boota från hd...


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Om du kommer så långt i boot att du kommer till GRUBs meny beror problemet troligen på att linux hittar diskarna i annan ordning än BIOS, i så fall är det värt att testa att redigera GRUBs meny live när du är vid den menyn, tryck e när du ser menyn, det du bör testa att ändra är på vilken disk GRUB skall hitta sina filer, det ser ut så här: hd0,0
  Testa att ändra första siffran och prova att boota, när du hittar rätt ändrar du till rätt i menu.lst och kör update-grub igen så bör det funka sedan.

  SvaraRadera
 4. Hah! Jag disablade min SATA-disk i BIOS och sedan gick det som på räls!

  ÄNTLIGEN!

  Nu har jag bara lite ångest för att installera om datorn...

  Ubuntu på 250GB
  Hemkataloger på 120GB
  Win XP på 80GB


  Det blir att installera någon dag eller två... :o)
  Fast nu skall jag njuta!


  //Zac, rackarns glad!

  SvaraRadera
 5. Fortfarande rackarns glad - och lite pinsam... Compiz är kul!


  //Zac, nu från Ubuntu-land! :o)

  SvaraRadera
 6. Trevligt!

  Välkommen till "The light side of the force"!

  SvaraRadera
 7. May the source be with you!

  SvaraRadera
 8. Hah! Jag disablade min SATA-disk i BIOS och sedan gick det som på räls!

  ÄNTLIGEN!

  Nu har jag bara lite ångest för att installera om datorn...

  Ubuntu på 250GB
  Hemkataloger på 120GB
  Win XP på 80GB


  Det blir att installera någon dag eller två... :o)
  Fast nu skall jag njuta!


  //Zac, rackarns glad!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Är det något i vattnet?

Vad sjutton händer?? Verkligheten har blivit som någon typ av dålig LSD-tripp. Vi har en regering som lovar "de största miljösatsningarna någonsin" - och de skall i huvudsak levereras efter valet (då förhoppningsvis både MP o KD försvunnit, SD minskat och Fi imploderat). Vi har en flyktingmottagning som slagit dubbelknut på sig själv för att upprätthålla illusioner - jag menar "boende för vuxna ensamkommande barn"? På riktigt? Socialdemokraterna som "aldrig någonsin, någon gång, någonstans" skulle göra sig beroende av SD vansinniga när SD inte stödjer regeringens förlag om offentlig upphandling. En f d socialdemokratisk ledare och statsministerkandidat rensas ut av SAP i vad som tydligt ser ut som lite historierevisionism. Utan att någon bryr sig. Och jag börjar tycka synd om Juholt! (Kanske beroende på att även han börjar prata sanningar när slutet på S-karriären närmar sig). Det är regelrätt krig i många ytterområden med bakhåll mot räddnings

Och ändamålsglidningen är ett faktum...

Vad skönt att lagarna mot terrorism och grov brottslighet nu äntligen börjat användas! Vad tryggt vi medborgare har fått det. Och vad fel Piratpartiet och många andra fick! Tryggt!