Fortsätt till huvudinnehåll

Pinvinfeber!

Nu har jag sååååå tröttnat på MS Vista, det är trögt, fungerar ta mig tusan bara sämre och sämre över tid - trots att jag inte installerat på en massa, och är bara fult och styvmoderligt...
Men fegt så håller jag kvar vid detta och slänger in en annan hårddisk som jag tänkt mig köra Ubuntu på.

STRUL!

Men strul, strul, strul har gjort mig såååååå trött allra redan... Jag har efter mycket om och men lyckats få igång Live-CD:n (en massa extra växlar behövdes) - jag kör installationen som en dans och sedan efter omstart så är det tvärstopp... :o(
Grub verkar inte fungera i närheten så som jag vill..
Jag skall förklara min konfig:

Min konfig

P4 3,6GHz
2GB RAM
1st SATA 250GB (hda -win)
1st IDE 120GB (hdc -win)
1st IDE 80GB (hdd - Linux)

Felbeskrivning

Jag får inte igång grub alls, datorn bara tvärstannar med en svart skärm...
Tusan också! Jag tänker inte gå tillbaka till Vista, det blir i värsta fall XP som hamnar på burken istället.
Usch - nu går jag och lägger mig! :o(

Drömmer...

Helst av allt vill jag ha en iMac 24", 2GB, 500GB och med nya Leopard... Men med min lön så har jag inte riktigt de förutsättningarna s a s... :o(


//Zac

Kommentarer

 1. Jag hade också problem med en dator med både IDE och SATA häromdagen, annars brukar bet vara väldigt lite problem med Ubuntu.

  Jag skulle nog försöka att skriva in rätt modul för ditt SATA-chipset i
  /etc/initramfs-tools/modules
  och köra: update-initramfs -u

  Den får då tillgång till diskarna tidigare, fast jagär inte alls säker på att det löser dina problem.

  Problemet jag stötte på löstes med rätt inställningar i datorns tilläggs-BIOS för RAID, de inställningarna gjorde killen kompisen köpt datorn av, så jag är inte säker på vad han gjorde.

  Möjligen kan kommentarerna i den här vara en ledtråd.

  Testa även lite i GRUBS bootmeny, tryck e för att redigera inställningarna, därefter finns ganska bra hjälp.

  Det verkar som om man får gissa lite vilken partition det är som skall vara root-system, tydligen är det inte 100% konsekvent i vilken ordning diskarna hittas i alla BIOS med SATA.

  Sedan är det ju bra att kolla ifall du kör senaste versionen av Ubuntu, jag har för mig att det kom en ny häromdagen?

  Själv har jag väldigt sällan problem med Linux, dels försöker jag ju inte köra något annat på datorn, dels har jag lite äldre dator än din.

  Jag har varit windowsfri sedan 1997. :-)

  Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Fast jag har betat av Mandriva och OpenSuse också... :o(

  Jag kommer dessvärre aldrig så långt att jag kan komma in i grub-inställningarna... Men jag har editerat menu.1st, men då grub inte verkar starta så spelar det mindre roll...

  Jag vägrar ta mig tusan att köra MS mera, men det är sååååååå frustrerande då Boot-CD:n fungerar bra... installationen går bra, men det är tvärnit när man försöker boota från hd...


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Om du kommer så långt i boot att du kommer till GRUBs meny beror problemet troligen på att linux hittar diskarna i annan ordning än BIOS, i så fall är det värt att testa att redigera GRUBs meny live när du är vid den menyn, tryck e när du ser menyn, det du bör testa att ändra är på vilken disk GRUB skall hitta sina filer, det ser ut så här: hd0,0
  Testa att ändra första siffran och prova att boota, när du hittar rätt ändrar du till rätt i menu.lst och kör update-grub igen så bör det funka sedan.

  SvaraRadera
 4. Hah! Jag disablade min SATA-disk i BIOS och sedan gick det som på räls!

  ÄNTLIGEN!

  Nu har jag bara lite ångest för att installera om datorn...

  Ubuntu på 250GB
  Hemkataloger på 120GB
  Win XP på 80GB


  Det blir att installera någon dag eller två... :o)
  Fast nu skall jag njuta!


  //Zac, rackarns glad!

  SvaraRadera
 5. Fortfarande rackarns glad - och lite pinsam... Compiz är kul!


  //Zac, nu från Ubuntu-land! :o)

  SvaraRadera
 6. Trevligt!

  Välkommen till "The light side of the force"!

  SvaraRadera
 7. May the source be with you!

  SvaraRadera
 8. Hah! Jag disablade min SATA-disk i BIOS och sedan gick det som på räls!

  ÄNTLIGEN!

  Nu har jag bara lite ångest för att installera om datorn...

  Ubuntu på 250GB
  Hemkataloger på 120GB
  Win XP på 80GB


  Det blir att installera någon dag eller två... :o)
  Fast nu skall jag njuta!


  //Zac, rackarns glad!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv