Fortsätt till huvudinnehåll

Vals på 70-vägen...

En motorcyklist stoppades av polis efter att ha kört i 116 km/h på en 70-väg.

Till sitt försvar angav mannen att han "flydde" från en bakomliggande bil och att han agerat i nöd.

Mannen har nu friats nu Södertörns tingsrätt.

(Källa.)

Jag har inte motorcykelkörkort, men det händer ganska ofta att man får en usel bilförare bakom sig som inte kan hålla avståndet ändå. Som jag ser det så har man:

Tre val

Antingen så struntar man i det - det kommer alltid tvåfiligt förr eller senare.
Håll ut i kanten och/eller håll av och låt honom (för det är påfallande ofta en han) köra förbi.
Gasa på så att du håller avståndet bakåt.
Två av dessa är lagliga och egentligen ganska vettiga tycker jag nog.

Slutsatser

  1. En motorcyklist har dragit en rejäl vals och kommit undan med det.
  2. En inkompetent klåpare till åklagare har gått på en nit.
Påminner inte detta om Charlie som fick tokpanik när en ambulans kom bakifrån och han tokkörde för att komma ifrån den? Är man lämplig som körkortsinnehavare om man får total blackout när man ser blåljus i backspegeln?


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Vadå Liberal-fallos??

Jag fattar inte ståhejet?  Och som vimpel: 

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?