8 apr. 2011

Ojämställda pengar!


Riksbanken har i dag presenterat vilka personer som ska pryda de nya sedlarna. Alla personerna är väl valda. Genom att göra ”varannan damernas” tror sig Riksbanken kunna uppnå någon form av jämställdhet. Och ändå blev det fel värre. Summan av alla valörer som kvinnor pryder, blir mindre än hälften av valörerna med män. 1250 kr för män mot 620 kr för kvinnorna. Den hierarkiska ordningen kan därmed sägas vara symboliskt bekräftad, skriver Bonnie Bernström, ordförande i Liberala Kvinnor.
(Källa.)

Är det någon människa i Sverige som tror att feministerna skulle vara nöjda med varannan damernas på våra nya sedlar? Nej, nu har Bonnie Bernström räknat ihop beloppen och kommit fram till en KÖNSORÄTTVISA! (Hon är inte den första idioten som fötts dock, och inte den sista heller...)

Tvärtom?

Om det bakvända hade skett - hade ordföranden i Liberala Kvinnor, Bonnie Bernström, skrivit en upprörd artikel om könsorättvisorna då?

Flest antal sedlar?

Är det bara det monitära värdet som påvisar könsorättvisor? Om vi tittar på antalet utprånglade sedlar? 20-sedeln lär vara i extremt överläge jämfört med de andra sedlarna ihop när det gäller användning. På just denna sedel så sitter Astrid Lindgren, kvinna. Är det en orättvisa? Faktum är att kvinnor på både 20-, 100- och 500-sedeln är i kraftigt övertal vad gäller antalet sedlar i omlopp. Männen har fått de ovanligare sedeltyperna - varför skriver inte Bonnie Bernström om det?

Det totala värdet?

I årsskiftet 2010/11 så var det 297 miljoner sedlar med framtida kvinnoporträtt mot 54 miljoner framtida manssedlar. Nu tillkommer iofs 200-lappen med Ingmar Bergman på - men det lär knappast hota den framtida kvinnodominansen ifråga om antal sedlar i omlopp i alla fall...
Räknar man lite på kontantvärdet så hamnar kvinnorna på 70 miljarder kronor mot männens 30 miljarder kronor - varför skriver inte Bonnie Bernström om det?

Status och varannan damernas?

Själv tycker jag att det är absolut högst status att hamna på tjugan - vilket för all del är välförtjänt för Astrid Lindgren - men är det inte en könsorättvisa då det tidigare varit Selma Ottilia Lovisa Lagerlöf på tjugosedeln? Borde det inte vara varannan herrarnas - varför skriver inte Bonnie Bernström om det?

Tips från coachen!

1000 lappen = 1000 kr
20 + 100 + 50 + 500 + 200 = 870 kr
Således blir det hur man än gör orättvist. Mitt förslag är lika enkelt som genialt:

Vi inför en 130-lapp!

Alternativ 1
Så tar vi en man på tusenlappen och så kvinnor på 20-, 50-, 100-, 130-, 200- och 500-lappen!
Jämställt!
Eller nej, då är det ju en man på den högst värda sedeln...Vi får tänka om!
Vi gör ett alternativ 2:

Alternativ 2

Så tar vi en kvinna på tusenlappen och så män på 20-, 50-, 100-, 130-, 200- och 500-lappen!
Jämställt!
Eller nej, då är det ju flest män på sedlarna - och de mest använda sedlarna också...

Shit, glöm att jag sade detta... :o(

Rent faktafel dessutom....

En annan aspekt. Riksbankens val av personer är gott. Men just 1000-kronors sedeln hade kunna prydas av de första fem kvinnorna som valdes in i Riksdagen. I år är det exakt 90 år sedan den kvinnliga rösträtten infördes. Det är värt att fira och det hade varit en hälsning till alla dagens kvinnor och män att fortsätta kämpa på.
Typiskt okunniga feminister, för det första så var det 1919 som den allmänna rösträtten infördes för män och kvinnor (dock med förbehåll som vi skall se strax) - det var sedan 1921 som den kunde utnyttjas, så nej, det är inte "exakt 90 år sedan den kvinnliga rösträtten infördes", det är 92 år sedan som den kvinnliga rösträtten infördes...

Men alla män fick rösträtt efter det...

Alla svenska, myndiga män, fick rösträtten först fyra år efter det kvinnorna fått fullständig rösträtt här i landet!
Varför skall det vara så förbannat svårt att lära sig? Männen var sist med rösträtt. Det var nämligen så att det kvarstod krav (för män) att man måste ha gjort värnplikt för att få rösträtt. Detta eller motsvarade krav gällde inte för kvinnor. Således fick alla svenska, myndiga män inte rösträtt förrän fyra år efteråt när kravet på värnplikt slopades...

Varför skriver inte Bonnie Bernström om det?

Jo, det kan jag svara på. Hon är som feministerna i allmänhet helt ointresserad av orättvisor som drabbar några andra individer än de som delar kön med henne själv. Hon är okunnig, historielös och är helt enkelt inte intresserad av att ens försöka lära sig något nytt. I allt detta prat om kronor och ören så ger jag inte många ören för ordföranden i Liberala Kvinnor, Bonnie Bernström. Vilken dåre.

Feminist söker orättvisor

Ett utmärkt exempel på hur den som söker finner. Och att enögda, tunnelseende feminister inte har mer att komma med än antingen myter ("Kvinnors löner är 85 procent av mäns") eller okunnighet (gnället om kvinnlig rösträtt).

Löjets skimmer

Jag skulle skämmas om jag företrädde en ideologi som lyfter upp dylika frågor, 'Herr Gårman' är en annan sådan knäckfråga som man onekligen undrar vilken verklighetsdimension man befinner sig i. När det gäller kampen mot rasism så är 'Nogger Black' en annan liknande diskussion. Först skrattar man, sedan börjar man inse vad det egentligen och blir tyst...


//Zac
PS. Hur mycket PK-noja ryms det i en kropp?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , DN123, SvD123, AB1, Ex1234567

Uti feminismens underland, Life ain't nothin but bitches and money, Nya sedlarna kapitulation för kändisdyrkan, Känner du Bill Bergson?, Moralpanik om Evert Taube, Astrid Lindgren på tjugan, Taube på 50-labben, Garbo på hundralappen och Ingmar Bergman på 200-kronorssedeln, NYA SEDLAR Taube, Lindgren, Bergman och Garbo på sedlarna, Tusenkronorssossen, Astrid Lindgren på ny sedel, Om jag hade pengar, Dumfeminismen har stuckit upp huvudet..., Politiskt korrekta pengar, PK-panik om Taube inget nytt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...