Fortsätt till huvudinnehåll

Ojämställda pengar!


Riksbanken har i dag presenterat vilka personer som ska pryda de nya sedlarna. Alla personerna är väl valda. Genom att göra ”varannan damernas” tror sig Riksbanken kunna uppnå någon form av jämställdhet. Och ändå blev det fel värre. Summan av alla valörer som kvinnor pryder, blir mindre än hälften av valörerna med män. 1250 kr för män mot 620 kr för kvinnorna. Den hierarkiska ordningen kan därmed sägas vara symboliskt bekräftad, skriver Bonnie Bernström, ordförande i Liberala Kvinnor.
(Källa.)

Är det någon människa i Sverige som tror att feministerna skulle vara nöjda med varannan damernas på våra nya sedlar? Nej, nu har Bonnie Bernström räknat ihop beloppen och kommit fram till en KÖNSORÄTTVISA! (Hon är inte den första idioten som fötts dock, och inte den sista heller...)

Tvärtom?

Om det bakvända hade skett - hade ordföranden i Liberala Kvinnor, Bonnie Bernström, skrivit en upprörd artikel om könsorättvisorna då?

Flest antal sedlar?

Är det bara det monitära värdet som påvisar könsorättvisor? Om vi tittar på antalet utprånglade sedlar? 20-sedeln lär vara i extremt överläge jämfört med de andra sedlarna ihop när det gäller användning. På just denna sedel så sitter Astrid Lindgren, kvinna. Är det en orättvisa? Faktum är att kvinnor på både 20-, 100- och 500-sedeln är i kraftigt övertal vad gäller antalet sedlar i omlopp. Männen har fått de ovanligare sedeltyperna - varför skriver inte Bonnie Bernström om det?

Det totala värdet?

I årsskiftet 2010/11 så var det 297 miljoner sedlar med framtida kvinnoporträtt mot 54 miljoner framtida manssedlar. Nu tillkommer iofs 200-lappen med Ingmar Bergman på - men det lär knappast hota den framtida kvinnodominansen ifråga om antal sedlar i omlopp i alla fall...
Räknar man lite på kontantvärdet så hamnar kvinnorna på 70 miljarder kronor mot männens 30 miljarder kronor - varför skriver inte Bonnie Bernström om det?

Status och varannan damernas?

Själv tycker jag att det är absolut högst status att hamna på tjugan - vilket för all del är välförtjänt för Astrid Lindgren - men är det inte en könsorättvisa då det tidigare varit Selma Ottilia Lovisa Lagerlöf på tjugosedeln? Borde det inte vara varannan herrarnas - varför skriver inte Bonnie Bernström om det?

Tips från coachen!

1000 lappen = 1000 kr
20 + 100 + 50 + 500 + 200 = 870 kr
Således blir det hur man än gör orättvist. Mitt förslag är lika enkelt som genialt:

Vi inför en 130-lapp!

Alternativ 1
Så tar vi en man på tusenlappen och så kvinnor på 20-, 50-, 100-, 130-, 200- och 500-lappen!
Jämställt!
Eller nej, då är det ju en man på den högst värda sedeln...Vi får tänka om!
Vi gör ett alternativ 2:

Alternativ 2

Så tar vi en kvinna på tusenlappen och så män på 20-, 50-, 100-, 130-, 200- och 500-lappen!
Jämställt!
Eller nej, då är det ju flest män på sedlarna - och de mest använda sedlarna också...

Shit, glöm att jag sade detta... :o(

Rent faktafel dessutom....

En annan aspekt. Riksbankens val av personer är gott. Men just 1000-kronors sedeln hade kunna prydas av de första fem kvinnorna som valdes in i Riksdagen. I år är det exakt 90 år sedan den kvinnliga rösträtten infördes. Det är värt att fira och det hade varit en hälsning till alla dagens kvinnor och män att fortsätta kämpa på.
Typiskt okunniga feminister, för det första så var det 1919 som den allmänna rösträtten infördes för män och kvinnor (dock med förbehåll som vi skall se strax) - det var sedan 1921 som den kunde utnyttjas, så nej, det är inte "exakt 90 år sedan den kvinnliga rösträtten infördes", det är 92 år sedan som den kvinnliga rösträtten infördes...

Men alla män fick rösträtt efter det...

Alla svenska, myndiga män, fick rösträtten först fyra år efter det kvinnorna fått fullständig rösträtt här i landet!
Varför skall det vara så förbannat svårt att lära sig? Männen var sist med rösträtt. Det var nämligen så att det kvarstod krav (för män) att man måste ha gjort värnplikt för att få rösträtt. Detta eller motsvarade krav gällde inte för kvinnor. Således fick alla svenska, myndiga män inte rösträtt förrän fyra år efteråt när kravet på värnplikt slopades...

Varför skriver inte Bonnie Bernström om det?

Jo, det kan jag svara på. Hon är som feministerna i allmänhet helt ointresserad av orättvisor som drabbar några andra individer än de som delar kön med henne själv. Hon är okunnig, historielös och är helt enkelt inte intresserad av att ens försöka lära sig något nytt. I allt detta prat om kronor och ören så ger jag inte många ören för ordföranden i Liberala Kvinnor, Bonnie Bernström. Vilken dåre.

Feminist söker orättvisor

Ett utmärkt exempel på hur den som söker finner. Och att enögda, tunnelseende feminister inte har mer att komma med än antingen myter ("Kvinnors löner är 85 procent av mäns") eller okunnighet (gnället om kvinnlig rösträtt).

Löjets skimmer

Jag skulle skämmas om jag företrädde en ideologi som lyfter upp dylika frågor, 'Herr Gårman' är en annan sådan knäckfråga som man onekligen undrar vilken verklighetsdimension man befinner sig i. När det gäller kampen mot rasism så är 'Nogger Black' en annan liknande diskussion. Först skrattar man, sedan börjar man inse vad det egentligen och blir tyst...


//Zac
PS. Hur mycket PK-noja ryms det i en kropp?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , DN123, SvD123, AB1, Ex1234567

Uti feminismens underland, Life ain't nothin but bitches and money, Nya sedlarna kapitulation för kändisdyrkan, Känner du Bill Bergson?, Moralpanik om Evert Taube, Astrid Lindgren på tjugan, Taube på 50-labben, Garbo på hundralappen och Ingmar Bergman på 200-kronorssedeln, NYA SEDLAR Taube, Lindgren, Bergman och Garbo på sedlarna, Tusenkronorssossen, Astrid Lindgren på ny sedel, Om jag hade pengar, Dumfeminismen har stuckit upp huvudet..., Politiskt korrekta pengar, PK-panik om Taube inget nytt

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Galen flyktingpolitik - och oansvarig

Flyktingpolitiken måste vara hållbar - även på fem, tio års sikt. Är vi inte beredda att vara första destination i alla lägen, kan inte Sveriges flyktingpolicy skilja sig radikalt från andra länders. Och om integrationen inte hinner med migrationen, skapas enklaver. Vilket kan leda till att människor som flyr hit, från förtryck och förföljelse, finner att samma strukturer har vuxit upp här. ( Källa .) Ja, vem ställer inte upp på detta? Bland det värsta jag vet är plakatpolitik där man signalerar godhet och handlingskraft och sedan vänder ryggen till och förnekar problemet. Offrar de man värnar om. Så har flyktingpolitiken fungerat i mångt och mycket. Sverigedemokraternas inflytande på stora delar av den svenska debatten har varit oproportionerlig och bedövande. Debatten har sedan snedvridits av twittervänstern som har styrt in debatten på att debattera SD och ingenting utom SD. Amen! Att debattera något annat har tolkats som en typ av tyst medgivande av SD's existens. G