Fortsätt till huvudinnehåll

Aprilskämt i Jönköping?

Jag antar att detta är ett Aprilskämt?
Har du planerat att gå på sportfiskemässan på Elmia i helgen? Är du man tvingas du då betala dubbelt så mycket jämfört med en kvinna för att få din entrébiljett.
- Det är en medveten strategi, säger Agneta Brunell, projektledare för sportfiskemässan.
(Källa.)

Roligaste aprilskämtet någonsin!

För en fem sex år sedan så satt jag och min kollega och flämtade efter luft då vi högläste ur ett första aprilskämt. Det handlade om hur en del badande tog chansen och sexade loss i bassänger, bubbelpooler och på andra ställen på Rosenlunds badhus här i Jönköping.

Som Hjortfot...

Beskrivningen av hur personalen hade hemliga kodord i interna meddelanden och sedan smög ihop i en "järnring" kring de kärlekskranka paren tog fullständigt luften ur oss. Jag minns att jag t o m fick huvudvärk av att ha skrattat så mycket - ja och i magen och i skrattmusklerna i ansiktet.

Dagen efter...

Dagen efter så läser vi ett uppföljande reportage på detta, med polisanmälningar etc. Då började det gå upp för oss att det inte var ett aprilskämt det vi suttit också skrattat åt dagen innan... Nästan lika mycket skratt även då måste jag säga... :o)

Update

Nej, det var inget aprilskämt... :-O
Hur genombota korkade kan man vara?


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , SSv, Journalisten, Kuriren, NWT, DT, SvD, Resumé, AB1, GP, SvT

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg.
Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs.Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner.I dag är det möjligen ännu fler.Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002.Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt.

Skrämmande okunskap hos Wikileaks

Det svenska meddelarskyddet har fått sajten Wikileaks att dirigera sin trafik via servrar i Sverige. Men meddelarskyddet gäller bara sajter med utgivningsbevis – och det har inte Wikileaks.
(Källa.)

Klumpigt, att man måste ha utgivningsbevis för meddelandeskydd visste t o m jag!
Har de verkligen missat det?
Kan det verkligen stämma att de missförstått svensk lagstiftning så grundligt?
Då måste jag säga att jag blir lite mer tveksam till hur pass mycket förtroende de kan ges även i andra sammanhang.
Vad är det för "experter" de har?
De får allt höja sig ett par snäpp, för de är ett oerhört viktigt demokratiskt verktyg. Jag tycker det är mycket bra att Piratpartiet ställer upp på skyddet av läckor.
Mer om...PolitikBodströmsamhälletPiratpartietFRA-lagenKulturUpphovsrätten

//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, upphovsrätten, kultur, ipred-lagen, ipred, sharing is caring, , ,

Uppror i etablerade led!

Nu knävlar så händer det saker - SvD skriver idag: De första bevisen för att konsumtion av snabba kol-hydrater ökar risken för att få hjärtsjukdomar sätter ny fart på kritiken mot våra näringsrekommendationer. Ledande expert kräver en radikal omläggning och menar att budskapet om att äta mindre fett kan ha bidragit till fetmaepidemin. (Källa.)
Den "ledande experten" är Frank Hu, som man har stött på i massa sammanhang, riktigt respekterad forskare. Och det är inga dåliga bomber han slänger på det nuvarande paradigmet/etablissemanget:
... de så väl etablerade råden att minska det totala fettet är ett överförenklat budskap som saknar vetenskapligt belägg
... fördelarna med fettminskning gäller mättat fett, det vill säga fett från djurriket, och härdade transfetter, medan växtfetter kan ha god effekt
... nackdelen med antifettpropagandan är att den stimulerar till ökad konsumtion av snabba kolhydrater
... ökar den glykemiska belastningen, det vill säga höjer blodsocker…