Fortsätt till huvudinnehåll

Dumfeminismen har stuckit upp huvudet...

Fattar Moderaterna egentligen hur kvinnor sliter i offentlig sektor?
[Jag känner män som jobbar i offentlig sektor - och de sliter minsann lika mycket som kvinnorna?]

Många kvinnojobb inom skola-vård-omsorg har usel status. Vem vill jobba där?
[Brutalt usel könssammansättning, vad sägs om att locka till sig män genom att ge dem högre löner? Monitära lockmedel är ju tydligen legio i Jönköping i alla fall... ]
(Källa, min kommentarer i fetstil)

Komunalarbetarförbundet, Vårdförbundet och Läkarförbundet? Vad är deras ansvar? Inget?

Gubbväldet i TV?

Peter Settman, Kristian Luuk, Fredrik Lindström, Micke Leijnegard, Fredrik Skavlan, Rickard Olsson, Lasse Kronér, Robin Paulsson, Niklas Strömstedt och Måns Zelmerlöw

vs


Karin Hübinette, Belinda Olsson, Marie Serneholt, Petra Mede, Claudia Galli, Carin Hjulström, Ebba von Sydow, Karin Adelsköld, Åsa Avdic, Hanna Hellquist, Ana Gina, Elsa Billgren, Anne Lundberg, Babben Larsson, Katarina Sandström och Anna-Charlotta Gunnarson

Och hur väljer Zac?

Bland kvinnorna i AB's upprörda artiklar så känner jag igen Karin Hübinette, Anne Lundberg och Carin Hjulström som duktiga programledare. Ett par av de andra namnen känner jag igen, men jag skulle knappast släpa mig till tv:n för dem, läs att de är ganska usla. Resten är helt okända namn för mig. Helt okända.
Av männen så tycker jag att i runda tal 80% är riktiga fullblodsproffs som oftast är en njutning att se.

Inte könet...

Så är detta Crème de la Crème vad gäller programledare i TV så är det en utklassningsseger vad gäller män. Men jag själv väljer knappast utifrån programledare, det handlar om vilket program som programledaren programledar för... Så TV4 med sina snygga kvinnor går alltid fulbort... ;o)

Stina Dabrowski då?

Ja, hon kommer med en massa lösa anklagelser om hur kvinnor förtrycks på SVT...

Lekfarbröder?

– Vi har en tradition i Sverige att helgprogram ska vara lekprogram. Och då finns det ett antal lekfarbröder som aldrig tröttnar. De ställer upp år efter år och de gör det bra. Men det finns inte så många kvinnor som skulle stå ut med det, säger hon.

Jaha? Och varför skulle det vara en orättvisa. Jag själv hade utan problem horat för de pengarna, men kvinnor står över sådant förstår jag? Och därför är män dumma?

Lättfalsifierat?

Under flera års tid hade Dabrowski insyn i hur SVT-cheferna behandlar manliga och kvinnliga programledare olika.

Hon tar Anne Lundberg, som leder en rad program på SVT, som exempel.

– SVT har en kvinnlig prime time-tjej. Du ser henne i vartenda program. Och vad leder det till? Jo, att hon sliter ut sig fullständigt. Medan en sådan som Kristian Luuk har en enorm lön. Och vad gör han? Åtta ”På spåret” om året, säger Dabrowski.

Jsha - Luuk är smartare än Lundberg? Könsorättvisa - tror inte det...

Löneförhandling?

– När de tog in Lennart Persson på ”Aktuellt” tjänade han mycket mer än både Anna Hedenmo och Karin Hübinette. De hotade med att säga upp sig och de fick sina löner rejält höjda, säger Stina.
En läxa i löneförhandling kanske? Uppenbart är att Stina inte har en aning om hur Lennart Persson fått sin höga lön, men han är klart misstänkt enkom för att han är karl... Om han varit en könslös jude, vad hade vi kallat det då?

Hrmm...

När jag ledde ”Nöjesmaskinen” tillsammans med Sven Melander tjänade han dubbelt så mycket som jag. Jag var så korkad att jag bara krävde tre fjärdedelar av hans lön. Det var dessutom ett helvete att få igenom.

Och själv kom hon ifrån Ekot emedan Melander hade gjort en historisk roll i 'Sällskapsresan' som Berra. Tittar man på IMDB under 'Minnesvärda citat' så är Berra med i alla..."Jaa, Man var ju nykter i morse, men nu börjar det ordna upp sig!". Vad gäller underlaget för lönen vidare så hade Melander också skrivit manus och spelat roller i Häpnadsväktarna och för Vitsuellt. Att Stina klandrar sig själv för kass löneförhandlingsteknik kan väl knappast belasta vare sig manskönet eller kvinnokönet? Det är väl hon själv som får stå för det?

Kvalitétsdyk?

Under många år gjorde Dabrowski prestigefyllda intervjuer i SVT med personer som Margaret Thatcher, Yassir Arafat och Madonna.

Trots hennes unika cv och framgångsrika tv-karriär slutade SVT att anlita henne.

– Spiken i kistan och när jag gav upp var när jag hade fått loss en exklusiv intervju med Brasiliens president Lula. SVT valde att K-G Bergström skulle göra den i stället. De ville inte ha min intervju.

Stina var fantastisk under några år. Intressanta intervjuoffer och bra intervjuer. Men handen på hjärtat, man kände snabbt hur underlaget blev tunnare och tunnare och hennes energi sämre och sämre. I allt väsentligt så har jag inte sett henne i någon tv-produktion som varit bra efter sin storhetstid. Långa, eftertänksamma djupintervjuer fungerar inte i dagens snuttifierade MTV-actionmiljö. Och i Debatt så märkte man tydligt hennes tillkortakommanden i modernt, uppdaterat tempo; jag skrev i mitt inlägg 'Stina lämnar debatt':

Bra. Jag tycker inte hon har någon som helst pondus som fungerar i denna typ av paneldebatt. Hon är, eller snarare var, oerhört bra på stilla djupa intervjuer med intressanta intervjuobjekt, men har tappat väldigt mycket även i dessa med tiden. Möjligt att det inte finns lika mycket intressanta personer att intervjua längre i dessa medietränade tidevarv?
Men oavsett så tycker jag att hon varit rent av dålig i de program jag sett.
En grymt kompetent kvinna, med grymma meriter i fel sammanhang, helt enkelt.

Och det står jag för fortfarande. Hon gör nog mer nytta som tv-professor på Stockholms dramatiska högskola som en historisk klenod idag än som lätt virrig tant i hetluften i TV.

ÄNTLIGEN!

”Debatt” blev Stinas sista program på SVT, vilket hon själv valde att lämna.

Jag tror inte det handlar om att Stina är en tant, inte heller om att hon inte har kvalitéer utan för att hon bränt sig genom att klaga offentligt på SVT, hennes debattartikel har ändå mycket rätt. Men att göra det till en könsfråga är dock bara pinsamt och sedvanlig offermentalitet som normalt nästan övergöds av feminismen...

Som stackars Mauro - mansgrisen ni vet...

Han har också nobbat TV4:s succé ”Så mycket bättre”.

– Jag blev erbjuden att vara med, men jag är skeptisk till att sitta och gulla med alla artister. Det finns artister som jag gillar och andra som jag inte är intresserad av, säger han.

..

FRÄSCHT att han är så öppen med sitt gubbkrameri. FRÄSCHT att han inte ens bemödar sig att komma på EN kvinna vars låtar han kan tänka sig att tolka. Nehej för han ska sitta där med sina briljanta musikgurus och dunka i ryggen och beundra och bekräfta  varandra om vartannat under en veckas whiskeyfylla. Jävla idiot. Just i dag kan Mauro Scocco fara åt helvete.

Nämn ett program med låtskrivande tjejer som kommer i närheten av den bredd och erfarenhet som Peter LeMarc, Plura, Håkan Hellström, Lasse Winnerbäck, Tomas Andersson Wij och för all del Mauro själv har? Py Bäckman har jag själv alltid varit oerhört fascinerad av, men mer? Någon? Näe, trodde väl det? Är ni också gubbkramare?

Manhora!

"Polisen bryr sig inte om kvinnliga köpare"
Ja, och så det sorgliga med sexsäljarna. Ja, om de inte är karlar förstås - för då syns de inte ens...
Man bryr sig inte ens om det faktumet att bland de unga prostituerade så är männen (pojkarna?) i övervikt...

Kvinnoutsattheten!

Fyrtiosex procent av de unga kvinnorna har utsatts för sex mot sin vilja.
Det visar en ny undersökning från Göteborgs universitet.
Linn Heed, sexolog, är inte förvånad – men oroad.
– Idag finns så många kontaktytor. Det gör att riskerna ökar för att man ska gå över gränsen, säger hon.
Allt från att någon blottat sig – till påtvingat sex.
(Källa och relaterat enl AB??)

Illa att nära hälften av de tillfrågade kvinnorna har "utsatts för sex" mot sin vilja. Ett par frågor virvlar fram - hur såg undersökningen ut? Att exemplifiera att råka ut för en blottare som att man "utsatts för sex" känns konstlat och fel på något sätt.

Feministerna definierar

Själv utläser jag "utsatts för sex" som ovälkomna närmanden och kanske t o m i värsta fall ovälkommet sex?
Jag återkommer när jag hittat undersökningen. Men jag misstänker att många av situationerna bedöms utifrån en kvinnlig offerroll, men vi får se. Jag tror, nej, är övertygad om att feministernas odlande av kvinnooffret inte är positivt i någon bemärkelse. Jag har själv utsatts för oönskade övergrepp - men jag ser mig inte som ett offer - är det skillnaden?


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , AB

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England