Fortsätt till huvudinnehåll

Hur man gör ett offer

Jag undrar lite hur man ser på sig själv när man alltid blir ursäktad, behandlad som ett offer.

Tänk ett litet barn som när hon slår sig lite grann får sitta i knät på någon förälder i där hon blir försäkrad att sådana som hon slår sig jämt och det är jättesynd om henne. Alla mobbar henne.

Hela världen är full av osynliga vuxna monster som är elaka och försöker nypa det stackars barnet när ingen ser. Överallt lurar det faror. De vuxna är onda bara helt enkelt bara för att de är vuxna! Akta dig för vuxna, de slår, nyps och tar dig på det förbjudna stället.

Hur mycket hon än kämpar så kommer de vuxna att slå ner på det.
"Du måste kämpa så mycket mer än vi vuxna gör och ändå så blir det inget bra..."
"Du får slita mer, det är mer synd om dig än någon annan."


Givetvis kan det mycket väl finnas ett korn av sanning, men det kommer bort i alla överdrifter och lögner...
Men jag undrar hur en sådant barn blir som vuxen? Mår den bra? Lär den ta den plats som behövs? Hur är självinsikten hos ett sådant vuxet barn? Kanske barnet själv använder detta som ett förklaringsunderlag till allting i framtiden?

Analys tack?

Huden är kroppens kanske enklaste ­organ. Rent fysiologiskt. Huden är samtidigt den slutgiltiga gränsen mellan en människa och hennes omvärld. Genom att modifiera den går det att utöva någon form av kontroll – över relationen ­mellan den egna kroppen och resten av världen. Allt fler svenska flickor skär sig. Man förstör det som ligger närmast till hands. Det som känns naturligt, det som just då verkar vara av minst värde. För mannen brukar det vara omvärlden. För kvinnan brukar det vara den egna kroppen. ­Svenska Dagbladet rapporterar hur unga kvinnor missbrukar receptfria värk­tabletter. När hon känner sig misslyckad, när hon känner sig ful. Varje dag. ­Ibland för att ta livet av sig. Eller mot stress. Flickor presterar bättre i skolan än ­pojkar – men mår mycket sämre. En hel generation kvinnor verkar ha tolkat de käcka utropen om att du kan bli vadsomhelst, till att du måste vara allt. ­Annars är du värdelös. Och kvinnor har nära dubbelt så hög långtidssjuk­frånvaro som män.
(Källa.)

Och det är verkligen ingen inom i de feministiska kretsarna som någonsin ens vågat tänka tanken på vad feminismens ständiga offergörande av kvinnor gör med deras självkänsla och liv? Sorgligt. Kvinnor får absolut inte välja själva, de skall ses som offer i alla sammanhang det har prästinnorna i feministiska kyrkan bestämt. Bestäm över din egen kropp, ja, så länge som det går i linje med den feministiska ideologin - silikon och andra "förbättringar" är resultat av hjärntvätt och manlig makt och därför förbjudna!

Än mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy


//Zac
PS. Extra sorgligt är det att det just är AB:s Katrine Kielos som står för dumheterna idag. Människor lider, individer lider - varför tvingas jag hela tiden att dela upp lidandet i kön? Varför gör vi alla det?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv