Fortsätt till huvudinnehåll

Hur man gör ett offer

Jag undrar lite hur man ser på sig själv när man alltid blir ursäktad, behandlad som ett offer.

Tänk ett litet barn som när hon slår sig lite grann får sitta i knät på någon förälder i där hon blir försäkrad att sådana som hon slår sig jämt och det är jättesynd om henne. Alla mobbar henne.

Hela världen är full av osynliga vuxna monster som är elaka och försöker nypa det stackars barnet när ingen ser. Överallt lurar det faror. De vuxna är onda bara helt enkelt bara för att de är vuxna! Akta dig för vuxna, de slår, nyps och tar dig på det förbjudna stället.

Hur mycket hon än kämpar så kommer de vuxna att slå ner på det.
"Du måste kämpa så mycket mer än vi vuxna gör och ändå så blir det inget bra..."
"Du får slita mer, det är mer synd om dig än någon annan."


Givetvis kan det mycket väl finnas ett korn av sanning, men det kommer bort i alla överdrifter och lögner...
Men jag undrar hur en sådant barn blir som vuxen? Mår den bra? Lär den ta den plats som behövs? Hur är självinsikten hos ett sådant vuxet barn? Kanske barnet själv använder detta som ett förklaringsunderlag till allting i framtiden?

Analys tack?

Huden är kroppens kanske enklaste ­organ. Rent fysiologiskt. Huden är samtidigt den slutgiltiga gränsen mellan en människa och hennes omvärld. Genom att modifiera den går det att utöva någon form av kontroll – över relationen ­mellan den egna kroppen och resten av världen. Allt fler svenska flickor skär sig. Man förstör det som ligger närmast till hands. Det som känns naturligt, det som just då verkar vara av minst värde. För mannen brukar det vara omvärlden. För kvinnan brukar det vara den egna kroppen. ­Svenska Dagbladet rapporterar hur unga kvinnor missbrukar receptfria värk­tabletter. När hon känner sig misslyckad, när hon känner sig ful. Varje dag. ­Ibland för att ta livet av sig. Eller mot stress. Flickor presterar bättre i skolan än ­pojkar – men mår mycket sämre. En hel generation kvinnor verkar ha tolkat de käcka utropen om att du kan bli vadsomhelst, till att du måste vara allt. ­Annars är du värdelös. Och kvinnor har nära dubbelt så hög långtidssjuk­frånvaro som män.
(Källa.)

Och det är verkligen ingen inom i de feministiska kretsarna som någonsin ens vågat tänka tanken på vad feminismens ständiga offergörande av kvinnor gör med deras självkänsla och liv? Sorgligt. Kvinnor får absolut inte välja själva, de skall ses som offer i alla sammanhang det har prästinnorna i feministiska kyrkan bestämt. Bestäm över din egen kropp, ja, så länge som det går i linje med den feministiska ideologin - silikon och andra "förbättringar" är resultat av hjärntvätt och manlig makt och därför förbjudna!

Än mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy


//Zac
PS. Extra sorgligt är det att det just är AB:s Katrine Kielos som står för dumheterna idag. Människor lider, individer lider - varför tvingas jag hela tiden att dela upp lidandet i kön? Varför gör vi alla det?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Galen flyktingpolitik - och oansvarig

Flyktingpolitiken måste vara hållbar - även på fem, tio års sikt. Är vi inte beredda att vara första destination i alla lägen, kan inte Sveriges flyktingpolicy skilja sig radikalt från andra länders. Och om integrationen inte hinner med migrationen, skapas enklaver. Vilket kan leda till att människor som flyr hit, från förtryck och förföljelse, finner att samma strukturer har vuxit upp här. ( Källa .) Ja, vem ställer inte upp på detta? Bland det värsta jag vet är plakatpolitik där man signalerar godhet och handlingskraft och sedan vänder ryggen till och förnekar problemet. Offrar de man värnar om. Så har flyktingpolitiken fungerat i mångt och mycket. Sverigedemokraternas inflytande på stora delar av den svenska debatten har varit oproportionerlig och bedövande. Debatten har sedan snedvridits av twittervänstern som har styrt in debatten på att debattera SD och ingenting utom SD. Amen! Att debattera något annat har tolkats som en typ av tyst medgivande av SD's existens. G