Fortsätt till huvudinnehåll

Kompromissa inte - PIRATPARTIET!

Man får välja det parti som man har mest samsyn på frågorna. Man får alltid kompromissa - kraftigt!

Kompromiss!

Jag brukar roa mig med att göra tidningarnas tester och det är sällan jag ens kommer upp till lite knappt hälften av frågorna på något parti. Ett starkt undantag är givetvis Piratpartiet där jag har 100% överrensstämmelse mellan partiprogram och mina åsikter, men då lämnar de också övrig politik fritt som förhandlingsvara (även om det givetvis ryms inom en liberal syn på verkligheten).

Hotade medborgare...

Dock anser jag att vår frihet och vår demokrati är starkt hotad idag av samtliga partier förutom möjligen på pappret MP och V. Politikerna försöker öka kontrollen på sina medborgare mer eller mindre öppet numera. Således är det den outstandning viktigaste fråga för mig - inte minst nu i EU-valet där det går så liten skillnad på praktisk politik. S och M lär för övrigt rösta likadant i drygt 9 av 10 frågor i Parlamentet idag...

Enkelt!

För mig som privatperson innebär det att av de två blockalternativen där jag aldrig har en överrensstämmelse på lite mer än 50% så skall en fråga av tio ha turen att trilla ner på rätt sida i omröstningen...

Nja, lättare - och vettigare - att välja Piratpartiet - i alla fall för mig - ett val som gör skillnad! :o)

Stopp!

Visa ditt missnöje, visa att här går gränsen - BACKA!

Skicka en tydlig signal om att:
  • det är inte ok att okunnigt och mot bättre vetande öka på övervakning av hela befolkningen
  • det är inte ok att sälja ut rättssäkerheten till en penningastark, men åldrande och helt oförändringsbenägen bransch
  • det är inte ok att försvåra kulturuttryck och kulturspridning

Rösta på Piratpartiet i EU-valet, 2009.
(så här går det till)



//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

PS. Har klippt från mina inlägg 'Piratpartiet behövs!' och 'Nu får det förbanne mig vara slut!', tack också Tanja
där jag hittade Junilistans info om omröstningar i Parlamentet.

Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, övervakning, privatliv, Politik, Boströmssamhället, fildelning, upphovsrätten, kultur, ipred-lagen, ipred, sharing is caring SvD1234, DN, AB1, EX123456, UNT1234, HD12, Kuriren1

Kommentarer

  1. Hej!

    Jättebra inlägg. Vi måste stoppa den här kränkningen som pågår. Lagar som FRA, IPRED och Datalagringsdirektivet får inte gå igenom!

    Jag har skrivit lite om detta på min nyskapade blogg. Har listat lite info (på engelska) för de som har dålig koll på datalagringsdirektivet.

    http://blog.joakimbergman.com

    SvaraRadera
  2. PP påstår att deras viktigaste frågor är integritet och fri kultur. Det är inte sant. Deras högsta prioritering är fortsatt massinvandring.

    Länk

    SvaraRadera
  3. @Erik Hellsborn - det återstår att leda i bevis att PP:s högsta prioritering är fortsatt massinvandring... Sidan var inte helt övertygande om man säger så...

    Å andra sidan skriver jag gärna också under på följande uttalande:

    "Det enda vi kan säga säkert är att vi inte kommer att gå med i gruppen för främlingsfientliga nationalistiska partier under några omständigheter, vad de än skulle kunna tänkas få för sig att säga eller göra när det gäller våra frågor. Det beror på att vi inte gillar dem, helt enkelt."

    Jag fortsätter gärna med tidigare alster från mitt tangentbord:

    SD som är ett "ett-svar-parti" - allt är invandringens fel.

    Alla Sverigedemokrater jag mött och diskuterat med har alltid visat sina rätta åsikter efter ett tag, antingen när de slappnat av eller tappat humöret - det är alltid - alltid - en mycket grumlig syn på invandrare i botten.

    Er syn på folkhemmet må vara romantisk och lite sentimental, men det samhället i nutiden är en omöjlighet.

    Er syn på människors rättigheter skymtar i ex frågan om homosexuellas rättigheter, men under den hemvävda folkdräktsytan döljer sig betydligt mer brunskjorteklädda åsikter...

    SD är i praktiken det enda parti som har chans på riksdagen som jag aldrig, aldrig någonsin skulle rösta på.//Zac

    SvaraRadera
  4. PP påstår att deras viktigaste frågor är integritet och fri kultur. Det är inte sant. Deras högsta prioritering är fortsatt massinvandring.

    Länk

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n