Fortsätt till huvudinnehåll

Vilken sommarplåga är värst 2008?

Förra året så hade jag en omröstning, med en lite tvivelaktig site som skötte själva röstningen - det dök upp en massa reklam här tyvärr... Men jag klipper valda delar och fråga nu för detta varma 2008:

Vilken sommarplåga är värst?

Mygg

Mygg är riktiga stealthfighters... Men hör dem, men ser dem inte... Sedan håller de alltid sig på precis höravstånd, man hör att de flyttar sig fram och tillbaka över "hörbarhetsgränsen"... Ganska få sådana i år, har inte blivit biten en enda gång, och dottern som får enorma bölder av dessa har också varit förskonad.

Knott

Knott är ena hemska saker - jag tror att de består av två käkar, två vingar och ett anus - jag tror faktiskt att fanstygen inte ens har någon matsmältningsfunktion - de lever ta mig sjutton bara för att jävlas med oss! Men även dessa har varit lugna i år, jag ser små svärmar utomhus, men de anfaller inte - frågan är om det är någon annat litet flygfä?

Per Gessle

Har hållt sig borta från media! Tror ta mig faan att jag har inte hört ett endaste alster från karln någon gång under sommaren! :o)

Säsongsvis

För egen del så börjar det med mängder med fästingar, detta jordens avskum, satans bannhundar... Sedan blir det normalt sett mygg o knott för att sedan sakta lämna plats för bromsar och nu i sommarupploppet så börjar det vimsa runt en massa getingar överallt... Och getingar har det varit i mängder. Jag har t o m byggt getingfällor som jag hängt ut.
Man blir aldrig fredad på något vis... :o(



//Zac

Kommentarer

 1. Myggor är som barn - det är när de blir tysta som man ska bli riktigt orolig...
  :-P

  SvaraRadera
 2. Jaha, man skulle rösta också?! Hmmm...?
  Då röstar jag på Per Gessle för allt annat går det att utrota med light-saft!
  :-D

  SvaraRadera
 3. Undrar om de måste inmundiga det, eller om det räcker med att spraya på dem?


  //Zac

  SvaraRadera
 4. De måste nog få in det i systemet via den primära införselkanalen för fasta och flytande ämnen. Turisterna brukar kunna sköta det själva men insekterna kanske man får truga, t.o.m. mata/muta dem med riktigt socker först...

  SvaraRadera
 5. Broms-spår i underkläderna är elände på sommaren.

  Det är så många som numera har byxor som landat nere vid knävecken, och under finns det kalsonger som...ja, gör bromsspåren mer synliga. Som tur så har de flesta kraftigt färgade kallingar..

  Det är nog mer än en sommarplåga..

  SvaraRadera
 6. Jag har fått intrycket att åtminstone myggor och knott söker sig till människor med sött blod, de senaste åren verkar de inte tycka om mig längre. När alla andra svär och måste gå in sitter jag kvar ute och får ändå bara något enstaka stick. Finns det knott som kör LCHF också? De måste då i alla fall vara i minoritet.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv