Fortsätt till huvudinnehåll

Vilken sommarplåga är värst 2008?

Förra året så hade jag en omröstning, med en lite tvivelaktig site som skötte själva röstningen - det dök upp en massa reklam här tyvärr... Men jag klipper valda delar och fråga nu för detta varma 2008:

Vilken sommarplåga är värst?

Mygg

Mygg är riktiga stealthfighters... Men hör dem, men ser dem inte... Sedan håller de alltid sig på precis höravstånd, man hör att de flyttar sig fram och tillbaka över "hörbarhetsgränsen"... Ganska få sådana i år, har inte blivit biten en enda gång, och dottern som får enorma bölder av dessa har också varit förskonad.

Knott

Knott är ena hemska saker - jag tror att de består av två käkar, två vingar och ett anus - jag tror faktiskt att fanstygen inte ens har någon matsmältningsfunktion - de lever ta mig sjutton bara för att jävlas med oss! Men även dessa har varit lugna i år, jag ser små svärmar utomhus, men de anfaller inte - frågan är om det är någon annat litet flygfä?

Per Gessle

Har hållt sig borta från media! Tror ta mig faan att jag har inte hört ett endaste alster från karln någon gång under sommaren! :o)

Säsongsvis

För egen del så börjar det med mängder med fästingar, detta jordens avskum, satans bannhundar... Sedan blir det normalt sett mygg o knott för att sedan sakta lämna plats för bromsar och nu i sommarupploppet så börjar det vimsa runt en massa getingar överallt... Och getingar har det varit i mängder. Jag har t o m byggt getingfällor som jag hängt ut.
Man blir aldrig fredad på något vis... :o(//Zac

Kommentarer

 1. Myggor är som barn - det är när de blir tysta som man ska bli riktigt orolig...
  :-P

  SvaraRadera
 2. Jaha, man skulle rösta också?! Hmmm...?
  Då röstar jag på Per Gessle för allt annat går det att utrota med light-saft!
  :-D

  SvaraRadera
 3. Undrar om de måste inmundiga det, eller om det räcker med att spraya på dem?


  //Zac

  SvaraRadera
 4. De måste nog få in det i systemet via den primära införselkanalen för fasta och flytande ämnen. Turisterna brukar kunna sköta det själva men insekterna kanske man får truga, t.o.m. mata/muta dem med riktigt socker först...

  SvaraRadera
 5. Broms-spår i underkläderna är elände på sommaren.

  Det är så många som numera har byxor som landat nere vid knävecken, och under finns det kalsonger som...ja, gör bromsspåren mer synliga. Som tur så har de flesta kraftigt färgade kallingar..

  Det är nog mer än en sommarplåga..

  SvaraRadera
 6. Jag har fått intrycket att åtminstone myggor och knott söker sig till människor med sött blod, de senaste åren verkar de inte tycka om mig längre. När alla andra svär och måste gå in sitter jag kvar ute och får ändå bara något enstaka stick. Finns det knott som kör LCHF också? De måste då i alla fall vara i minoritet.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England