Fortsätt till huvudinnehåll

FRA i veckan

Har varit brutalt nertyngd av jobb denna veckan, och när det därtill är första arbetsveckan efter semestern så måste jag erkänna att veckan varit helt inriktad på att hålla näsan ovanför vattnet. Brukar verkligen dylika veckor alltid vara så fruktansvärt jobbiga? :o(

Har dessvärre under veckan vare sig hunnit eller orkat blogga någonting, trots att det funnits gott om saker att blogga om.
FRA-förespråkarna fortsätter sin dödsdans i media; Reinfeldt verkar tydligen vara fast besluten att bli "regeringen som föll med FRA-lagen".

"Lyssnande, ignorerande"

För att vara ett lyssnande parti som tar intryck så har han nog brutit mot de mesta liknande interna regler. Allt tyder mer och mer att det handlar om lyssnande, ignorerande - ingenting annat.
Vem kan i dag förknippa Sten Tolgfors med den lyhört lyssnande ”mjuka mitten”? Snarare personifierar han den gamla sanningen att ingen är så döv som den som inte vill höra, vilket leder till ett växande främlingskap, till och med i förhållande till hans egna partivänner. Allt medan socialdemokraternas ledning under radiotystnad undandrar sig all signalspaning.
(Källa.)

Gör rätt innan!

Grundfrågan är fortfarande inte hur man skall skydda integriteten efter det att den redan kränkts, Reinfeldt.

Därför kommer också denna onämnda debatt att helt och hållet vara bortkastad och spä på allmänhetens allt mer växande syn på frågan och allt mer arrogant och ignorant regering. Hjälper det verkligen att fortsätta att försöka skrämmas om terrorism och krig ? Hur riskfyllt är det egentligen i proportion mot annat? Känslan som de flesta har är att det handlar om något annat, men även moderaterna internt bör nog ta information uppifrån med en nypa salt, det är ju tyvärr inte bara Åkesson som sprider snömos mitt i blanka sommaren... Nu krälas det för att mildra kritiken, men ingen bryr sig om kärnan i kritiken -

Grundfrågan är fortfarande inte hur man skall skydda integriteten efter det att den redan kränkts, Reinfeldt.

Nytt för mig!

Till maktens självbedrägeri hör ofta önsketänkande om att kritiken skall ebba ut. Men spektaklet om FRA-lagen fortsätter och har redan fått ett nytt, oväntat pikant inslag. Både regeringen och lagrådet tycks ha glömt bort att Sverige som medlem i EU är underordnat den gemensamma marknadens krav på icke-diskriminering, till exempel i den växande tjänstesektorn. FRA-lagen är ju medvetet och explicit diskriminerande, vilket drabbar exempelvis advokater med kontor utanför Sverige. Därför begär den unge juristen Robin Lööf i en välargumenterad skrivelse att EU-kommissionen prövar FRA-lagen. EU-minister Cecilia Malmström och näringsminister Maud Olofsson har kanske synpunkter på om FRA-lagen är förenlig med EU-marknadens grundprinciper? Och för svensken Jörgen Holmquist som är EU-generaldirektör för den inre marknaden blir FRA-lagen ett litet delikat ärende.

Inrikespolitiskt har regeringens hantering av FRA-lagen redan passerat ”the point of no return”. Oavsett vad man nu gör så blir det fel och Fredrik Reinfeldt tes på stämman i Gävle om att moderaterna inte längre har några kärnväljare ser ut att besannas. Likaså Pergers tes att flit, framsteg och fina föresatser inte räcker för framgång i politiken.
(Källa.)

Vem sjutton är Robin Lööf - och varför har jag missat detta? Eller har jag inte missat det - utan media har struntat i det? Låter onekligen oerhört intressant i alla fall. Äntligen kommer frågan högre upp också. Det är ju en demokratisk knäckfråga detta.

Rekommenderas!

Jag har tänkt länge att skriva om detta, men inte riktigt hunnit med. Men nu när jag ändp inte hunnit kommentera något under senaste veckan så blir detta nästan en perfekt sammanfattning av många av mina egna åsikter - bland det bästa som skrivs om, och kring, FRA-hanteringen kommer ifrån bloggen minamoderatakarameller. Jag personligen gillar att vara opolitiskt bunden, eftersom jag gillar att kasta skit åt alla håll som uppför sig korkat. Min erfarenhet av de flesta övertygade individer är att de blir fullständigt blinda för allt som är oppositionellt; rätt in i den ideologiska tunneln bara!
Men man blir lycklig när man stöter på sådana som bryter mot detta mönster; minamoderatakarameller är en sådan plats, även om jag lider med Mary när hon i sin tur lider av att se ett sådant uppenbart anti-frihetligt och integritetskränkande förslag läggas fram, och försvaras av företrädare för m. Men visst är det inte bara hon som är besviken, men läs för sjutton, det är läsvärt och som sagt; en grym läsning (och detta är bara senaste veckan):

Nu måste någon tala ur skägget...
Det blev inget idag...
Idag gäller det...
Svart eller vitt - knappast...
Så här kan man kort förklara FRA-lagen...
Vad menar statsministern nu då...
FRA-debatten?
Jag, moderat
Vi tycks leva i helt olika verkligheter...


//Zac

Kommentarer

  1. Tack - jag rodnar... och hoppas förstås att det är fler som lyssnar och tänker till...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England