Fortsätt till huvudinnehåll

Äntligen!

– Debatten kring nötköttets klimateffekt har varit lite onyanserad. Det här visar att det är väldigt stor skillnad på kött från olika produktionssystem, säger Christel Cederberg.
(Källa.)

No shit, Sherlock! Det har vi inom LC-sfären hävdat med bestämdhet i flera år nu! Det är en enorm skillnad på naturbeteskött och traditionellt (måste man tyvärr kalla det) uppfött kött. Både vad gäller miljöbelastning, biologisk mångfald och inte minst kvalitetsmässigt. Så låt oss hoppas på att detta ger lite eko(!) i konsumenternas beteende... ;o)

Mer forskning?

Låt oss också hoppas att denna utpekade oerhörda "miljöfara" också omfattas av framtida mer forskarpengar?


//Zac

Kommentarer

  1. Jovisst, koldioxid i all ära, men hur ser metanutsläppen ut om man jämför konventionell köttproduktion mot ekologisk? Ingår metan i undersökningens koldioxidekvivalent?
    hälsar
    köttberget (nope)

    SvaraRadera
  2. Jodå, svenska undersökningar har påvisat 40% mindre metangaser och 85% mindre energi i övrigt...
    Så det är frågan om en utklassningsseger vad gäller miljöhänsyn om vi fasar ut dumheterna med nuvarande köttindustri.


    //Zac

    SvaraRadera
  3. Jan Björklund ser ju bara en möjlighet att kunna casha in på att omvandla forskning till säljbara mediciner: "Om Sverige är med och löser problemen, och lyckas skapa säljbara produkter, är det bra för svensk ekonomi"

    Det finns alltså inget större intresse för forskning på så olönsamma saker som att bota och förebygga sjukdomar bara genom att ändra på kosten.

    SvaraRadera
  4. Jo, och i artikeln ifråga så uttalas saker som "Sverige har varit dåligt på att "kommersialisera" forskningsresultat. Den akademiska världen har varit skeptisk till att blanda ihop forskning och företag, sa Jan Björklund. Nu utlovas ansträngningar för att koppla ihop näringsliv och forskare."

    Jag rullar på golvet och ryser inombords... Är inte det SLV han beskriver som mönstersamarbetet? ;o)


    //Zac

    SvaraRadera
  5. Hittills så har ju företagen köpt forskarna för att producera önskade resultat. SLV är länken som legitimerar verksamheten. Det han menar är nog att forskarna ska bli bättre på att sälja sig till företagen så de kan få betalt för riktig forskning. Lycka till!

    SvaraRadera
  6. Det är synd om människan! Säljande forskare... :o(


    //Zac

    SvaraRadera
  7. De flesta riktigt bra forskare är ju närmast att beskriva som nördar, sådana är som bekant inte de mest kompetenta säljarna.

    Som en Svenskt Nobelpristagare sagt, det görs ingen forskning i Sverige i dag som kommer att leda till ett Nobelpris.

    För övrigt är det ju intressant att det i artikeln nämns vad jag sagt länge, att gräsbetande kor leder till att jordens humuslager växer och binder stora mängder kol, medan plöjning snabbt bryter ner det.

    Spannmålsodling och plöjning är alltså en mycket värre miljöbov än en bra köttproduktion.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England