Fortsätt till huvudinnehåll

Inte lätt för veggon...

Nu visar det sig att växterna har oanade krafter och funktioner...
Många växter har förmåga att väga in information från mängder av olika källor, innan de slutligen bestämmer sig för vart de ska sända sina skott eller rötter.
..
- Växter har både effektiva sinnesorgan och förmåga att reagera på förändringar, men eftersom det går så långsamt får man lätt intrycket av att växter inte gör någonting, säger Anthony Trewavas.
..
Det är fortfarande oklart vilka mekanismer som ligger bakom växternas intelligenta beteende. Men klart är att växter har effektiva metoder att känna av små förändringar i sin omgivning. De reagerar på ljus av olika våglängder, och känner av vilka mineraler som finns i jorden. Dessutom verkar de kunna lära sig och minnas, på samma sätt som slemsvamparna.
(Källa.)

Inte lätt om man nu skall hoppa över tänkande varelser kanske? ;o)


//Zac

Kommentarer

  1. Jo som trädqigongare har man ju fattat detta med växters intelligens ;) Kul att du också gjort det nu :);)

    Allt är energi Zac, en högre intelligens. Kalla det Gud, Livet eller vad du vill...självklart känner växter, djuren och vi alla som befolkar Moder Jord. Konstigare än så är det inte tycker jag. Det är QiGong detta om information om livsprocesserna.

    Ett träd vet exakt när det ska huggas ner. Tänk vad jag lider vid Jultider då jag ser alla granar som ligger på hög. Vi ska inte tala om alla grisar som slaktats. Tar man verkligen bara det som behövs?...

    För mig är föda mat som inte har utvecklat ögon. Vi drar alla en gräns. Äta bör man annars dör man...

    Hej det var länge sedan. Tanten är kär och galen :) i en andligt inspirerad vegetarian som mig. Lika barn leka bäst! Härligt är det :)

    SvaraRadera
  2. Även svampar har intelligens skriver DN i dag.

    Svampar är smartare än du tror

    SvaraRadera
  3. Nu är ju inte svampar växter, så en som gett sig fasiken på att ENBART äta växter håller sig nog borta från svampar. Svampriket är ett eget rike, bredvid både djurriket och växtriket.
    Dock handlar ju inte veganism om att "bara äta växter" utan om att hålla sig borta från djurriket. Svamparna är lovligt byte och vad intelligens beträffra kan det väl vara roligt att Vanlig Människa äter någonting som är smartare än henne, för omväxlings skull.

    SvaraRadera
  4. Rex Renborg

    Jo svampriket är ju ett eget rike.
    Själv så tror jag att medvetenheten är olika långt utvecklad i de olika livsformerna. Att allt har någon slags medvetenhet. Djuren har då en väldigt hög medvetenhet! Växterna en lägre trots allt. Så jag väljer att äta vegetariskt och svamp ibland.

    På sätt och vis är då svamparna intelligentare än människan, som blandar in egot (materialism)i sina val och i sitt tänkande. Men vi använder denna intelligens på fel sätt många gånger. Vi använder den till att förstöra denna planet istället för att bygga upp den. Se bara på miljöförstöringar och klimatproblem. Även om en del är naturligt, det är Evolution så bidrar vi på ett förödande sätt. Det gör vi inom alla områden ta politiken t.ex. ta FRA eller vad F-n som helst!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England