Fortsätt till huvudinnehåll

Vilken sommarplåga är värst?

Jag har startat ytterligare en omröstning:

Vilken sommarplåga är värst?

Mina plågor

Jag har turen att ha ett hus som ligger precis bredvid vatten, och BOY! Är det en massa bromsar, eller "blinningar" som de kallas här! Är man ute och jobbar lite så gäller det att röra på sig, att man har ett par tre bromsar som bara väntar på att få "cutta en svenne"(*) är snarare regel än undantag! Antagligen så är denna sommaren än så länge helt optimal för bromsarna. Varmt som sjutton i början, följt av en massa regn...
Å andra sidan så verkar det vara väldigt lite fästingar i år, så det är lite som att välja mellan pest eller kolera tycker jag...

Mygg

Mygg är riktiga stealthfighters... Men hör dem, men ser dem inte... Sedan håller de alltid sig på precis höravstånd, man hör att de flyttar sig fram och tillbaka över "hörbarhetsgränsen"...

Knott

Knott är ena hemska saker - jag tror att de består av två käkar och två vingar - jag tror faktiskt att fanstygen inte ens har någon matsmältningsfunktion - de lever ta mig sjutton bara för att jävlas med oss!

Säsongsvis

Undrar om inte denna omröstning borde ske i etapper under sommaren? För egen del så börjar det med mängder med fästingar, detta jordens avskum, satans bannhundar... Sedan blir det mygg o knott för att sedan sakta lämna plats för bromsar och nu i sommarupploppet så börjar det vimsa runt en massa getingar överallt...
Man blir aldrig fredad på något vis... :o(


Rösta!
Förresten så får man möjlighet att kryssa för flera också!


//Zac
(*) Jag syftar i huvudsak på att bromsarna faktiskt skär sig in i blodrika delar på oss...

Kommentarer

 1. Fästingar är värst -de kan döda. har en väninna som blev förlamad i båda benen ab Borrelia. Två av mina hundar har varit sjuka av fästingar. En dam för länge sedan dog p.g.a. neuroborrelios. De är jamförbara med mördarsniglar ur äckelfaktor. Flygfän är otäcka retlig djur, men utan äckelfaktor.

  SvaraRadera
 2. I ett globalt perspektiv så är givetvis myggan absolut värst, men på denna sidan jorden är de ju ganska harmlösa. (Vilket iofs är ganska modigt att säga när man kanske springer runt vansinnig i sovrummet inatt kl 03:00 med en osynlig stealthmygga i närområdet...)

  Jag kände mig rent av skändad förra gången jag hade en fästing på mig... Ett svart litet odjur som äter på mig...

  Gången efter - den senaste (sista!) gången - så satt den faktiskt längst ut på min mandom... Helt oblygt ville den antagligen ge mig en rejäl @vsugning som heter duga! Ääääckligt! :o(

  Brottsofferjouren ville inte ens veta av mig... *satt påklädd i duschen och grät*


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Fästingar är otäcka, det är som att dra en trisslott, för att sedan åka till Akuten för penicillin.
  Hände mig för en månad sedan när jag var ute vid Sjön Kvissmaren för att fotografera, kröp runt på armbågarna i gräset, för att få bra bilder.
  Fästing på bröstvårtan blev det, feber värk.....penicillin.

  Värst emotionellt är nog bromsarna,
  där bromsar förekommer, där vill jag ej vara.


  Mördarsniglar är slemmiga kryp, har fördragit dessa alldeles för länge i min trädgård, i hopp om att dessa ska försvinna självmant.
  Nu var måttet rågat!
  I går plockade jag 2 plastlådor
  2 liters.
  Dagarna före gick vi runt och klöv med spade.
  Kladdigt värre. 900 kvadratmeter tomt.
  Hällde kartongerna med sniglar i asklådan på pelletspannan.

  Bordssalt regerar dom starkt på, transformeras på några sekunder.
  Hörde på radio att det var ett grymt sätt, dom led en hemsk död.
  Kanske spade eller sax är bättre, mer humant.
  Vet ni...
  Mördarsniglarna parar sig med våra svarta skogssniglar.
  Som att korsa igelkott med daggmask..taggtråd.
  Inte riktigt så, utan halva främre delen spanskt mördaraktig och bakre halvan svart.
  Alltså en mycket skarp gräns mellan de båda färgerna, jag såg tre stycken under promenaden uti skogen.
  Funderar på avkomman: Den får överlevnadsresurser från skogssnigeln (svart), tål vinterkylan bättre.
  Den spanska, ger avkomman en fantastisk aptit på grönsaker och artfränder.  Ps LCHF skyddar ej mot fästingars smitta

  SvaraRadera
 4. "Ps LCHF skyddar ej mot fästingars smitta"

  Inte mot bromsar heller... *snyft*


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Gör som jag, se till att bli riktigt jäkla myggbiten vid något tillfälle, jag var och åkte flotte ner för klarälven en gång, vid exakt maximalt fel tillfälle, efter en lång kall vår kom värmeböljan första kvällen, och alla myggor som väntat hela våren och försommaren kläcktes denna natt. Jag fick säkert ett par tusen myggbett under ett dygn, och hade tydlig feberkänning, men efter det har jag nu i över tio år varit helt immun mot myggor, jag känner inte heller av knotten, även om det fortfarande är irriterande när de flyger in i öron och näsa. :-)

  Så här i efterhand tycker jag alltså att det helt klart var värt obehaget under kanske två dygn totalt. :-)

  SvaraRadera
 6. Jag antar, eller förutsätter att det är en skröna, men jag har för mig att jag har hört att infödda - om det var indianer eller samer minns jag inte - brukade gå ut och lägga sig nakna när myggen kom. Efter en natt därute så brydde de sig helt enkelt inte om myggor under resten av säsongen! :o)


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n