Fortsätt till huvudinnehåll

Berglin!

"Honungsglaserad tonfisk
med slänggungade svartrötter
i en knäckig kolabönsås
med flagnad vit tryffel."

"Å fyfaan!
Jag vill ha plättar!"

(Källa - the one and only - Berglin!)

Sveriges absolut bästa satirserie - rekommenderas högljutt och oavbrutet!


//Zac

Kommentarer

 1. Ett gissel värre än fästingar är spanska mördarsniglar - kannibaler, äter allt, dricker öl - dränker sig i den... De är fan ta mig värre än fästingar. De har ätit upp nästan allt vackert i blomväg i trädgården.

  Jag kan vaccinera mig mot fästinghjärnhinneinflammation, ta antibiotika mot borrelia, ge hunden och katten anti-medel, så de är bara äckliga.

  Hur många sniglar jag än klipper med olika verktyg, så blir de bara fler, jag har flash-backs av dessa otäcka djur. Ibland kan jag inte blinka länge - de dyker upp som en dålig film som hakat upp sig. De påverkar sömnen värre än min smärta nuförtiden.

  SvaraRadera
 2. Misstänker att inlägget hamnade fel? Men oavsett så skall väl järnsulfat vara ganska effektivt. Många lägger strängar/små diken längs rabatterna för att minimera risken för att släppa in mördarsniglar/spansk skogssnigel.

  En jättetrist sak är att vi har en inhemsk snigel som ser exakt likadan ut, fast den röda skogssnigeln är mycket, mycket snällare... Enda sättet att se skillnad på dem är att avliva dem och sedan snitta upp och kolla på innanmätet.

  Det är nog överhängande risk att det går åt en hel del slemmiga, men snälla sniglar i onödan. Fast har man riktiga mördarsniglar så syns det omedelbart i rabatten sägs det... De ska vara grymma mot växterna.


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Det är ingen tvekan om att det är spanska sniglar. Såg dem första gången i Stockholm i mars! - de åt klementinskal i solen, i skuggan fanns snö.

  De invaderade Min del av staden 2001, det finns inte skogssniglar i städer i skåne, jag har mil till närmaste skog.

  De har många olika färgvarianter, tigrerarde gråaktiga, alla bruna varianter till vackert kanelfärgade. Men... man ser ett slemmigt spår efter dem, de förflyttar sig snabbt, har sett att de gräver bon ner i jorden - precis som ett sorkbo. I boet kan det ligga 20 stycken i olika storlekar och en massa åggsamlingar.

  Har Du sett en funkia som bara består av stjälkar och hål i det lilla av bladen som är kvar? De har favoritväxter, kaläter tills det ser ut som skäggstubb, inget grönt alls.

  Jag visste inte Du kollade kommentar i gamla inlägg, tog det senaste och hoppas på en debatt. Danska hemvärnet är mobiliserat i kampen mot spanjorerna, det är inte längre ett trädgårdsproblem.

  Jag kan lätt klippa 400 stycken en kväll - alla promenadvägar är fulla av dem, de är nu helt anpassade till vårt klimat och är ute dagtid i fullt dagsljus och äter, bara det inte är full sol, det är det enda de inte tål. Järnsullfat regnar bort och kostar massor, med tanke på mängden sniglar. Jag får alltså klippa, en del grannar kör med öppna komposter och där är deras bästa barnkammare.

  SvaraRadera
 4. Hej
  Har den senaste veckorna plockat mängder med mördarsniglar på gräset, dom kryper kring och käkar
  på gräsmattan som som om dom vore kossor.
  Bäst är att jaga dom på natten med pannlampa, grannarna undrar nog.
  Efter ihärdigt plockande är nu snigel-storleken cirka 5 cm längd, mot 10 tidigare.
  Första dagen plockade jag 2 1/2 st. 2 liters glasslådor med sniglar, på 1000 kvadratmeter.
  Vad spelar det för roll att plocka, om inte grannen gör detsamma.

  Nu till DN:s tips i fredagens nummer. Sverige sid 13

  Äta upp dom....???
  Dom smakar sedan riktigt bra tydligen..! (krydda bara ordentligt)
  Men koka snabbt 6-7 ggr.

  Om man nu ska käka upp landets mördarsniglar, hur många Kärnkraftverk behövs för att leverera ström så det räcker till alla kok ?

  Hoppas på en Finbluvinter tar knäcken på nästa generation.

  Jag har sett "korsningarna" på mina promenader i skogen.
  Typ främre halvan mördare och bakre svart skogssnigel.
  Korsningarna har en skarp gräns som om man limmat samman två halvor.
  Den nya arten får Spanska snigelns aptit på artfränder samt
  den Nordiska skogssnigelns tålighet mot stark Kyla

  I början spadade och klippte vi.
  Att göra på detta viset, gräsmattan ser ut som ett medeltida kladdigt slagfält.

  Jag övergick till att
  stoppa nästa plockade 5 litrarna sniglar i Pelletspannans asklåda
  huller om buller, utan grillspett
  Djurplågeri faen vet
  Sedan blev det salt,gräsmattan är nu grön med mängder av bruna fläckar.
  Alternativt kan man ju använda vattenkokaren för att skålla de små liven, där dom ligger.
  Detta gjorde jag vid min första kontakt med sniglarna på Öland för några år sedan.
  Risken finns att man skållar fötterna samtidigt.

  Nåväl, det finns en gräns för hur många sniglar asklådan rymmer.
  Det luktade inte gott när jag någon dag senare, öppnade ask-lådan i pannrummet för att kolla läget, om dom var färdiggrillade.

  Jag har nu övergått till Pannlampa nattetid, tänder först en brasa i en metallhink som står på grusgången.
  Går sedan runt på mina 1000 kvadratmeters,böjd som en fällkniv och sprätter in gynnarna i en burk, då slipper jag kladdet på händerna.
  När jag väl fyllt burken kremerar jag dem i hinken, matar på ved om det behövs.
  Detta är nog det bästa sättet.

  Hälsningar Per

  SvaraRadera
 5. Jag ber till de högre makterna om att slippa dessa slemmiga monster! Jag har iofs vid flera tillfällen sett bruna, till tegelröda sniglar på och vid sidan av tomten. Men med tanke på att inget i trädgården blivit uppätet så är det väl knappast spanska skogssniglar?


  //Zac

  SvaraRadera
 6. Vänta bara...eller.. ta en ficklampa
  spana runt på gräsmattan nu i natten.
  Ta kål på några,låt ligga, titta nästa dag,käkar sniglar på liket, så är väl matgästerna M-sniglar.

  SvaraRadera
 7. Testar öl-metoden förutom sekatören, tar ett plastköttråg, gräver ner nånstans och fyller den med öl. Trots dagtid (mulet, ingen sol), så tar det bara en kvart, så massvandrar sniglarna till plastbyttan för att supa ihjäl sig. De drunknar nog, men får kanske en skön död. Det är bara att stå där och klippa om man vill ta dö på dem snabbt.

  Håller med Pär, för att se om det är de spanska mördarna så behöver man bara klippa en enda, sen samlas alla i närheten till festmåltid. De äter hundbajs också, så låna en hund som uträttar sina behov på gräsmattan - äter sniglarna, så är det mördare.

  Helt klart har de någon slags luktsinne, äter det mesta, frukt, bär, artfränder, de äter även chokladkex, hade tagit en påse med gamla kex från min Far, tänkte ge till skatorna, glömde påsen i trädgården och tog upp ,den för att hälla ut kexen dan därpå - inga kex - 30 stora mördarsniglar satt fastsugna på insidan av påsen. Som gjort för slemmiga mardrömmar.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv