Fortsätt till huvudinnehåll

Etthundra inlägg!

Tja, nu är gränsen nådd! Etthundra inlägg sedan jag först lade in ett inlägg. 'Den galna feminismen...', den 1:a mars, kl 00:41. Jag minns det speciellt väl för att min dotter var sjuk och hade hög feber och hosta under natten, och jag skulle dagen efter åka på Kick-Off med jobbet.
Så funderingarna på en egen blogg, mest för att ha ett ställe där jag sammanställde texter etc som jag själv tyckte var intressanta och bra, hade redan figurerat ett bra tag. Jag kunde inte använda mitt vanliga sign 'Zac' utan lade då till Wikt - 'WiktZac', mycket eftersom jag senast kom ifrån de två sajterna 'WiktWiki' och 'WiktSnack(s)' där jag delvis var drivande som admin och användare. Jag skrev en del om detta i mitt andra inlägg - 'Om denna blogg', vilket egentligen skulle ha blivit mitt första, men jag var så förbannad på feministerna på ett annat forum där jag är aktiv att jag publicerade 'Den galna feminismen...' först... :o)
'Om denna blogg'-inläggen var egentligen klart, men så hamnade jag i en riktigt irriterad tråd på ett feministbesökt forum och irriterade mig till den grad att jag satt och skrev, editerade och rumstrerade ihop det brinnande och irriterade inlägget som första post...
På sätt och viss har det kommit att bli lite av mitt signum för denna blogg. Jag planerar att skriva om något, börjar t o m ofta och sedan så plötsligt dyker det upp något som jag irriterar mig på, eller något som fascinerar mig - och vips så skriver jag så skrivbordet glöder!

Lite matte

Räknar jag lite på det:
 • 140 dagar
 • 100 inlägg
Så ger det vid handen att jag gör nästan 5 inlägg i veckan!

Utvecklingen

 • Jag har under dessa 140 dagar bytt layout och utseende på bloggen en 5-6ggr.
 • Jag har lagt till en massa roliga småsaker som:
  • I mitt fokus just nu
  • Senaste kommentarer
  • Anslagstavla
  • Omröstningar
  • RSS från Ekot
  • Möjligheter att prenumerera via RSS eller mail
  • En Google-sökruta
  • Ändliga visdomsordNYTT
 • Favoritlänkarna har ändrats från och till

Framtiden?

Tja, vad skall hända i framtiden? Jag kan tänka mig att jag fortsätter med bloggen. Det är verkligen skitkul att "skriva av sig" och ta på sig sina mentala löparskor. Antagligen kommer jag att ändra lite, lite fokus. Det är svårt att diskutera ett enda ämne månad ut, och månad in. Jag vet av erfarenhet (WiktSnack(s)) att ämnena tar slut efter ett tag och att då börjar man gå på tomgång. Det händer, och har hänt flera andra "LC-bloggar". Jag tycker att jag är mer än en LC:are så jag publicerar därför lite annat. Rätt eller fel? Jag tror att så länge som det är välskrivet så läser man det i alla fall. Personligen så hatar jag dagböcke-varianten på blogg, men har ändå ibland - dock sällan - fastnat på just sådana enkom för att de är riktigt välskrivna och underfundiga. Jag hoppas att samma mekanism även gäller mig... ;o)
Jag kommer i alla fall att fortsätta reta mig på struntsaker och säkert skriva om dem!

"Gästkolumnister"?

Har funderingar om jag skulle ta in texter från någon tillfrågad gäst någon gång. Kanske en intressant idé? Om inte annat så skulle de säkert bli en välkommet avbrott från min retorik, som säkert kan bli lite tröttande ibland.

Funderingar och förslag!

Nu om någon gång så har ni, läsarna möjlighet att komma med en liten avstämning. Kritik, burop, pårop eller ett enkelt hej fungerar alldeles utmärkt!
Snälla skriv något... :o)
Avsaknad av kommentarer är avsaknad av engagemang.
Slölänk till kommentarer...

100 inlägg till!

Jag får nog återkomma efter nästa 100 inlägg. Stämma av lite vad som hänt och hur utvecklingen gått. Detta blir väl utgångspunkten för den rapporten då.
Skål för 100 inlägg till!


//Zac


Kommentarer

 1. Ett problem som jag ser det är att inläggen kanske upplevs som för långa? Kanske skulle de vinna på att istället ge stoff till två, kanske tre inlägg istället för att sammanfatta allt i ett?

  Kom väldigt gärna med funderingar kring detta.


  //Zac

  SvaraRadera
 2. Jag har precis hittat till din blogg och har inte läst så många inlägg än, men du har rätt i att de är ganska långa. Det innebär ju inte alls att de är tråkiga eller långrandiga men precis som du säger så byter du ämne lite under tiden. Om du bryter och gör ett nytt inlägg blir det liksom lättare att kommentera och starta en dialog då kanske?

  Men du ska nog inte lyssna så mycket på mig, jag är ganska nykommen i bloggvärlden och inte så van än.

  Hur som helst tycker jag du tar upp intressanta ämnen! När det gäller kost går jag inte lika långt, framförallt när det gäller mättat fett, min man däremot kör stenhårt med LCHF!

  SvaraRadera
 3. Håller med om att en del inlägg skulle vinna på att delas upp just för att det skulle funka bättre att kommentera, men jag tycker att du i första hand skall skriva som passar dig. Skall du dela upp kanske det är bättre att göra det precis innan du postar inlägget, när det är färdigskrivet.

  SvaraRadera
 4. Från början var detta meningen att det bara skulle vara sammanställningar av olika ämnen - det syns ganska tydligt om man kollar de första inläggen. Då var det naturligt att jag försökte pressa in allt som jag hade lagrat under just det ämnet. Sedan blev det en del som hittade hit och då började jag mer skriva för att jag fick respons.

  Men det är en hel del jag borde försöka ändra på. "Bloggspråket" innebär ju i högre grad talspråk, korta meningar och korta "artiklar". Jag bryter nog mot alla de där! ;o)

  Talspråk - kommer jag nog inte att klara av att hålla på att skriva. Jag tycker inte om att läsa det för mycket själv, så jag försöker hålla mig lite ifrån det, förutom när jag är ute efter någon "effekt" i ett inlägg.

  Korta meningar - hoppsan! Där sket jag mig ordentligt... Jag ska försöka korta av mina inlägg mer.

  Korta inlägg - hoppsan igen! Det är väldigt mycket så att jag sammanställer en massa källor under en och samma inlägg, vilket gör att den sväller rejält. Det blir lite trögläst och jobbigt, men jag har svårt att vara kortfattad... :o( Ska dock försöka att hålla igen lite mer!

  Faktum är att denna kommentar är så pass central att jag kör den som ett blogginlägg, så kan tar vi kommentarerna vidare i den tråden?


  Länk till inlägget 'Synpunkter på min blogg'


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Jag har precis hittat till din blogg och har inte läst så många inlägg än, men du har rätt i att de är ganska långa. Det innebär ju inte alls att de är tråkiga eller långrandiga men precis som du säger så byter du ämne lite under tiden. Om du bryter och gör ett nytt inlägg blir det liksom lättare att kommentera och starta en dialog då kanske?

  Men du ska nog inte lyssna så mycket på mig, jag är ganska nykommen i bloggvärlden och inte så van än.

  Hur som helst tycker jag du tar upp intressanta ämnen! När det gäller kost går jag inte lika långt, framförallt när det gäller mättat fett, min man däremot kör stenhårt med LCHF!

  SvaraRadera
 6. Från början var detta meningen att det bara skulle vara sammanställningar av olika ämnen - det syns ganska tydligt om man kollar de första inläggen. Då var det naturligt att jag försökte pressa in allt som jag hade lagrat under just det ämnet. Sedan blev det en del som hittade hit och då började jag mer skriva för att jag fick respons.

  Men det är en hel del jag borde försöka ändra på. "Bloggspråket" innebär ju i högre grad talspråk, korta meningar och korta "artiklar". Jag bryter nog mot alla de där! ;o)

  Talspråk - kommer jag nog inte att klara av att hålla på att skriva. Jag tycker inte om att läsa det för mycket själv, så jag försöker hålla mig lite ifrån det, förutom när jag är ute efter någon "effekt" i ett inlägg.

  Korta meningar - hoppsan! Där sket jag mig ordentligt... Jag ska försöka korta av mina inlägg mer.

  Korta inlägg - hoppsan igen! Det är väldigt mycket så att jag sammanställer en massa källor under en och samma inlägg, vilket gör att den sväller rejält. Det blir lite trögläst och jobbigt, men jag har svårt att vara kortfattad... :o( Ska dock försöka att hålla igen lite mer!

  Faktum är att denna kommentar är så pass central att jag kör den som ett blogginlägg, så kan tar vi kommentarerna vidare i den tråden?


  Länk till inlägget 'Synpunkter på min blogg'


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,