Fortsätt till huvudinnehåll

Etthundra inlägg!

Tja, nu är gränsen nådd! Etthundra inlägg sedan jag först lade in ett inlägg. 'Den galna feminismen...', den 1:a mars, kl 00:41. Jag minns det speciellt väl för att min dotter var sjuk och hade hög feber och hosta under natten, och jag skulle dagen efter åka på Kick-Off med jobbet.
Så funderingarna på en egen blogg, mest för att ha ett ställe där jag sammanställde texter etc som jag själv tyckte var intressanta och bra, hade redan figurerat ett bra tag. Jag kunde inte använda mitt vanliga sign 'Zac' utan lade då till Wikt - 'WiktZac', mycket eftersom jag senast kom ifrån de två sajterna 'WiktWiki' och 'WiktSnack(s)' där jag delvis var drivande som admin och användare. Jag skrev en del om detta i mitt andra inlägg - 'Om denna blogg', vilket egentligen skulle ha blivit mitt första, men jag var så förbannad på feministerna på ett annat forum där jag är aktiv att jag publicerade 'Den galna feminismen...' först... :o)
'Om denna blogg'-inläggen var egentligen klart, men så hamnade jag i en riktigt irriterad tråd på ett feministbesökt forum och irriterade mig till den grad att jag satt och skrev, editerade och rumstrerade ihop det brinnande och irriterade inlägget som första post...
På sätt och viss har det kommit att bli lite av mitt signum för denna blogg. Jag planerar att skriva om något, börjar t o m ofta och sedan så plötsligt dyker det upp något som jag irriterar mig på, eller något som fascinerar mig - och vips så skriver jag så skrivbordet glöder!

Lite matte

Räknar jag lite på det:
 • 140 dagar
 • 100 inlägg
Så ger det vid handen att jag gör nästan 5 inlägg i veckan!

Utvecklingen

 • Jag har under dessa 140 dagar bytt layout och utseende på bloggen en 5-6ggr.
 • Jag har lagt till en massa roliga småsaker som:
  • I mitt fokus just nu
  • Senaste kommentarer
  • Anslagstavla
  • Omröstningar
  • RSS från Ekot
  • Möjligheter att prenumerera via RSS eller mail
  • En Google-sökruta
  • Ändliga visdomsordNYTT
 • Favoritlänkarna har ändrats från och till

Framtiden?

Tja, vad skall hända i framtiden? Jag kan tänka mig att jag fortsätter med bloggen. Det är verkligen skitkul att "skriva av sig" och ta på sig sina mentala löparskor. Antagligen kommer jag att ändra lite, lite fokus. Det är svårt att diskutera ett enda ämne månad ut, och månad in. Jag vet av erfarenhet (WiktSnack(s)) att ämnena tar slut efter ett tag och att då börjar man gå på tomgång. Det händer, och har hänt flera andra "LC-bloggar". Jag tycker att jag är mer än en LC:are så jag publicerar därför lite annat. Rätt eller fel? Jag tror att så länge som det är välskrivet så läser man det i alla fall. Personligen så hatar jag dagböcke-varianten på blogg, men har ändå ibland - dock sällan - fastnat på just sådana enkom för att de är riktigt välskrivna och underfundiga. Jag hoppas att samma mekanism även gäller mig... ;o)
Jag kommer i alla fall att fortsätta reta mig på struntsaker och säkert skriva om dem!

"Gästkolumnister"?

Har funderingar om jag skulle ta in texter från någon tillfrågad gäst någon gång. Kanske en intressant idé? Om inte annat så skulle de säkert bli en välkommet avbrott från min retorik, som säkert kan bli lite tröttande ibland.

Funderingar och förslag!

Nu om någon gång så har ni, läsarna möjlighet att komma med en liten avstämning. Kritik, burop, pårop eller ett enkelt hej fungerar alldeles utmärkt!
Snälla skriv något... :o)
Avsaknad av kommentarer är avsaknad av engagemang.
Slölänk till kommentarer...

100 inlägg till!

Jag får nog återkomma efter nästa 100 inlägg. Stämma av lite vad som hänt och hur utvecklingen gått. Detta blir väl utgångspunkten för den rapporten då.
Skål för 100 inlägg till!


//Zac


Kommentarer

 1. Ett problem som jag ser det är att inläggen kanske upplevs som för långa? Kanske skulle de vinna på att istället ge stoff till två, kanske tre inlägg istället för att sammanfatta allt i ett?

  Kom väldigt gärna med funderingar kring detta.


  //Zac

  SvaraRadera
 2. Jag har precis hittat till din blogg och har inte läst så många inlägg än, men du har rätt i att de är ganska långa. Det innebär ju inte alls att de är tråkiga eller långrandiga men precis som du säger så byter du ämne lite under tiden. Om du bryter och gör ett nytt inlägg blir det liksom lättare att kommentera och starta en dialog då kanske?

  Men du ska nog inte lyssna så mycket på mig, jag är ganska nykommen i bloggvärlden och inte så van än.

  Hur som helst tycker jag du tar upp intressanta ämnen! När det gäller kost går jag inte lika långt, framförallt när det gäller mättat fett, min man däremot kör stenhårt med LCHF!

  SvaraRadera
 3. Håller med om att en del inlägg skulle vinna på att delas upp just för att det skulle funka bättre att kommentera, men jag tycker att du i första hand skall skriva som passar dig. Skall du dela upp kanske det är bättre att göra det precis innan du postar inlägget, när det är färdigskrivet.

  SvaraRadera
 4. Från början var detta meningen att det bara skulle vara sammanställningar av olika ämnen - det syns ganska tydligt om man kollar de första inläggen. Då var det naturligt att jag försökte pressa in allt som jag hade lagrat under just det ämnet. Sedan blev det en del som hittade hit och då började jag mer skriva för att jag fick respons.

  Men det är en hel del jag borde försöka ändra på. "Bloggspråket" innebär ju i högre grad talspråk, korta meningar och korta "artiklar". Jag bryter nog mot alla de där! ;o)

  Talspråk - kommer jag nog inte att klara av att hålla på att skriva. Jag tycker inte om att läsa det för mycket själv, så jag försöker hålla mig lite ifrån det, förutom när jag är ute efter någon "effekt" i ett inlägg.

  Korta meningar - hoppsan! Där sket jag mig ordentligt... Jag ska försöka korta av mina inlägg mer.

  Korta inlägg - hoppsan igen! Det är väldigt mycket så att jag sammanställer en massa källor under en och samma inlägg, vilket gör att den sväller rejält. Det blir lite trögläst och jobbigt, men jag har svårt att vara kortfattad... :o( Ska dock försöka att hålla igen lite mer!

  Faktum är att denna kommentar är så pass central att jag kör den som ett blogginlägg, så kan tar vi kommentarerna vidare i den tråden?


  Länk till inlägget 'Synpunkter på min blogg'


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Jag har precis hittat till din blogg och har inte läst så många inlägg än, men du har rätt i att de är ganska långa. Det innebär ju inte alls att de är tråkiga eller långrandiga men precis som du säger så byter du ämne lite under tiden. Om du bryter och gör ett nytt inlägg blir det liksom lättare att kommentera och starta en dialog då kanske?

  Men du ska nog inte lyssna så mycket på mig, jag är ganska nykommen i bloggvärlden och inte så van än.

  Hur som helst tycker jag du tar upp intressanta ämnen! När det gäller kost går jag inte lika långt, framförallt när det gäller mättat fett, min man däremot kör stenhårt med LCHF!

  SvaraRadera
 6. Från början var detta meningen att det bara skulle vara sammanställningar av olika ämnen - det syns ganska tydligt om man kollar de första inläggen. Då var det naturligt att jag försökte pressa in allt som jag hade lagrat under just det ämnet. Sedan blev det en del som hittade hit och då började jag mer skriva för att jag fick respons.

  Men det är en hel del jag borde försöka ändra på. "Bloggspråket" innebär ju i högre grad talspråk, korta meningar och korta "artiklar". Jag bryter nog mot alla de där! ;o)

  Talspråk - kommer jag nog inte att klara av att hålla på att skriva. Jag tycker inte om att läsa det för mycket själv, så jag försöker hålla mig lite ifrån det, förutom när jag är ute efter någon "effekt" i ett inlägg.

  Korta meningar - hoppsan! Där sket jag mig ordentligt... Jag ska försöka korta av mina inlägg mer.

  Korta inlägg - hoppsan igen! Det är väldigt mycket så att jag sammanställer en massa källor under en och samma inlägg, vilket gör att den sväller rejält. Det blir lite trögläst och jobbigt, men jag har svårt att vara kortfattad... :o( Ska dock försöka att hålla igen lite mer!

  Faktum är att denna kommentar är så pass central att jag kör den som ett blogginlägg, så kan tar vi kommentarerna vidare i den tråden?


  Länk till inlägget 'Synpunkter på min blogg'


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n