Fortsätt till huvudinnehåll

Oskärpt skärpning av en morallag...

Nu dubblar man maxstraffet för sexköp, ni vet - det där brottet där en köpare köper någon som en säljare vill sälja - och som inte skadar någon annan människa:
Regeringen lade fram lagförslaget med motiveringen att normalstraffet är för milt med tanke på att de prostituerade befinner sig i en skyddslös situation.
(Källa.)

Och varför befinner sig de prostituerade i en skyddslös situation?
Hur kan det komma sig?
I nådens år 2011?

En hypotes...

Kan det vara för att samhällets omsorg för de prostituerade offren kriminaliserat deras levebröd vilket gör att inte verksamheten kan föras öppet utan i istället lever de på samhällets skuggsida där rättssamhället har mindre insyn - och där sjuka mänskliga rovdjur kan cirkla fritt?
Är det således inte lagstiftarna själva som puttat ut prostituerade längre in i den skyddslösa situationen? Och nu löser man det genom att öka på straffsatserna ytterligare så att de kommer bedriva sin verksamhet ännu längre ifrån lagens skyddande famn?

Smart? I think not...

Tyvärr är detta en oundviklig utveckling när feminismen tagit ett nackgrepp på lag och vett. Offerbilden är så stark och idén om en osynlig manlig global konspiration ligger till grund för denna björntjänst. Lite som att man vägrar vård för hustrumisshandlande förövare - eftersom det kan antyda att det handlar om sjuka individer och inte ett strukturellt problem i hela samhällskulturen... Så för att upprätthålla denna ideologiska kuliss så offrar de hellre sina prostituerade och misshandlade systrar än att ta en titt på verkligheten som den verkligen är.
Jag ser hellre dubbelt fängelsestraff för detta svek...

Skrivit om det tidigare

Än mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy


//Zac
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,  SSv, Ex, NSD, VT, NT, NK, Norran, Kuriren, VKBarometern

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n