13 maj 2011

Oskärpt skärpning av en morallag...

Nu dubblar man maxstraffet för sexköp, ni vet - det där brottet där en köpare köper någon som en säljare vill sälja - och som inte skadar någon annan människa:
Regeringen lade fram lagförslaget med motiveringen att normalstraffet är för milt med tanke på att de prostituerade befinner sig i en skyddslös situation.
(Källa.)

Och varför befinner sig de prostituerade i en skyddslös situation?
Hur kan det komma sig?
I nådens år 2011?

En hypotes...

Kan det vara för att samhällets omsorg för de prostituerade offren kriminaliserat deras levebröd vilket gör att inte verksamheten kan föras öppet utan i istället lever de på samhällets skuggsida där rättssamhället har mindre insyn - och där sjuka mänskliga rovdjur kan cirkla fritt?
Är det således inte lagstiftarna själva som puttat ut prostituerade längre in i den skyddslösa situationen? Och nu löser man det genom att öka på straffsatserna ytterligare så att de kommer bedriva sin verksamhet ännu längre ifrån lagens skyddande famn?

Smart? I think not...

Tyvärr är detta en oundviklig utveckling när feminismen tagit ett nackgrepp på lag och vett. Offerbilden är så stark och idén om en osynlig manlig global konspiration ligger till grund för denna björntjänst. Lite som att man vägrar vård för hustrumisshandlande förövare - eftersom det kan antyda att det handlar om sjuka individer och inte ett strukturellt problem i hela samhällskulturen... Så för att upprätthålla denna ideologiska kuliss så offrar de hellre sina prostituerade och misshandlade systrar än att ta en titt på verkligheten som den verkligen är.
Jag ser hellre dubbelt fängelsestraff för detta svek...

Skrivit om det tidigare

Än mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy


//Zac
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,  SSv, Ex, NSD, VT, NT, NK, Norran, Kuriren, VKBarometern

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...