Fortsätt till huvudinnehåll

Oskärpt skärpning av en morallag...

Nu dubblar man maxstraffet för sexköp, ni vet - det där brottet där en köpare köper någon som en säljare vill sälja - och som inte skadar någon annan människa:
Regeringen lade fram lagförslaget med motiveringen att normalstraffet är för milt med tanke på att de prostituerade befinner sig i en skyddslös situation.
(Källa.)

Och varför befinner sig de prostituerade i en skyddslös situation?
Hur kan det komma sig?
I nådens år 2011?

En hypotes...

Kan det vara för att samhällets omsorg för de prostituerade offren kriminaliserat deras levebröd vilket gör att inte verksamheten kan föras öppet utan i istället lever de på samhällets skuggsida där rättssamhället har mindre insyn - och där sjuka mänskliga rovdjur kan cirkla fritt?
Är det således inte lagstiftarna själva som puttat ut prostituerade längre in i den skyddslösa situationen? Och nu löser man det genom att öka på straffsatserna ytterligare så att de kommer bedriva sin verksamhet ännu längre ifrån lagens skyddande famn?

Smart? I think not...

Tyvärr är detta en oundviklig utveckling när feminismen tagit ett nackgrepp på lag och vett. Offerbilden är så stark och idén om en osynlig manlig global konspiration ligger till grund för denna björntjänst. Lite som att man vägrar vård för hustrumisshandlande förövare - eftersom det kan antyda att det handlar om sjuka individer och inte ett strukturellt problem i hela samhällskulturen... Så för att upprätthålla denna ideologiska kuliss så offrar de hellre sina prostituerade och misshandlade systrar än att ta en titt på verkligheten som den verkligen är.
Jag ser hellre dubbelt fängelsestraff för detta svek...

Skrivit om det tidigare

Än mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy


//Zac
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,  SSv, Ex, NSD, VT, NT, NK, Norran, Kuriren, VKBarometern

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Är det något i vattnet?

Vad sjutton händer?? Verkligheten har blivit som någon typ av dålig LSD-tripp. Vi har en regering som lovar "de största miljösatsningarna någonsin" - och de skall i huvudsak levereras efter valet (då förhoppningsvis både MP o KD försvunnit, SD minskat och Fi imploderat). Vi har en flyktingmottagning som slagit dubbelknut på sig själv för att upprätthålla illusioner - jag menar "boende för vuxna ensamkommande barn"? På riktigt? Socialdemokraterna som "aldrig någonsin, någon gång, någonstans" skulle göra sig beroende av SD vansinniga när SD inte stödjer regeringens förlag om offentlig upphandling. En f d socialdemokratisk ledare och statsministerkandidat rensas ut av SAP i vad som tydligt ser ut som lite historierevisionism. Utan att någon bryr sig. Och jag börjar tycka synd om Juholt! (Kanske beroende på att även han börjar prata sanningar när slutet på S-karriären närmar sig). Det är regelrätt krig i många ytterområden med bakhåll mot räddnings

Och ändamålsglidningen är ett faktum...

Vad skönt att lagarna mot terrorism och grov brottslighet nu äntligen börjat användas! Vad tryggt vi medborgare har fått det. Och vad fel Piratpartiet och många andra fick! Tryggt!