Fortsätt till huvudinnehåll

En terrorist mindre...

Några tankar;

Usama Bin Ladin var inte i närheten så viktig för internationell terrorism som USA sedan gjorde honom - de behövde en skurk att hänga upp sitt hat och beslutsamhet mot. Ja, och sitt hat...

Pakistan är sedan länge terrorismens grogrund i modern tid. Titta varifrån terroristerna som flög in i skyskraporna kom ifrån - titta varifrån all "utbildning" sker för de terrorister som uppdagas.

Synen på terrorism borde nyanseras en del - det är mycket få dåd i Europa som har islamistisk bakgrund trots allt. Möjligt att mer internationell terrorism sker med muslimska förtecken? Fast där är det veganer, miljöaktivister och antikonsumtionsivrare som syns mest?

Det måste vara omöjligt att inte i alla fall att delar av den Pakistanska säkerhetstjänsten visste vad Bin Ladin befann sig. Minst tre år i huset i lokal "lyxstil" - det är något helt  annat än stenmadrassen i Bora-boragrottorna det!

Gudars vad Obama behövde detta. Det är ett enormt svårt och starkt beslut att ta.
Går det ens att ta en sådan som Bin Ladin levande? Är inte det egentligen en rent hypotetisk frågeställning?

Foliehattarna har roligt just nu. Ingen som inser hur avklädda USA skulle bli om en livs levande Bin Ladin plötsligt skulle stiga fram? Inte heller att andra delar av al-Qaida fördömt och därmed bekräftat terrorledarens död? Nja, foliehattar brukar inte vara intresserade av så simpla saker som logisk fakta...

Smågrym operation måste jag säga. In och ut igen med kroppen på 40 minuter... Det är überproffs som gjorde det. Men världens bästa specialstyrka? Kanske.

Internet - skall vi en gång för alla peka på faktumet att den enorma underättelsetjänst som byggts upp för att kontrollera alla dina förehavanden, internettrafik och spårning inte hade gett ett skit i jakten på Bin Ladin. Internet är ett hot mot de styrande, ett vapen i demokratins tjänst - därför vill man styra och övervaka internet. De stora skurkarna har aldrig och kommer aldrig att använda internet eller ens vanlig telefon. Det gäller organiserad brottslighet och det gäller terrorism. Korvhandlare i Göteborg som pratar om "sprängande huvudvärk" kan SÄPO hitta, men inte de fula fiskar som hela tiden används för att inskränka din och min frihet.
Rösta på Piratpartiet!


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , SvD12, DN1, Ex12, AB12, SvT12, Ekot, GP1

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?

Vadå Liberal-fallos??

Jag fattar inte ståhejet?  Och som vimpel: