Fortsätt till huvudinnehåll

En terrorist mindre...

Några tankar;

Usama Bin Ladin var inte i närheten så viktig för internationell terrorism som USA sedan gjorde honom - de behövde en skurk att hänga upp sitt hat och beslutsamhet mot. Ja, och sitt hat...

Pakistan är sedan länge terrorismens grogrund i modern tid. Titta varifrån terroristerna som flög in i skyskraporna kom ifrån - titta varifrån all "utbildning" sker för de terrorister som uppdagas.

Synen på terrorism borde nyanseras en del - det är mycket få dåd i Europa som har islamistisk bakgrund trots allt. Möjligt att mer internationell terrorism sker med muslimska förtecken? Fast där är det veganer, miljöaktivister och antikonsumtionsivrare som syns mest?

Det måste vara omöjligt att inte i alla fall att delar av den Pakistanska säkerhetstjänsten visste vad Bin Ladin befann sig. Minst tre år i huset i lokal "lyxstil" - det är något helt  annat än stenmadrassen i Bora-boragrottorna det!

Gudars vad Obama behövde detta. Det är ett enormt svårt och starkt beslut att ta.
Går det ens att ta en sådan som Bin Ladin levande? Är inte det egentligen en rent hypotetisk frågeställning?

Foliehattarna har roligt just nu. Ingen som inser hur avklädda USA skulle bli om en livs levande Bin Ladin plötsligt skulle stiga fram? Inte heller att andra delar av al-Qaida fördömt och därmed bekräftat terrorledarens död? Nja, foliehattar brukar inte vara intresserade av så simpla saker som logisk fakta...

Smågrym operation måste jag säga. In och ut igen med kroppen på 40 minuter... Det är überproffs som gjorde det. Men världens bästa specialstyrka? Kanske.

Internet - skall vi en gång för alla peka på faktumet att den enorma underättelsetjänst som byggts upp för att kontrollera alla dina förehavanden, internettrafik och spårning inte hade gett ett skit i jakten på Bin Ladin. Internet är ett hot mot de styrande, ett vapen i demokratins tjänst - därför vill man styra och övervaka internet. De stora skurkarna har aldrig och kommer aldrig att använda internet eller ens vanlig telefon. Det gäller organiserad brottslighet och det gäller terrorism. Korvhandlare i Göteborg som pratar om "sprängande huvudvärk" kan SÄPO hitta, men inte de fula fiskar som hela tiden används för att inskränka din och min frihet.
Rösta på Piratpartiet!


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , SvD12, DN1, Ex12, AB12, SvT12, Ekot, GP1

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n