3 maj 2011

En terrorist mindre...

Några tankar;

Usama Bin Ladin var inte i närheten så viktig för internationell terrorism som USA sedan gjorde honom - de behövde en skurk att hänga upp sitt hat och beslutsamhet mot. Ja, och sitt hat...

Pakistan är sedan länge terrorismens grogrund i modern tid. Titta varifrån terroristerna som flög in i skyskraporna kom ifrån - titta varifrån all "utbildning" sker för de terrorister som uppdagas.

Synen på terrorism borde nyanseras en del - det är mycket få dåd i Europa som har islamistisk bakgrund trots allt. Möjligt att mer internationell terrorism sker med muslimska förtecken? Fast där är det veganer, miljöaktivister och antikonsumtionsivrare som syns mest?

Det måste vara omöjligt att inte i alla fall att delar av den Pakistanska säkerhetstjänsten visste vad Bin Ladin befann sig. Minst tre år i huset i lokal "lyxstil" - det är något helt  annat än stenmadrassen i Bora-boragrottorna det!

Gudars vad Obama behövde detta. Det är ett enormt svårt och starkt beslut att ta.
Går det ens att ta en sådan som Bin Ladin levande? Är inte det egentligen en rent hypotetisk frågeställning?

Foliehattarna har roligt just nu. Ingen som inser hur avklädda USA skulle bli om en livs levande Bin Ladin plötsligt skulle stiga fram? Inte heller att andra delar av al-Qaida fördömt och därmed bekräftat terrorledarens död? Nja, foliehattar brukar inte vara intresserade av så simpla saker som logisk fakta...

Smågrym operation måste jag säga. In och ut igen med kroppen på 40 minuter... Det är überproffs som gjorde det. Men världens bästa specialstyrka? Kanske.

Internet - skall vi en gång för alla peka på faktumet att den enorma underättelsetjänst som byggts upp för att kontrollera alla dina förehavanden, internettrafik och spårning inte hade gett ett skit i jakten på Bin Ladin. Internet är ett hot mot de styrande, ett vapen i demokratins tjänst - därför vill man styra och övervaka internet. De stora skurkarna har aldrig och kommer aldrig att använda internet eller ens vanlig telefon. Det gäller organiserad brottslighet och det gäller terrorism. Korvhandlare i Göteborg som pratar om "sprängande huvudvärk" kan SÄPO hitta, men inte de fula fiskar som hela tiden används för att inskränka din och min frihet.
Rösta på Piratpartiet!


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , SvD12, DN1, Ex12, AB12, SvT12, Ekot, GP1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...