Fortsätt till huvudinnehåll

En terrorist mindre...

Några tankar;

Usama Bin Ladin var inte i närheten så viktig för internationell terrorism som USA sedan gjorde honom - de behövde en skurk att hänga upp sitt hat och beslutsamhet mot. Ja, och sitt hat...

Pakistan är sedan länge terrorismens grogrund i modern tid. Titta varifrån terroristerna som flög in i skyskraporna kom ifrån - titta varifrån all "utbildning" sker för de terrorister som uppdagas.

Synen på terrorism borde nyanseras en del - det är mycket få dåd i Europa som har islamistisk bakgrund trots allt. Möjligt att mer internationell terrorism sker med muslimska förtecken? Fast där är det veganer, miljöaktivister och antikonsumtionsivrare som syns mest?

Det måste vara omöjligt att inte i alla fall att delar av den Pakistanska säkerhetstjänsten visste vad Bin Ladin befann sig. Minst tre år i huset i lokal "lyxstil" - det är något helt  annat än stenmadrassen i Bora-boragrottorna det!

Gudars vad Obama behövde detta. Det är ett enormt svårt och starkt beslut att ta.
Går det ens att ta en sådan som Bin Ladin levande? Är inte det egentligen en rent hypotetisk frågeställning?

Foliehattarna har roligt just nu. Ingen som inser hur avklädda USA skulle bli om en livs levande Bin Ladin plötsligt skulle stiga fram? Inte heller att andra delar av al-Qaida fördömt och därmed bekräftat terrorledarens död? Nja, foliehattar brukar inte vara intresserade av så simpla saker som logisk fakta...

Smågrym operation måste jag säga. In och ut igen med kroppen på 40 minuter... Det är überproffs som gjorde det. Men världens bästa specialstyrka? Kanske.

Internet - skall vi en gång för alla peka på faktumet att den enorma underättelsetjänst som byggts upp för att kontrollera alla dina förehavanden, internettrafik och spårning inte hade gett ett skit i jakten på Bin Ladin. Internet är ett hot mot de styrande, ett vapen i demokratins tjänst - därför vill man styra och övervaka internet. De stora skurkarna har aldrig och kommer aldrig att använda internet eller ens vanlig telefon. Det gäller organiserad brottslighet och det gäller terrorism. Korvhandlare i Göteborg som pratar om "sprängande huvudvärk" kan SÄPO hitta, men inte de fula fiskar som hela tiden används för att inskränka din och min frihet.
Rösta på Piratpartiet!


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , SvD12, DN1, Ex12, AB12, SvT12, Ekot, GP1

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Är det något i vattnet?

Vad sjutton händer?? Verkligheten har blivit som någon typ av dålig LSD-tripp. Vi har en regering som lovar "de största miljösatsningarna någonsin" - och de skall i huvudsak levereras efter valet (då förhoppningsvis både MP o KD försvunnit, SD minskat och Fi imploderat). Vi har en flyktingmottagning som slagit dubbelknut på sig själv för att upprätthålla illusioner - jag menar "boende för vuxna ensamkommande barn"? På riktigt? Socialdemokraterna som "aldrig någonsin, någon gång, någonstans" skulle göra sig beroende av SD vansinniga när SD inte stödjer regeringens förlag om offentlig upphandling. En f d socialdemokratisk ledare och statsministerkandidat rensas ut av SAP i vad som tydligt ser ut som lite historierevisionism. Utan att någon bryr sig. Och jag börjar tycka synd om Juholt! (Kanske beroende på att även han börjar prata sanningar när slutet på S-karriären närmar sig). Det är regelrätt krig i många ytterområden med bakhåll mot räddnings

Och ändamålsglidningen är ett faktum...

Vad skönt att lagarna mot terrorism och grov brottslighet nu äntligen börjat användas! Vad tryggt vi medborgare har fått det. Och vad fel Piratpartiet och många andra fick! Tryggt!