Fortsätt till huvudinnehåll

Ensvarspartiet - allt är invandrarnas fel

Jimmie Åkesson i riksdagens talarstol. Alla frågor mynnar ut i anklagelseakter mot invandrare. Allt! Det tycks vara mycket ovanligt att han håller sig ett par, tre meningar innan det till slut blir invandrarfråga av det - ofta så kommer det redan efter "tack, herr talman"...

Öppna ögonen

Var och en som gör det minsta ifrågasättande ser att det handlar om ett parti som försöker tvätta av sig den värsta smutsen, men också att smutsen är så ingrodd att det ändå handlar om ett skitigt, smutsigt och djupt otrevligt parti med en människosyn som borde skrämma alla och envar oavsett hur skrubbad yta man försöker visa upp.

Ett ensvarsparti

De tar i alla fall bladet från munnen till slut, det måste jag ge dem.. :o) Sedan är det precis så som jag skrev i somras när det stormades kring Piratpartiet och SD:
Piratpartiet är ett enfrågeparti, och SD är ett en-svarsparti - allt är invandrarnas fel
Det är enkelt genomskådat för den som vill se sanningen i vitögat. Bakom all deras politik så döljer sig alltid de svarta fåren - invandrarna. Vilken ingång man än väljer i en diskussion så kommer det alltid faktumet fram efter ett par, tre följdfrågor.

Varför genomslag nu?

Nja, det är snarast att de vanliga partierna kör på samma politik som vanligt även i kristider - men då sticker de ljusskygga trollen fram och pekar med krokiga, anklagande pekfingrar på de svaga grupperna, invandrarna (helst muslimer) i detta fall, judar för 75 år sedan. Det är naturligt att missnöjespartierna dyker upp och firar framgångar i kristider - inget konstigt alls. Kom ihåg att ungefär 95% av svenska folket röstade för humanism, tolerans, människovärde och mot rasism?

ALDRIG!

SD är i praktiken det enda parti i riksdagen som jag aldrig, aldrig någonsin skulle rösta på.
Demokrati handlar om alla människors lika värde. Sverigedemokraterna står för en syn på människor som i grunden går stick i stäv med en demokratisk - aldrig någonsin!

I framtiden

Globaliseringen, att det är lika långt till andra sidan världen som till grannen, gör att utvecklingen snabbt drivs framåt. I ett tekniskt modernt samhälle så är det nästan omöjligt att stå emot utvecklingen. Som droppen urholkar stenen så kommer även mer traditionstyngda och gammaldags traditioner att få känna på förändringens vindar.
Lösningen handlar bara om tålamod och om tolerans, inte om illa dold rasism i ett inröstat missnöjesparti.

Ja, farväl Mona Sahlin

Givetvis bidrar en frånvarande och viljelös partiledare till förvirringen också. Hon som kom på med ett enormt mandat att förändra det gammalmodiga, patriarkiska styre med skräck och hårda nävar som Göran Persson stått för.

Förändringen

Man kunde riktigt höra den suck av lättnad som hela partiet gav ifrån sig - nu skulle det bli förändring!
Opinionssiffrorna för då sittande regering föll och föll, Socialdemokraterna bara ökade. Men vart var Mona? Ingen visste, men så länge som opinionssiffrorna rakade i höjden så var alla lyckliga och glömde helt bort att det var hög tid för förändringen som alla så väl behövde.

Offensiven

Nu kom Mona ut i debatten igen, men politiken lät lite som den alltid gjort. Opinionsökningen stannade av lite och det blev tyst igen. Under tiden så förvånades alla av att förtroendet för Mona var så oerhört lågt emedan partiets siffror var rekordhöga. Men så länge som Alliansen plågades av låga siffror och doften av makten var tät och berusande så spelade det väl ingen roll att ingenting hände med politiken?

Avtrycket i historien

Samarbetet med MP slog ner som en bomb! Det var oväntat och, i mitt tycke lite genialt. Dock lyckades man offentliggöra det precis samtidigt som när finanskrisen slog ner - som en värre bomb... Den klumpigaste timingen för ett så grundläggande utspel någonsin? Jag tror det.

Men sedan - pudeln

Vänsteranhängarna inom partiet och LO (hallå...) krävde att Ohly skulle få vara med. Min omedelbara känsla då:
Jag undrar om inte detta var en av de första grundstenarna i bygget som månne kommer leda till att det faktiskt inte blir något maktskifte i nästa val.
Det är så klumpigt, så toppstyrt, så inkompetent att man faktiskt häpnar. Någon demokrati tycks inte rymmas inom Monas Socialdemokrati. För att anses som en "höger-sosse" så tycks hon ha anammat mer av en VD-roll än en partiledarroll...

Belåten Ohly

Den enda som tjänat på detta är Ohly, som belåtet kan luta sig tillbaka och se den tillströmmande flykten av vänstersossar som flyr totalitärt styre vänsterut. Han har fått ett inramat kvitto av Sahlin om att det inte finns något mandat inom det socialdemokratiska partiet för avknoppningen av vänsterpartiet. Jag tycker mig också förstå att man snarast tvärtom har visat på ett kraftigt mandat för en vridning åt vänster snarare än tvärtom.

Skulle Mona Sahlin hålla?

Jag ser framför mig en ganska dålig ledare, administratör och partiledare. Jag tror helt enkelt inte hon håller för statsministerposten. Hon torde skada partiet och dess opinionssiffror rejält med den toppstyrning och dåliga fingertopsskänsla hon uppvisat den senaste tiden.
Vi har FRA-kramare på ena sidan, och vi har en gammelkommunist och resterande opposition som bara står för höjda bidrag, ännu mer nattsvart utveckling mot övervakningssamhälle (Bodström!) och en återgång till det som en gång faktiskt aldrig varit[Ja, jag menade SD]... Tja, mörkret tycks lägga sig även över våra politker!

Nej, det höll inte

Blev någon överraskad?
Tokiga utspel som inte hade någon förankring alls inom rörelsen - det är nog den enda kvarvarande arvet, ja förutom en politik som inte gick ihop ens i valmanifestet och ett samarbete som nu i efterhand ingen tydligen ville ha och ett katastrofval som inte har någon motsvarighet i historien.

Avgångstvång

Det är klart att hon blev tvingad att avgå:
Att Sahlin nu avgår för partiets bästa tror jag dock inte ett ögonblick på. Det handlar om att hon fick klart för sig att hennes ställning inom partiet nu speglar allmänhetens - den är i botten. Det sista försöket att så split mellan sina antagonister och på så sätt komma undan med förnyat förtroende själv gick nu uppenbarligen inte. Förtroendefrågan kom ikapp henne till slut och hon kom till vägens ände.
Eftermälet lär inte bli helt vackert.

Obehaglig känsla

Jag har en krypande misstanke att solida betonghäckar inom S nu formerar sina trupper för att kunna styra upp förnyelsearbetet så att de åter kan muta in sina revir igen. Jag fruktar att många centralt placerade med makt fortfarande inte förstår allvaret i hur illa ute partiet egentligen är - för det var ju inte partiet eller dess politik som det var fel på - det var väljarna som det var fel på...

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , AB123456 , Ex123, DN123, SvD12, SvT, Annarkia, Mary

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n