Fortsätt till huvudinnehåll

Ensvarspartiet - allt är invandrarnas fel

Jimmie Åkesson i riksdagens talarstol. Alla frågor mynnar ut i anklagelseakter mot invandrare. Allt! Det tycks vara mycket ovanligt att han håller sig ett par, tre meningar innan det till slut blir invandrarfråga av det - ofta så kommer det redan efter "tack, herr talman"...

Öppna ögonen

Var och en som gör det minsta ifrågasättande ser att det handlar om ett parti som försöker tvätta av sig den värsta smutsen, men också att smutsen är så ingrodd att det ändå handlar om ett skitigt, smutsigt och djupt otrevligt parti med en människosyn som borde skrämma alla och envar oavsett hur skrubbad yta man försöker visa upp.

Ett ensvarsparti

De tar i alla fall bladet från munnen till slut, det måste jag ge dem.. :o) Sedan är det precis så som jag skrev i somras när det stormades kring Piratpartiet och SD:
Piratpartiet är ett enfrågeparti, och SD är ett en-svarsparti - allt är invandrarnas fel
Det är enkelt genomskådat för den som vill se sanningen i vitögat. Bakom all deras politik så döljer sig alltid de svarta fåren - invandrarna. Vilken ingång man än väljer i en diskussion så kommer det alltid faktumet fram efter ett par, tre följdfrågor.

Varför genomslag nu?

Nja, det är snarast att de vanliga partierna kör på samma politik som vanligt även i kristider - men då sticker de ljusskygga trollen fram och pekar med krokiga, anklagande pekfingrar på de svaga grupperna, invandrarna (helst muslimer) i detta fall, judar för 75 år sedan. Det är naturligt att missnöjespartierna dyker upp och firar framgångar i kristider - inget konstigt alls. Kom ihåg att ungefär 95% av svenska folket röstade för humanism, tolerans, människovärde och mot rasism?

ALDRIG!

SD är i praktiken det enda parti i riksdagen som jag aldrig, aldrig någonsin skulle rösta på.
Demokrati handlar om alla människors lika värde. Sverigedemokraterna står för en syn på människor som i grunden går stick i stäv med en demokratisk - aldrig någonsin!

I framtiden

Globaliseringen, att det är lika långt till andra sidan världen som till grannen, gör att utvecklingen snabbt drivs framåt. I ett tekniskt modernt samhälle så är det nästan omöjligt att stå emot utvecklingen. Som droppen urholkar stenen så kommer även mer traditionstyngda och gammaldags traditioner att få känna på förändringens vindar.
Lösningen handlar bara om tålamod och om tolerans, inte om illa dold rasism i ett inröstat missnöjesparti.

Ja, farväl Mona Sahlin

Givetvis bidrar en frånvarande och viljelös partiledare till förvirringen också. Hon som kom på med ett enormt mandat att förändra det gammalmodiga, patriarkiska styre med skräck och hårda nävar som Göran Persson stått för.

Förändringen

Man kunde riktigt höra den suck av lättnad som hela partiet gav ifrån sig - nu skulle det bli förändring!
Opinionssiffrorna för då sittande regering föll och föll, Socialdemokraterna bara ökade. Men vart var Mona? Ingen visste, men så länge som opinionssiffrorna rakade i höjden så var alla lyckliga och glömde helt bort att det var hög tid för förändringen som alla så väl behövde.

Offensiven

Nu kom Mona ut i debatten igen, men politiken lät lite som den alltid gjort. Opinionsökningen stannade av lite och det blev tyst igen. Under tiden så förvånades alla av att förtroendet för Mona var så oerhört lågt emedan partiets siffror var rekordhöga. Men så länge som Alliansen plågades av låga siffror och doften av makten var tät och berusande så spelade det väl ingen roll att ingenting hände med politiken?

Avtrycket i historien

Samarbetet med MP slog ner som en bomb! Det var oväntat och, i mitt tycke lite genialt. Dock lyckades man offentliggöra det precis samtidigt som när finanskrisen slog ner - som en värre bomb... Den klumpigaste timingen för ett så grundläggande utspel någonsin? Jag tror det.

Men sedan - pudeln

Vänsteranhängarna inom partiet och LO (hallå...) krävde att Ohly skulle få vara med. Min omedelbara känsla då:
Jag undrar om inte detta var en av de första grundstenarna i bygget som månne kommer leda till att det faktiskt inte blir något maktskifte i nästa val.
Det är så klumpigt, så toppstyrt, så inkompetent att man faktiskt häpnar. Någon demokrati tycks inte rymmas inom Monas Socialdemokrati. För att anses som en "höger-sosse" så tycks hon ha anammat mer av en VD-roll än en partiledarroll...

Belåten Ohly

Den enda som tjänat på detta är Ohly, som belåtet kan luta sig tillbaka och se den tillströmmande flykten av vänstersossar som flyr totalitärt styre vänsterut. Han har fått ett inramat kvitto av Sahlin om att det inte finns något mandat inom det socialdemokratiska partiet för avknoppningen av vänsterpartiet. Jag tycker mig också förstå att man snarast tvärtom har visat på ett kraftigt mandat för en vridning åt vänster snarare än tvärtom.

Skulle Mona Sahlin hålla?

Jag ser framför mig en ganska dålig ledare, administratör och partiledare. Jag tror helt enkelt inte hon håller för statsministerposten. Hon torde skada partiet och dess opinionssiffror rejält med den toppstyrning och dåliga fingertopsskänsla hon uppvisat den senaste tiden.
Vi har FRA-kramare på ena sidan, och vi har en gammelkommunist och resterande opposition som bara står för höjda bidrag, ännu mer nattsvart utveckling mot övervakningssamhälle (Bodström!) och en återgång till det som en gång faktiskt aldrig varit[Ja, jag menade SD]... Tja, mörkret tycks lägga sig även över våra politker!

Nej, det höll inte

Blev någon överraskad?
Tokiga utspel som inte hade någon förankring alls inom rörelsen - det är nog den enda kvarvarande arvet, ja förutom en politik som inte gick ihop ens i valmanifestet och ett samarbete som nu i efterhand ingen tydligen ville ha och ett katastrofval som inte har någon motsvarighet i historien.

Avgångstvång

Det är klart att hon blev tvingad att avgå:
Att Sahlin nu avgår för partiets bästa tror jag dock inte ett ögonblick på. Det handlar om att hon fick klart för sig att hennes ställning inom partiet nu speglar allmänhetens - den är i botten. Det sista försöket att så split mellan sina antagonister och på så sätt komma undan med förnyat förtroende själv gick nu uppenbarligen inte. Förtroendefrågan kom ikapp henne till slut och hon kom till vägens ände.
Eftermälet lär inte bli helt vackert.

Obehaglig känsla

Jag har en krypande misstanke att solida betonghäckar inom S nu formerar sina trupper för att kunna styra upp förnyelsearbetet så att de åter kan muta in sina revir igen. Jag fruktar att många centralt placerade med makt fortfarande inte förstår allvaret i hur illa ute partiet egentligen är - för det var ju inte partiet eller dess politik som det var fel på - det var väljarna som det var fel på...

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , AB123456 , Ex123, DN123, SvD12, SvT, Annarkia, Mary

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv