Fortsätt till huvudinnehåll

Stackars Konstfack...

Ja, (konst-)världen är konstig. När man nyttjar samhällets pengar för onödig och fejkad sjukvård eller förstöra t-banevagnar så är det OK. Jag har ingen som helst respekt för den som medvetet och beräknande utnyttjar människor som dels ofta är underbetalda och dels överarbetade och exempelvis ta plats för andra, riktigt sjuka. Jag kan nog inte uttrycka hur lågt dessa "konstnärliga installationer" och försvaret för dem är. Och nu när det är Konstfacks egna egendom som "förstörs" så finns det ingen som helst förståelse för provokativ konst...

Avklädda!

Kan man klä av Konstfack på ett bättre och tydligare sätt? Den provokativa konsten är död och begraven, i alla fall konstdelen - provokativt kan det ju få vara i alla fall?

Tidigare här

Anna Odell, några reflektioner...
Usel konst, ang Anna Odell
Varför skyller hon inte bara på att det ...
Psyksjuk eller bara galen?
Kasta bort nyckeln!

Andra


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Uppror i etablerade led!

Nu knävlar så händer det saker - SvD skriver idag: De första bevisen för att konsumtion av snabba kol-hydrater ökar risken för att få hjärtsjukdomar sätter ny fart på kritiken mot våra näringsrekommendationer. Ledande expert kräver en radikal omläggning och menar att budskapet om att äta mindre fett kan ha bidragit till fetmaepidemin. (Källa.)
Den "ledande experten" är Frank Hu, som man har stött på i massa sammanhang, riktigt respekterad forskare. Och det är inga dåliga bomber han slänger på det nuvarande paradigmet/etablissemanget:
... de så väl etablerade råden att minska det totala fettet är ett överförenklat budskap som saknar vetenskapligt belägg
... fördelarna med fettminskning gäller mättat fett, det vill säga fett från djurriket, och härdade transfetter, medan växtfetter kan ha god effekt
... nackdelen med antifettpropagandan är att den stimulerar till ökad konsumtion av snabba kolhydrater
... ökar den glykemiska belastningen, det vill säga höjer blodsocker…

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg.
Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs.Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner.I dag är det möjligen ännu fler.Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002.Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt.

Och ändamålsglidningen är ett faktum...

Vad skönt att lagarna mot terrorism och grov brottslighet nu äntligen börjat användas!
Vad tryggt vi medborgare har fått det.
Och vad fel Piratpartiet och många andra fick!

Tryggt!