Fortsätt till huvudinnehåll

Skall inte den lilla telningen få välja fritt?

Pär Ström börjar med att avfärda påståendet att kön är en social konstruktion. Så här skriver han: Den som studerar forskning och vetenskap i stället för politiska dokument finner dock att det finns stora medfödda skillnader mellan könen. Dessa genetiska skillnader styr många av de egenskaper som ligger till grund för vårt beteende i vardagen.
Det beror så klart på vilken forskning man studerar. I boken Pink brain, blue brain går professorn i neurovetenskap Lise Eliot igenom mycket av den i ämnet tillgängliga, och ofta motsägelsefulla, forskningen – bland annat flera av Ströms källor – och kommer fram till att skillnaden på nyfödda flickors och pojkars hjärnor är mycket liten. Vuxna mäns och kvinnors hjärnor skiljer sig däremot mer. Det beror, enligt Eliot, på att hjärnan är plastisk. De områden i hjärnan som stimuleras växer helt enkelt. Och flickor och pojkar uppmuntras tidigt att ägna sig åt olika saker.
(Källa.)

Små skillnader från början ger ju givetvis stora skillnader när de vuxit och utvecklas enligt sitt normala biologiska spår. Det finns gott om forskning som påvisar skillnader redan som spädbarn. Så tvärtom - den plastiska hjärnan fungerar inte som argument mot Ström, snarast tvärtom.

Ström kanske inte har rätt - men Schyman har mer fel...

Ett annat påstående som Pär Ström ger sig ut för att avfärda är att kvinnor får lägre lön för samma jobb. Här har han gått på arbetsgivarnas statistik och tittat på standardvägda siffror, där faktorer som yrke, ålder, utbildning och arbetstid har vägts in. Ströms siffror är genomgående betydligt lägre än de senaste som presenterats av statens medlingsinstitut (MI). För statsanställda skriver Ström att skillnaden är 1,3 procent men enligt MI är den 6 procent. För landstingsanställda är Ströms siffra en procent, MI:s drygt 4 procent. För privata anställda arbetare säger Ström 2,2 procent, MI 3,8 procent och för tjänstemännen säger Ström 6,5 procent, MI 8,8 procent. Bara när det gäller kommunanställda är siffran densamma, 1 procent.

Ofta grundläggs en myt genom att en forskare eller debattör som har en egen agenda genomför ett projekt eller skriver en rapport på ett vinklat sätt, skriver Ström avslutningsvis i boken.

Det har han 100 procent rätt i.
(Källa.)

Och ingen som helst reflektion om att Schyman normalt pratar om löneglapp på bortåt 20%? Den feministiska ikonen är således betydligt längre ifrån de siffror som Anna Laestadius Larsson ställer mot Pär Ströms siffror? Men då är Anna Laestadius Larsson tyst utan kritik- undrar varför?

Kleta, kleta, kleta...

Att också Anna Laestadius Larsson börjar sin artikel med lite klassisk Guilt by association gör inte saken mindre irriterande när hon skall föröka kleta Ny Demokrati och dess politik på Ström av okänd orsak.

Tillbaka till könet

Det är så oerhört penibelt när feminismen påstår självklara dumheter som att könen är en samhällelig konstruktion. Man kan dra extremen - när man inte "avslöjar" könet på ett litet barn för omgivningen och sannolikt inte för barnet självt heller. Pissnödigt liberala lattejournalister applåderar givetvis förutsägbart.

Men varför stanna vid könet?

Faktum är att det är kanske idag större skillnad mellan olika kulturer än vad det är mellan könen i en och samma kultur. Så varför inte låta barnet utveckla en helt egen kultur. Lattedrickande, rosaliberala innerstadsmänniskor med miljö-/konsumtionsperspektiv som bor i helvita områden torde vara tydligt urskiljbara i sin miljö.
Men varför stanna vid könet?
Släng ut modersmål, kultur, musik, religion, etik, moral, litteratur, föräldraskapet - för vi vill väl inte att vår lilla telning inte skall få välja helt fritt utan påverkan?

Mer frihet

Flytta till en annan kultur? Under en burka så väljer alla fritt...
Varför skriva från vänster till höger? Ja, varför skall man egentligen göra det - jag fick minsann inte välja när jag var liten!
Eller varför det latinska alfabetet? Varför inte den nära släktingen - det kyrilliska?

Vit hudfärg?

Kladda in ungen i grönt klegg så att den inte identifierar sig med den vita folkgruppen! Passa också på att tatuera in ett hakkors bredvid en davidsstjärna i pannan också.
Och inte minst - sätt en papperspåse över huvudet på barnet - ty beroende på om barnet är söt som spunnet socker eller ful så att folk gråter när de ser det, så reagerar folk och behandlar dem annorlunda beroende på utseende...


Ja, ni förstår nog... "Bajsbruna unisexkläder - har hen verkligen valt det själv??"


//Zac
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,  SvD, Per Ström AB1

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Jumper

+ Underkänd , näe, detta är inget att hänga i granen - undvikes som pesten! ' Jumper ' zzzzzzzzzzz... *vaknar* Åhh, jag som tänkte skriva en liten recension... En film om en ung pojke som upptäcker att han kan teleportera sig fram och tillbaka i rummet, han är en s k "jumper"; dock så upptäcker han att det finns en organisation som gör allt för att förgöra alla jumpers. Dumunderhållning! Hål som elefanter springer igenom på höjden, dumunderhållning i dess allra, allra sämsta betydelse. Hayden Christiansen måste onekligen tillhöra sin generations absolut sämsta skådisar. Filmen är riktigt tråkig, dock med häftiga effekter och en grundhistoria som borde kunna ge filmen en chans att i alla fall ta sig över den normalt redan låga ribban för dum serietidningsaction, men nej - filmen är en riktig plåga att ta sig igenom... zzzzzzz *somnar igen* *risk för whiplashskador* //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en rikti