Fortsätt till huvudinnehåll

Skall inte den lilla telningen få välja fritt?

Pär Ström börjar med att avfärda påståendet att kön är en social konstruktion. Så här skriver han: Den som studerar forskning och vetenskap i stället för politiska dokument finner dock att det finns stora medfödda skillnader mellan könen. Dessa genetiska skillnader styr många av de egenskaper som ligger till grund för vårt beteende i vardagen.
Det beror så klart på vilken forskning man studerar. I boken Pink brain, blue brain går professorn i neurovetenskap Lise Eliot igenom mycket av den i ämnet tillgängliga, och ofta motsägelsefulla, forskningen – bland annat flera av Ströms källor – och kommer fram till att skillnaden på nyfödda flickors och pojkars hjärnor är mycket liten. Vuxna mäns och kvinnors hjärnor skiljer sig däremot mer. Det beror, enligt Eliot, på att hjärnan är plastisk. De områden i hjärnan som stimuleras växer helt enkelt. Och flickor och pojkar uppmuntras tidigt att ägna sig åt olika saker.
(Källa.)

Små skillnader från början ger ju givetvis stora skillnader när de vuxit och utvecklas enligt sitt normala biologiska spår. Det finns gott om forskning som påvisar skillnader redan som spädbarn. Så tvärtom - den plastiska hjärnan fungerar inte som argument mot Ström, snarast tvärtom.

Ström kanske inte har rätt - men Schyman har mer fel...

Ett annat påstående som Pär Ström ger sig ut för att avfärda är att kvinnor får lägre lön för samma jobb. Här har han gått på arbetsgivarnas statistik och tittat på standardvägda siffror, där faktorer som yrke, ålder, utbildning och arbetstid har vägts in. Ströms siffror är genomgående betydligt lägre än de senaste som presenterats av statens medlingsinstitut (MI). För statsanställda skriver Ström att skillnaden är 1,3 procent men enligt MI är den 6 procent. För landstingsanställda är Ströms siffra en procent, MI:s drygt 4 procent. För privata anställda arbetare säger Ström 2,2 procent, MI 3,8 procent och för tjänstemännen säger Ström 6,5 procent, MI 8,8 procent. Bara när det gäller kommunanställda är siffran densamma, 1 procent.

Ofta grundläggs en myt genom att en forskare eller debattör som har en egen agenda genomför ett projekt eller skriver en rapport på ett vinklat sätt, skriver Ström avslutningsvis i boken.

Det har han 100 procent rätt i.
(Källa.)

Och ingen som helst reflektion om att Schyman normalt pratar om löneglapp på bortåt 20%? Den feministiska ikonen är således betydligt längre ifrån de siffror som Anna Laestadius Larsson ställer mot Pär Ströms siffror? Men då är Anna Laestadius Larsson tyst utan kritik- undrar varför?

Kleta, kleta, kleta...

Att också Anna Laestadius Larsson börjar sin artikel med lite klassisk Guilt by association gör inte saken mindre irriterande när hon skall föröka kleta Ny Demokrati och dess politik på Ström av okänd orsak.

Tillbaka till könet

Det är så oerhört penibelt när feminismen påstår självklara dumheter som att könen är en samhällelig konstruktion. Man kan dra extremen - när man inte "avslöjar" könet på ett litet barn för omgivningen och sannolikt inte för barnet självt heller. Pissnödigt liberala lattejournalister applåderar givetvis förutsägbart.

Men varför stanna vid könet?

Faktum är att det är kanske idag större skillnad mellan olika kulturer än vad det är mellan könen i en och samma kultur. Så varför inte låta barnet utveckla en helt egen kultur. Lattedrickande, rosaliberala innerstadsmänniskor med miljö-/konsumtionsperspektiv som bor i helvita områden torde vara tydligt urskiljbara i sin miljö.
Men varför stanna vid könet?
Släng ut modersmål, kultur, musik, religion, etik, moral, litteratur, föräldraskapet - för vi vill väl inte att vår lilla telning inte skall få välja helt fritt utan påverkan?

Mer frihet

Flytta till en annan kultur? Under en burka så väljer alla fritt...
Varför skriva från vänster till höger? Ja, varför skall man egentligen göra det - jag fick minsann inte välja när jag var liten!
Eller varför det latinska alfabetet? Varför inte den nära släktingen - det kyrilliska?

Vit hudfärg?

Kladda in ungen i grönt klegg så att den inte identifierar sig med den vita folkgruppen! Passa också på att tatuera in ett hakkors bredvid en davidsstjärna i pannan också.
Och inte minst - sätt en papperspåse över huvudet på barnet - ty beroende på om barnet är söt som spunnet socker eller ful så att folk gråter när de ser det, så reagerar folk och behandlar dem annorlunda beroende på utseende...


Ja, ni förstår nog... "Bajsbruna unisexkläder - har hen verkligen valt det själv??"


//Zac
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,  SvD, Per Ström AB1

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv