5 juni 2007

Ät (inte!) oftare?

Ät mindre men oftare! Det har blivit ett allmänt råd till dem som behöver gå ner i vikt. Men fetmapatienter som bara äter tre måltider om dagen har en lika effektiv viktminskning. Det visar en avhandling från Sahlgrenska akademin.
Källa: http://www.sahlgrenska.gu.se/aktuellt/nyheter/Nyheter+Detalj/?contentId=148477 En liten nyckelmening kan jag inte låta bli att lyfta ut: "De råd vi ger tycks inte vila på en vetenskaplig grund." Jag tycker personligen att det stämmer på andra råd från dietister, förutom att man ska äta många mellanmål... Sakta har det framträtt en bild för mig - behöver man äta mellan varje mål så har kosten en rejäl förbättringspotential! Det kan omöjligt vara normalt - som här på jobbet - då folk flockas vid tiden för eftermiddagsfikat - 15:00, svimfärdiga av hunger. Trots att deras lunchportioner, tre timmar tidigare, säkert var minst dubbelt så stora som min egen... //Zac

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...