25 juni 2007

Omega-3 kan rädda blinda barn

Omega-3 kan rädda blinda barn

Barn som föds för tidigt riskerar att bli blinda eftersom ögonen inte utvecklats klart. Nu visar ny forskning från Sahlgrenska akademin att ett tillskott av fettsyran omega-3 kan rädda barnens syn.

– Vi kommer nu att gå vidare och ge omega-3 till för tidigt födda barn på Östra sjukhuset och till mammor som ammar, säger professor Ann Hellström i ett pressmeddelande från Göteborgs universitet.


Gång på gång så påvisas den starka effekten som omega-3 har på vår organism. Det är dags att titta på naturlig mat och hur den promotar omega-3, ex kött från gräsbetande nöt, ägg från naturligt utfodrade höns etc etc.


//Zac
PS. AB har en liten artikel om just detta.

1 kommentar:

  1. Har du haft förmånen (för det är det verkligen) att lyssna på Nisse Simonsson?? Fd hjärnkirurg o numera föreläsare! Om inte o du får chansen då måste du bara gå :)

    Helt fantastiskt! Utöver fantastik information om hjärnan, psyket o kroppen så skrattade jag så jag grät - i 2 timmar. Mage- o ansiktsmuskler fick sitt kan jag lova.

    Nisse menar att svenska folket har aldrig varit lyckligare och aldrig friskare så hur kan det då komma sig att vi då mår så dåligt. Något att fundera på, hmmm!

    Han menar att vi ska äta allt som hoppar, springer o simmar samt nötter och en daglig dos av Omega 3. Inga dåliga råd från en hjärnkirurg!

    SvaraRadera

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...