Fortsätt till huvudinnehåll

En galen värld ur en sjuks perspektiv

Släpar mig upp från sjuksängen och läser förstrött om hur världen tycks ha blivit ännu en smula galnare under tiden som jag legat nerbäddad och offline. Rusig och med kapsejsat matsmältningssystem efter en diet på huvudvärkstabletter och vatten så håller jag mig riktigt nära bekvämlighetsinrättningen i huset. I halvmörkret, kisande med en dunkande hjässa ("syns det verkligen inte utanpå?") så läser jag om galenskap efter galenskap i tidningar och på bloggar;

"Satir"?

Att gömma sig bakom satir för att enbart förnedra en motståndare känns väl sådär. Speciellt som det nu blivit legio efter JK:s utlåtande - undrar om JK överhuvudtaget förstår innebörden av satir? Dödshot och sexförnedring är knappast satirer värt namnet måste jag säga. Det säger ingenting överhuvudtaget i debatten, för inte den framåt ett endaste dugg -  man använder inte satiren i debatten mot motståndarnas åsikter som sig borde, man angriper personen istället vilket givetvis bara gör det till plumpa påhopp snarare än "satir".

Vänsterfeminister

Är det en tilfällighet att det så pass ofta är vänsterdebattörer (och feminister) som nedlåter sig till denna typ av debatt? Det är i alla fall ingen som helst tillfällighet att det enbart är vänsterdebattörer i media som stämmer upp i hyllningskören till dessa tillltag. Som många försökt påpeka - vad hade hänt om några kända högerdebattörer skulle dödshota och skriva mycket grafiska porrnoveller om vänsterpolitiker under satirens flagg? Det hade sannolikt blivit gatstenskastning och upplopp i city tror jag... Vill slutligen bara påpeka att det finns sansade och vettiga vänsterskribenter också...

Pinuppor på akuten?

En handfull sjukvårdsanställda i Finland tänkte sig göra en pinupp-kalender med glimten i ögat för välgörande ändamål. Representanter för PK-maffian drar genast till doms över detta - inte kan väl anspelningar på sex få användas för välgörande ändamål? (Tänk på typ alla välgörenhetsgalor av typen live-aid de sista 40 åren?)

Välj dina mål

Gäsp, ta en latte till vetja och lugna ner dig - du är medveten om att brandmän har gjort sådana kalendrar i åratal?
Gäsp...
Pinups är f ö många gånger überläckra! :oP

En rumpa att förfasas över!

En smäcker brittisk rumpa från forna tider
inte det minsta av sin ålder lider
Rödstrumporna ser dock rött
man blir bara så trött
det är säkert deras självkänsla som mest svider


(Min första limerick någonsin - ifrån inlägget 'Att en rumpa bar kan orsaka sådan ilska?')

Stackars Strauss-Kahn?

Synd och synd, vi har inte sett utgången av detta än. Men att den i förväg så innerligt dömde, utpekade och nergjorda Strauss-Kahn nu kanske visar sig vara oskyldig till anklagelserna om sexbrott (ja, jag kallar faktiskt våldtäktsanklagelsen för sexbrott) gör tidigare publikationer minst sagt pinsamma; fransmännen såg det först... Kanske blev våldtäktsepidemin snarare våldtäktsanklagelseepidemin? Pinsamt som sagt...

Att hora?

Om nu det är så att städerskan vikt ut sig för att få underlag till en våldtäktsanklagelse - vad skall man kalla det? Det är ju inte prostitution, men hon har onekligen "sålt sig" mot pengar - eller löfte om pengar i framtiden - SKADESTÅND! Kanske är han en torsk i alla fall? Sexköpare även om det var mot en skadeståndskredit - i alla fall enligt svensk lagstiftning...
Hur kan man någonsin kompensera Strauss-Kahn för detta? Galet.

Sjukförsäkringssystemet

Först och främst - vi hade världens kanske sjukaste sjukförsäkringssystem där vi enligt undersökninge efter undersökning hade en av världens friskaste befolkningar, men mest sjukskrivna!? Något var tvunget att göras. Socialdemokraterna utredde och utredde, men vågade aldrig riktigt ta tag i frågan och reformera den i grunden. Istället sköts frågan fram ända tills Alliansen tagit över. Jag ställde helt och hållet upp på försöka få till en förändring en gång för alla - och att förändringen skulle vara smärtsam. Ett nödvändigt ont för att bota ett sjukt samhällsbygge. Krafttag och sedan täppa till de småhål som alltid uppstår.

Förtroendetapp!

Jag känner mig nu smått blåst på att regeringen Reinfeldt faktiskt var medveten om och inte brydde sig om att en stor del skulle trilla igenom. Mot bättre vetande så drev man ändå igenom frågorna utan att ens försöka skapa ett skyddsnät för dessa. All heder åt Cristina Husmark Pehrsson som med samhällspatos låtit dokumentera turerna när hon och hennes departement blev överkört och en grupp människor lämnats medvetet utanför. Är det sant att Reinfeldt låtit hemligstämpla promemorian?? Synd att ingen vågade göra samma sak när det gällde integritetskränkandet med IPRED- och inte minst FRA-frågan. Ett oerhört svek mot hela svenska folket som nu kanske kostar regeringsmakten till fromma för bidragslinjen igen...

Demokratiskt underskott?

Läser med förvåning att inte ett demokratiskt (om än illaluktande) ungdomsparti får vara med i (statsunderstödda) Sveriges ungdomsorganisationer?? - WTF?? Något måste ha slagit väldigt, väldigt fel? Hoppas jag.

Sjunga med k*ken?

En simmare som sjunger så ljudligt att han – för det är hanen det handlar om – håller jämna decibelsteg med en större orkester förtjänar att uppmärksammas. Tur för oss på torra land att den röststarka insekten, 2 millimeter kort, håller till i vattendragens nedre regioner.
..
Simmaren gnider snoppen mot magen varvid ett mäktigt ljud skapas, uppmätt som mest till 99,2 decibel, skriver brittiska mediebolaget BBC på sin vetenskapssajt.
(Källa.)

Jag vill dock påpeka att det är (var?) samma sak med David Coverdale - han har alltid tagit ifrån grenen och uppåt... ;o)

Darwin awards?

Luke Yeomans, 47 hade under 30 år fött upp kobror vilka han trodde sig vara kompis med. Men nej, två dagar efter att ha bedyrat deras ofarlighet så hittas han död hemma - av ett ormbett... Jag har jobbat på tropicarium i flera år så jag vet precis hur pass mycket kompis man nu kan bli med en stor giftorm. *obiten*

Slöhumaniora?

Svenskt Näringsliv går ut med en debattartikel om hur vi skall lämna än mer av vår värld till de underbara ekonomerna. Jaha? Men det blir ett j-a liv som vanligt.

Men ligger det något i det?

Det är fullt med människor som plockar högskolepoäng genom att gå s k slökurser. Jag är för att vi har kvar humanioran givetvis, men vi kan gott dra ner antalet platser till fromma för "hårdare" utbildningar, typ ingenjörer. Då fördelar vi resurserna på ett bättre sätt och ökar dessutom på både kvalité och status för de som läser humaniora samtidigt. Jag ser gärna att man korsbefruktar lite också - kräv en handfull humaniorapoäng för en teknisk examen ex? Insikten av ett annat perspektiv i livet torde göra mången ung tekniker gott - och vice versa givetvis! ;o)

Slöa lärarstudenter?

Skall jag rangordna de olika inriktningarna i högskolevärlden så är läkar-/juristlinjen utan tvekan hårdast. Sedan internationell ekonom o dyl och nere i bottenskiktet så ligger lärare och resterande humaniora. När jag skriver "bottenskiktet" så handlar det om studietakt och inget annat. Minns en debatt för ett par år sedan om hur långsamt lärarstudenter läser. Fyra terminer där motsvarade ungefär i normal pluggtakt knappt tre på andra, motsvarande linjer. Det är min erfarenhet också - mindre pluggbegåvade vänner och bekanta som läste till lärare verkade ändå ha hur mycket tid över som helst; jag reagerade på det då och förstår det nog lite bättre nu.

Kultur-Barbie??

Blir påmind om att Barbie nu är fiiinkultur.
Jag menar - WTF??
Även om de fått till leendet ganska bra så undrar man vart världen är på väg? Skall man verkligen indoktrinera små barn med Da Vincis verk?

Min favvo!

Min alldeles egna favorit-Barbie måste ändå vara Farrah Fawcett-Barbie tror jag! Snygg pose också!
Renässansdräkt vs röd livräddarbaddräkt - det är onekligen helt olika tidsåldrar ställda mot varandra med besked! ;o)

Årets roligaste kommentar?

På AB:s usle rockskribent Marcus Larssons recension på Veronica Maggios konsert:
Pekoral lyrik slentrianmässiga arr. En liten omogen flicka som plottrar sina banala texter blir hyllad till skyarna av en snuskgubbe som inte har fått sig ett skjut på ett halvår.
Håller onekligen med om både första och andra punkten! :o)


//Zac
PS. Älska mupparna och världens bästa birollsskådis?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , AB12345678, Ex1, DN1, SvD12345678901, SR, SvT

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället.
EttsvarspartietJag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga.
SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel".
Lite mer jämförelser i slutet...
Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET??Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott (mm) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna.
Mer socialklass 3 än "kultur"?En annan…

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree.
Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt.
(Källa.)

Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o)
En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil.
Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår.


//Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken.
Läs även andra b…

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt, en riktigt bra film, bör ses
'Familjen Savage' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney. Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o)
Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst.
Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra!


//Zac
+++++ Världsklass, mästerverk, måste ses
++++ Utmärkt, en riktigt bra film, bör ses
+++ Bra, en film som lämnar god eftersmak
++ Godkänd, en film som är ok på TV, men…