Fortsätt till huvudinnehåll

En attack på oss alla!

Ånyo en attack mot ett öppet samhälle.
Jag lider med de drabbade och hoppas verkligen att man väljer att hålla huvudet kallt och välja fortsatt väg mot demokrati och vidare öppenhet. Det är det öppna samhället i sig som alltid attackeras. Att stänga ner, fortsätta marschen mot det totala övervakningssamhället och det nedstängda samhället är en oerhörd vinst för de krafter bakom attentaten i Oslo och i Utöya. Det är bra att Carl Bildt är snabbt ute och erbjuder svensk hjälp och visar sympati för attackerna.

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten

Sveriges mest otursförförljda turist?
Mer terror i Sverige?
Politik sitter inte i hudfärgen (fr Rick Falkvinge)


//Zac
PS. Skall man fortsättningsvis akta sig för konservativa och kristna frimurare? Skall jakten på etniska norrmän med tillgång till konstgödsel börja nu?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,  AB12, Ex1234, SvT, DN12, SvD123456, GP123, SR Alex, Anders, Anna, Cornucopia, Ekonomisten, Glännström, Högberg, Jan, Justew, Jämlikhetsanden, Kent, Lindqvist, Martin, Mathias, Motpol, Peter, Radikalen, Sebastian, Tokmoderaten, Törnebom, Vonkis, Wiseman från T Böhlmark

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?

Vadå Liberal-fallos??

Jag fattar inte ståhejet?  Och som vimpel: