Fortsätt till huvudinnehåll

Lite verklighet om jag får be?

Hur ur led med tiden kan man vara?
Svar: Jo, är man förbundsordförande i Kristdemokratiska Kvinnoförbundet, Maria Fälth, så kan man vara hur långt ut i periferin som helst...
För att jämna ut könsfördelningen i läkemedelsforskningen föreslår Kristdemokratiska Kvinnoförbundet att kvinnor som ställer upp som försökspersoner ska få högre ersättning än män.
(Källa.)

Låt oss titta på vad Läkemedelsverket har sagt om detta:
Kvinnor deltar i kliniska prövningar i lika stor utsträckning som män. Den utbredda missuppfattningen om att nya läkemedel bara skulle testas på män beror troligtvis på att läkemedelsföretag och myndigheter inte har informerat tillräckligt om hur gällande regler ser ut. [Ja, eller slöa, genomkorkade förbundsordföranden i Kristdemokratiska Kvinnoförbundet som inte orkar eller vill veta hur verkligheten ser ut..., min anm]

Viktigt innehåll i simpel förpackning

Sara Varga får hundratals brev från misshandlade efter sin låt
(Källa.)

Jättefint! Hon gör en (dock tråkig) Lisa Ekdahlsdoftande låt med en text som låter som om den är skriven av en niondeklassare. Innehållet känns dock tyvärr alltid lika aktuellt och låt mig få passa på också att peka på det faktum att kvinnor utövar minst lika stor andel våld som män i förhållanden idag samt att mörkertalet (#talaomdet!) sannolikt är större vad gäller slagna män än slagna kvinnor...
När får vi se det i melodifestivalen?

Ta ett råd

Låt oss komma ihåg det, och är du en man som får utstå fysisk och psykisk misshandel av din käraste - bara gå!

En detalj om artikeln ovan

Rubriken lyder "Det hugger till i hjärtat" - och för mina tankar till Hjärt-Lungfonden.
De har en kampanj som heter "Rädda kvinnohjärtat - Go Red". En angelägen och viktig kampanj, då "Fler kvinnor dör i hjärtsjukdom än i någon annan sjukdom! Varje dag drabbas 41 kvinnor av hjärtinfarkt. Kvinnors och mäns hjärtan är i grunden lika, men det finns viktiga skillnader som vi måste forska mer om. Forskarna är redo och idéerna finns, det enda som saknas är pengar!"

Men?

Jo, visst finns det ett men i sammanhanget... så tar vi en liiiten titt hos Socialstyrelsen:
Hjärtinfarkt är, både när det gäller incidens och mortalitet, starkt köns- och åldersrelaterad. Om man tar hänsyn till ålder är risken för män att drabbas eller avlida av akut hjärtinfarkt nästan dubbelt så stor som för kvinnor.
..
År 2007 inträffade 655 fall av akut hjärtinfarkt per 100 000 män och 462 fall per 100 000 kvinnor i åldrarna 20 år och över.
..
Under år 2007 dog 174 män och 135 kvinnor per 100 000 män respektive kvinnor i åldrarna 20 och över med en diagnos för akut hjärtinfarkt.
..
År 1995 avled 41 procent av männen och närmare 45 procent av kvinnorna inom 28 dagar efter infarkt.
(Källa.)

Den sista uppgiften om dödlighet kan vi gott ta en liten fördjupande förklaring till...

Hjärtsjukdom

Kvinnor har mycket mer allmänna symptom än män vad gäller hjärt-/kärlsjukdomar, det gör det betydligt svårare att diagnostisera kvinnor. Kvinnor med hjärtproblem är också betydligt äldre än männen samt dröjer ofta längre tid med att söka läkarhjälp vilket antagligen beror på de diffusa symptomen.
Det är enkla fakta och logiskt sett inga som helst tecken på att det råder en könsmaktsordning i behandlingen av hjärtpatienter.

Synen på kvinnofrågorna

Kanske illustreras detta bäst genom ett citat från den eminenta och roliga sidan tjuvlyssnat:

Äsch, han kör bara med dig!

Buss 809 till Uppsala

Kvinna ~40 (pratar högt i sin mobil): Alltså, jag har försökt få ersättnig från UL jag vet inte hur många gånger på grund av att bussen körde ifrån mig så att jag blev rejält försenad till jobbet, men det händer liksom ingenting! Han körde ifrån mig, bara för att jävlas, så att jag skulle komma försent. (Tystnad) Alltså, om du tänker dig i “När lammen tystnar”, precis innan han ska börja äta på sina offer, så såg han ut när han körde ifrån mig! (Hon fortsätter väsandes) …och han asgarvade! (Tystnad) Alltså, han körde ifrån mig, på pin kiv, bara för att jävlas och det är kvinnomisshandel… och kvinnofridskränkning!

En balanserad jämställdhetsminister??

Nej, det är inget Aprilskämt, men det gäller inte Sverige heller...
Danska jämställdhetsministern vill göra Internatinella kvinnodagen till en dag för mäns och kvinnors lika möjligheter
(Källa.)

Mothugg!

Givetvis får denna (lite gamla nyhet?) omedelbart mothugg även om det tycks mynna ut i konstiga, svepande formuleringar:
Till skillnad från min manlige bekant tycker jag nämligen inte att det räcker med att kvinnor fått sin rösträtt och blivit myndighetsförklarade för länge sedan.
Den dagen kön [som vanligt så handlar det bara om kvinnligt kön, min anm] inte längre lägger hinder i vägen kan vi avskaffa ytterligare en temadag som inte borde behövas.

Vad tycker då jag? Om internationella kvinnodagen?

Hurra för internationella kvinnodagen - en viktig dag för förtryckta kvinnor runt om i världen. Låt oss skänka en tanke och ta mod att fortsatt arbeta för dem som är offer för medeltida, patriarkala förtryck.
Tyvärr så ägnar sig dagens (tok-)feminister åt att hitta på förtryck och blunda för annan typ av könsförtryck.

Bara kvinnor!

Ty könsförtryck är enligt (tok-)feministisk definition något som exklusivt kvinnor drabbas av. Således kan aldrig feminismen handla om jämställdhet och jämlikhet, eftersom man i sin blinda iver över, oftast påhittade och imaginära oförträtter numera, ökar diskriminering och ojämställdhet. Det är så oerhört tragiskt att denna galna könsmaffia skall solka ner ett så viktigt arbete som att få bort medeltidssynen på kvinnor i tredje världen.


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n