Fortsätt till huvudinnehåll

Lite verklighet om jag får be?

Hur ur led med tiden kan man vara?
Svar: Jo, är man förbundsordförande i Kristdemokratiska Kvinnoförbundet, Maria Fälth, så kan man vara hur långt ut i periferin som helst...
För att jämna ut könsfördelningen i läkemedelsforskningen föreslår Kristdemokratiska Kvinnoförbundet att kvinnor som ställer upp som försökspersoner ska få högre ersättning än män.
(Källa.)

Låt oss titta på vad Läkemedelsverket har sagt om detta:
Kvinnor deltar i kliniska prövningar i lika stor utsträckning som män. Den utbredda missuppfattningen om att nya läkemedel bara skulle testas på män beror troligtvis på att läkemedelsföretag och myndigheter inte har informerat tillräckligt om hur gällande regler ser ut. [Ja, eller slöa, genomkorkade förbundsordföranden i Kristdemokratiska Kvinnoförbundet som inte orkar eller vill veta hur verkligheten ser ut..., min anm]

Viktigt innehåll i simpel förpackning

Sara Varga får hundratals brev från misshandlade efter sin låt
(Källa.)

Jättefint! Hon gör en (dock tråkig) Lisa Ekdahlsdoftande låt med en text som låter som om den är skriven av en niondeklassare. Innehållet känns dock tyvärr alltid lika aktuellt och låt mig få passa på också att peka på det faktum att kvinnor utövar minst lika stor andel våld som män i förhållanden idag samt att mörkertalet (#talaomdet!) sannolikt är större vad gäller slagna män än slagna kvinnor...
När får vi se det i melodifestivalen?

Ta ett råd

Låt oss komma ihåg det, och är du en man som får utstå fysisk och psykisk misshandel av din käraste - bara gå!

En detalj om artikeln ovan

Rubriken lyder "Det hugger till i hjärtat" - och för mina tankar till Hjärt-Lungfonden.
De har en kampanj som heter "Rädda kvinnohjärtat - Go Red". En angelägen och viktig kampanj, då "Fler kvinnor dör i hjärtsjukdom än i någon annan sjukdom! Varje dag drabbas 41 kvinnor av hjärtinfarkt. Kvinnors och mäns hjärtan är i grunden lika, men det finns viktiga skillnader som vi måste forska mer om. Forskarna är redo och idéerna finns, det enda som saknas är pengar!"

Men?

Jo, visst finns det ett men i sammanhanget... så tar vi en liiiten titt hos Socialstyrelsen:
Hjärtinfarkt är, både när det gäller incidens och mortalitet, starkt köns- och åldersrelaterad. Om man tar hänsyn till ålder är risken för män att drabbas eller avlida av akut hjärtinfarkt nästan dubbelt så stor som för kvinnor.
..
År 2007 inträffade 655 fall av akut hjärtinfarkt per 100 000 män och 462 fall per 100 000 kvinnor i åldrarna 20 år och över.
..
Under år 2007 dog 174 män och 135 kvinnor per 100 000 män respektive kvinnor i åldrarna 20 och över med en diagnos för akut hjärtinfarkt.
..
År 1995 avled 41 procent av männen och närmare 45 procent av kvinnorna inom 28 dagar efter infarkt.
(Källa.)

Den sista uppgiften om dödlighet kan vi gott ta en liten fördjupande förklaring till...

Hjärtsjukdom

Kvinnor har mycket mer allmänna symptom än män vad gäller hjärt-/kärlsjukdomar, det gör det betydligt svårare att diagnostisera kvinnor. Kvinnor med hjärtproblem är också betydligt äldre än männen samt dröjer ofta längre tid med att söka läkarhjälp vilket antagligen beror på de diffusa symptomen.
Det är enkla fakta och logiskt sett inga som helst tecken på att det råder en könsmaktsordning i behandlingen av hjärtpatienter.

Synen på kvinnofrågorna

Kanske illustreras detta bäst genom ett citat från den eminenta och roliga sidan tjuvlyssnat:

Äsch, han kör bara med dig!

Buss 809 till Uppsala

Kvinna ~40 (pratar högt i sin mobil): Alltså, jag har försökt få ersättnig från UL jag vet inte hur många gånger på grund av att bussen körde ifrån mig så att jag blev rejält försenad till jobbet, men det händer liksom ingenting! Han körde ifrån mig, bara för att jävlas, så att jag skulle komma försent. (Tystnad) Alltså, om du tänker dig i “När lammen tystnar”, precis innan han ska börja äta på sina offer, så såg han ut när han körde ifrån mig! (Hon fortsätter väsandes) …och han asgarvade! (Tystnad) Alltså, han körde ifrån mig, på pin kiv, bara för att jävlas och det är kvinnomisshandel… och kvinnofridskränkning!

En balanserad jämställdhetsminister??

Nej, det är inget Aprilskämt, men det gäller inte Sverige heller...
Danska jämställdhetsministern vill göra Internatinella kvinnodagen till en dag för mäns och kvinnors lika möjligheter
(Källa.)

Mothugg!

Givetvis får denna (lite gamla nyhet?) omedelbart mothugg även om det tycks mynna ut i konstiga, svepande formuleringar:
Till skillnad från min manlige bekant tycker jag nämligen inte att det räcker med att kvinnor fått sin rösträtt och blivit myndighetsförklarade för länge sedan.
Den dagen kön [som vanligt så handlar det bara om kvinnligt kön, min anm] inte längre lägger hinder i vägen kan vi avskaffa ytterligare en temadag som inte borde behövas.

Vad tycker då jag? Om internationella kvinnodagen?

Hurra för internationella kvinnodagen - en viktig dag för förtryckta kvinnor runt om i världen. Låt oss skänka en tanke och ta mod att fortsatt arbeta för dem som är offer för medeltida, patriarkala förtryck.
Tyvärr så ägnar sig dagens (tok-)feminister åt att hitta på förtryck och blunda för annan typ av könsförtryck.

Bara kvinnor!

Ty könsförtryck är enligt (tok-)feministisk definition något som exklusivt kvinnor drabbas av. Således kan aldrig feminismen handla om jämställdhet och jämlikhet, eftersom man i sin blinda iver över, oftast påhittade och imaginära oförträtter numera, ökar diskriminering och ojämställdhet. Det är så oerhört tragiskt att denna galna könsmaffia skall solka ner ett så viktigt arbete som att få bort medeltidssynen på kvinnor i tredje världen.


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv