Fortsätt till huvudinnehåll

Lögner och tragedier i Afghanistan

Soldaters död inte politisk fråga
Försvarsminister Sten Tolgfors (M) får stöd av försvarsutskottets ordförande Håkan Juholt (S).
(Källa.)

Men det passar bra när man skall pressa in Sveriges genom tidernas mest integritetskränkande lag (FRA) att använda sig av de svenska soldaternas säkerhet och i flera fall tyvärr dödsfall; jag skrev vid tillfälle:

Afghanistan, en svår nöt

Afghanistan är om något knappast svart-vitt. Jag tycker inte heller om att vara delaktig i en helt galen amerikansk spindoktor-plan att skapa en yttre fiende, men samtidigt så är det ett för djävligt förtryck som nu delvis är borta. Tyvärr så lär talibanerna snabbt återfå kontrollen när USA lämnar Afghanistan, något som lokalbefolkningen mycket väl är införstådd med och därför så vill man inte öppet samarbeta med USA då det är en säker dödsdom när Talibanerna tar över.

Ingen lätt sak som sagt

Känner dock stark sorg över den unge man som nu dött i ett förlorat krig. En ung man som säkert bara vill göra skillnad och nu får komma hem i delar i en kista. Men samtidigt så är det sådana unga män som han som alltid ställt sig i första ledet och stått upp för de ideal som vi i Sverige vill stå för.

Bullshit

Däremot Tolgfors skitsnack om att de säkrar Sverige mot terrorism kan väl knappast han själv tro på? Införandet av den starkt integritetskränkande FRA-lagen "för att skydda svenskarna i Afghanistan" låter också som en långt dragen lögn. Usch och fy. Usch och fy var det...

Och dödade av andra svenskar?

Jo, en tragedi. Jag ser inte heller något brottsligt att i en tokkaotisk situation av misstag skjuta sina vänner, s k friendly fire. Det är ett tokigt kaos och ex en spärreld kan lätt bli en dödsfälla om en kamrater rusar åt fel håll.

Vad som däremot borde anses som brottsligt...

Det har varit glidande på sanningen sedan första stund. Det torde ha stått helt klart för alla ansvariga kort tid efter tragedin att de föll för de egnas eld. Förstår jag det rätt så verkar de inte ha blivit träffade överhuvudtaget av fiendens kulor. Skadorna är, i alla fall alla dödande, tydligt deras enhets. Pinsamt och trots allt känns det värre nu när man fått klart i hur det ligger till efter alla lögner och halvsanningar.
"svenska kulor har träffat soldaterna, i alla fall skyddsväst och liknande"
"utredningen inte kunnat få ett säkert svar kring vilka kulor som dödat"

Ställ uppgifterna mot varandra!

Det har tidigare cirkulerat uppgifter om att svenskarna kan ha träffats av svenska kulor, men de tillbakavisades först av Försvarsmakten som den 12 mars i fjol sade att det inte finns något som talar för att de sköts av svenska soldater.
Den 25 mars förra året uppgav Försvarsmakten att det inte kunde uteslutas att de svenska officerarna och tolken träffats av svenska vådaskott, men att de tre dödades av de inledande skottsalvorna.
Den 12 juli i fjol meddelade chefsåklagare Krister Petersson att den förundersökning som inletts efter dödsskjutningen lagts ner. Det framkom även då att det inte kunde uteslutas att de dödande kulorna var svenska.
Mot detta:
Kulhålen i svenskarna har samma storlek som motsvarar kalibern på den svenska ammunitionen. Den afghanske man som sköt mot svenskarna hade en ammunition med kalibern 7.62 millimeter medan svenskarnas ammunition hade kalibern 5.56 millimeter.
Obduktionsprotokoll visar också att ingångshålen sitter högre upp på svenskarnas kroppar än utgångshålen. Enligt skottvinkeln bör skotten ha avlossats från en plats cirka fyra meter upp och skulle då ha kunnat avlossas från det svenska pansarterrängfordon som stod vid vägrenen, enligt TV 4 Nyheterna.

Bullshit

Med andra ord så har det hela tiden varit glidande på sanningen. "Inte kan uteslutas" - vadå? De har bara kulhål efter svenska kulor i sig??
Jag förstår om man vill skydda den stackare som stod uppe på taket och med största sannolikhet är den som pepprat sina kamrater med dödande eld i vild panik. Det är en tragedi, men det är också en olycka utan egentlig gärningsman. En oerhört tragisk olycka för alla som nu förvärras av lögner och dimridåer och där är det utan tvekan enkelt att se var allt ansvar ligger.

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , SvD, DN1234, AB, Ex

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Galen flyktingpolitik - och oansvarig

Flyktingpolitiken måste vara hållbar - även på fem, tio års sikt. Är vi inte beredda att vara första destination i alla lägen, kan inte Sveriges flyktingpolicy skilja sig radikalt från andra länders. Och om integrationen inte hinner med migrationen, skapas enklaver. Vilket kan leda till att människor som flyr hit, från förtryck och förföljelse, finner att samma strukturer har vuxit upp här. ( Källa .) Ja, vem ställer inte upp på detta? Bland det värsta jag vet är plakatpolitik där man signalerar godhet och handlingskraft och sedan vänder ryggen till och förnekar problemet. Offrar de man värnar om. Så har flyktingpolitiken fungerat i mångt och mycket. Sverigedemokraternas inflytande på stora delar av den svenska debatten har varit oproportionerlig och bedövande. Debatten har sedan snedvridits av twittervänstern som har styrt in debatten på att debattera SD och ingenting utom SD. Amen! Att debattera något annat har tolkats som en typ av tyst medgivande av SD's existens. G