Fortsätt till huvudinnehåll

Ett spännande val av Håkan Juholt!

Det är ett spännande val måste jag säga, frågan är om det räcker fram till ett spännande val 2014?

Fräscht!

En sak som känns uppiggande redan är hans folklighet. Det är en människa av kött och blod som står framför oss. Inte en iskall affärsmänniska med psykopatiska drag som Damberg eller iskylig, rent av omänsklig utstrålning som Östros eller Nuder; alla politiska broilers av högsta och största S-klass.
Istället så kommer han ifrån ett redaktionsjobb på Östran, denna standardtidning när jag var liten för alla som inte tyckte om Barometern. En Barometern som jag tycker håller oerhört hög klass när jag ögnar igenom den vid regelbundna besök i Kalmartrakten.

Sahlin

Denna skrupellösa politiker med tveksam ledarstil, obefintlig kurs och som med darrande stämma och ett tonläge som om hon pratade med utvecklingsstörda barn (lägg därtill en släpande stockholmska som alienerar många) knappast var ett vinnande val. Upphetsningen handlade nog mest om att den olje- och svettdoftande socialdemokratin äntligen hade fått en partiledare med äggstockar.
Ingen tänkte på gammal erfarenhet av politikern Sahlin, ingen tänkte framåt där Moderaterna krossat Persson genom att stiga in i mittfåran och stjäla både praktisk politik och orden ur munnen på socialdemokraterna. I detta läget så slänger man in en av de mest fantasilösa politikerna i ledet. Och i efterhand så verkar man chockad av att det gick åt pipsvängen?

Efterbörden...

Redan nu har jag bekanta brinnande socialdemokrater som lägger all skuld på Sahlin. Det brutala misslyckandet i valet läggs enbart på henne. Nu är den rätta ordningen tillbaka - en stark man i ledningen, med de rätta åsikterna (vänster!) och med all den tyngd som bara socialdemokratisk historia kan ge. Jag känner instinktivt att nu tycks många andas ut - allt är återställt och nu är det bara att defilera fram till valet 2014 och så skall allt bli tryggt igen när socialdemokraterna om igen håller i taktpinnen.

Fel, fel, fel

Tyvärr så är det så oerhört felaktigt att man nästan blir förbannad! Sahlin var utan tvekan en av anledningarna till att socialdemokratin tappat greppet om makten, men framför allt är det en vilsenhet i ny omvärld, en omvärld där vi andra, väljarna och medborgarna levt de senaste 25 åren. Att gräva ner sig i oomförbytlighetens minnenas träsk nu vore ett katastrofalt misstag. Reformeringarna måste dugga hårt och tätt för att hitta en linje för socialdemokratin på 2000-talet. Det står fortfarande en v.1980-stämpel hårt på all den politik som de står för idag.

Ändra, ändra, ändra - ett tips

Och för guds skull - ÄNDRA DET SOVJETDOFTANDE REKRYTERINGSFÖRFARANDET TILL NÄSTA GÅNG!
Löjets skimmer är bara förnamnet. I dagens twittrande, ständigt uppkopplade och bloggande verklighet så fungerar det inte med "en demokratisk process" där bara en kandidat är röstningsbar. Det är djupt ovärdigt ett demokratiskt parti tillika Sveriges största parti på 2000-talet. Öppenhet innebär minskad makt för strukturen - det är dags att vädra ut dem nu, Juholt - även om det var de som gav dig makten. Visa handlingskraft och ödmjukhet inför framtiden.

Revanschen!

Frågan är om kanske Juholt är mätt redan?
Att ha kastat av Sahlin ifrån den gamla trötta märren kanske räcker? Hämnden för att blivit bortkollrad av Sahlin när det gällde partisekreterarrollen och en förlorad plats i Europaparlamentet och sedan tystnaden och osynliggörandet från Sahlin. Frågan är också hur de starka S-kvinnorna kommer att ta emot honom i det praktiska arbetet? Han var ju den som först satte bollen i rullning för att få bort Sahlin när hon själv inte förstod misslyckandet och det omöjliga att sitta kvar. Istället för att själv ta initiativet (som Persson före henne) så blev hon, symptomatiskt med hela hennes svaga ledartid, tvingad till att reagera på utomståendes utspel snarare än att driva något själv. Göran Persson hade sedan länge sett det där; "hennes styrka är inte tänkandet utan att förmedla ett budskap"...

En bonusvideo!

Folklighet, humor och skön värme är väl bara förnamnet? :o) 

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten



//Zac, önskar Juholt lycka till - det är väldigt viktigt med en tydlig och stark opposition!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , AB1, Ex12345, SvD123, DN12345678901234

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England