13 mars 2011

Vad vad det jag Saade?

Jaha, Saade. Vad vad det jag saade?

Mina tips om placeringarna

 1. Eric Saade
 2. The Moniker
 3. Danny
 4. Sara Varga
 5. Playtones
 6. Swingfly
 7. Sanna Nielsen
 8. Brolle JR
 9. Linda Bengtzing
 10. Nicke Borg

Och det blev...

 1. Eric Saade
 2. Danny Saucedo
 3. The Moniker
 4. Sanna Nielsen
 5. Swingfly
 6. The Playtones
 7. Linda Bengtzing
 8. Nicke Borg
 9. Sara Varga
 10. Brolle

Inte så bra gissat va?

Jag prickade in vinnaren, men med tanke på hur pulsen höjs på alla flickor som är <14år när han gick upp på scenen så var det inte en direkt vild eller vildsint gissning...

Och existensberättigandet för recensenterna..?

Dessa magsura typer som egentligen bara existerar för att de skall ha en avvikande åsikt, eller helst nedvärderande åsikt gentemot svenska folkets röstande. Jag har dock en liten teori. Vad gäller studioinspelningarna så är det skillnad. Ligga hemma och lyssna på CD-versionen och att se hela saken live är två helt olika saker.

Noll utstrålning och Bengtzing...

De huvudsakliga irritationsmomenten är att ingen av Love Generation, Loreen eller Christian Walz gick vidare ens till final. Förutom Loreen som fungerar alldeles utmärkt på skiva och inte riktigt på scen, så är de andra två låtarna totalt förutsägbara, precis som allt annat i denna final. Skillnaden är att Christian Walz har absolut noll(-273,15°C) utstrålning på scen och att ett flåsande och ganska slätt Love Generation ställdes emot ADHD-Linda. Och hur röstar normalt <14-åriga flickor?

En snabbgenomgång av gårdagen

++ Danny – ”In the club”

Fortfarande infantil och irriterande låt. Han är dock duktig på scen och kom ju sååå nära igår även om han hela tiden var steget bakom Saade.

+ Sara Varga – ”Spring för livet”

Var jättenervös igår, frågan är om det var en för- eller nackdel? Det är dock fortfarande en lite småtråkig Lisa Ekdahlsdoftande låt med en text som låter som om den är skriven av en niondeklassare.

+++ The Moniker – ”Oh my god”

Ledsen, men budget-DiLeva levererar faktiskt. Jag blir på bra humör inför den riktigt lekfulla och glada låten. Riktigt snyggt spel i bakgrunden och kläder och scenografi passar precis. Bäst (och från Jönköping, HURRA!). I alla andra omröstningar har han vunnit stort - men det är vi vuxna som röstar på nättidningarna och det är 14-åringarna som ringer. En viss skillnad...

+ Brolle JR – ”Seven days and seven nights”

Tråkig låt, Brolle JR är fortfarande bättre än låten. Men hans dans var nu borta helt? WTF? Jag hade förberett mig på ytterligare famntag på en rullande Ålandsfärja? Men en av kvällens komiska höjdpunkter borta!

+ Linda Bengtzing – ”E det fel på mej”

En del orkar t o m göra genusanalyser av schlagerstruntet! Lättglömd ADHD-barnpop av sämsta slag, hennes bidrag verkar f ö bli sämre med åren?

++ Nicke Borg – ”Leaving home”

Gäsp, tatueringar och föga övertygande rockröst - gäääsp. Men varför är det ingen som kan säga rakt ut att han sjunger uruselt? Snyggt hologram - faktiskt är hologrammet mer levande än de flesta muppar som ställer upp i finalen...

+++ Swingfly – ”Me and my drum”

Det kanske är något med åldern, men fånleende dansflickor som slår på trummor? *ryys* Hyggligt catchy annars, hade man varit tvungen att lyssna på alla bidragen 100ggr så vete sjutton. Swingflys son lär väl egentligen vara den enda kvarstående minnet av denna final! Supergulligt och sådant som man inte kan skriva manus om.

++ Sanna Nielsen – ”I'm in love”

Sämre låt än vanligt för Sanna. Men godkänt i alla fall. Snygg på något lustigt sätt i sin Maria Abrahamssonsfrissa, kortare kjol? Superstabil.

++ Playtones – ”The king”

Hatar verkligen den blåa tonen de har på de matchande kostymerna. Catchy  - och ståbas på scenen skall alltid premieras! En brinnande flygel är rebelliskt...

++ Eric Saade – ”Popular”

Dagens vinnare. Alla flickor 13 och under är helt till sig. Lägg därtill en irriterande låt som sätter sig på hjärnan... Vann också de internationella jurygrupperna - lite ovanligt.


//Zac
PS. Ber om ursäkt för det förutsägbara och nästan lite pinsamma rubriken - men är inte det kvintessens av melodifestivalen - förutsägbarhet och pinsamhet?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , AB12345, Ex, DN, SvD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...