Fortsätt till huvudinnehåll

S-kampen mot verkligheten

Socialdemokratins uppdrag är kampen för jämlikhet. När rörelsen varit som starkast har den varit på toppen av tidens våg, och utifrån denna jämlikhetssträvan pekat ut de nya frigörelseprojekten. Rösträtt, åtta timmars arbetsdag, jämställdhet mellan kvinnor och män, kamp mot diskriminering, rätt för homosexuella att gifta sig. Inte bara i takt med opinionen, utan före. Och inte bara i ord, utan i handling.
..
Miljö och klimat. Jämställdhet. Integritet. Detta är centrala frågor på dagens politiska spelplan. Det är också frågor där Socialdemokraterna i stor utsträckning lämnat walk-over till nya, mer eller mindre framgångsrika partier: Miljöpartiet, Feministiskt initiativ och Piratpartiet.
Ta jämställdheten, i dag en icke-fråga på den politiska dagordningen. Samtidigt tjänar kvinnor mindre än män, har sämre tillgång till vård, arbete, frihet och trygghet. Ett exempel: 85 procent av Kommunals medlemmar jobbar deltid, i stor utsträckning ofrivilligt. Det leder till sämre lön, sjukpenning och pension.
..
Kommunals krav på barnomsorg på obekväma arbetstider och tredelad föräldraförsäkring borde vara självklarheter för en modern socialdemokrati. Detsamma gäller kvoterade börsbolagsstyrelser, ett modifierat rut-avdrag och åtgärder för att kvinnor ska slippa mördas i hemmet. Och Håkan Juholt måste i rekryteringar och utnämningar visa att han inte lever i en mansbunker.

”Jag gillar inte nostalgi, om den inte är min”, sa den amerikanska musiklegenden Lou Reed. Det hade kunnat vara ett citat av Göran Persson, men aldrig av Mona Sahlin. Hennes politiska storhet var att – liksom Palme, liksom Erlander – uppfatta rörelser i tiden och göra dem till socialdemokratiska projekt.
(Källa.)

Vad fint allt låter.
Problemet är bara att skribenten har huvudet uppe i molnen som så många andra vänsterskribenter.
Verkligheten är deras värsta fiende.
Det är lätt att hitta problem under högerstyre, men det torde vara svårare att blunda och inte låtsas om de problem som varit under eget vänsterstyre?

En enögd, reviderad historia

Det grundläggande problemet är deras vurm för historien, tillbakablickandet. Men samtidigt så är det så lätt att blunda för verkligheten. Några få punkter som punkterar mycket av Karin Petterssons resonemang å det grövsta;
 • Statens institut för rasbiologi - hoppla, jämlikhet - om du inte råkar vara idiot eller tattare. Inte undra på att nazisterna beundrade oss för vår framskjutna position vad gäller rasbiologin. Hjalmar Branting, denna socialdemokratiska gigant, stod själv stod för motionen i andra kammaren...
 • Alla svenska, myndiga män, fick rösträtten först fyra år efter det att kvinnorna fått fullständig rösträtt här i landet! Något som ingen tycks ta någon notis om. Men det är typiskt för vårt samhälle av idag att blunda när män förfördelas...
 • Mona Sahlin kommer att vara en parentes man pratar tyst om i framtiden. Utan tvivel den mest misslyckade s-ledaren i modern tid. Katastrof är faktiskt bara förnamnet. Men Karin Pettersson och en handfull andra försöker skriva om historien - men du, skall du verkligen nämna henne i samma mening som Palme och Erlander?
 • Och på tal om Palme - Geijeraffären och Harvardaffären visar tydligt på en människa helt utan förståelse för de regler som gäller övriga samhället. En total maktmänniska - vad säger det om hans engagemang och  övriga värv? 
 • SSU, skall jag ens nämna SSU, denna plantskola för pamparna? Medlemsfusk, och de maktkamper, eller direkta krig som förts torde göra vem som helst livrädd för kombattanterna... 
 • Bodströmsamhället... Jo, människors rättigheter och integritet väger lätt när man sitter i regeringsställning. Makt och kontroll över medborgarna är det enda som räknas.
 • Med den navelsträng man har till fackförbunden så är det konstigt att ingen reagerar på att man tycks strunta i att det dör mer än 70 män om året i arbetsplatsolyckor? Pratet om jämställdhet är bara nys, så länge det handlar om att män råkar illa ut. 
 • Integritet ja. Ett paradnummer från ett parti som alltid stått för att förtrycka och övervaka sina medborgare. IB-affären är en höjdare av hur man ser på demokrati och medborgliga rättigheter. Ett systematiskt och överlagt övergrepp som inbegrep ett nätverk ända in i socialdemokratins innersta. 
 • Och vad har Feministiskt Initiativ med 'Jämställdhet' att göra? 
 • Att kvinnor tjänar sämre och har sämre tillgång till vård, arbete, frihet och trygghet? På vilket sätt? Jag anar feministiska myter och enögdhet här.
  • Kvinnor har inte exakt samma arbeten som män, de arbetar deltid betydligt oftare, och nej, det är ingen strukturerad diskriminering på arbetsmarknaden. Det handlar om olika livsval.
  • Kvinnor lever också längre än män - så enkelt var det med "den sämre vården"...
  • Sämre tillgång till arbete? WTF?? Sist jag tittade så var det fler män som var öppet arbetslösa?
  • Trygghet? Det är i runda tal 3ggr så stor risk att bli utsatt för våldsbrott om du är en man... Trygghetsfrågan är intimt förknippad med feminismens ständiga offermyt när det gäller kvinnor.

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac, ett parti att vara riktigt stolt över - lycka till Juholt! Ett förslag är kanske att rensa ut liken ur garderoben och lägga korten på bordet en gång för alla?
PS. Med sådana vänner så...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , HD, Norran, Kuriren, NSD, VT, NT, DN1, SvD12, Ex, SSv, GP, AB1

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Galen flyktingpolitik - och oansvarig

Flyktingpolitiken måste vara hållbar - även på fem, tio års sikt. Är vi inte beredda att vara första destination i alla lägen, kan inte Sveriges flyktingpolicy skilja sig radikalt från andra länders. Och om integrationen inte hinner med migrationen, skapas enklaver. Vilket kan leda till att människor som flyr hit, från förtryck och förföljelse, finner att samma strukturer har vuxit upp här. ( Källa .) Ja, vem ställer inte upp på detta? Bland det värsta jag vet är plakatpolitik där man signalerar godhet och handlingskraft och sedan vänder ryggen till och förnekar problemet. Offrar de man värnar om. Så har flyktingpolitiken fungerat i mångt och mycket. Sverigedemokraternas inflytande på stora delar av den svenska debatten har varit oproportionerlig och bedövande. Debatten har sedan snedvridits av twittervänstern som har styrt in debatten på att debattera SD och ingenting utom SD. Amen! Att debattera något annat har tolkats som en typ av tyst medgivande av SD's existens. G