Fortsätt till huvudinnehåll

S-kampen mot verkligheten

Socialdemokratins uppdrag är kampen för jämlikhet. När rörelsen varit som starkast har den varit på toppen av tidens våg, och utifrån denna jämlikhetssträvan pekat ut de nya frigörelseprojekten. Rösträtt, åtta timmars arbetsdag, jämställdhet mellan kvinnor och män, kamp mot diskriminering, rätt för homosexuella att gifta sig. Inte bara i takt med opinionen, utan före. Och inte bara i ord, utan i handling.
..
Miljö och klimat. Jämställdhet. Integritet. Detta är centrala frågor på dagens politiska spelplan. Det är också frågor där Socialdemokraterna i stor utsträckning lämnat walk-over till nya, mer eller mindre framgångsrika partier: Miljöpartiet, Feministiskt initiativ och Piratpartiet.
Ta jämställdheten, i dag en icke-fråga på den politiska dagordningen. Samtidigt tjänar kvinnor mindre än män, har sämre tillgång till vård, arbete, frihet och trygghet. Ett exempel: 85 procent av Kommunals medlemmar jobbar deltid, i stor utsträckning ofrivilligt. Det leder till sämre lön, sjukpenning och pension.
..
Kommunals krav på barnomsorg på obekväma arbetstider och tredelad föräldraförsäkring borde vara självklarheter för en modern socialdemokrati. Detsamma gäller kvoterade börsbolagsstyrelser, ett modifierat rut-avdrag och åtgärder för att kvinnor ska slippa mördas i hemmet. Och Håkan Juholt måste i rekryteringar och utnämningar visa att han inte lever i en mansbunker.

”Jag gillar inte nostalgi, om den inte är min”, sa den amerikanska musiklegenden Lou Reed. Det hade kunnat vara ett citat av Göran Persson, men aldrig av Mona Sahlin. Hennes politiska storhet var att – liksom Palme, liksom Erlander – uppfatta rörelser i tiden och göra dem till socialdemokratiska projekt.
(Källa.)

Vad fint allt låter.
Problemet är bara att skribenten har huvudet uppe i molnen som så många andra vänsterskribenter.
Verkligheten är deras värsta fiende.
Det är lätt att hitta problem under högerstyre, men det torde vara svårare att blunda och inte låtsas om de problem som varit under eget vänsterstyre?

En enögd, reviderad historia

Det grundläggande problemet är deras vurm för historien, tillbakablickandet. Men samtidigt så är det så lätt att blunda för verkligheten. Några få punkter som punkterar mycket av Karin Petterssons resonemang å det grövsta;
 • Statens institut för rasbiologi - hoppla, jämlikhet - om du inte råkar vara idiot eller tattare. Inte undra på att nazisterna beundrade oss för vår framskjutna position vad gäller rasbiologin. Hjalmar Branting, denna socialdemokratiska gigant, stod själv stod för motionen i andra kammaren...
 • Alla svenska, myndiga män, fick rösträtten först fyra år efter det att kvinnorna fått fullständig rösträtt här i landet! Något som ingen tycks ta någon notis om. Men det är typiskt för vårt samhälle av idag att blunda när män förfördelas...
 • Mona Sahlin kommer att vara en parentes man pratar tyst om i framtiden. Utan tvivel den mest misslyckade s-ledaren i modern tid. Katastrof är faktiskt bara förnamnet. Men Karin Pettersson och en handfull andra försöker skriva om historien - men du, skall du verkligen nämna henne i samma mening som Palme och Erlander?
 • Och på tal om Palme - Geijeraffären och Harvardaffären visar tydligt på en människa helt utan förståelse för de regler som gäller övriga samhället. En total maktmänniska - vad säger det om hans engagemang och  övriga värv? 
 • SSU, skall jag ens nämna SSU, denna plantskola för pamparna? Medlemsfusk, och de maktkamper, eller direkta krig som förts torde göra vem som helst livrädd för kombattanterna... 
 • Bodströmsamhället... Jo, människors rättigheter och integritet väger lätt när man sitter i regeringsställning. Makt och kontroll över medborgarna är det enda som räknas.
 • Med den navelsträng man har till fackförbunden så är det konstigt att ingen reagerar på att man tycks strunta i att det dör mer än 70 män om året i arbetsplatsolyckor? Pratet om jämställdhet är bara nys, så länge det handlar om att män råkar illa ut. 
 • Integritet ja. Ett paradnummer från ett parti som alltid stått för att förtrycka och övervaka sina medborgare. IB-affären är en höjdare av hur man ser på demokrati och medborgliga rättigheter. Ett systematiskt och överlagt övergrepp som inbegrep ett nätverk ända in i socialdemokratins innersta. 
 • Och vad har Feministiskt Initiativ med 'Jämställdhet' att göra? 
 • Att kvinnor tjänar sämre och har sämre tillgång till vård, arbete, frihet och trygghet? På vilket sätt? Jag anar feministiska myter och enögdhet här.
  • Kvinnor har inte exakt samma arbeten som män, de arbetar deltid betydligt oftare, och nej, det är ingen strukturerad diskriminering på arbetsmarknaden. Det handlar om olika livsval.
  • Kvinnor lever också längre än män - så enkelt var det med "den sämre vården"...
  • Sämre tillgång till arbete? WTF?? Sist jag tittade så var det fler män som var öppet arbetslösa?
  • Trygghet? Det är i runda tal 3ggr så stor risk att bli utsatt för våldsbrott om du är en man... Trygghetsfrågan är intimt förknippad med feminismens ständiga offermyt när det gäller kvinnor.

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac, ett parti att vara riktigt stolt över - lycka till Juholt! Ett förslag är kanske att rensa ut liken ur garderoben och lägga korten på bordet en gång för alla?
PS. Med sådana vänner så...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , HD, Norran, Kuriren, NSD, VT, NT, DN1, SvD12, Ex, SSv, GP, AB1

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n