Fortsätt till huvudinnehåll

Vackraste filmstjärnan?

Jo, lite ytligt får det allt vara från och till.

Nummer ett, Monica Bellucci

En oerhört begåvad och synnerligen vacker filmstjärna. Dock har hon varit med i en av de värsta scener jag sett i mitt liv, en våldtäktsscen i 'Irréversible'( ++ ), nio - NIO! - minuter lång. Fy f--n! Men låt oss hoppa över det nu:

Jo, hon är övernaturligt vacker!

Mer om Bellucci förresten!

Jag passar på att rekommendera en av hennes bra filmer - 'Malèna'( +++ )- och samtidigt hylla geniet bakom musiken i nämnda film - Ennio Morricone, som ju gjort så oerhört mycket mer än bara westernfilm, samt den spännande regissören Giuseppe Tornatore. Filmen handlar om den oerhört vackra Malèna, sedd genom en över huvudet kär 13-åring. Dock blir hennes utseende både hennes uppgång  och fall.
Bitterljuvt.

Och andra i helt ospecifik ordning


Kate Beckinsale

Kanske en av de största bubblarna när det gäller vackraste kvinnan i denna lista. Enormt vacker, framför allt i filmen 'Serendipity'( +++ ) där hon faktiskt är oavbrutet vacker i varenda scen hon är med i - varenda scen!
Första gången jag såg henne i en roll var i 'Shooting fish'( ++++ ) där en korthårig(!) Beckinsale charmade skiten ur mig. Men som så många vackra skådespelerskor så tycks rollerna bli bara sämre och sämre. Ett hårt klimat i ungdomsbesatta Hollywood. Beckinsale är också för vacker för att kunna tas på allvar, när hon försöker så ser man bara skönheten.

Lena Olin

Varför inte? Tycker att hon var sjukt vacker och begåvad redan i 'Fanny och Alexander'( +++++ ), 1982!
Men hon är fortfarande vacker och begåvad som skådelspelerska. Tror dock att det är svårt med roller för henne numera, ett undantag är ju i 'Chocolat'( ++++ ) där hennes man, Lasse Hallström regisserat. De filmer hon gjorde under slutet på 80-talet så är hon magiskt vacker; 'Fiender - en berättelse om kärlek'( +++ ), 's/y Glädjen'( ++ ) och 'Varats olidliga lätthet'( +++ ).

Leeloo (Milla Jovovich)

Tycker jag verkligen att hon platsar här? Näe, hon är bara med för rollen som Leeloo i Luc Bessons 'Femte Elementet'( ++++ ) där hon storögt spelar en hel oskyldig kvinna som på ett par minuter får lära sig hela den mänskliga historien med tragedier, krig och andra mänskligt svineri. Men hon lär sig också att se allt det vackra och kärleken som också finns i mänskligheten. Just hennes rollfigurs upplevelser där tycker jag är oerhört fascinerande. Annars ingen vidare skådespelare.

Maureen O'Sullivan

Nästan helt okänd idag tror jag. Men hon är Tarzans fru och Mia Farrows mamma! Men för mig så är hon så oerhört vacker i bröderna Marx superba komedi 'En dag på kapplöpningarna'( ++++ ).
Oerhört vacker och med en utstrålning som rent av bländar så det gör ont i ögonen!

Maria Bello

Väldigt vacker, men har väl lite oturen att hamna lite på "sidan av" när det kommer till kombinationen bra roll/bra film. Hon har dock gjort några riktigt minnesvärda roller i ex 'The Cooler'( +++ ) och i 'A History of Violence'( +++ ).
Har dock känslan av att hon dyker upp i sämre och sämre filmer numera, men jag hoppas verkligen att jag har fel. Talang och utseende!

Malin i Saltkråkan (Louise Edlind)

Ja, som säkert tiotusentals andra så har jag en barndoms-crush på Malin. Precis som flera av pojkarna i Saltkråkan( ++ ). Faktum är att Louise Edlind som spelar Malin fortfarande är en väldigt vacker och stilig kvinna.
Så en liten bonusbild på henne och en påminnelse för alla åldrande filmstjärnor därute att det handlar inte om rynkor och om grånande hår - det handlar om glöd, livsglädje och grace. Wow!

Jenniffer Connely och Robin Wright-Penn

Båda är lite tonårskärlekar för mig.
Robin Wright i 'Bleka dödens minut'( ++++ ) gjorde mycket stort intryck på mig när den kom 1987... Och innan dess så var det Jenniffer i 'Labyrint'( +++ ) med en riktigt konstig frissa på David Bowie i en av rollerna. En rolig detalj är att båda faktiskt vuxit upp till två fullfjädrade aktriser med många strängar på sina lyror efter detta! Vackra och duktiga.

Bibi Andersson

Inte så lite dark horse i sammanhanget!
Men faktum är att jag tycker att hon var oerhört snygg och hade en rå sexig utstrålning under sextiotalet.
Kolla bara på nedanstående bild ifrån 'Persona'( ++++ ), från rollen som sjuksystern Alma. Om inte det dryper sex ifrån Bibi på denna bild (och roll!) så vet då inte jag...

Bibi igen


Téa Leoni

Kanske egentligen inte den snyggaste någonstans, men hon har en enorm utstrålning och känns alltid ärlig och äkta på något vis. Hennes übersexiga hesa skratt får hjärtat att bulta lite hårdare i bröstet också...
'Ghost Town'( ++++ ) och i 'Fun with Dick and Jane'( ++++ ) så tycker jag att hon gör brutalt roliga roller. Utan tvivel den med absolut bäst komisk ådra i listan.

Lite slutfunderingar

Jag gillar nog generellt sett kvinnor som är kvinnliga och som inte framstår som korkade våp tror jag. Alla här är sådana som faktiskt också står ut för något annat än sitt utseende. De flesta är oerhört duktiga på det de gör och allt annat än bara ögongodis som många andra, som Jessica Alba, Jessica Biel (som verkligen är för snygg...) o s v.


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv