Fortsätt till huvudinnehåll

RIP Gary Moore

Just nu känner jag mig lite tagen av det faktum att en av mina favoriter gått bort. Jag har det senaste året haft en frekvent spellista i Spotify med Gary Moore, med hans blueslåtar. Hans hårdrocksperiod går mig lite förbi, även om jag uppskattar mycket ifrån Thin Lizzy och hans hårderockande solokarriär. Men för mig är han främst den känsliga men distade och sjukt tekniska bluesgitarristen. En som kommer bli starkt saknad. Jag inbillar mig att han i bluesens smärta och känsla hade något gemensamt med de stora, svarta gitarristerna från Amerika. Kanske något i förtrycket och fattigdomen hemma på Irland?

RIP

Slemmigt, men också en del av hans arv:

Och en till

Han ser så oförställt lycklig ut när han solar.

Om honom här

Gary Moore och lite blues är alltid rätt!
Red House, baby!


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , AB1, Ex, DN, SvD

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Vadå Liberal-fallos??

Jag fattar inte ståhejet?  Och som vimpel: 

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?