6 feb. 2011

RIP Gary Moore

Just nu känner jag mig lite tagen av det faktum att en av mina favoriter gått bort. Jag har det senaste året haft en frekvent spellista i Spotify med Gary Moore, med hans blueslåtar. Hans hårdrocksperiod går mig lite förbi, även om jag uppskattar mycket ifrån Thin Lizzy och hans hårderockande solokarriär. Men för mig är han främst den känsliga men distade och sjukt tekniska bluesgitarristen. En som kommer bli starkt saknad. Jag inbillar mig att han i bluesens smärta och känsla hade något gemensamt med de stora, svarta gitarristerna från Amerika. Kanske något i förtrycket och fattigdomen hemma på Irland?

RIP

Slemmigt, men också en del av hans arv:

Och en till

Han ser så oförställt lycklig ut när han solar.

Om honom här

Gary Moore och lite blues är alltid rätt!
Red House, baby!


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , AB1, Ex, DN, SvD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...