Fortsätt till huvudinnehåll

Elaka oneliners i Twitter-tider

Jag kollade på delfinalen igår och jag hade ganska kul. Det har blivit någon slags hausse att dissa dessa finaler. Konstigt nog med tre miljoner som tittar på ett enkelt och dumt tävlingsprogram så tycks nog förnöjdheten egentligen vara ganska stor? Kanske finns det något att hämta att rusa blint med pöbeln och försöka vara så oneliner-elak som man bara kan vara i dessa twitter-tider.

Gårdagens delfinal då?

Jag tycker det var lite si och så ifrån programledarna, även om det tog fler delfinaler att bli varm i kläderna för programledarna förra året. Sketcherna är mer förutsägbara i år, inslagen med Stormare är riktigt usla och inte minsta roliga. "Förhören" med de tävlande är temposnabba och ganska roliga - bra! Även omröstningen gick snabbt och med bibehållet tempo. Riktigt bra.

Våld!!

Men att inte publiken i Scandinavium stormade scenen och steglade Christer Sjögren när han försökte "tolka" Bowie??
Det kan bara förklaras med att Göteborgare är småluriga Glennar, hjärndöda för allt som inte är ytterligt ytligt och dumkorkat?
Snälla Reinfeldt, stifta en lag som offentliggör att det är dödsstraff på sådant? Snäääääälla!

Bidragen?

++ Brolle JR - Seven days and seven nights

Tråkig låt, Brolle JR är bättre än låten. Men hans dans? WTF? Famntag på en rullande Ålandsfärja, eller?

++ Loreen - My heart is refusing me

Inte min kopp te s a s... Är det också inne att se ut som Quasimodo efter ett slagsmål med en massa röda sytrådsrullar ackompanjerad av män i för stora kondomtröjor på scen?

++ Babsan - Ge mig en spanjor

Näe, detta var roligt 1987, men inte idag.

++ Elisabeth Andreasson - Vaken i en dröm

Dålig låt som proffset gör vad hon kan med. Resultatet blir ändå nästan underkänt. Gäääsp!

++ Sanna Nielsen - I'm in love

Sämre låt än vanligt för Sanna. Men godkänt i alla fall. Snygg på något lustigt sätt i sin Maria Abrahamssonsfrissa.

+++ Idol-Daniel - Oh my god

Ledsen, men budget-DiLeva levererar faktiskt. Jag blir på bra humör inför den lekfulla och glada låten. Riktigt snyggt spel i bakgrunden och kläder och scenografi passar precis. Bäst (och från Jönköping, HURRA!).

+ Aniela - Elektrisk

Låten hade nog med nöd och näppe fått godkänt, men den sockersöta tjejen som sjöng - fick hon astma eller något? Maken till nervöst och irriterande flås i mikrofonen har man inte hört sedan senaste femmilen!

++ Christian Walz - Like suicide

Jag förstår ärligt talat inte uppståndelsen? Ett svajigt framförande av en uppklädd varulvsdvärg i pärlhalsband(!)? Låten var inte särledes mycket att hänga i granen heller, ja förutom pärlorna då... Boring och pretentiöst.
Och Christian - falsettsång??
Hallå! Bee Gees ringde från 1978 och ville ha tillbaka den...



//Zac, som kastar sten i glashus - det är roligt att vara elak! ;o)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , AB1, Ex1, DN, SvD1, GP1, SvT

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n