31 okt. 2008

Sahlin's visionslöshet

Efter den senaste tidens rabalder för det röda blocket så händer nu saker mycket snabbt. Från att inte ha gjort någonting så hade s rakat upp sina siffror till enorma nivåer, men ser vi nu trendbrottet?
Har alliansens möte gjort det uppenbart att det inte finns någon tydlig motståndare - eller i alla fall inte någon direkt strategi hos motståndarna?
Många med mig trodde det skulle komma lite kort på bordet nu, och i många fall nya kort - men av detta så verkar bara gamla tummade kort om höjda bidragsnivåer och gamla triumfkort om splittring inom alliansen som de enda som finns att spela ut. Att sedan "triumfkortet" idag i praktiken enbart handlar om homosexuellas rätt att gifta sig i kyrkan är inte någon direkt styrka i sig. Vanliga människor bryr sig inte direkt om den frågan, det är bara inom ett litet extremistriksdagsparti med tveksam människosyn som diskussionens vågor går höga...

Raset

DN/Synovates opinionsundersökning - en historisk minskning med drygt 7% mellan blocken, där s minskar mest och m ökar mest. Jag börjar sakta undra om inte Sahlin kommer att misslyckas i att få till ett regeringsskifte i nästa val, trots goda råd.

Snabbare och snabbare...

Det går snabbt utför, snabbare än någonsin tidigare, trots relativ självinsikt. Hon har öppnat upp en djup spricka inom s, som alltid funnits där, men som har hanterats på ett relativt tyst och effektivt sätt. S är ju vårt största parti och har därav också störst spännvidd, mellan hardcore-vänstersocialister till socialliberaler som ligger nära blockgränsen men som av ideologiska skäl inte vill korsa den.

Hitta ledare

Det är en svår situation som s dragits med i åratal, det finns mycket sällan en tronarvinge som är redo att ta över. Från Palme och framåt har man vid två tillfällen fått politiska mord på halsen och i båda fallen fått se hur problemen hopat sig. Palme var vid tiden för mordet en ganska trött och illusionslös politiker och arbetet med att leta efterträdare hade precis börjat. I Anna Lindhs fall så var hon ganska solklar som favorit av en snabbt tröttnande partiledare - och av en snabbt tröttnande väljarkår; de tröttnade snabbt på Persson alltså... ;o)

Egyptier och tortyr

Efter Anna Lindh så ser man tydligt hur vilsna s, och inte minst Persson blev, han hade ju i praktiken mentalt redan flyttat från Rosenbad till Sörmland. Lindh hade mycket väl kunnat föra partiet vidare, även om jag tycker att hanterandet av de avvisade egyptierna - där hennes namnteckning stod som djävulens underskrift på ett själsköpekontrakt - med rätta skulle tyngt henne och partiet ordentligt.

Tredjehandsval

Vi får inte glömma bort att två favoriter föll bort till partiledarposten innan henne - Sahlin är ett tredjehandsval som orsakade djup splittring inom s. Obetalda p-böter, räntefria lån på lönen, kvarskatt, körförbud och kronofogden som dök upp som gubben i lådan, satte djupa förtroendeproblem inom stora grupper inom s. Att hon drog till lyxstället Mauritius under sin time-out stack dessutom i ögonen på många, att skattebetalarna fick betala resa och uppehälle för hennes assistenter var ytterligare en droppe i bägaren. Om det nu överhuvudtaget existerar någon sorts "arbetarklassmoral" så är hon knappast den prydligaste företrädaren för något sådant. 

Vilse i pannkakan

Min tolkning av händelserna kring Perssons och Sahlins maktskifte är helt enkelt att underlaget till självrannsakan och förändringsbeägenhet for all världens väg när Sahlin satte sig och "funderade" och "skulle känna på" vart s var på väg någonstans.

Som en pappersbåt på ett stort hav

Nu leder hon ett mer eller mindre herrelöst parti där man mest tittar tillbaka på, och längtar tillbaka till, historiska höga bidragsnivåer. Oerhört trist och i det stora hela absolut inget som svensk politik behöver. Hon har förvaltat detta förtroendekapital hon fick i och med partiledarbytet i ett förvirrande och ledarlöst tidevarv, uselt och det finns inte tillstymmelse till några visioner inom s alls längre. Hon verkar både lika enväldig och toppstyrande som aldrig g Göran Persson.

Fler affärer

Är nog ganska säker på att ännu fler, inte helt smickrande, sidor kommer fram framledes. Dels så verkar det som om det spelas ett högt spel inom toppen av s, dels så är Sahlin som hon är, och dels inte minst så är de historiskt klumpiga när det gäller hanterandet av affärerna i sig.

Hjärtklappning!

Det ser oavsett ut som om det kommer bli ett spännande val tror jag. En alliansregerings som nu ställs inför sina första riktigt stora problem - de har smidigt glidit framåt på den högkonjuktur som rådde när de tillträdde - nu är det dags för lite offensiv politik, något som iofs ännu har lyst lite med sin frånvaro.

Partiernas läge nu:

En opposition där v och mp seglar vid sidan om den trögmanövrerande jättetankern s.

De plockar belåtet upp avhoppade sossar som simmar lite vilse efter att ha kastat sig från däck.

V som inte behöver göra så mycket, bara bevaka sin vänsterkant och Miljöpartiet, som nu vuxit upp och nu vill diskutera och positionera sig på allvar mellan s och alliansen, för att där kanske tvätta av sig stämpeln som varande gröna socialister och därav locka till sig väljare från det blåa blocket simmar i mitten.

Intressant!


//Zac

PS. Jag har funderat kring hennes duglighet innan...


30 okt. 2008

Platt som en bräda...

Nu har det tydligen uppstått moralpanik även i snowboardkretsar... Hur sjutton orkar man? Det finns faan inte en endaste chans att det skulle bli liv om det bland damerna skulle dyka upp en likadan (ful) bräda med en halvnaken karl på.

Världen är sjuk - feministiskt sjuk

Tur att vi har kommunis... f'låt - feminismen som ideologisk kompass som kan förtälja för oss förtappade om vikten av (feministisk) moral och (feministisk) etik. Tänk vad hemskt om alla skulle få välja själva...


//Zac

Förändring

Inte för att jag bryr mig sådär mycket vem som sitter vid makten i USA, i praktiken så sitter man i knät på storkapitalet i alla fall - så den reella politiken är ganska likartad. Men det är möjligen den attityd som kringgärdar kandidaterna det handlar om. Efter denna lilla video (hittad här) så leder Obamas läger hos mig i alla fall! ;o)

Håll till godo: //Zac

Feministisk dogm

Jag har inget emot individuell lönesättning. Är någon duktigare och bättre än någon annan så skall denne ha ut något av det. Enkla regler. Jag struntar också i vad det råkar vara för kön på denna "någon" också - vad spelar det för roll? Är man duktig så är man duktig.

Och?

I AB så har man en artikel med en lite förvånad ton i - 'Jobben där kvinnor tjänar mer än män'. Där har man med feministernas vanliga besatthet grävt fram att kvinnor råkar ha en övervikt vad gäller lön i vissa yrken. Och?

Låt oss vända på det?

När män tjänar bättre i yrken med individuell lönesättning så beror det på de osynliga manliga strukturerna, men när kvinnor tjänar bättre så diskuteras det bara i termer som:

– Eftersom skillnaderna är inom yrken som mest har individuell lönesättning är det troligt att kvinnor presterat bra och att det slår igenom i lönen.

(Samma källa som ovan, AB)

Normala?

Ingen som reagerar? Eller är detta ett uttryck för det normala feministiska överideologin idag? Pojkar får t ex mer uppmärksamhet och tar mer plats i skolan - genast måste man sätta in åtgärder...

Men att flickor får betydligt bättre betyg pratar man tyst om - och det viskas inte ens om några typer av stödåtgärder för pojkarna...

Ser man inte feminismens diskrimineringen klart så borde man söka läkare - t ex för en könsbytesoperation så blir det kanske annat ljud i skällan sedan...


//Zac
PS. Jag såg att även genusperspektiv skrev om samma sak. Obligatorisk läsning för den som är intresserad av äkta jämlikhet.

Underrubrik

Har idag ändrat min underrubrik på bloggen till:
Spretar och petar lite obekvämt på en del - hoppas jag... :o)

Tycker att det sammanfattar min tanke med bloggen lite bättre - tror jag... :o)


//Zac

25 okt. 2008

Whhhiiiiipp!

Kvinnan blev mer och mer upphetsad och hårdhänt under parets sexakt.
Pojkvännen - fjättrad med handbojor vid en fotpall - bönade förgäves om att slippa fler piskrapp. Nu har sängkammarscenen hamnat i domstol.

(Källa.)

Jag är medveten om att det måste vara ett trauma för pojkvännen, men jag kan inte låta bli att skratta åt det heller...
Men å andra sidan visar det på hur pass svårt det tycks vara för åklagare att förstå att kvinnor kan vara sexuellt aggressiva också? Som tur var så blev killen frikänd i alla fall.

Whhhhiiiiiipp! Vilken situation... ;o)


//Zac

God Jul - med samvetsklappar!

Det närmar sig jul - även om inte IKEA hunnit julpyntat än - eller har de det?

Vårt överflöd

Oavsett så blir jag varje ju lite småäcklad av det oerhörda överflöd vi lassar upp under granen. Tänk lite på dina medmänniskor och ge åtminstone en present till de mindre bemedlade?

Andra bloggare?

Jag skulle gärna se att mina bloggkollegor också gör liknande postningar - låt oss väcka liv i tanken på att lite solidariskt dela med oss - lite av det vi har?
Kopiera ur mitt inlägg hej vilt! :o)

Lista

Jag tänkte mig att lägga upp en liten lista över företag/organisationer som syftar till att ge en smula hjälp till de som mycket litet har. Håll till godo:
Vi-skogen
Klimatet, jorden och människors arbete är de resurser som kan förändra levnadsvillkoren i Östafrika.

Vi-skogen omsätter dessa resurser till största möjliga nytta genom agroforestry. Denna odlingsmetod betyder att man samplanterar träd och grödor. Då göds marken samtidigt som skördarna av grödor ökar.

Människorna får mat hela året, mammorna kan vara hemma med de små eftersom ved finns i närheten. Dessutom ger träden skugga och massor av god frukt.

Vi tycker detta väl beskriver vilket handfast och konkret bistånd Vi-skogen är, hur trädplantering förenklar och förbättrar vardagen i många fattiga småbönders liv.

Där ideerna kring trädens betydelse och agroforestry är genomförda har inte bara levnadsvillkoren förbättrats.

Här finns också en tro på den egna förmågan och på en framtid för barnen. Glädjen och stoltheten har återvänt med träden.

Vi-skogen behövs. Och du behövs!

ActionAid
ActionAid är en internationell hjälporganisation med 35 års erfarenhet av att bekämpa fattigdom. ActionAid jobbar med de mest utsatta och hjälper därmed de allra fattigaste. I allt arbete fokuserar hjälporganisationen på kvinnor och flickors situation eftersom de är världens mest utsatta. De saknar inte bara mat, rent vatten och hälsovård utan även utbildning och möjligheten att ta sig ur sin situation. Studier visar dessutom att i kampen för deras rättigheter ligger nyckeln till kampen mot fattigdom och hiv/aids.

ActionAid är en religiöst och partipolitiskt oberoende organisation. ActionAid samarbetar med över 2 000 andra organisationer världen runt. 2005 samlade hjälporganisationen in 168 miljoner Euro varav 76 procent kom från privatpersoner – främst från människor om stödjer ActionAid som faddrar.

Svenska Röda korset
Röda Korset är en världsomspännande organisation som arbetar med humanitärt hjälparbete. Vårt mål är att lindra och förhindra mänskligt lidande, oavsett vem det drabbar och hur det än uppstår.

Röda Korset utgör ett komplement till samhällets övriga skyddsnät. Arbetet baseras på frivilliga insatser och människors vilja att ge av sin tid och sitt engagemang till vår verksamhet. Det finns 186 nationella rödakors- och rödahalvmåneföreningar i världen. Närmare 100 miljoner människor är medlemmar i rödakorsrörelsen. Det är människor som är beredda att frivilligt göra en insats för att rädda liv eller på annat sätt hjälpa utsatta medmänniskor.

Naturbutiken, Naturskyddsföreningen
Välkommen till NaturButiken. Här hittar du utvalda böcker, naturprylar, CD/DVD och mycket annat för både vuxna och barn.

Genom att handla i butiken stödjer du Naturskyddsföreningens arbete.

Naturskyddsföreningen är en ideell miljöorganisation med kraft att förändra. Vi sprider kunskap, kartlägger miljöhot, skapar lösningar samt påverkar politiker och myndigheter såväl nationellt som internationellt.

Rädda barnens julgåvokort
Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och i åtta regioner runt om i världen. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.
Barnfonden
Som fadder i Barnfonden är du med och förändrar livet för ett barn, en familj och en hel by. Fadderskapet är personligt och du får information och foto på ditt fadderbarn. Ditt fadderbidrag på 200 kronor per månad går till ett lokalt fadderprojekt som arbetar för att barnen ska få gå i skolan, få sjukvård och för att skapa en långsiktig positiv utveckling för hela det lokala samhället. Genom brevkontakten med barnet ser du de förändringarna du är med och bidrar till.
Individuell Människohjälp
IM är en svensk biståndsorganisation som bekämpar och synliggör fattigdom och utanförskap. Organisationen grundades 1938 och verkar i dag i femton länder världen över.

IM arbetar långsiktigt tillsammans med lokala samarbetspartners, främst med hälsa, utbildning och försörjning. Insatserna utformas som hjälp till självhjälp och nya verksamheter börjar i liten skala.

IM arbetar med människor oavsett tro, ursprung eller politisk övertygelse. Vi är inspirerade av kristet-humanistiska värderingar, som för oss står för medmänsklighet och alla människors lika värde. Verksamheten är möjlig tack vare det samlade engagemanget hos över 30 000 medlemmar och volontärer.

Tillsammans kan vi skapa en rättvis och medmänsklig värld att växa i.

Hoppets Stjärna

Hoppets Stjärna är en oberoende insamlings- och biståndsorganisation. Vårt arbete bygger på de kristna värderingarna om att varje människa har samma rätt och värde, oavsett hudfärg, religion, etnisk eller social tillhörighet. Barnen och deras omgivning står i centrum för vårt arbete. Vi tror att vi - genom att ge barnen utbildning, omsorg, tro på sig själva, hopp och framtidstro - kan vara med och utveckla de länder vi arbetar i.

 • Hjälper dagligen nästan 30 000 barn att få grundläggande skolgång, näringsrik mat, omsorg och hälsovård.
 • Ger stöd till närmare 200 projekt i fyra världsdelar.
 • Ger stöd till byutveckling som förbättrat levnadsförhållanden för tusentals barn och vuxna i tredje världen.
 • Har funnits på plats med hjälp vid över 50 större och mindre katastrofer.
 • Har förändrat livsvillkoren för tiotusentals barn på institutioner i Östeuropa.
 • Arbetar för att skapa medvetenhet hos barn och vuxna i Norden om förhållanden i tredje världen och Östeuropa.

Fler?

Hittar du behjärtansvärda föremål, så fyll på listan i kommentarerna - jag lägger till det i listan om det verkar passa in, men låter oavsett kommentaren stå kvar.

Pålitliga?

Givetvis tar jag inget personligt ansvar för pålitligheten och uppsåtet hos dessa företag och organisationer, det finns dock ett oerhört enkelt sätt att se så att det är en bra organisation bakom - 90-numret. Har företaget ett 90-nummer så går maximalt 15% av omsättningen till administrativa kostnader och du kan vara (relativt) säker på företaget.

Lista på 90-företag

Update: Bloggare med liknande listor

Fetsmart, som var vänlig nog att länka till mig också.


//Zac

Bloggintresserad?

Är du regelbunden läsare här och har gmail? Läs vidare! :o)

Bloggintresserade

Jag har lagt till en liten sak i spalten till höger - 'Bloggintresserade'.

Snälla?

De som har gmail-konton kan således lägga till sig i min lista som bloggintresserade.
Givetvis känns det som om det går lite prestige i detta, men då jag är ganska anspråkslös så har jag lagt till mig själv som bloggintresserad på drygt 30 bloggar - hittills...
Detta gäller dock bara bloggar på blogger.com

Frågor?

Maila mig - zac(at)wiktzac.com - eller läs mer här(eng).


//Zac

20 okt. 2008

Ordkonst

Testade en liten, rolig tjänst som heter Wordle.
Och vad är nu det för något?
Jo, man matar in någon text - i mitt fall min blogg - och ut kommer något som ser ut som ett litet konstverk:

(Klicka på bilden för att komma till en stor version)
Detta är uppbyggt på hur min sida såg ut innan denna post. Kul grej faktiskt!


//Zac

19 okt. 2008

Kroppkakor...

Jag utlovade lite mer bilder på lördagens aktiviteter med kroppkakskokande och ätande... Så jag passar på att experimentera med en liten enkel och inte helt superpedagogisk powerpoint över tillrättande av en (THE!) kroppkaksrätt.
En test helt enkelt - låt väl smak... läsa, menar jag!


//Zac
PS. Fungerar detta så blir det fler sådana häringa framledes! ;o)

Tänder på ammande!Att amma sitt barn så länge det överhuvudtaget går är något jag vurmar för oerhört. Det är knappast någon svårupptäckt hemlighet att det dels förebygger sjukdomar, inte gör brösten hängiga("saggiga") och dels att Angelina ammar! ;o)

Den fantastiska människohonan!

Vilken mjölkmaskin denna varelse är, och det slutar inte där;
Mjölken:
 • skyddar mot infektioner hos barnet
  • fullt med nyttiga mättade fetter och kolesterol!
 • motsvarar alltid behovet hos barnet oavsett ålder
  • Sammansättningen förändras för att stödja barnets tillväxt
 • hygieniskt förpackad
  • ... och snygg förpackning är det också! ;o)
 • alltid färdiglagad
  • justerar sig efter behovet t o m! Självjusterande!
 • alltid med i bagaget!
 • perfekt tempererad
  • oavsett utetemperatur
 • lättillgänglig
  • Förutsatt klädseln givetvis...
 • oerhört billigt
  • kan det bli billigare?
 • förebygger bröstcancer
  • tja, för mamman i huvudsak...

Tidigare

Slutord - nästan...

Dessutom är bröstmjölken ett mycket övertygande bevis för att vår kost borde dra åt LC-hållet, maximerad med kolesterol, mättade fetter och... en massa mjölksocker!?!
VA?!?!
Hur menar du nu??

Jo, det är helt enkelt så att naturen vill ha ett snabbt växande fettlager på det lilla nyfödda barnet. Det ökar nog överlevnadschansen exponentionellt, både vid sjukdomar och vid hårda omvärldsförhållanden! Således så brassar moder natur (i praktiken mamman...) på med mjölksocker i bröstmjölken så att barnet får ett rejält insulinpåslag vilket möjliggör snabb viktuppgång.
Det är och förblir fantastiskt!

Tänderna!

Sedan sjunker givetvis laktoshalten i bröstmjölken sedan med stigande ålder på barnet. Det finns ytterligare en sak här - med den initialt höga mängden mjölksocker i sin kost så riskerar givetvis barnet att få hål i tänderna, därav våra mjölktänder.
När vi bör sluta amma, d v s vid 5-6år så åker också de slitna och angripna tänderna ut. För att ersättas av de tänder som vi skall ha - och måste ha - livet ut. Knappast underlag för att fortsätta äta en sockerrik, och därmed kariesvänlig, kost, eller? En logik som bara en idiot kan motsäga...

Fantastiskt
var ordet!//Zac

Roligt klavertramp

Karin Jonsson (c) hade det humoristiska, men mycket dåliga politiska omdömet att lägga ut en rolig historia på sin blogg. När media snappade upp detta så plockades inlägget snabbt bort.

Historien

Göran Persson var ute och red på en häst. Då möter han plötsligt Mona Sahlin som också var ute och red på en häst.
 - Vilken grann hingst du rider på, sa Persson till Sahlin.
 - Det här är ingen hingst, det är ett sto, svarade Sahlin.
Persson var dock envis och sa:
 - men snälla lilla Mona, det ser du väl att det är en hingst, jag ser ju hur snorren hänger under magen på honom.
 - Nej du Göran, där har du helt fel igen, jag mötte nämligen Carl Bildt här borta, han var också ute och red. När han mötte mig på hästen så sa han att det var den största fitta han någonsin sett på en häst.

(Jag har ändrat på radbrytningar, satt in talstreck och accentuerat lite grann)

Och jo, jag tycker den är lite rolig, trots att den är gammal. I denna upplaga så får det en extra krydda i att jag inte för mitt liv kan se Carl Bildt till häst, både Sahlin och t o m Persson kan jag tänka mig i ridhjälm och ridbyxor... ;o)


//Zac, som är glad varje gång det visar sig att politiker också är människor!

18 okt. 2008

Dumma feminister slår bakut...

Till dem, duktiga och studiemotiverade tjejer i gymnasiet, säger systemet med positiv särbehandlig på grund av kön, att det inte är värt att de anstränger sig, får höga betyg och goda resultat. Ty de kommer att avsiktligen diskrimineras om de inte begriper bättre än att söka sig till utbildningar där högskolan inte tycker att det ska finnas fler av deras sort.

Det Thomas Gür pratar om (citaten ovan) i sin kolumn på SvD är givetvis den oerhört korkade idén att könskvotera intagningarna till högskolan...

Jag har ett nytt förslag - varför inte kvotera in de med dåliga betyg också?


//Zac

Hösten

Hösten kan vara så vacker att man tappar andan. Å andra sidan så är det en tid av en dj-a massa lövkrattande också...
Jag passade i alla fall på att ta ett kort på färgprakten på gräsmattan:
Det är väldigt vackert, bara lite synd att inte solen tittade fram, då hade verkligen färgprakten kommit mer till sin rätt!
En bild ifrån baksidan också, med lite smörgul ton i och med lönnlöven:

Nu skall det tändas i brasan och sedan skall det göras kroppkakor på härliga, smakliga, höstpotatisar[høstpætæter]! Och jo, kroppkakor är knappast LC, men det är människans närmsta gastronomiska uttryck för oändligheten och så nära gudarna vi kommer - och serveras f ö alltid med grädde och smör... Bilder på detta kommer senare! :o)


//Zac

Punch-drunk - NOT!

Paulo Roberto har gång på gång visat upp ett rejält skarpsinne, humor, självdistans, såväl som en mycket vältränad kropp. Han verkar vara en riktigt genuin person, med starka åsikter, men också väl underbyggda sådana.

Läs och lär!

I P3 så luftade han precis detta - väl underbyggt, starkt (och f ö helt korrekt):
- Hur ställer du dig till feminism till exempel?
- Jag är militant motståndare, det finns militanta feminister jag är militant motståndare till feminism.

- Men gud hur menar du då?
- Jag tycker att det är en extrem vänsteridé om jämställdhet med alla galna queerteorier. Vadå att kön är bara en konstruktion? Det ju bara nån som bara har suttit på universitet och snackat med andra såna här queerteoretiker tro. Det är väl bara att öppna fönstret och sticka ut huvudet så ser man hur världen funkar så ser man att det är skillnad på män och kvinnor. Det är skillnad på vår biologi, det är skillnad på vår muskulatur, det är skillnad på våra hjärnor. Det är annorlunda. 
Däremot är jag en militant jämställdhetsivrare. Det är väldigt väldigt viktigt att vi är jämställda. Men det finns en jätteskillnad. 
En gång i tiden skulle jag ha kunnat säga i feminismens linda att jag nog var feminism, men ju mer det har blivit ockuperat, det har blivit taget av de här militanta vänstermänniskorna

- Men det finns ju människor som kallar sig feminister i alla politiska läger..?
- Ja, men feminism för mig det är Gudrun Schyman och alla de här extrema vänsterfanatikerna. Det är bara att titta på sånt här som föräldraförsäkringen, jag menar, vem är det som är hemma med barnen? Kvinnor vill ju vara hemma med sina barn och vi delar hyfsat lika folk i Sverige och vi är världens mest jämställda land men svenska män får ju bara skit liksom. 

- Oj oj oj, alltså jag blir lite upprörd nu, fast jag tror att vi ska lämna det här ämnet.
- Nänä, jag kan diskutera det med dig när du vill för jag har rätt! Och jag ser ju det bara på dina händer nu att du blir upprörd. Det är för att du jobbar på Sveriges Television och här tycker alla som dig och så går du ner på fiket här och så tycker alla som dig och så diskuterar man aldrig saker fullt ut och man möter aldrig folk som tycker annorlunda och då blir man bara cementerad i sin idé om hur saker och ting i världen ska vara och det är inte bra. Det är farligt för Sverige. 

- Så du är inte för t.ex. delad föräldraförsäkring?
- Jag är väldigt för det. Men folk ska välja själv. Det är en väsentlig skillnad. Jag är också demokrat. 

- Tror du inte att samhället behöver puffa på jämställdheten då?
- Jag kan berätta så här. Vet du vad den största tjänsten man skulle kunna göra jämställdheten är? I snitt är män fyra år äldre än sin partner och då har man kommit fyra år längre i karriären. Sen när man ska välja i ett par vem som ska vara hemma, då väljer man den som man rent ekonomiskt tjänar på. 

- Men är inte det taskigt då, att pengar ska avgöra vem som får hänga med sin unge?
- Jo, det är det. Men så är världen. Pengar är pengar. Sen vill jag säga så här också. Min fru var hemma med våra barn. De första 6 månaderna då ska man ju vara hemma för då ska man amma. Ska pappan ta över då när det roliga börjar? När man får sova på nätterna, när man får gå ut och dricka öl, sitta på nåt fik med barnet och dricka cappucino? Fan, då tycker jag att mamman ska få vara hemma och vila upp sig. Om hon vill. Men om man vill det så måste man få dela upp det själv. Varför kan man inte prata om det här i sitt förhållande? Om min fru hade velat att jag skulle vara hemma då hade hon sagt till mig: Paolo nu får du vara hemma, nu är det min tur att jobba!

- Ja, fast jag kan tycka att samhället verkligen behöver hjälpa till för att folk ska....
- Varför då? Varför kan inte du prata med din kille? Då kanske du ska byta kille i såna fall. 

- Mmmja, men nu pratar jag inte om mig personligen..
- Nä, men vem pratar du om då?! Det är intressant med feminismen som alltid pratar åt andra. Nu får du väl prata för dig själv!

- Okej men till exempel om det skulle vara en ekonomisk fråga, då skulle ju jag jobba och så skulle min kille vara hemma för att jag tjänar mer pengar. 
Jamen bra, då får du göra som du vill, och så får jag göra som jag vill.
(Hela detta är citerad ifrån SvD Ledarblogg, hittade dit via daddys)

Är han vettig, ger han uttryck för vettiga åsikter? Detta textavsnitt är nog ganska exakt ett uttryck för min jämställdhetsinställning just nu, i alla fall vad gäller föräldraförsäkringen. Att queerteoretiker är galna är väl ganska självklart, man kan driva med dem hur mycket som helst, de lyckas alltid själva göra sig dummare i verkligheten än i skämten...

"Det är intressant med feminismen som alltid pratar åt andra. Nu får du väl prata för dig själv!"

Det citatet åker också in bland mina 'Ändliga visdomsord', längst ner till höger på sidan.
Är det för att vi svenskar är så oerhört rädda för att ta egna beslut som gör att feminismen är upphöjd till statsideologi? Prata med varandra...


//Zac

17 okt. 2008

Kulturarbetare...

Peter Birro, för att ta ett rimligt aktuellt exempel, har aldrig imponerat särskilt på mig. Visst var ex 'Hammarkullen' underhållande, han är begåvad med övermåttan av talang, men den pretentiösa, våta filten som är ack så vanlig i svenska "finkulturella" sammanhang låg både tung och lätt osmaklig över produktionen.
En finkulturens våta filt är lite som kejsarens nya kläder - har man drabbats av "hysterica fincultura" så är man uppenbart helt blind för dem...

Olycksbarnens förkämpe?

Jag lade märke till Peter Birros plötsliga öppna kamp emot fördumningen och försäkringskassans hetsjakt på fuskare och sjuka för en tid sedan. Han tog för all del i så han sket ner sig när han bl a kallade en relativt oskyldig personal på försäkringskassan för "fjärde rikets frontsoldater", men allt i allt så var det trots allt ett beundransvärt handlande om ett för vad som numera tycks vara ett evigt aktuellt problem.

Rent eller orent uppsåt?

Det blev ett tillfälligt mediafokus på de olyckliga i samhället. - även om jag måste tillstå att jag då trodde det mest handlade om att hamna på löpet igen för någon ny produktion... Men all heder till honom för att se till att olycksaliga öden inte glöms bort; jag skrev om det alldeles nyligen... Det är mycket möjligt att det trots allt är helt rent uppsåt som ligger bakom. Skall man vara ärlig så är all handling som syftar till ett bättre samhälle av godo, men vem avgör vad som är det goda samhället? Regeringen? Baader Meinhof? Biskop Caroline Krook? 

Svensk kulturelit...

Inom svensk kultur så är det finaste som finns om man befinner sig på botten. Man skall vara därnere, bland de andra olyckliga och riktigt liiida fram sin konst. Mycket lite har således förändrats inom kulturen sedan de senaste hundra-två hundra åren...
Man skall fortfarande helst leva bland de utslagna, de prostituerade, missbrukarna. Gärna skall man ha lungsjuka, psykisk ohälsa, veneriska sjukdomar och medicinera mycket och ofta. Låter det som jag beskriver August Strindberg ? Jo, Birros och de övriga kulturarbetares oerhörda fascination och wannabe-intentioner gör väl att vi snart kommer få se dem prata alkemi också... ;o)

Författardrömmar

Det är nog många kulturarbetare som knyter näven i fickan i vanmakt över att inte själv uppfylla den för dagen gällande finförfattarchimären - att vara man, arg, ung - fast med en gammal själ, invandrare - i alla fall nästan, hjärtat till vänster, rättvisepatos, gärna vegetarian, rödvinspimplande och inte minst - man bör vara ifrån arbetarfästet Göteborg...
Birro är onekligen den främsta arketypen för denna finförfattarchimär idag. Snart är han iofs medelålders och framgångsrik, men fortfarande oerhört arg. Frågan är om han kan fortsätta detta eller om han byter inriktning? Han och så många andra lever kvar i illusionen om att konst handlar om att påverka, att förändra. Tyvärr, Birro et al, det handlar om underhållning - inget annat...

In i mörkret!

Som finkonstnär så påverkar man möjligtvis i bästa fall bara de redan påverkade - de andra som håller till under filten jag nämnde i början. De sitter där andäktigt under filten, andas in den begagnade luft som är ofrånkomlig med minskande syre och är bara såååå upplysta - i mörkret, utestängda från den resterande pöbeln utanför.
Det blir en typ av exklusiv syreberusning, trots avsaknaden av syre, småhöga av tanken att stå över de andra, att vara bland de "upplysta", ivrigt påhejad av de övriga. De okunniga, oupplysta utanför lägger knappt ens märke till dem under filten utan lever sina egna liv helt utan synbara problem, och detta trots avsaknaden av finkultur i deras liv - lustigt...

Påverkan av massorna

Jag är säker på att Galenskaparna och After Shave har påverkat och fortsätter att påverka mer människor per år än vad t ex Lars Norén gjort under hela sitt yrkesverksamma liv. Att sätta upp en skrattspegel som når ut till massorna gör att många tar tillfället i akt och tittar i denna spegel och i en del fall så blir det kanske en förändring någonstans, en ny tanke hos någon ute i mörkret.
Norén är bara internt navelskåderi för de redan övertygade
. Noréns vara eller icke vara betyder mindre för svenskarna i allmänhet än en fågelskit på en offentlig staty någonstans i centrum på någon sömnig liten svensk småstad - och detta trots att man försöker aktualisera honom och sätter upp och turnerar runt med hans (subventionerade) pjäser gång på gång.

Självförsörjande - NOT!

Bort med finkultur som egentligen inte intresserar någon annan än de närmsta sörjande och som samhället ständigt måste hållas under armarna. Låt kulturen försörja sig själv, är ingen intresserad - ingen kultur.
Nu skall det givetvis påpekas att ibland verksamheterna som dessa pengar bekostar så ligger det också direkt allmännyttiga funktioner, t ex bibliotek, så att återbörda alla 19 miljarderna som kulturen kostar är och förblir givetvis en utopi och månne lite elakt.
Det finns en artikel i SvD där man pekar på att många scenformer inte täcker sina egna kostnader mer än några få procent. Jag kan inte för en sekund tycka att detta är vettigt användande av skattepengar, inte när det ligger gamlingar i sin egen torkade avföring, människor kastas ut ur försäkringskassan och så länge som man friskskriver sjuka. Dessutom är det faktiskt i huvudsak bättre bemedlade besökare som vi skattebetalare subventionerar biljettpriset för... Sådana som borde ha råd att betala biljetten själva.

Vuxendagis...

Det måste vara en helt sjuk överetablering i kultursektorn då det fortfarande är en enorm arbetslöshet (runt 20%) och detta trots att Alliansens åtgärder har gett rekordminskning av denna arbetslöshet. Lustigt att kulturarbetare tycks vara mer mottagliga för borgliga arbetsmarknadsåtgärder än andra grupper...
Skall verkligen våra allmänna medel fortsätta gå till dessa vuxendagis?

Högljutt och onaturligt

De flesta (film-)skådespelare i sverige lider idag av samma åkomma - de för dialogen framåt som om de stod på en teaterscen; högljutt, onaturligt och oerhört teatraliskt... Då jag själv aldrig någonsin stått ut med teater som konstform så reagerar jag oftast våldsamt negativt. Möjligtvis att det är Bergman som är det moderna upphovet till detta, men det är en farsot som bara ökar i omfång tycker jag.
Jag förstår att det är svårt att försörja sig som skådespelare idag och en film är trots allt mer eller mindre bara en punktinsats, emedan en tjänst på en teater innebär längre tids försörjning - av samhället, inte att förglömma...
Detta för månne med sig att man blir så pass präglad att man alltid uppför sig som om man stod på en teaterscen - med stora vida gester, onaturligt tonfall och röstläge. Detta gäller för all del inte bara skådespelarna, precis samma sak gäller regissörerna och inte minst manusförfattarna som tillverkar statiska och tydligt konstruerade historier med välkända och tråkiga vinklar och vrår.
Trist, onaturligt, ointressant och det är inte minst:

Förlegat!

Det är pinsamt att jämföra statisk, högljutt agerande från teaterscenen med en filmduk där varenda nyans obönhörligen störtar ut mot åskådaren. Det är helt enkelt dags att inse att teatern som konstform hör 1800-talet till, något för de mest troende och de nostalgiska; möjligtvis något för 68-vänstern att minnas tillbaka till en tid då man förde fram samhällskritik genom teater, demonstrationer och tryckta blad... Gäsp, när skall kulturtomtarna förstå att bäst-före datumet passerats för länge sedan?


//Zac

Kopierat mig själv? - Jo, jag har kopierat in och skrivit om en del av mina utfall mot fin-/dumkultur från bl a 'Filmrecension: Taken', "Finkultur" och inte minst - lite ur min recension av filmen 'Angel'.


16 okt. 2008

Miffon

En bekant med en liten pojk brukade kalla honom kärleksfullt för "sitt lilla miffo". Jag reagerade alltid på det där, men kallar mina egna älskade barn för "mina skitungar", eller "min lilla fis". Dels gillar jag göra små saker som väcker upp människor kring mig ur den sömn de kallar livet, men det var inte riktigt det jag tänkte på när det gäller denna post.

Önskar sig ett barn med Downs syndrom

Anna Ekelund har i vanlig ordning en rejält läsvärt och intressant - och "livsuppväckande" kolumn i AB idag; 'Jag vill ha ett barn med Downs syndrom':
Varje gång jag har väntat barn har folk sagt att ”det spelar ingen roll vilket kön det blir, bara barnet är friskt”. Sådana uttalanden har provocerat mig, för vad skulle hända om det vore sjukt? Jag ska älska det ohämmat – friskt som sjukt. Därför har jag avstått från NUPP-test, KUB och andra prover som kan visa om något är fel. Det har fått bli vad det blir – i mitt fall först en frisk pojke och elva år senare en lika frisk flicka.  Frisk, förresten? Downs syndrom är ingen sjukdom, det är ett tillstånd.

Starkt!

Det är en humanistisk och en introvert inställning till att ta ställning till vad faan omvärlden tycker och låta ens egna känslor guida en fram först. Jag blir alldeles varm i själen av dessa människor, bredbenta stiger de fram och säger det som alla andra inte vågar säga, men som alldeles för ofta måste sägas. Anna Ekelund är en sådan person i det hon skriver. Hur hon är privat skiter jag faktiskt i, det är den skrivande individens åsikter jag är intresserad av och inspireras av!

Nupp och Kub-test

Krönikan, f'låt kolumnen, är i sedvanlig stil intresseväckande, men har ett intressant resonemang kring Nupp och Kub-test, som egentligen nästan är samma sak. Nupp är ett ultraljud som mäter vätskespalten nacken på fostret och där men räknar ihop detta med åldern på mamman samt fostrets storlek. I ett Kub-test så ingår Nupp och kombineras med en biokemisk screening, alltså ett enkelt blodprov där man mäter 2 olika hormoner i mammans blod - PAPP-A och fritt ß-hCG. Dessa räknas ihop med mammans ålder så får man fram sannolikheten för att barnet har en skada, eller ett "tillstånd" som Anna Ekelund säger... :o)

PANG!

Så slår Anna Ekelund till i slutet på sin kolumn - rätt i Solar Plexus:

Vi upprörs, startar kampanjer, ber makthavare när tillfälle ges att klandra Kina och Indien för att de aborterar flickfoster. Vi klär upp vårt förakt i en självgod västerländsk humanistkofta.

För vad säger att barn med Downs syndrom skulle lida mer än en kinesisk eller indisk flicka? Är inte svenska skäl att inte föda lika lumpet irrationella som de kinesiska?


Jag skäms faktiskt... Att bråka om retuscherade 9-åringar är ganska skitsaker i sammanhanget... Vilka i-landsproblem vi skapar... :o(


//Zac

15 okt. 2008

Lipiga bra filmer

Aftonbladet presenterar de ultimata lipfilmerna:
 1. Bambi
 2. Ghost
 3. Lejonkungen
 4. E.T.
 5. Titanic
 6. Stränder
 7. Philadelphia
 8. Den långa flykten
 9. Boys don't cry
 10. Blommor av stål

Nja, jag vet bara med mig att jag grät lite grann till 'E.T.' (++++) De övriga filmer jag kan komma på är 'Cinema Paradiso' (+++++)som är grymt tung, musiken får det att krampa i halsen direkt...

Halsfluss... ärligt alltså!

Annars var väl en av de senaste filmerna jag grät till, 'Bloody Sunday' (++++) - men jag hade halsfluss och tyckte så ooooerhört synd om mig själv vid tillfället... Men en stark film är det - vilka engelska svinerier! Då man vet vad som händer så är det en otroligt gastkramande upptakt mot det oundvikliga... Jag var ynklig, förbannad, sjuk och hade trillande tårar nedför kinderna samtidigt - det händer mig INTE ofta må jag lova! ;o)

Mer om film

Mina inlägg om Film (61st!) och Filmrecensioner (21st!).


//Zac

Den feministiska faran!

Jag blir så oerhört ledsen och besviken när jag läser inlägg som handlar om männens svaga ställning när det gäller familjen, i detta fall hur man värderar övergrepp:
Alla är förlorare när feministiska ideologierna vinner ny mark, på bekostnad av att mänsklighet och humanism får ta ett kliv tillbaka.

Alicia

Historien börjar med att flickan Alicia kidnappas av hennes pappa, nu är det lyckligt nog uppklarat och pappan har fått sitt straff.
Så långt är allt bra,  men som genusperspektiv gör oss uppmärksamma på, så är det i jämförelse med andra liknande fall ett hårt straff. Hur kan det komma sig? Kan det vara mansdiskriminering?

Pappor är per definition värre?

Det handlar om hur mycket hårdare samhället ser på pappor som rövar bort sina barn jämfört med mammor, missförstå mig inte - jag tycker det skall vara hårda straff för att ha hållit barnen borta från endera föräldern - oavsett om det är en kvinna eller man som är målsägare. Men det visar precis som Magnus på genusperspektiv påvisar att feminismen tagit sig in längre och längre och förgiftar nu även de förment neutrala domstolarna...

Farlig utveckling

Farligt, och det är bara vi, antifeminister, som tycks uppfatta detta. Ta t ex gårdagens politiska debatt, ingen anklagar Sahlin för härskarteknik trots hennes dåliga debattstil med ideliga avbrytningar och annat. Men män och kvinnor döms med olika mallar, och det med feministernas goda vilja - FEL säger jag som antifeminist och aktiv kämpe för ett jämställdt och odiskriminerande samhälle.
Läs också daddys, en grym läsning om hur männen idag blir diskriminerade.


//Zac

Betala för FRA-motstånd...

Nu kommer betalningen tydligen för Camilla Lindberg, fp ser till att straffa henne och petar helt sonika bort henne ur justitieutskottet och ger henne en plats i kulturutskottet...

Varsågod!

Varsågod, nu kommer betalningen för att du stod upp för liberala grundvärderingar, en demokratisk människosyn och en tro på individers rätt till integritet. Iofs så blev jag oerhört besviken när du gick på finten med de ytterligare tilläggen till FRA-lagen, men att försöka stå emot från början är starkt! Du representerar ett parti där den blå färgen sakta inifrån börjar få en ton av fascistbrunt, antar att det går så sakta att du inte märker det, 'Creeping normalcy' kallas det. Otäckt. Att samma saker kommer hända de övriga är jag övertygad om, möjligen att Federley blir "belönad" för sin omvändelse under galgen, eller rättare sagt hans omsorg kring sin egen politiska karriär. Synd att han inte tog in att det är många väljare

Styrka

Jag tror iofs att du var mycket medveten om att du offrade din politiska karriär när du valde att ta strid för dessa värden och inte lyda partipiskan blint.

Ärren på din rygg pryder dig, de är ett demokratiskt hedersmärke.
Lycka till med din andra karriär.//Zac

12 okt. 2008

Mobbing(och lagsporter)

Utsatta barn blir mobbade mest säger en rubrik i AB idag. Visst är det så, av olika anledningar så har jag gått i en hiskerlig massa olika klasser och skolor - det tar bara några minuter så ser man hierarkin i klassen/skolan. Hackkycklingar, mobbare - aktiva och passiva, ledare, efterföljare - det är tydliga roller som alltid är besatta på skolorna. Själv har jag efter lågstadiet alltid varit storvuxen och på det sättet sluppit ifrån plågoandar. Värre var det i lågstadiet där jag fick min beskärda del av mobbingen.

Lagspelare

Konstigt nog så gör jag samma iakttagelser idag i barnens skola som förr i mina egna skolor. Det är påfallande ofta barn som tränar lagsporter som är aktiva i mobbing. Varför? Är det något som följer med från omklädningsrummen till skolan, eller är det en attityd färgad av de hårda utslagningsreglerna som numera bara gäller yngre och yngre? Någon typ av fel är det i alla fall. Samma sak gäller faktiskt de som festat hårdast, de som snabbt utkristalliserar sig som potentiella missbrukare - påfallande ofta lagspelare.
Frågan är om det månne är en speciell människotyp som söker sig till lagsporterna eller om det är lagsporterna som fostrar barnen till denna människotyp?

Föredömen(?)

Däremot har vi ett behov av att se lagsporterna som kronan bland folkrörelserna, hälsa, ärlighet och solidaritet med gruppen går hand i hand. Alla som har det minsta insyn i detta vet att det är rent och skärt skitsnack. Hälsan har för det första absolut inget att göra med elitidrott. Det sätt som man knaprar piller på, framför allt inom lagsporter är knappast någonting som befrämjar folkhälsan. Solidariteten är också bullshit - det råder en enorm konkurrens bland spelarna. En, eller ett par missade träningar/matcher innebär säkert en plats på bänken; således gör man nästan vad som helst för att få spela. Och ärligheten ja... filminingar görs numera på barnnivå där man slänger sig och fejkar till en varning/utvisning/straff etc.
Är detta några som helst föredömen för oss andra? Det handlar bara om en segregering; vi mot dom.

Mobbande flickor?

Bland flickorna är det inte alls samma tydliga uppdelning. Där ser jag inget mönster alls, inte vad gäller klasstillhörighet - alltså socialklass, inte problemhem, inte storvuxenhet - inget sådant. Av naturliga skäl så har jag iofs inte alls lika bra koll på flickorna som pojkarna.

I vuxenlivet

I vuxenlivet har jag också sett en del mobbing på nära håll. Där handlar det ofta om bittra människor, med tveksam människosyn. Men det handlar också om hotbilder, man anser att någon utgör/kan utgöra ett hot mot en själv, i nuläget eller i framtiden, eller att någon sticker ut, som Blondinbella t ex.
Många gånger ett slags offensiv positionering av ens egna person alltså. Någon rubbar invanda cirklar - läs inpissade revir - och vips så börjar fokuset kretsa snävare och snävare kring en olycklig medarbetare.

På arbetet

Jag har sett en hård kärna ta parti mot och sedan helt fördrivit en utstickande kollega. I efterbörden så uteslöt man, och stötte bort de som råkade ta parti, eller var neutrala, inför den "utstickande" och vid den tidpunkten f d kollega.
Det slutade med att avdelningen ifråga decimerades med hälften och fick tillbringa större delen av ett år med en nyrekryteringsprocess som aldrig tycktes ta slut. Man valde också oskrivna blad, d v s oerfarna sökanden som man kunde forma till det som var lite mer passande för gruppen/flocken...
Av den hårda kärnan som låg bakom detta så fanns det någon som jag vill klassificera som mer eller mindre råpsykopat, men också riktigt intelligenta och mycket trevliga människor. Jag tror dessvärre att saker och tinge blev betydligt värre av att det bara var kvinnor på avdelningen. Grupperingar på en huvudsaklig manlig, eller blandad avdelning blir aldrig någonsin så illa.
Fråga bara FI's utstötta medlemmar... ;o)

Fårskock!

Jag vet inte om det är vår trygghetskänsla i flockbeteendet som gör att så många väljer att vända ryggen emot en utstött.

Det är en naturlig gång att de med avvikande beteende är farliga, och således är man inte med i gruppen så är man per definition direkt avvikande - och därmed farlig.


//Zac
Disclaimer: Nej, jag menar inte att alls att alla lagsportande barn/vuxna är mobbare, missbrukare eller dumdjävlar - även om jag tycker mig se en viss korrelation mellan mobbare och utövare av lagsporter...

Läst av myndigheterna m fl

Creeper är såååå roligt;
här är de svenska myndigheter, militär och politiska partier som surfat till mig den senaste månaden:
www.wiktzac.com 2008-10-12 11:18:00 - Kustbevakningen
www.wiktzac.com 2008-10-10 16:04:12 - Regeringskansliet
www.wiktzac.com 2008-10-10 16:03:41 - Skatteverket
www.wiktzac.com 2008-10-10 16:01:20 - Regeringskansliet
www.wiktzac.com 2008-10-10 15:16:06 - Migrationsverket
www.wiktzac.com 2008-10-10 13:24:53 - Skatteverket
www.wiktzac.com 2008-10-10 12:45:27 - Skatteverket
www.wiktzac.com 2008-10-10 12:38:03 - Regeringskansliet
www.wiktzac.com 2008-10-10 12:37:40 - Regeringskansliet
www.wiktzac.com 2008-10-10 10:13:26 - Försäkringskassan
www.wiktzac.com 2008-10-09 16:39:23 - Riksdagens Förvaltningskontor
www.wiktzac.com 2008-10-09 15:43:44 - Riksdagens Förvaltningskontor
www.wiktzac.com 2008-10-09 15:29:04 - Riksdagens Förvaltningskontor
www.wiktzac.com 2008-10-09 13:38:17 - Sveriges Socialdemokratiska Arbetareparti
www.wiktzac.com 2008-10-07 09:18:34 - Vänsterpartiet
www.wiktzac.com 2008-10-06 15:38:31 - Skatteverket
www.wiktzac.com 2008-10-06 10:55:02 - Skatteverket
www.wiktzac.com 2008-10-06 10:53:11 - Skatteverket
www.wiktzac.com 2008-10-03 17:20:47 - Organisation Kristdemokraterna
www.wiktzac.com 2008-10-03 11:46:44 - Försäkringskassan
www.wiktzac.com 2008-10-01 15:32:50 - Domstolsverket
www.wiktzac.com 2008-09-30 21:33:21 - Riksdagens Förvaltningskontor
www.wiktzac.com 2008-09-30 15:45:41 - Domstolsverket
www.wiktzac.com 2008-09-29 18:10:35 - Domstolsverket
www.wiktzac.com 2008-09-29 14:28:07 - Försvarets Materielverk (FMV)
www.wiktzac.com 2008-09-29 14:27:50 - Skatteverket
www.wiktzac.com 2008-09-29 14:05:21 - Domstolsverket
www.wiktzac.com 2008-09-26 10:20:15 - Organisation Kristdemokraterna
www.wiktzac.com 2008-09-25 15:24:10 - Riksdagens Förvaltningskontor
www.wiktzac.com 2008-09-24 12:24:24 - Marinkommando Syd
www.wiktzac.com 2008-09-23 16:23:20 - Regeringskansliet
www.wiktzac.com 2008-09-23 09:18:02 - Datainspektionen
www.wiktzac.com 2008-09-23 09:17:39 - Datainspektionen
www.wiktzac.com 2008-09-23 09:17:15 - Datainspektionen
www.wiktzac.com 2008-09-19 15:27:11 - Migrationsverket
www.wiktzac.com 2008-09-19 15:07:12 - Domstolsverket
www.wiktzac.com 2008-09-19 13:28:37 - Domstolsverket
www.wiktzac.com 2008-09-19 13:10:56 - Regeringskansliet
www.wiktzac.com 2008-09-19 12:19:07 - Domstolsverket
www.wiktzac.com 2008-09-19 12:04:49 - Skatteverket
www.wiktzac.com 2008-09-19 11:22:40 - Domstolsverket
www.wiktzac.com 2008-09-19 10:51:56 - Regeringskansliet
www.wiktzac.com 2008-09-19 10:46:45 - Försäkringskassan
www.wiktzac.com 2008-09-19 09:54:49 - Domstolsverket
www.wiktzac.com 2008-09-19 09:45:35 - Försvarets Materielverk (FMV)
www.wiktzac.com 2008-09-19 09:33:49 - Patent och Registreringsverket
www.wiktzac.com 2008-09-19 09:05:53 - Skatteverket
www.wiktzac.com 2008-09-19 09:01:42 - Regeringskansliet
www.wiktzac.com 2008-09-18 15:17:04 - Domstolsverket
www.wiktzac.com 2008-09-18 11:16:22 - Regeringskansliet
www.wiktzac.com 2008-09-17 12:23:38 - Regeringskansliet
www.wiktzac.com 2008-09-17 08:50:32 - Försvarets Radioanstalt FRA
www.wiktzac.com 2008-09-16 15:43:58 - Riksdagens Förvaltningskontor
www.wiktzac.com 2008-09-16 09:52:33 - Regeringskansliet
www.wiktzac.com 2008-09-15 16:35:13 - Riksdagens Förvaltningskontor
www.wiktzac.com 2008-09-12 15:16:09 - Försvarsstaben


Är det i arbetet, eller är det jag (och ni!) som skattebetalare som skall stå för notan? Lägg märke till att det endast i undantagsfall handlar om tidpunkter utanför normala kontorstider.

Kul idé

En rolig sak vore att märka upp de inlägg som lästs, alltså märka inläggen ex med "LÄST AV DOMSTOLSVERKET". Idén överlämnas med varm hand till den som är bättre bevandrad i programmering än vad jag är... ;o)

Låt oss fortsätta övervaka övervakarna!


//Zac
PS. Å andra sidan kan man tänka (drömma!!!) tanken att mina små åsikter, serverade på ett fat, kanske t o m påverkat å det minsta i någon beslutsgång... Det är nog inte helt av ondo att de låter sig impregneras med någon så verklighetsfrämmande som undertecknad! ;o)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...