31 okt. 2010

En terrorstank över vårt land

Något är fel i GBG-terrorhistorien.

Ovetskap

Ingen vet vad polisen vet, vad den gör eller tänker göra. Framför allt så vet knappt de misstänkta tydligen vad de anklagats för, och att en rättsstat som Sverige tillåter att hemlighålla bevisen och delvis anklagelserna för de misstänkta gör att jag nästan spyr.

Inga rättigheter!

Nermonteringen har gått snabbare än jag kunnat (mar)drömma om... Både Ask och Bodström känner väl sig stolta över det kommunistdoftande totala övervaknings- och rättsskipningsväsende de byggt upp.

Rasism vs öppenhet?

Är det så illa att svenskarna i gemen tycker det är skitsamma eftersom det bara drabbar svartskallar - än... Då är kanske inte det farligaste att man i sin okunnighet röstat in SD i riksdagen utan det är den totala oförståndet inför situationen och den dolda rasismen ända inne i folksjälen.
Sannerligen var det ett tecken i tiden när Piratpartiet bara fick en handfull röster av enbart de mest engagerade...

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om SD, Piratpartiet, Sverigedemokraterna, rasism, , , , ,  SvD1234, DN12345, AB12345, GP, VG, Ex12345, HD, SSv

Mus-kigt!
//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

30 okt. 2010

Mästerskytten i stövlar?

Ett jaktlag har skjutit en varg i Värmland under lördagsmorgonen.
Vargen attackerade en hund – varpå en älgjägare öppnade eld och dödade djuret.
(Källa.)

Vid första anblick så måste jag säga att jag blir inte så lite misstänksam mot historien i sin helhet;
Att skjuta ett dödande skott mot en varg som är inbegripen i ett slagsmål med ens jakthund? Risken för att träffa sin egen hund måste vara oerhört stor...
Ett sant mästerskott på min ära!

Tidigare i Zacland//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , AB, DN, SvD, Ex

En galen frukostmänniska?


Fetsmart (First!) och Kostdoktorn (Second!) har redan skrivit om Hitlers frukostvanor.

Han åt kaffe, bröd och marmelad.

Jag tror dock inte som Fetsmart att Churchill åt ägg&bacon-frulle utan han började nog dagen med att sparka undan lite tompavor från gårdagen, tända upp en ny cigarr och öppna upp en ny pava starkvaror.
"I have taken more out of alcohol than alcohol has taken out of me."

Och nej, Hitler var inte veggo, komplett galen var han däremot - ingen håller sig ju mätt på en sådan frukost!//Zac
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , Politiken.dk: Hitler sov længe og spiste marmelademadder, Belfast Telegraph: Hitler ‘began day with marmalade’, My Way: Newly released files show Hitler's daily routine

Amatörer eller?

Är det för att bombhotet är overkligt som gör att det känns lite Klapp&Klang över hela historien?


//Zac
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,   SvD, DN, AB, GP, VG, Ex, HD, SSv

Skippa kött två dagar i veckan

Skippa kött två dagar i veckan

Och så illustrerar man så här:Är det bara jag som blir förbannad?

Det finns alternativ


//Zac
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Estetiskt handikappade??

Vilket uttryck - "estetiskt handikappad".
Jag kan faktiskt inte sluta skratta åt uttrycket. Men jag är också samtidigt imponerad av idén att göra en datingservice online för fula människor, eller "estetiskt handikappade" som de själva säger.

Skönheten kommer inifrån

Personligen tror jag bara att fula människor påstår slika ting utan eftertanke, som en tröst. Skönhet är för mig bara ett ytligt begrepp, det handlar bara om yta. Däremot om man vidgar begreppet så fungerar det dock alldeles utmärkt.
Jag vet med mig att en av de vackraste personer jag någonsin känt hade personlighet som en psykopatisk skata med obefintlig plats i huvudet för empati och övrig tankeverksamhet. Oerhört vacker på avstånd, men fullständigt avskyvärd på nära håll.


//Zac
PS. Ja hon var blondin...

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

(S)kadeglad sten i glashus?

Fredrik Reinfeldts stab består av idel gamla pr-konsulter och kanske är det de som är problemet. De försöker ständigt putsa upp Moderaterna som det nya arbetarpartiet, men så spricker bilden och avslöjar den gamla vanliga borgerligheten: handelsminister Maria Borelius, kulturminister Cecilia Stegö Chilò, försvarsminister Mikael Odenberg, statssekreterare Ulrika Schenström, arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin och nu partisekreterare Sofia Arkelsten.
(Källa.)

Skall verkligen AB:s ledarredaktion här prata om motståndarnas politiska affärer i skadeglada ordalag? Skall de verkligen? Och den vanliga socialdemokratin - hur står moralen till där? Man jobbar hårt med att kasta skit utan bevis i alla fall.

Funderingar kring de givna exemplen

Eva Franchell svamlar!

Sofia Arkelsten vet vi inte riktigt vad som händer med. Min fundering är att hon sitter kvar, skadeskjuten och förkrossad. Bjudresor av Shell där åklagare granskat politiker som åkt tidigare och ansett det vara helt lagligt. Om det var lämpligt kan man dock fundera på, framför allt när hon var moderaternas miljötalesman också. Men ser vi någon särskild moral som framför allt kan hittas inom borgligheten? Skall vi leta s-politiker och fackligt förtroendevalda som också låtit blåögdheten och idealen glida?

Eva Franchell svamlar!

Borelius, Stegö Chilò plockades för svarta barnflickor och obetald tv-licens. Hint - det finns en partiledare i riksdagen som ledarredaktionen på Aftonbladet håller mycket högt som gjort samma sak - och mer...

Eva Franchell svamlar!

F d försvarsminister Mikael Odenberg avgick väl för att han inte kom överens om den nya budgetpropositionen och besparingarna inom försvaret?
Vad sjutton har han att göra med "Sex, lögner & mörkläggning"??
Är det typiskt borgerligt att avgå när man känner att man inte kan stå för en politik? Rakryggat och öppet?

Eva Franchell svamlar!

Ulrika Schenström gick för att hon varit packad under jouren. Är det urtypiskt borgerligt beteende? Till detta måste man betänka att hon dessutom pussades med en journalist samtidigt - också typiskt borgerligt beteende?

Eva Franchell svamlar!

Vad Sven Otto Littorin avgick för lär vi aldrig få veta eftersom det var ogrundande "bevis" om en preskriberad påstådd situation innan han ens blev minister som AB kastade runt sig. Förklaringen som SOL gav var tydlig, stringent och logisk - speciellt i ljuset av den personliga situationen med en infekterad vårdstrid om sina barn i rätten och insikten om vad en sexbrottsanklagelse mitt i valrörelsen betyder i dagens medialandskap...

Jag har skrivit en hel del om Littorinaffären innan

(Tycker att det borde heta Aftonbladetaffären då det påvisar avgrundsdjupa hål i mediaetiken utan ansvarsbild.)

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,  Ex1234567, DN123, SvD123, AB1234567, SvT1 Bloggar1

29 okt. 2010

Blues i gitarren och i rösten

Oj, så bra Freddie King är! Kan inte riktigt sluta lyssna faktiskt. Man hör hur killen riktigt lever sin blues, genom gitarren och genom sin röst.

Totalt engagemang och närvaroFantastiskt, bara fantastiskt. Varför inte lyssna på t ex 'The best of Freddie King: The shelter years' på Spotify?

Jag ställer samma fråga som i inlägget 'Bästa gitarristen? Enkelt!':

Dina favoriter?

Har du någon av dessa som favorit - eller någon annan - kom till tals i kommentarerna!
 • Yngwie?
 • Eddie?
 • BB?
 • Keith?
 • Rhoads?
 • Eric?
 • Satriani?
 • Freddie?
 • George?
 • Clas?
 • Frusciante?
 • Kirk?
 • Berry?
 • Vai?
 • Janne?
 • Knopfler?

Lite inlägg om grymma gitarrister och solon tidigare

+ Världens bästa rocksångare genom tiderna?


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Stackars Nobel-portade Jimmie Åkesson...

Nobelkommitténs beslut att porta (sedan när var att inte bjuda samma sak som att "porta"??) Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson är ganska skitsamma tycker jag. Det är inte en politisk mobbning, utan en "privat" fest det handlar om. De får faanimig välja vem de själva vill. Men de okunniga (som inte kan stava till Nobelpris) ser det som ytterligare martyrskap (som de inte heller kan stava till).

Borde vara tacksam för att slippa...

I huvudsak borde den gode Jimmie vara glad för att slippa skiten med lååångdragna och tråkiga tal, för att sedan bli serverad god mat dock i extremt minimala portioner (så är fin mat) med en lastgammal och halvdöd bordsgranne som ägnat hela sitt liv till att studera ett superoengagerande ämne och nu beskriva det högljutt och gällt på kraftigt bruten och oförståelig engelska under resterande kvällen.

Till råga på allt säkert vara en indisk svartskalle med dålig curry- och vitlöksandedräkt också...

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac
PS. Konstigt känns det dock att Nobelpriset ger mig starka nationalistiska känslor. Jag är helt enkelt djävligt stolt över Alfred Nobel och hans genomhumanistiska syn som manifesteras varje år i december.

Läs även andra bloggares åsikter om SD, Sverigedemokraterna, Jimmie Åkesson, rasism, Nobelfesten, Nobelstiftelsen, Nobelpris, ironi, humor AB, SvD, DN, Ex, SSv, SvT, GP

En ny laserman rensar upp!

Denna nya laserman som drivs av hat och blodtörst.

Varför?

Själv tänker jag på John Ausonius som klädde sitt rasistiska hat i medborgargardets moraliska gloria och skulle rensa upp i slummen genom att skjuta av lite kriminella svartskallar, knarkhandlare.
Men när han väl skulle upp till bevis så visade det sig svårt att hitta just dessa kriminella element som hela samhället skulle vara nerlusat av enligt en vrickad och förvriden världsbild.

Inte direkt dräggen som han tänkte på...

Så det fick bl a bli ett par antropologistudenter, en medicine forskarstudent och några näringslivsidkare i stället vars huvudsakliga brott var att de befann sig på fel ställe och råkade ha mörk hy. En paradoxal och ironisk detalj är att majoriteten av offren dessutom var betydligt närmre samhällets skattebetalande stöttepelare än de knarkhandlande kriminella han motiverat sina dåd med innan...

Mer likheter

Men det är intressant hur bilden av dagens invandrarhätska element och stämningar påminner om de som var vid tiden för Ausonius härjningar. Ett rasistiskt parti har precis kommit in i riksdagen, ett uppskruvat tonläge och lite paralyserade politiker - och inte minst en galenpanna lös med vapen ute i mörkret.

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,  Ex1, AB1, DN1, SvD

En räkmackepassagerare i en priviligierad elit?

Jag tror att Sofia Arkelsten är körd för en överskådlig tid. Bilderna av en gråtande Arkelsten gör ont. Det är bilden av en lite naiv person som får sina illusioner krossade.
Detta skadar synen på politiker, på moderaterna och Sofia Arkelsten i synnerhet. Nej, jag tror knappast att hon låtit sig påverkas av bjudresorna, men som miljöpolitisk talesman så får man inte vara så blåögd att man inte förstår hur förtroendet påverkas av bjudresor av ett oljebolag.

Räkmackepassagerare

Rent principiellt så tycker inte jag att det är så stor skillnad på en bjudresa ifrån RFSU eller Shell, men de är och förblir ett stort problem. Nu dyker lägenhetsaffärer också upp vilket knappast bättrar på bilden av en räkmackepassagerare i en priviligierad elit.

Kastar första stenen

Mediajakten på ett nytt villebråd som blir allt mer utsatt för flocken äcklar mig, kanske framför allt när andra politiker passar på att kasta skit trots att det knappast lär ge något journalistpris att man enkelt säkert kan fiska fram liknande historier ur deras egna bakgrund.

Synd på rara ärtor

En aspekt ytterligare är att Sofia Arkelsten är en frisk fläkt och med (i alla fall tidigare) respekt över ett brett spektrum av väljare och kollegor. Framför allt inom de egna leden så har bilden av en ny fräsch kraft med ideal och ödmjukhet tonat fram. Nu är denna kraft solkad, vingklippt och kastrerad för ett bra tag framöver. Reinfeldt, Bildt m fl har uttalat starkt förtroende för Sofia så frågan är om inte hon klamrar sig kvar trots allt?

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac
PS. Det påminner plågsamt om hur det verkade för bara några veckor sedan och även hur förra mandatperioden började...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,  Ex1234567, DN12, SvD12, AB1234567, SvT1

24 okt. 2010

Kron Wall of Pain... video på tackling på Selänne

Alltså nu tycker jag Selänne låter som en surtant. Men han har nog inte sett reprisen själv, Kronwall sätter in en perfekt tackling, armbågen i sidan och skridskorna i isen.

Döm själva


Bang!

Så får Selänne kolla i isen på nära håll, priset för att fånstirra på pucken för länge kan ibland bli högt! 'Heads up!' är tydligen inte bara något man behöver skrika till rookies...


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Ovinnbart krig

Jag tror som Guillou (m fl) att kriget i Aghanistan inte går att vinna med militära medel. Strategin har väl iofs hela tiden varit att pressa tillbaka talibanerna så långt det går för kunna få möjligheten att växla ut militären mot civila insatser?

Lite falskspel och en slakt att vänta?

Däremot kör han ett lite falskt spår då han tar framgångarna för en liten skitskola som intäkt för att talibanerna nu moderniserats och tillåter slika ting. De är upptagna med ett krig mot västvärlden, mot de otrogna. Ingenting kan få mig att tro annat än att de kommer vända blicken mot den lilla skolan med oskyldiga pojkar och flickor så fort som det lugnat ner sig i fronten mot amerikanerna .

Svenskdöd?

Fler svenskar lär dö, utan stöd hemifrån sägs det. Stämmer det? De jag träffat som varit i utlandstjänst drivs starkt av ett rättspatos, att hjälpa människor där ingen hjälp finns att nå. Givetvis finns det korkade stridspittar i dessa grupper också, jag har antagligen bara undsluppit dem genom att jag i huvudsak umgås med sådana som delar ungefär de värderingar jag själv och min familj har.

Döda imorgon?

Läser att danskarna nu räknar in 38st döda i Afghanistan, men de har varit mer krigiska från början och inte som svenskarna smugits in i striderna. Också FN är utsatt och barnen, som alltid kommer i kläm. Dock så står tydligen talibanerna för 78% av de civila offren i kriget. Och jag vågar inte tänka på de massavrättningar och medeltida rättsskipningar som dessa mörkermän stod för - och kommer börja med igen. Insatsen i Afghanistan har, är jag rädd, bara hårdnat till dem ytterligare.

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac
PS. För övrigt så skräms jag fortfarande av att Lars Ohly har inflytande överhuvudtaget i den svenska utrikesdebatten... Den mannen och hans ideologis enkla lösningar, som alltid baseras på rosenrött hat mot USA, tas på allvar är de senaste årens mest skrämmande (utrikes)debatt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , DN1234, SvD123, Ex123, AB123

23 okt. 2010

De egna reglerna

Efter Socialdemokraternas sämsta valresultat sedan 1914 satte sig partiledaren Mona Sahlin på ett flygplan till Thailand - för en veckas semester.
Precis som partikamraten Thomas Bodström tog hon bondpermis - och åkte i väg trots att hon inte fått ledigt av riksdagen.
Det innebär att hon kommer att kvittera ut full lön för semesterdagarna i Asien, kan Expressen avslöja.
(Källa.)

Jo, en uppsättning regler för folket och en uppsättning för de styrande. Så brukar vänsterideologier fungera i praktiken. Mona uppvisar gång på gång uppseendeväckande dåligt omdöme. Men jag antar att "förtroendet inom partiet" är obrutet fortfarande?

Semester?

Givetvis är hon förtjänt av en semester, dels efter allt valarbete, men också av en utebliven semester under sommaren p g a valet. Men som höginkomsttagare med samma lön som statsministern så torde hon klara av en veckas utebliven riksdagslön? Inte undra på att hon sitter i opposition till Alliansens hårdare tag mot fuskare...

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inte dåligt stormat?

Ibland undrar jag om inte det ligger något i de konspirationsteorier som föreligger i Assanges våldtäktsanklagelse. Titta bara på nedanstående intervju som skall handla om att "USA blundade för tortyr i Irak, och över 15 000 fler civila dog i kriget än vad som tidigare varit känt":

Intervju med CNN


Hyggligt spin?

Intervjun hamnar i media för att Assange "stormar" ut, inte sakinnehållet i sig - även om han vanligtvis är en tråkig träbock i intervjuer. Oavsett bakgrund så har våldtäktsanklagelserna delvis kastrerat Wikileaks i dagsläget, vare sig de är resultatet av dåligt manér och självcentrering, en noga planerad CIA-aktion eller om det t o m är kändiskåta (på alla sätt) wannabees som tagit chansen att centrera sig själva och gjort en politisk (läs feministisk) markering.

I Media i övrigt

Wikileaks gör ett så oerhört viktigt arbete idag. All information vi får är ifrån hårt kontrollerade militära källor, informationen är därför ur flera aspekter ganska värdelös. Wikileaks arbetar utifrån folkrätten, men det är inte bara röda skygglappsförsedda källor som bara vill kritisera USA heller som råder. I de nu släppta 400.000 nya dokumenten från Wikileaksstödjer faktiskt de ex irakisk milis. Men samtidigt så påvisas också att hälften av de döda i Irak är civila, motsäger lögner ifrån USA - "Ett veritabelt blodbad" som Assange säger. Man blundar för tortyr, struntar i att utreda dylika tortyrmetoder. Amnesty vill ha en utredning, menar att uppgifterna bevisar brott mot internationell lag.

Och våldtäktsanklagelserna?

Jag kan bara hoppas på fullständig genomlysning av hur rättsväsendet skött detta fall. Utifrån så tycks det ha varit en fullständigt kaotisk, genomuselt och inkompetent hantering. Den enda som har hörsammat kravet på skyndsam utredning är Eva Finné som lade ner utredningen dygnet efter att jouråklagare Maria Häljebo Kjellstrand gått i taket och tagit i från tårna när hon fick chansen att sätta klorna i en global kändis.
Jag hoppas för alla vårs skull att det är ett felaktigt intryck - nästa gång kan det vara jag eller du som hamnar i klorna på åklagare som Marianne Ny som drar ut på tiden så att man funderar på om inte Julian Assange egentligen borde få uppehållstillstånd som ett offer för statlig brutalitet...

Mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy


//Zac
PS. liten update - Medborgarperspektiv skriver bra om samma sak idag.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , NT, Journalisten, Metro, HD

17 okt. 2010

Våldtäkt?

Nära åtta procent (63 av 832) av personer med sömnproblem vid sömnstörningskliniken Sleep Center i Texas, har sex i sömnen. Det visar ny forskning som även redovisar att beteendet var tre gånger vanligare bland män än kvinnor.
(Källa.)

Hmmm, vissa får det ju inte ens när de är vakna... :o\

En annan sak?

Som när det gäller sexuella trakasserier så handlar det väl i ganska hög grad om vem som utför dem om det är trakasserier eller ej? Så kanske är det bara sömnstörningar om man råkar ha sex med någon man inte normalt vill ha det med?

Och vem skulle kunna somna under försöken??//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , AB

Afghanistan, en svår nöt

Afghanistan är om något knappast svart-vitt. Jag tycker inte heller om att vara delaktig i en helt galen amerikansk spindoktor-plan att skapa en yttre fiende, men samtidigt så är det ett för djävligt förtryck som nu delvis är borta. Tyvärr så lär talibanerna snabbt återfå kontrollen när USA lämnar Afghanistan, något som lokalbefolkningen mycket väl är införstådd med och därför så vill man inte öppet samarbeta med USA då det är en säker dödsdom när Talibanerna tar över.

Ingen lätt sak som sagt

Känner dock stark sorg över den unge man som nu dött i ett förlorat krig. En ung man som säkert bara vill göra skillnad och nu får komma hem i delar i en kista. Men samtidigt så är det sådana unga män som han som alltid ställt sig i första ledet och stått upp för de ideal som vi i Sverige vill stå för.

Bullshit

Däremot Tolgfors skitsnack om att de säkrar Sverige mot terrorism kan väl knappast han själv tro på? Införandet av den starkt integritetskränkande FRA-lagen "för att skydda svenskarna i Afghanistan" låter också som en långt dragen lögn. Usch och fy. Men lika illa är skitsnacket från de RödGröna där Ohly numera sätter sin signatur på utrikespolitiken. Usch och fy var det...

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , AB12, Ex123456, DN1, SvD123, GP1

Den som vägrar förändringar dör i inavel och kvävning

En nation är som en flod. Den har samma namn i hundratals år men de badande stiger aldrig ner i samma vatten. På samma sätt förändras den svenska mixen hela tiden. Nya namn dyker upp på dörrarna. Nya matdofter sprids i trapphusen. Sverige förändras lite hela tiden. Det är inte samma land som för tjugo eller femtio år sedan. Astrid Lindgrens Bullerby hade upphört redan då hon skrev sina böcker och Emil blivit kommunalråd på orten.
Den svenska mixen går inte att hejda. Mycket av det gamla finns kvar, men nytt kommer till hela tiden. Det är så Sverige har överlevt, utvecklats och gått framåt i 14 000 år, genom förnyelse och förändring.
Den som stelnar och vägrar förändringar, den dör i inavel och kvävning.
(Källa.)

Sant. När jag tänker tillbaka på min barndom så är det slående vilken skillnad som det är jämfört med idag. Jag tittar på mina barn och undrar hur deras värld kommer bli när de själva är vuxna. Jag tänker på matlagning, uteliv, möbler, musik och annan kultur. Det är en enorm påverkan och en enorm förändring på så pass få år, och nästan allting kommer utifrån.

Vad är det för världsfrånvända, mentala kalhyggen som inte förstår det?

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

16 okt. 2010

Ogillar jag feminister?

Hamnade i ett blogginlägg som en "marginaliserad antifeminist", ett för övrigt ganska välgenomarbetat inlägg, även om jag inte håller med om det mesta... ;o)

Kletiga SD

Att kleta ner motståndare med Sverigedemokraterna är numera såååå september 2010 tycker jag. Själv blir jag lite extra förbannad då Sverigedemokraterna företräder en samhälls- och människosyn som är så fjärran min egen som man kan komma. Men jag ignorerar SD-vinkeln och tittar istället på mitt eget engagemang som antifeminist.

Låt oss titta på punkterna en och en;

 1 De ogillar feminister

Njae, jag ogillar dumhet, t ex att man värderar orättvisor utifrån vilket kön som drabbas av dem.

 2 De är aktiva i kommentarsfält i anslutning till bloggar, Newsmill och nätartiklar

Jaha, kanske? Men vilka grupper är aktiva där? Själv ägnar jag mig åt min blogg och kommenterar alldeles för sällan på andras bloggar.

 3 De använder feminist och kommunist som skällsord

Ja, det gör jag faktiskt, men det handlar om vad de representerar. Jag citerar HAX lite:
"De socialistiska och rasistiska partierna är kollektivister. De ser människor som grupper som skall styras och som har en konflikt sins emellan."
Feministerna som delar upp världen i två delar med en överhet som vet sanningen - det passar tyvärr allt för väl in på ovanstående.

 4 De ogillar Mona Sahlin

Ja, jag tycker hon är en riktigt usel partiledare för S. Hon har gång på gång visat hur man håller sig kvar vid maktens grytor bara för att hon är kvinna. Jag kan inte se en manlig partiledare med det bagaget hon släpat på? Att hon fört fram S till det sämsta valresultatet på 94 år kanske trots allt styrker min tes lite grann också?

 5 De är manstillvända

Jag är lite osäker på vad det betyder? Söker jag på Google så förstår jag att det är ett av dina favoritord, men tyvärr så ger det inte så mycket? Är det att vi antifeminister skulle vara en exklusiv pojkklubb? Då kan man fundera på könstillhörigheten inom FI? Själv så gillar jag att arbeta tillsammans med kvinnor, har aldrig varit lagd åt det tävlings- och penismätningsinriktade hållet.

 6 De gillar att lägga ord i mun på folk som har en annan politiskt kompass

Jo, detta är såååå typiskt antifeministiskt... [ironi, min anm]

 7 De är män i stor utsträckning

Och? Som vanligt så är det bara feminister som mäter kvalité och trovärdighet i könstillhörigheten. FI har väl i stort sett bara kvinnor som medlemmar?

 8 De beskyller feminister för att förneka biologiska skillnader

Och det gör de väl? Gång på gång hör man hur "kön är en samhällelig konstruktion". Jag vill påstå att det i första hand är en evolutionär konstruktion där sedan biologin påverkar kulturen till stor del.

 9 De ogillar genuspedagogik

Ja, det är att tvinga in barn i vuxnas ideologi. Låt barn vara barn - ge sjutton i att försöka påverka enligt en politisk agenda.

10 De ogillar Lars Ohly

Ja, herregud! Mannen är ett under av dubbelmoral och omvändelse under korset. Att jag sedan säkert skulle ha riktigt trevligt över en öl med honom är en annan sak. Han företräder en rörelse som har rötterna i 1900-talets största folkmord också förresten...

11 De är förvånansvärt ofta konservativa

Nja, det känner jag inte riktigt igen mig i. Jag bekänner mig nog mer till liberala strömningar - men vill nu en del människor vara i mer stabila och traditionella omgivningar - jaha, så låt dem?

12 De omfamnar traditionella könsroller

Näe, avskyr när kvinnor hoppar upp för att plocka av bordet. Själv sköter jag disk, tvätt och kanske en större bit av städningen än frugan, som får meka med bilen när det behövs. Var och en gör vad var och en vill inom förhållandet. Så enkelt är det. Har vänner som lever mer "traditionellt" - och vem faan är den som skall komma och säga åt dem att de "lever fel"? Vuxna, myndiga människor som tar sina beslut själva? Eller är det månne "sanningssägarna" som yttrar sig?

13 De anser som regel att föräldraförsäkringen är bra som den är i dag

Näe, det finns massor att ändra på. Jag vill ha mer föräldratid och den skall följa barnet - ingen annan. Så skall den också kunna fördelas till släktingar, vänner etc. Sedan skall inte staten lägga sig i hur den skall fördelas. Jag personligen var hemma betydligt längre med mina barn än min fru. Det passade oss, varför skall inte vi som föräldrar välja? (Hint, se punkt 3)

14 De ogillar Gudrun Schyman

Som person eller som politiker? Tycker hon är intressant i båda rollerna. Har haft relativt omfattande korrespondens med Gudrun och hon tycks mig som en mycket trevlig människa. Som politiker har hon fört fram mycket viktiga och varaktiga saker som politikerns roller och mediafenomenet Schyman.
Som politiker inom Fi ser jag bara att hon bytt ut pratet om klasskillnader mot könsskillnader. Då jag inte av hävd är en supporter till kollektivistiskt synesätt på människor så är jag solklart emot hennes politiska gärningar generellt.

15 De menar att media har en dold eller uppenbar (det varierar) agenda som är raka motsatsen

Idag avkrävs politiker gång på gång bekännelse till feminismen som om den vore allenarådande. Jag ser mycket hellre politiker som slåss för allas rättigheter och allas skyldigheter - oavsett kön. Men se även nästa punkt;

16 De är övertygade om att media försöker att tysta dem

Det är alla mindre gruppers försvar, sedan om det handlar om feminister, fettdiet, kvinnojourer eller antifeminism spelar nog mindre roll. Skall jag leta efter klagomål från feminister att de inte hörs i media?

17 De säger sanningen som den är

Så är det med alla rörelser. Så feminismen har inte sanningen?

18 De uttrycker gärna ”Män och kvinnor är faktiskt olika

Ja, och visst är det underbart - livets värden ligger påfallande ofta i olikheterna.

19 De kämpar mot etablissemanget som vill krossa dem

Se punkt 15 o 16.

20 De använder politiskt korrekt/a som skällsord

Avsky mot politisk korrekthet är knappast något som är antifeministiskt allena? Alla som inte sitter upp till halsen i rådande struktur lär opponera kraftigt.

21 De uttrycker gärna att de är kontroversiella

Vet inte det. Möjligtvis att man uttrycker en åsikt som inte är "politiskt korrekt" eller ensamrådande? Johanna har knappast skrivit ett inlägg med 55 punkter för att antifeminismen är normaltillståndet?

22 De ser saker från ett ”vi och de”-perspektiv

Hitta en grupp som inte gör det. Penis eller vagina är ett bra exempel på "vi och de".

23 De gillar ”Om man lämnar en bil olåst...”-resonemanget

Den förstår jag faktiskt inte.

24 De uttrycker gärna att situationen hade varit en annan om personen hade varit svensk/man

Förstår inte uppriktigt sagt riktigt denna punkten heller.

25 De uttrycker gärna att om man byter ut invandrare/kvinna mot svensk/man så uppstår ramaskri

Ofta ett enkelt sätt att se texten utanför sitt kontext. Har du testat att byta ut ordet 'man' mot 'invandrare' eller 'jude' i feministiska artiklar någon gång?

26 De uttrycker gärna att om man byter ut svensk/man mot invandrare/kvinna så uppstår ramaskri

Ja? Se förra punkten.

27 De beskrivs som antifeministiska

Den andra varianten [av antifeminism, min amn] som är betydligt nyare, är uppfattningen att feminismen motarbetar jämställdheten, inte främjar den. En vanligt förekommande kritik antifeminister framhåller, är att krav på procentuellt lika fördelning av arbetsmarknadsval mellan könen inte bara är omotiverad, utan just farlig för jämställdheten. Antifeminister uppfattar ofta feminismen som en omotiverad offerideologi, då det exempelvis i Sverige inte finns någon lagstadgad diskriminering mot kvinnor (men väl mot män, till exempel i värnpliktslagen och föräldraskap). Vidare hävdar antifeminister att feminismen är snävt inriktad på könsidentitet snarare än att se det som en identitet bland flera, till exempel ålder, etnicitet, intressen, personlighet och så vidare, vilka kan diskrimineras/negligeras av samhället på olika sätt. Förtryck och borttagande av hinder för självförverkling är av generell vikt, inte något specifikt problem beroende på kön.
Vissa antifeminister ser likheter mellan nazism och feminism, som exempelvis en tro på en omfattande konspiration (judiska världskonspirationen respektive partriarkatet), en arvsgemenskap som den avgörande i människors liv (ras respektive kön) och det omöjliga i en fredlig samexistens mellan dessa olika arvsgemenskaper.
(Från Wikipedia)

Den ställer i alla fall jag upp på helhjärtat!

28 De är förvånansvärt ofta öppna med att de är antifeminister

Se ovan. Jag är stolt över att stå för rättvisa och solidaritet för alla, oavsett kön.

29 De är emot kvotering

Ja, herregud. En åtgärd som innebär uppenbar och tydlig diskriminering? Ta exemplet med veterinärlinjen där kvinnor uppenbarligen diskriminerades bara för att de hade äggstockar och inget annat. Är det en bra sak?

30 De tycker att kompetens (vad nu det är) ska råda när någon anställs

Hell Yes! Men detta hoppas jag definitivt inte är en exklusiv åsikt som tillskrivs antifeminister?

31 De vill förbjuda omskärelsebarn

Hell Yes! Men detta hoppas jag definitivt inte heller är en exklusiv åsikt som tillskrivs antifeminister?

32 De uttrycker gärna att jämställdheten har gått för långt

Jo, kanske - även om jag mig veterligen aldrig använt de orden. Ta exemplet med kvotering/diskriminering. Vansinne att försöka stävja ett inbillat fall av diskriminering med att uppenbart diskriminera en annan grupp. Det är bara ett nollsummespel för idioter. Se punkt 29, 30 och 31.

33 De har sällan en egen blogg, de föredrar att blogga i kommentarsfält

Stämmer då absolut inte på mig... ;o)

34 De tenderar att svara på bloggkommentarer genom att bemöta mening för mening

Hahaa, skyldig eftersom det är exakt det jag gör här. Men är det verkligen typiskt för antifeminister?

35 De har en aggressiv debatteknik

Är det typiskt för antifeminister? Se också punkt 47.

36 De har starka åsikter om våldtäkt

Jo, jag ser helst personligen att våldtäktsmän skall kastreras utan bedövning med en slö smörkniv. Men jag vill också att rättssamhället skall gälla och att samma regler som gäller i andra typer av fall också skall gälla i sexualbrott - oavsett kön. Vi kan ju knappast vikta vittnesmål på grundval av vilket kön som den tilltalade har?

37 De påstår inte sällan att personer som inte delar deras syn på våldtäkt är hjärntvättade

Men genuspedagogik i förskolan kan inte kvalificeras som hjärntvätt? Nej, just det - det är ju sanningen... (Se punkt 8 o 16)
Men generellt sett så är det knappast något specifikt för antifeminismen?

38 De tycks föredra att debattera våldtäkt med andra män

Jag debatterar med den som vill debattera - så även här gör jag absolut ingen skillnad på könen...

39 De tror förvånansvärt ofta att det är av biologiska skäl som tjejer uppskattar färgen rosa

Inte en aning, men feministerna vet sanningen? (Se punkt 16)

40 De tror förvånansvärt ofta att det är av biologiska skäl som killar uppskattar färgen blå

Se punkt 39.

41 De är negativa till Fru Gårman-skyltar

Ja, jag är en av de som lärt sig grundläggade trafikvett genom ordleken "här-går-man". Jag ser bara f ö kommunala utgifter som kunde gått till mer behjärtansvärda ändamål istället, ex äldrevård.

42 De associerar queer med någonting negativt

Debattklimatet ger, påstår jag, att queer bara nämns i aggressiva och hätska debattartiklar, ledare och insändare i media för att klanka på t ex Hägglund för att han inte vill tala på Stockholm Pride. Sådant ger månne slagsida åt en negativ klang hos mig. Queer har blivit rejält politisk korrekt. Se också punkt 20, 32 samt 35.

43 De säger att de vill ha sakliga debatter men tycks inte riktigt veta vad det innebär

Vill påstå att det är ett mycket subjektivt påstående och knappast något som bara handlar om antifeminister. Ser detta i alla diskussioner mellan olika åsikter.

44 De är negativa eller åtminstone inte positivt inställda till att tillåta kvinnor att bada topless

Shit, jag upplevde 80-talet med bara bröst överallt där solen lyste och det fanns sand. Mumma! Har f ö aldrig förstått varför minoriteten känner sig förtryckt för att det finns en majoritet med en annan åsikt?

45 De förlöjligar inte sällan satsningar som sker i jämställdhetens namn

Ironi har alltid varit ett verktyg i debatten, knappast något som utmärker antifeminister? Jag älskar ironi! - Och nu är jag inte ens ironisk... ;o)

46 De åberopar sunt förnuft

Knappast något som utmärker antifeminister? Eller kanske så går bara sunt förnuft att hitta hos antifeminister? ;o)

47 De menar att personer som vågar träda fram med deras åsikter är modiga

Det tycker jag definitivt - och jag är numera alltid anonym... ;o)
Men allvarligt sagt så har jag fått både direkta och indirekta hot av feminister och kristna(!) tidigare.
'Djävla kukhuvud' är påfallande vanligt när det gäller reaktioner på mina antifeministiska inlägg. Bristande fantasi eller bara ett vanligt smädesord in feministiska kretsar? 'Blattekramare' och att jag borde ta och "knulla Mona Muslim" har jag också fått mig till livs ett par gånger. "Men vi känner ju inte ens varandra" tänkte jag när jag fick förslaget om att idka samlag med SAP:s ordförande... (Och jag gillar ju inte ens henne, se punkt 4)
Jag har också blivit stalkad av en person som inte ville släppa taget efter att jag, månne lite smågrymt men helt korrekt, mer eller mindre krossat honom i en diskussion om kristendomen. Han snokade runt för att dra av min anonyma mask och hemsökte mig på flera forum - långt ifrån den politiska arena där vi bråkat innan. Det slutade dock alltid i att han överträdde alla gränser och forumregler och blev avstängd på forum efter forum och tröttnade sedan till slut. Det höll väl i under någon månad ungefär. Mer irriterande än skrämmande - men visst, hade jag inte varit anonym så hade mycket väl det kunnat urarta till telefonterror eller dylikt. Killen, eller gubben, då han var i 50-årsåldern, var utan tvivel sjuk på något sätt - och det säger jag utan psykologiska grundkunskaper och mer insikt i hans sjukdomsbild... ;o)

48 De gillar generellt inte den politiska vänstern

Näe, jag personligen är också antikollektivistisk och liberal, så nej, jag tycker inte om den politiska vänsterns politik, nej.

49 De skriver under på att feminister inte vill ha äkta och sann jämställdhet

Absolut! Feminism handlar om kvinnors jämställdhet med män - ingenting annat.
Från Wikipedia:
Feminism är en intellektuell och politisk rörelse för kvinnans fulla ekonomiska, sociala och politiska likställighet med mannen, enligt Svenska Akademiens ordlista (2006).
 Jag vill se en jämställdhetsdebatt som handlar om rättvisa och inte om kön.

50 De är rättshaverister

Inte jag inte. Är osäker på att man kan hitta en högre andel rättshaverister inom någon grupp i samhället, undantaget konspirationsteoretiker kanske?

51 De är snabba med att ropa censur om en kommentar inte publiceras på direkten

Näe? Inte jag. Gäller väl i huvudsak de flesta som kommenterar på bloggar i sig själva som har svart-vita åsikter. Därmed inte sagt att de som kommenterar inte har det...

52 De är snabba med att ropa censur om ett blogginlägg inte pingas på direkten

??
Har det hänt mer än en eller två gånger totalt i världshistorien? Och gäller det verkligen antifeminister speciellt?

53 De menar att ingen vill känna sig inkvoterad

Näe, jag skulle själv aldrig vilja inkvoteras - även om jag från och till begärt att kvotera in småtjocka, flintskalliga och skäggiga män som kallas Zac till särledes högavlönade arbeten - där just småtjocka, flintskalliga och skäggiga män som kallas Zac råkar vara sorgligt underrepresenterade. Men det gör inte heller med automatik att inte andra vill bli inkvoterade på bekostnad av andra som kanske är bättre lämpade, men som har fel kön.

54 De drar sig inte för att föda tanken att en kvinna/invandrare kan ha blivit inkvoterad

Jag tror att hanteringen där man faktiskt kvoterar in kvinnor gör att misstanken alltid föds efteråt. Så vem som föder funktionen överhuvudtaget är nog en öppen fråga. Själv har jag nog bara pekat på det öppna, allmänna och helt offentliga faktumet att Mona Sahlin är inkvoterad som partiledare enkom för att hon har äggstockar. Se punkterna 3, 4, 17, 24, 29, 30, 32, 35, 45, 48 och 55 också.

55 De gillar att lyfta fram (inkvotera?) kvinnor som ogillar kvotering

Ja, absolut! Många av de mer vettiga skribenter jag länkar till skulle inte vilja få en position enkom av att de tillhör rätt kön. För dem tror jag det handlar om etik, moral och solidaritet. Samt att de inte vill misstänkas för att vara inkvoterade kanske?

Ja, det var det det...

En ganska god bild av min syn på jämställdhet, feminism och antifeminism tror jag? De flesta punkter är lätta att också härleda till andra ideologier och politiska strömningar. Skillnaden här är att Johanna har jobbat med att länka det till kända antifeministiska bloggar och inlägg. Styvt jobbat! Men som lista över antifeministiska arketyper så är den bristfällig, som knytpunkt mellan antifeminister och Sverigedemokrater så är inlägget tämligen värdelöst. Den fungerar lika bra mellan feminister och nazister, eller kommunister.

Mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy


//Zac, som är urless på att påläggas en historisk arvssynd från feministiskt håll
PS. Reklam är väl för sjutton bara till för att vara stereotypt och genomkorkat?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...