Fortsätt till huvudinnehåll

Feminism som karriärbooster?

Hilda är ett kvinnligt nätverk som består av ledande kvinnliga jurister. Syftet är att främja kvinnliga jurister intressen och att kvinnor skall nå höga positioner inom rättsväsendet. På grund av könet, inte kompetensen sålunda.

I Sverige tillsätts ordinarie domartjänster av Domarnämnden som sorterar under Domstolsberket. Generaldirektören för Domstolsverket heter Barbro Thorblad och aktiv i Hilda. Även vår nuvarande JK Anna Skarrhed är aktiv i Hilda.

Av Domarnämndens ledamöter är hälften kvinnor, alla är aktivia i Hilda. Genom nämndens ordförande Barbro Thorblad - aktiv i Hilda - kan alltså intresseorganisationens ledamöter få majoritet vid omröstningar och tillsättningar av domartjänster.
..
Nyligen väckte Hilda uppmärksamhet när organisationen tillsatte en hög domartjänst med en kvinnlig chefsrådman framför två manliga lagmän. Man skall då veta att chefsrådman är en lägre tjänst än en lagmanstjänst. Kön framför kompetens!
(Källa, läs hela!)

Än mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,, ,

Kommentarer

  1. Som en rent generell observation är det viktigare att känna rätt folk och göra sig till vän med dem än att vara bäst. Man kommer inte undan med att vara hur dålig som helst, men att vara bäst är sällan viktigt om man känner rätt personer, eller har rätt form på hakan.

    Så att en grupp av personer med ett gemensamt intresse går samman och driver igenom sin vilja är inte något nytt. Inte ens att det är kvinnor som använder sin makt.

    SvaraRadera
  2. Ledsen, men ett minimikrav är bäst person på rätt plats. Inte så mycket mer. Feministerna visar gång på gång att det för dem bara handlar om rätt (avsaknad!) saker mellan benen...


    //Zac

    SvaraRadera
  3. Som alltid handlar det om ideal kontra verklighet. Idealt har vi rätt person på rätt plats. I verkligheten finns det en miljon andra hänsyn. Inte ens regeringen klarar ju av att ha en öppen transparent process för att kunna tillsätta sina partivänner som ambassadörer.

    Men visst gör Hilda fel som använder samma metoder som de själva menar används/har använts emot dem. Men att det skulle vara feministspecifikt....

    SvaraRadera
  4. Njae, daydreaming, feministspecifikt har jag nog aldrig påstått att det är? :o)


    //Zac

    SvaraRadera
  5. I det här fallet är det ju helt klart och tydligt feministspecifikt och helt klart intressant ur ett antifeministiskt (humanistiskt) perspektiv.

    SvaraRadera
  6. Jo, anonym, två fel gör inte ett rätt - även om jag misstänker att man får svårt att hitta liknande, helt öppna fall där män har valt en underkompetent man framför två fullkompetenta kvinnor?

    Men här så blundas det som vanligt - den manliga, historiska, arvssynden spökar i vanlig ordning...


    //Zac

    SvaraRadera
  7. Jag har svårt att förstå att de inte ser dubbelmoralen i deras predikan. De som ser det och ändå bestämmer sig för att bära fanan försvarar med största självklarhet "männen har bestämt och förtryckt i alla år, nu är det vår tur att bestämma och förtrycka". Egoistiska hatiska människor är just egoistiska och hatiska oavsett kön och eller ras.
    //kk

    SvaraRadera
  8. Sången F! sjöng på sitt möte där de inte ville ha media med säger allt om vad feminismen går ut på.

    SvaraRadera
  9. Som en rent generell observation är det viktigare att känna rätt folk och göra sig till vän med dem än att vara bäst. Man kommer inte undan med att vara hur dålig som helst, men att vara bäst är sällan viktigt om man känner rätt personer, eller har rätt form på hakan.

    Så att en grupp av personer med ett gemensamt intresse går samman och driver igenom sin vilja är inte något nytt. Inte ens att det är kvinnor som använder sin makt.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England