Fortsätt till huvudinnehåll

Torskfiskekvoterna...

Jag får lov att erkänna att jag blev lite chockad när jag såg resultatet av torskfiskekvotsarbetet - minskas med 8%. Det stod ut lite grann ifrån de flesta experter som förordade omedelbart fiskestopp... Men nu kryper sanningen fram - det är dessa paragrafryttare och gråa människor som skall hjälpa oss fram mot en ekologiskt hållbar utveckling...

Fy f--n!
Fiskeriverket tonade ner sina egna experters varningar om kollaps för torsken i Kattegatt, när EU:s nya fiskekvoter förhandlades fram. Förhandlarna valde i stället att ta hänsyn till yrkesfiskarnas intressen.
(Källa.)


//Zac

Kommentarer

 1. Inge mer torsk här inte!

  SvaraRadera
 2. Sicket dj@vla hån det är mot allt vad ekologisk hållbar utveckling heter... Och det är vårt eget fiskeriverk som på detta sätt hugger torsken i ryggen. Hyckleri!


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Fiskeriverket är en myndighet åt yrkesfiskarna, inga yrkesfiskare inget fiskeriverk...
  Köper inte nån någon torsk ger EU prisgaranti även om så fisken slängs på sopptippen.
  De som ligger bakom dessa idiotiska förslag skulle dömas till stränga straff då de förstört för en lång tid framöver om inte för all framtid.
  Läs boken "Tyst hav -Jakten på den sista matfisken" av Isabella Lövin för att se hur genomruttet de politiska besluten är.

  SvaraRadera
 4. Fiskeriverket är en myndighet åt yrkesfiskarna, på precis samma sätt som Livsmedelsverket är en myndighet åt livsmedelsindustrin.

  Båda sorterar väl dessutom under Jordbruksdepartementet? Inget av verken har alltså med folkhälsa eller konsumenter att göra, utan handlar helt om att underlätta för producenterna, och framför allt då de mest storskaliga producenterna som ju är rädda för konkurensen från de mindre som ju kan hålla en mycket högre kvalitet. Får konsumenter möjlighet att prova på lismedel med högre kvalitet finns ju risken att de sedan ratar de sämre produkterna eftersom storskalig produktion ofta inte fungerar utan att ersätta kvalitet med tillsatser.

  SvaraRadera
 5. Något som irriterar mig mer och mer är dels när staten mer eller mindre lobbar för industrin - mot medborgarna/arbetarna/konsumenterna samt när de skall bedriva ideologisk omskolning som t ex genusperspektiven etc. Staten skall ge f@n i dylika handlingar! Skolan skall t ex ge en demokratisk, humanistisk värdegrund att stå på - INGET MER! Resten är helt och hållet upp till individen att ta ställning till, när man är vuxen nog. Det gäller allt ifrån kristna sånger vid skolavslutningar - vi är sekulariserade sedan snart 10 år och i praktiken mycket längre än så. Usch så irriterande politisk vilde jag känner mig som just nu!

  Jag tror dessutom att man borde lägga ner allt i jordbruksverket som inte direkt handlar om att direkt reglera näringarna - helt utan någon som helst illusion om att det handlar om konsumenternas bästa... :o(


  //Zac, förbannad och lite skakad faktiskt!

  SvaraRadera
 6. Jag såg ett TV-program (Kunskapskanalen)för en tid sedan, där en marinbiolog blev tillfrågad vilka fiskar det finns gott om i våra trakter. Hon svarade "skarpsill".
  OK, skarpsillar är små, men feta och fina, sådana äter jag gärna. Problemet är bara att jag får en metallburk på köpet för varje liten portion, eftersom dom inte säljs vare sig färska eller djupfrysta, utan omdöpta till "sardiner".
  Men det vore ju rätt fiffigt om torskfiskarena bytte redskap och fiskade skarpsill istället. Och att vi sedan kunde köpa den i frysdisken. Dom är ju så små att man kan äta dom hela som dom är, utan att rensa.

  SvaraRadera
 7. Man skulle ju kunna lära av Thailand och länderna runt om, där gör de fisksås av den fisk och de skaldjur som är för små att göra annat av, en sås som sedan används ungefär som sojasås.
  Den tillverkas genom att småfisken varvas med salt och får jäsa några månader, den stora skillnaden mellan fisksåsen och vår surströmming är att de pressar ur vätskan som innehåller det mesta av näringen medan vi kastar bort den och äter det asiaterna använder som gödning på åkrarna.

  För många i de fattigaste områdena är fisksåsen den huvudsakliga proteinkällan.

  Trålar man sedan upp all småfisk får man ju även med ynglen, sedan kanske man kan avsluta debatten om fisket eftersom fisken då tar slut helt.

  Ett alternativ kunde vara att ge alla svenska yrkesfiskare pension, så kanske fiskbestånden har en liten chans att återhämta sig, och sedan kan man rekrytera en ny yrkesfiskarkår som kanske fattar att det inte funkar att utrota det som utgör deras levebröd?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England