Fortsätt till huvudinnehåll

Kostdoktorn

Nu är det inte jätteofta som jag propagerar för andra, nya bloggar - men det får bli ett litet undantag här! För de som är "inne" i LCHF-sfären så är detta knappast någon nyhet, men för de eventuellt nytillkomna så är det nog av intresse att ytterligare en proLC-läkare har börjat blogga. Jag hämtar hans egna presentation - lite ihopklippt nedan:
"Jag heter Andreas Eenfeldt och är ST-läkare inom allmänmedicin i Karlstad. Sedan många år är jag mycket intresserad av kost och hälsa. Den här sidan är för dig som vill veta mer om det senaste på detta område.
[...]
Tanken är att man här framöver skall kunna läsa om kost och hälsa. I första hand hur man kan äta för att förebygga västerländska civilisationssjukdomar såsom övervikt, diabetes, högt blodtryck, blodfettsrubbning, förhöjt blodsocker, hjärtsjukdom, ett flertal cancersjukdomar, demens osv."
(Källa.)

En sida att hålla koll på framledes.

Jag passade på att ge lite förslag på vad jag saknar vad gäller LC-information på webben:
 • Samling av länkar för olika vetenskapliga undersökningar uppdelade i tydliga fack - det är något som i dagsläget faktiskt inte finns någonstans. T ex mättade fetter, kolesterol, kolhydrater, hjärtsjukdomar, cancer etc etc
 • Kanske en avdelning med stenålderskost också - naturlig mat, d v s avsaknad av tillsatser och en massa e-nummer är något som bör tryckas på.
 • En F.A.Q. där de bästa svaren från KIF redovisas.
 • En gästkolumn är något mycket trevligt! Korsbefruktning av LC-etablissemanget är oerhört viktigt i rent folkbildningssyfte. Eller varför inte en gammalt inlägg någonstans ifrån? Många gånger så förtjänar gamla inlägg att lyftas upp igen!

Lycka till! Det kommer bli oerhört intressanta artiklar!


//Zac

Kommentarer

 1. Det finns ju många länkar hos Annika, men det skulle behövas hjälp av någon med bibliotekarieutbildning eller liknande, alltså någon som är duktig på att katalogisera information.

  Själv har jag försökt mig på att katalogisera sådant med ett tillägg till Firefox som heter ScrapBook, men resultatet har inte blivit särskilt bra. Det jag lärt mig av det är att det krävs mycket kompetens för att klara en sådan katalogisering. Verktyget ovan kan dock vara till stor hjälp, man kan också med det exportera allt eller delar till html att lägga upp på en webbsajt.

  SvaraRadera
 2. Det enda man kan göra, som jag ser det i dagsläget, är att spika upp kategorierna först. Efter detta så blir det till att tagga upp alla länkar till publikationer man har. Det kräver som du säger mycket, mycket eftertanke innan! Så det är nog en fråga för sådana med mycket erfarenhet från sökandet bland studier - medicinska sådana. Just utarbetandet av kategorierna(taggarna) är det som kräver huvuddelen av allt tankearbete.

  Jag kör själv med Google Anteckningsblock och det fungerar väl bra, men att kunna tagga sparade anteckningar med flera taggar, snarare än att lägga dem i en mapp vore guld värt! I huvudsak så sparar jag ner små klipp på sådant jag finner intressant, men inte precis just då... Behöver jag tillägga att det blir en herrans massa klipp? :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Många bra tips var det, får nog beta av några. Tack! Lagt in ett par studier till nu...

  SvaraRadera
 4. En av nyheterna i nästa version av Firefox kommer att bli att bookmarks kommer att sparas i databasformatet sqlite i stället för som i dag i något som är nästan omöjligt att läsa med något annat program, formatet liknar html, men har så många brister i strukturen att det i praktiken är omöjligt att göra något vettigt av.

  När den nya versionen är klar att använda kommer jag att titta på ett antal olika lösningar för att bl.a. skapa en länksida som hämtar ut en underfolder från mina bookmarks automatiskt varje gång den ändras och genererar om länksidan.

  Möjligheterna att göra olika intressanta saker med detta är nästan obegränsade med tanke på att redigeringen av bookmarks ju är utmärkt för att redigera alla möjliga data i trädstruktur.

  Det som ändå gör att jag kommer att fortsätta använda ScrapBook paralellt är att den inte bara sparar ner länkar utan hela sidan, eller delar av den, vilket är speciellt intressant med sidor som man kan misstänka att de kommer att försvinna.

  Det jag saknar i båda lösningarna är möjligheten att tagga poster med flera nyckelord, det skulle ge betydligt större frihet att placera en viss post under flera olika kategorier.

  Jag har en gammal arbetskamrat som läst informatik på universitetet, och som dessutom är en mycket skicklig programmerare, tyvärr har han redan alldeles för mycket att göra, annars hade det här varit ett ypperligt område för honom att använda sina talanger.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,